Googles nya sökords Planner - Hur det gör Market Samurai snabbare!

Vi är väldigt glada att meddela att efter en lång väntan - Google har gått i pension är det gamla "Sökordsverktyg", och ersatt det med sin nya blanka "Sökords Planner".

För information om de förändringar och vad detta betyder för funktionaliteten i Market Samurai du läsa vår senaste blogginlägg.

Du kan läsa mer om några av de data ändras (t.ex. deras avlägsnande av breda och frasuppgifter match) att Google har gjort via sin officiella blogg artikel på https://support.google.com/adwords/answer/3141229

Den goda nyheten är att vi har jobbat hårt för att göra denna övergång så smidig som möjligt för våra kunder, och en version av Market Samurai som är kompatibel med sökords Planner har varit i teststadiet för över en månad nu.

Idag har vi gjort den här nya "Sökords Planner" version lever (helt enkelt uppdatera din version av Market Samurai till den senaste versionen genom att starta appen och säga "Ja" till dialogrutan uppdaterings prompten).

Och vi är verkligen glada att meddela att ...

Den nya sökords Planner bygga av marknaden Samurai är mycket snabbare än någonsin tidigare!

Den typ av gamla sökordsverktyget gjort en mycket långsam process att samla all sökords data du behöver för en effektiv sökordsanalys. Den nya sökords Planner bygga är mycket snappier vilket innebär att du kan utföra ditt sökord forskning på mindre än halva tiden jämfört med den gamla sökordsverktyget!

Vad har ändrats i Market Samurai med den nya sökords Planner data?

Om du inte är säker på vad allt detta innebär för marknaden Samurai användare, det viktiga är att inse att mycket lite egentligen har förändrats.
Grunderna för sökord forskning är desamma som de alltid har gjort, och de flesta av de välkända delarna av marknaden Samurai gränssnitt och arbetsflöde bor kvar.

Det finns några synliga förändringar dock värt att notera:

 • Vi är nu försumliga på Exakt matchning läge för data sökord forskning, vilket beskrivs mer detaljerat i den senaste blogginlägg och i Googles officiella pressmeddelandet . Detta kommer att visa lägre siffror för söktrafiken än de som du får användas till, men vi känner att de är mer ett tecken på de resultat du ser i det långa loppet.

 • Vi har uppdaterat vår Gyllene Regler filter för att använda de nya Majestic SEO tävlingsmått, i stället för de allt-opålitliga SEOC värden. Så än en gång själva siffran kommer att vara annorlunda, men avsikten med filterinställningarna förblir densamma. SEOC har upphört att vara ett tillförlitligt mått för att mäta "kvantitet" av sökmotorer konkurrens.

  Många andra konkurrerande sökord forskning tjänster inklusive våra vänner på Wordtracker har flyttat till att använda hur många gånger ett sökord visas i både rubriktaggen och i ankare text länkar tillbaka till en sida (vad vi nu kallar "TAComp"), som en mycket mer tillförlitligt mått på mängden av sökmotorer konkurrens.

  SEOC var bra under 2008-2009, men den exponentiella tillväxten av sidor på Internet sedan gör detta till en relativt meningslös nummer 2013.

 • Den "Adwords" filtersektionen har tagits bort, och det AWCPC nummer är nu en del av kommersialitet kolumnen. AWCTR, AWT och AWV är inte längre tillgängliga som Google har tagit bort denna information från sin sökords Planner verktyg. Vi ger fortfarande AWCPC och AWI (Adwords Impressions), och SEOV dock (som Google ger fortfarande dessa data).

 • Den gamla "Competition" kolumnen har bytt namn "Basic Competition" för att skilja den från "Majestic Competition" mått som vi nu rekommenderar att använda.

 • Den "organiska" kolumnen har nu de "AdWords intryck" (AWI) metriska, som liknar den äldre AWT (Adwords Trafik) - även om vår forskning har visat att det inte är riktigt samma nummer, men kan användas för en ganska bra ersättare .

 • Den "Matchningstyp" listrutan endast påverkar resultaten för AWCPC kolumnen och SEOV kolumnen - sök trafikdata är nu alltid för exakt matchning sökningar endast (som Google ger endast exakt matchning uppgifter nu).

Använda fras till Bred matchning Ratio (PBR) är inte längre rekommenderas:

Medan PBR metriska förblir tillgängliga att använda om du vill det, tar vi bort den från vår standard rekommenderas filterinställningar och från vår träning. Det var en innovativ och tidsbesparande funktion medan siffrorna kunde åberopas, men med tiden har de blivit allt mindre trovärdig. Vi ser vild variation i de data som återvänt från Google.

Tyvärr vi känner det nu gör mer skada än nytta i de flesta fall.

Vår rekommendation är att göra det SEO proffsen gör - helt enkelt använda Exact Match konkurrens eftersom det tar bort alla fördomar på grund av ordföljd eller snett på grund av längre svans sökords härledningar.

Det finns mer information om de förändringar som finns i vår Knowledge Base-artikeln gränssnitt här .

Utbildning Dojo Keyword Research Video Uppdateringar kommer snart ...

Slutligen, vi är i färd med att revidera våra Keyword Research instruktionsvideos, med en prioritering på Gyllene regler serien slutföras ASAP. De kommer att innehålla uppdateringar om alla små förändringar i gränssnittet som har ackumulerats sedan vi först producerade filmer, och några nya exempel som speglar villkoren för online-marknaden som de är i dag.

När de är redo att premiären ska vi sätta ordet ut på Twitter och Facebook , så jag uppmanar er att följa oss för att få information om viktiga nyheter och uppdateringar omgående!

Nästa steg ...

För att få tag på denna nya, snabbare "Sökords Planner" build av marknaden Samurai, helt enkelt:

 1. Starta upp ditt exemplar av Market Samurai.
 2. När du uppmanas att uppdatera till den senaste versionen, säger "Ja"
 3. Vänta tills uppdateringen att ladda ner och marknaden Samurai att återuppta och du är på väg!

Vi hoppas att ni uppskattar den nya sökords Planner build. Om du har några frågor är du välkommen att skjuta vår support via e-post på support@noblesamurai.com

Dessutom har vi gjort ganska omfattande tester av våra nya sökord filter presets, men om du har några råd om hur de kan förbättras, vänligen skjuta oss en e-post också.