Har du en "Onaturligt" Link profil? (Terar Market Samurai: s nya "hänvisning domäner" data)

Dela-knapp

Mest folk vet att inkommande länkar till din webbplats (i kombination med optimering på plats) är de viktigaste drivkrafterna för ranking, särskilt för högt värde sökord. De flesta av oss vet också att inte alla länkar är lika och att länkar från höga myndigheten webbplatser bära mycket mer makt (eller "juice" som vi vill kalla det).

Vad du kanske inte känner till är att tillsammans med antalet och kvaliteten på länkar, det finns en tredje kriterier som du bör tänka på; och tack till våra grymma uppgifter partner på Majestic SEO, vi är stolta att meddela tillägg av "hänvisning domäner" data inom Market Samurai SEO Competition modul.

Många länkar, En hänvisning domän

Vad hänvisning domäner?

Det är ganska enkelt egentligen. Varje annan webbplats som länkar till en webbplats som helhet, eller en viss sida på webbplatsen anses vara en annan hänvisar domän.

Så om du har 100 länkar som pekar till en sida och 90 kommer från en webbplats och 10 från en andra, har du ett hänskjutande domän räkna till två (eftersom endast två olika webbplatser länkar till en viss sida på din webbplats).

Du kan förvänta dig att få ett lågt antal hänvisar domän när du har fokuserat era ansträngningar länk byggnad på en enda källa webbplats.

Varför ska jag bry mig om hur många hänvisar domäner en sida finns?

Det är tydligt att antalet olika hänvisar domäner pekar till din webbplats är en viktig ranking faktor för Google. Faktum Rand Fishkin av SEOMoz berömmelse skriver: "I vår analys av korrelationsdata, har ingen enskild metriska en mer positiv ett samband med höga placeringar än antalet länka rotdomäner."

OBS: Detta citat från Rand är nu nästan två år och om du läser hans senare inlägg, han nu också lägger stor vikt vid länkar från sociala medier (en slutsats som vi kan verifiera från våra kampanjer länk byggnad).

Jag tycker det är lätt att föreställa sig varför sökmotorer skulle använda antalet unika hänvisar domäner som en ranking faktor. Det är inte svårt att manipulera en eller ett fåtal platser och få en hög volym av länkar, men det är tuffare att få länkar från olika källor (särskilt respekte sådana).

Det förefaller mig som erna som Google söker efter webbplatser som vinner länk popularitet på ett sätt som ser "naturliga" och remisser från en mängd olika platser är en indikator på detta.

Kan jag mäta hänvisning domän räknas för specifika sidor och domäner?

Market Samurai erbjuder nu två sätt att mäta en hänvisande domän Antal:
1. hänvisning Domäner till sidan (RDP) - en räkning av antalet hänvisa domäner till en viss sida.
2. hänvisning Domäner till Domän (RDD) - en räkning av antalet hänvisa domäner till domänen som helhet.

Jag gjorde en snabb undersökning av 10 slump sökfraser baserat på objekten i mitt kontor (för den nyfikne, använde jag Dog Training, Curtain tofsar, platt bildskärm Recensioner, Nalle Puh, Brother Printer, Lifespan av Tyrannosaurus Rex, Apple Power Adapter , Burgundy Kvinnors handväska, Boot Cut Levi Jeans och vaniljglass - Ja, och grejer runt här helt random)!.

Intressant, konstaterade jag att RDP count (hänvisning Domäner till sidan) fluktuerade vilt. Faktum RDP ofta noll och i allmänhet visade lite korrelation till rankning.

RDD (hänvisning domäner till domänen) var dock en mycket bättre indikator. Samtidigt som det var inte så att sökningen resultera med högsta RDD alltid haft den högst rankade (på sidan optimering är fortfarande kritiskt), var det så att även för de mer obskyra fraser, som i nästan samtliga fall, den minsta RDD räkna för att komma på första sidan var i tusental.

Det framgår av detta prov uppsättning fraser som du bara måste ha en spridning av länkar från en rad olika områden för att vara "i spelet" på medelhög till hög konkurrens fraser. Det enda undantaget från denna regel var de "särskilda fall" sök resultat listor som Google bilder, kartor etc.

Var kan jag se de hänvisande domän räknas i Market Samurai?

För att se den nationella domänen räknas för en viss sida, helt enkelt gå till fliken SEO Konkurrens och markera kryssrutan för att aktivera "hänvisning Domäner - Domäner (RDD)" och "Hänvisnings domäner - Sida (RDP)". Här är ett exempel:

Med hänvisning Domäner Exempel

För super nyfiken, det är också värt att få en Majestic SEO-konto (ett gratis konto blir bra). Du kan sedan klicka på den lilla pilen bredvid den nationella domänen räkna på fliken SEO tävlingen. Majestic visar då en sida som visar hur den nationella domänen räkningen har ökat över tid (som både är coolt att de vet att info och jag föreslår också en gradvis tillväxt i länkar är också en indikation på "naturlig" länktillväxt).

Hur denna hjälp? Vad ska jag göra om jag kämpar för att rangordna för ett mål sökord?

Innan du oroa dig för att ha ett lågt hänvisa domän räkna, är mitt råd gå tillbaka till grunderna. För det första kontrollerar jag att din "på plats" struktur är rätt, till exempel, bekräftar att det sökord du vill rangordna efter är i titeln taggen på sidan som du vill att rangordna. Kontrollera även att sidan har massor av länkar som pekar till den från andra sidor på din webbplats. Slutligen, se till att dessa länkar på din webbplats innehålla mål sökord i ankaret text.

