Googles nya Keyword Planner - Hur det gör Market Samurai snabbare!

Dela Button

Vi är mycket glada att kunna meddela att efter en lång väntan - Google har gått i pension är det gamla "Sökordsverktyg", och ersatt det med sin nya blanka "Sökords Planner".

För detaljer om de förändringar och vad detta innebär för funktionaliteten hos Market Samurai läs vår senaste blogginlägg.

Du kan läsa mer om några av de data ändras (t.ex. deras avlägsnande av breda och frasuppgifter match) att Google har gjort genom deras officiella blogg artikel på https://support.google.com/adwords/answer/3141229

Den goda nyheten är att vi har jobbat hårt för att göra den här övergången så smidig som möjligt för våra kunder, och en version av Market Samurai som är kompatibel med sökords Planner har varit i teststadiet för över en månad nu.

Idag har vi gjort den här nya "Sökords Planner" version lever (helt enkelt uppdatera din version av Market Samurai till den senaste versionen genom att lansera appen och säga "Ja" till uppdateringen dialogfrågan).

Och vi är verkligen glada att kunna meddela att ...

Den nya Sökords Planner build av Market Samurai är mycket snabbare än någonsin tidigare!

Den typ av gamla sökordsverktyget gjort en mycket långsam process att samla all sökords data du behöver för effektiv sökordsanalys. Den nya Sökords Planner build är mycket snappier vilket innebär att du kan utföra ditt sökord forskning på mindre än halva tiden jämfört med den gamla sökordsverktyget!

Vad har ändrats i Market Samurai med de nya Sökords Planner uppgifter?

Om du inte är säker på vad allt detta betyder för Market Samurai användare, det viktiga är att inse att mycket lite egentligen har förändrats.
Grunderna för sökord forskning är desamma som de alltid har, och de flesta av de välbekanta inslag av Market Samurai gränssnitt och arbetsflöde är stanna upp.

Det finns ett fåtal synliga förändringar dock värt att notera:

 • Vi är nu försumliga att exakt matchning läget för data sökord forskning, som förklaras närmare i den senaste blogginlägg och i Googles officiella pressmeddelande . Detta kommer att visa lägre siffror för söktrafiken än de som du får användas till, men vi känner att de är mer representativa för resultatet ser du i det långa loppet.

 • Vi har uppdaterat våra gyllene regler filter för att använda de nya Majestic SEO konkurrensmått, i stället för de allt-opålitliga SEOC värden. Så än en gång själva siffran kommer att vara olika, men avsikten med filterinställningarna förblir densamma. SEOC har upphört att vara en pålitlig metrisk att mäta "kvantitet" av sökmotorn konkurrensen.

  Många andra konkurrerande sökord forskning tjänster, inklusive våra vänner på Wordtracker har flyttat till att använda hur många gånger ett sökord visas i båda rubriktaggen OCH i ankare textlänkar tillbaka till en sida (vad vi nu kallar "TAComp"), som en mycket mer tillförlitligt mått på mängden sökmotorn konkurrensen.

  SEOC var bra under 2008-2009, men den exponentiella tillväxten i sidor på Internet sedan gör detta en relativt meningslös nummer 2013.

 • Den "adwords" filtersektion har tagits bort, och AWCPC numret är nu en del av affärsmässighet kolumnen. AWCTR, AWT och AWV inte längre tillgängliga som Google har tagit bort dessa data från deras sökords Planner verktyg. Vi ger fortfarande AWCPC och AWI (Adwords Impressions), och SEOV dock (som Google ger fortfarande dessa data).

 • Den gamla "Competition" kolumnen har döpts "Basic Competition" för att skilja den från "Majestic Competition" mätetal vi nu rekommenderar att använda.

 • Den "Ekologisk" kolumnen har nu "AdWords Impressions" (AWI) metrisk, som liknar den äldre AWT (Adwords Traffic) - även om vår forskning har visat att det inte är riktigt samma nummer, men kan användas en ganska bra ersättare .

 • Den "Match Type" listrutan påverkar endast resultaten för AWCPC kolumnen och kolumn i SEOV - sök trafikdata är nu alltid för exakt-match sökningar endast (som Google tillhandahåller endast exakt matchning uppgifter nu).

Använda fras till Bred matchning Ratio (PBR) är inte längre rekommenderas:

Medan PBR metriska förblir tillgängliga att använda om du vill det, vi tar bort det från vår standard rekommenderas filterinställningar och från vår träning. Det var en innovativ och tidsbesparande funktion medan siffrorna kunde åberopas, men med tiden har de blivit mindre och mindre trovärdig. Vi ser vilda variation i de data som returneras från Google.

Tyvärr känner vi det nu gör mer skada än nytta i de flesta fall.

Vår rekommendation är att göra vad SEO proffsen gör - helt enkelt använda Exakt matchning konkurrensen eftersom det tar bort alla fördomar på grund av ordföljd eller snedvrider grund av längre svans sökord härledningar.

Det finns mer information om de förändringar i gränssnittet som finns i vår Knowledge Base-artikeln här .

Träning Dojo Keyword Research Video Uppdateringar kommer snart ...

Slutligen är vi i färd med omskrivningen alla våra Keyword Research instruktionsvideos, med en prioritering på gyllene regler serien vara klar ASAP. De kommer innehålla uppdateringar på alla små förändringar i gränssnittet som har ackumulerats sedan vi först producerade videor och några nya exempel som speglar förhållandena i de online-marknaden som de är idag.

När de är redo att premiär vi ska sätta ord på Twitter och Facebook , så jag uppmanar er att följa oss för att få information om viktiga nyheter och uppdateringar omgående!

Vad du ska göra härnäst ...

För att få tag på den här nya, snabbare "Sökords Planner" build av Market Samurai, helt enkelt:

 1. Brand upp ditt exemplar av Market Samurai.
 2. När du uppmanas att uppdatera till den senaste versionen, säger "Ja"
 3. Vänta tills uppdateringen att ladda ner och marknaden Samurai att återuppta och du är på väg!

Vi hoppas att du njuta av den nya sökords Planner build. Om du har några frågor är du välkommen att skjuta vår support ett mail på support@noblesamurai.com

Dessutom har vi gjort ganska omfattande tester av våra nya sökord filter förinställningar, men om du har några råd om hur de kan förbättras, vänligen skjuta oss ett mail också.

Stöd har skrivit 1 inlägg (er) för Noble Samurai

41 Responses to "Googles nya Keyword Planner -! Hur det gör Market Samurai snabbare"

 1. 1
  Den 27 aug 2013 vid 02:58
  Heidi sa:

  Tack för era snabba uppdateringar.

  Jag har en fråga som kan behöva ett svar för inte bara mig men väldigt många MS användare här ... Jag vet att du sa att du kommer att släppa nya utbildning videor, men kanske du kan vägleda oss innan dess:

  Vad 3-5 KEY indikatorer bör vi titta efter från "nya" Market Samurai när beslut fattas ett sökord värt ranking för? Kan vi fortfarande beroende av SEOTCR att indikera svag sökord konkurrens?

  Jag är inte en nybörjare så inte svara med "beror på din marknad, beror på topp 5 hemsida optimering, etc." ... Jag vill bara veta vad man ska titta efter för att ringa in "rankable" sökord.

  Tack!


  Noble Samurai svarade:

  Hej Heidi,

  Siffrorna vi tycker är värda att fokusera på är SEOT, TAComp och SEOV - om du fokuserar på dessa tre mått med hjälp av vår standard "gyllene regler" filterinställningar har du störst chans att hitta bra sökord.

  I termer av vilka sökord är den minst konkurrenskraftiga kommer TAComp numret ger dig en god uppfattning om hur många platser är aktivt riktar nyckelordet - ju färre desto bättre.

  Naturligtvis skulle du då vilja kolla in SEO Konkurrensmatrisen för att se de finare detaljerna i de webbplatser du skulle konkurrerar med för att arbeta på om det kommer att vara möjligt att ranka bra för det sökordet.

  Det finns inte några hemliga processer som vi håller tillbaka - allt kommer att förklaras i grundlig detalj i våra nya utbildning videor - som vi hoppas ha ut över de närmaste dagarna.

  Om du har några andra specifika frågor om den nya versionen, tveka inte att kontakta vår support via http://noblesamurai.com/c/support - vi är mer än gärna svara på eventuella frågor du kan ha :)

  Cheers,
  Tom

 2. Dessa förändringar låter ganska bra. Kommer du att e-posta Marknad Samurai användare när de nya video tutorials finns tillgängliga?
  David Sellar's förra blogginlägg ... Grattis på födelsedagen Madiba


  Noble Samurai svarade:

  Hej David,

  Jag är inte säker på om vi kommer att skicka alla, men om du följer oss på twitter eller Facebook kommer vi definitivt att tillkännage det på dessa kanaler!