Bortom grunderna, kommer du i princip behöver fler länkar. Om din domän som helhet har en låg hänvisar domän räkna, då jag skulle gå för en allmän blandning av länkar till både din domän och ditt mål sida från en mängd olika källor. Om din domän redan har ett brett sortiment av hänvisa domäner redan, då skulle jag köra en mer fokuserad länk byggnad program till den sida du arbetar med specifikt.

Hur kan jag få länkar från en rad olika källor?

Bygga länkar är ett ämne jag kunde (och borde nog) ägna en lång rad separata blogginlägg till, eftersom det finns ett nästan obegränsat utbud av olika sätt att bygga länkar.

Här är en kort (och mycket ofullständig) lista över de länk byggnad strategier som jag gillar just nu:

1 Artikel Syndication - Syndicating artiklar för att bygga länkar är fortfarande mycket en häftklammer för SEO'ers runt om i världen. Det finns sätt att utnyttja dina ansträngningar för att öka "spred" av de artiklar du skriver som kan avsevärt öka värdet från en enda artikel och vi kommer troligen att ha mer att säga om detta under de närmaste månaderna.

2. få sociala - tar det innehåll du skriver och trycka ut den genom sociala kanaler kommer att få dig länkar. Du kan både enkelt publicera eller marknadsföra innehåll på din sociala medier profiler och du kan avsiktligt bjuda in människor att driva "liknande"-knappen etc. Under de senaste blogginlägg där jag frågade "folk att trycka på Facebook som knappen jag fick 10x antalet "gillar" som när jag inte gjorde det.

De direkta länkar du kommer att skapa via sociala medier kommer sannolikt att vara "no-följa" (och så inte värt mycket) men det verkar din närvaro på dessa egenskaper besöks av Google i alla fall. Plus, flödet på effekten av att profileras i sociala medier kommer att få dig länkar både relationer du skapar och även från de skrapor som tar det här och publicera den.

3 RSS-flöde Inlämning - Det här är lite tekniskt, men det är en härlig "göra en gång, få fördelar för livet" typ affär. Här är de steg som ingår:

en. Skapa ett RSS-flöde av ditt innehåll i en abstrakt form (t ex publicera bara en del av varje innehållspost eller artikel). Var noga med att inkludera en länk tillbaka till den fullständiga artikeln i ditt flöde.

b. Ta sedan denna abstrakta RSS-flöde och överlämna den till RSS Feed kataloger som feedage.com (bara göra en sökning på "RSS Feed Directory" och du hittar massor av liknande sajter).

c. Dessa RSS-feed kataloger kommer då att publicera ditt innehåll och inkludera din länk tillbaka till den ursprungliga källan. Så varje gång du publicerar innehåll som du får en omedelbar bakåtlänk.

Återigen, detta är lite tekniskt, så kanske värt en hela inlägget på egen, men jag har hittat detta tillvägagångssätt särskilt användbart för stora webbplatser med många sidor som håller inte helt indexeras av sökmotorer. Kom ihåg att om en sida inte är indexerad, kommer det inte att driva någon organisk söktrafik.

4. Forum - Hitta en handfull av de stora, hög profil forum i din bransch och engagera sig. Se till att du fyller i ditt forum profil helt och sätta en länk din signatur fil. Därefter, delta i forumet. Spamma inte de andra medlemmarna, utan istället hjälpa dem.

Om du stanna kvar ett tag (eller ännu bättre göra en del forskning på sajter som Yahoo Answers), ser du att samma ämnen och frågor få upp om och om igen.

En bra taktik är att förbereda en lista med vanliga frågor med svar och sedan titta på forumen för att se när dessa gemensamma frågor får bad (ett RSS-flöde är ofta tillgänglig på forum som gör det enkelt att titta på nya inlägg skrivs in).

Du kan sedan susa in varje gång det är en fråga som du kan svara. Observera, det är bäst att sätta varje svar på lite olika ord för att undvika irriterande användare av forumet. Det är också OK, att säga "här är ett kort svar, har jag skrivit en längre inlägg på min blogg om det. ..." Och sedan länka tillbaka till din blogg.

5. Att vara bra på det du gör - OK, så detta är egentligen inte en strategi länk byggnad så mycket som ett "hur göra för att livet strategi. Generellt gäller att om du gör ett bra arbete, kommer folk att länka till dig. Speciellt om du gör ett bra arbete och ta för vana att fråga de som du arbetar med att ge dig länkar du kommer att få några.

Vi strävar efter att sälja en bra produkt och MarketSamurai.com har lockat mer än 2,3 miljoner länkar utan någon formell "länk byggnad".

6. Publishing innehåll på din webbplats - Återigen, inte en traditionell länk byggnad förslag, men interna länkar är värdefulla. Det är enkel matematik att en webbplats med 1000 sidor har mer intern länk "juice" att dela än platsen med 20 sidor (du också plocka upp en bunt med lång svans trafik genom att publicera massor av innehåll).

Att bygga mer innehåll på din webbplats är en mördare trafikstrategi.

Utöver ovanstående finns det många andra länkstrategier som du kan följa med Social Bookmarking (bra för att hjälpa sidor blir indexerade), katalog inlagor, tiggeri (t.ex. be dem du gör affärer med att länka till dig), konkurrenskraftig forskning, där man använder verktyg som marknaden Samurai länkprofil rapport för att se vilka länkar dina konkurrenter har och se om länkkällan kommer att länka till dig och mycket mer.

Så ta en titt nu i Market Samurai och se vilken typ av hänvisa domänprofil du har.

Cheers

Ben

PS Som posten? Jag skulle älska dig att dela den kärlek med en Facebook "liknande" nedan.

PPS För alla efter blogginlägg Konvertering serien, oroa dig inte, vi har inte glömt! Det sista inlägget i serien kommer ut snart!