  Twitter:MarketSamurai
  Facebook http://www.facebook.com/MarketSamurai

  Cheers,
  Tom

 3. Som vanligt en stor uppdatering av er fina folks.

  Jag älskar att den sökord forskning modulen ser mycket mer renare och enklare att använda, med en mycket mindre kryssrutor för att markera / avmarkera, men utan att påverka djupet av uppgifterna.

  Datainsamling är mycket snabbare också.

  Tack igen och fortsätt med det!
  Offerte Internet's förra blogginlägg ... Fastweb: ancora un semestre i crescita


  Noble Samurai svarade:

  Kul att höra att du gillar det :)

  Hastigheten upp är något vi är väldigt glada för!

  Cheers,
  Tom

 4. 4
  Den 27 aug 2013 vid 23:10
  Petrus sade:

  När jag uppgraderade till den senaste versionen jag klickade blogginlägg länken för att komma till den här sidan, och programmet försvann. Lägg till ny Project länken '"överst doesnt nystart programvaran. Peter


  Noble Samurai svarade:

  Hej Peter,

  Tack för att du låter oss veta - det verkar vara lite sarkasm i det sätt vi använder varningsruta i Market Samurai.

  Den blogginlägg bör nu öppnas i ett eget litet fönster :)

  Cheers,
  Tom

 5. För befintliga projekt ... kommer deras uppgifter att uppdateras automatiskt per den "nya och förbättrade" mått och vi behöver bara se vilka förändringar har inträffat, eller göra alla projekt måste göras om från grunden?
  Bob | HayleStorm Interactive's förra blogginlägg ... Wordpress säkerhetsvarning - pågående hackerattack


  Noble Samurai svarade:

  Hej Bob,

  Du måste åter köra befintliga projektfiler för att samla nya data, varefter de nya filter automatiskt kommer att tillämpas.

  Cheers,
  Tom

 6. tackar dig för uppdateringen,
  det är verkligen en stor uppdatering med hjälp av Google senaste sökordsverktyget


  Noble Samurai svarade:

  Hi Bachir,

  Kul att höra att du gillar det!

  Cheers,
  Tom

 7. Jag letade efter en ersättare, precis i tid info här på Google sökordsverktyget ersättning för sökning. Tack, väl dokumenterat.


  Noble Samurai svarade:

  Hej Lisa,

  Vi har förberett för detta under de senaste månaderna, så det är trevligt att se övergången gick smidigt :)

  Cheers,
  Tom

 8. Som ni tänka om och åter arbete Filter - Vi behöver verkligen en är att SNABBT & TYDLIGT begränsa en "Easy", "Medium" och "Tuff men mycket lönsamma" uppsättning, säger 5 eller 10 sökord för att gå efter.

  Ja, vi kan köra oändliga variationer och permutationer och så småningom räkna ut våra egna Anpassade filter, men efter alla dessa år som jag verkligen behöver M.Samurai att rädda mig från de ändlösa iterationer. Applicera allt som du har lärt mig genom åren så att vi inte behöver bli Statistiker själva.

  M.Samurai sökords modulen behöver utvecklas till en REKOMMENDATION motor - inte bara en FUNKTIONER verktyg.


  Noble Samurai svarade:

  Hej Glenn,

  Vi tror att den nya "gyllene regler" filter kommer att lämna dig med en bra uppsättning sökord efter analysen, men vi är öppna för att förfina filtret - och komma med nya filter också!

  Vi ska fortsätta att övervaka filterinställningarna eftersom tiden går, och om vi tycker att det behövs några förändringar, vi ska se det händer ;)

  Tack för ärlig feedback - det är bra att höra sånt från våra kunder, och det kommer att hjälpa oss att förbättra filtren går framåt!

  Cheers,
  Tom

 9. Stora nyheter! Jag tycker verkligen om hur Marketsamurai blir bättre dag för dag och hur snabbt ni svara på stora förändringar! Stora arbete och mycket intressanta nya verktyg.


  Noble Samurai svarade:

  Tack Phillipp - glad att höra din lyckliga :)

  Cheers,
  Tom

 10. Tyvärr, du uppdaterade programmet fungerar inte för mig. När jag kommer till den del där
  "Laddar Google Keyword Planner" fönster dyker upp, pausar Market Samurai indefinately. Oavsett hur länge jag vänta är det dock inte komma åt de nya Google Keyword Planner uppgifter.


  Noble Samurai svarade:

  Hej Barbara,

  Jag har skickat ett mail med några instruktioner om hur vi kan gå till botten med detta - vi kommer att få till botten med det här för dig!

  Cheers,
  Tom

  Den
  Barbara Allan svarade:

  Hej Tom,

  Tyvärr har jag inte fått något meddelande från dig med instruktioner om hur du får till botten med det här. Jag tror inte att det finns ett problem med min e-postadress för att jag fick ett meddelande om att du hade postat svaret på denna sida. Vänligen skicka dessa instruktioner.

 11. 11
  Den 29 aug 2013 vid 07:58
  BIR sa:

  MS har slutat fungera för mig! Jag brukar anges till 1k sökord ibland fler och allt fungerade ut böter, långa, men bra. Nu MS bara stannar på "hämta kw data från kw hyvel ..." och brinner det händer ingenting


  Noble Samurai svarade:

  Hej Bob,

  Jag har också skickat ett mail med några felsökningsinstruktioner - vi kommer att få den här rectifed för dig ASAP!

  Cheers,
  Tom

 12. Det finns några mycket bra frågor på den här sidan som är värda att svara. Det är mycket nedslående att se ditt företag sätta ut ett blogginlägg om en stor förändring i din produkt, och sedan inte svara på frågor om dem, lämnar oss alla repa våra huvuden försöka lista ut det här helt själva. Eftersom du har testat din programvara i över en månad, varför inte ge oss fördelen av din upplevelse snarare än lämnar oss hängande ???

  Mycket nedslående. : - ((


  Noble Samurai svarade:

  Hej där,

  Vi är verkligen verkligen ledsen för den tid det har tagit för oss att komma tillbaka på kommentarer till detta inlägg - vi äntligen till dem precis innan du postat.

  Vårt team har varit upptagna med att arbeta på de nya utbildning videor för den nya versionen av Market Samurai, och vi på något sätt förbi kommentarerna!

  Vi håller en ivrig öga på denna sida, så om du har några andra frågor är du välkommen att skicka upp dem :)

  Cheers,
  Tom

 13. Definitivt mycket snabbare, fina arbete killar.

  Jag måste vara den enda person som saknas fras och allmänna uppgifter samt om. En hel del av mina kunder gillar att se skillnaderna.

  Någon chans att det kan komma tillbaka i framtida uppdateringar?
  Ben Johnston's förra blogginlägg ... Inside The Toolkit: My Favourite Excel-tillägg


  Noble Samurai svarade:

  Hej Ben,

  Google inte längre ger ut data sökandet trafik för frasen och bred, vilket är anledningen till att det inte är tillgängligt i Market Samurai. Om Google gör någonsin att tillgängliga data igen, jag är säker på att vi ska sätta in den igen :)

  Cheers,
  Tom

 14. Tack för att i tid uppdatera. MS även efter 2 år är fortfarande min första steget när det gäller att planera en kampanj för en klient.

  Thnx för att hålla den uppdaterad!
  Hari Varrier's förra blogginlägg ... Wordpress Attacks går upp! Surfa säkert med 7 steg för att säkra din webbplats.

 15. 15
  Den 29 aug 2013 vid 23:37
  Fred Smedley sa:

  Hej,

  Jag har precis läst ditt svar till Heidis fråga om den 27: e. I andra stycket i ditt svar säger ni, "... TA Comp numret ger dig en god uppfattning om hur många platser är aktivt riktar nyckelordet - ju lägre nummer desto bättre".

  Min fråga är: "Vad sortiment gör TA Comp använder och vad som är högt och vad är lågt? Uppenbarligen börjar på noll, men hur högt tar det vägen? Vad, till exempel, skulle siffrorna för 100 och 1000 indikerar? Är siffrorna visade det faktiska antalet konkurrerande webbplatser som innehåller sökordsfras eller en glidande skala där till exempel en läsning av 100 skulle innebära att det finns X antal konkurrerande webbplatser? "

  Genom att skriva ett sökord i Google, skulle antalet sidor som innehåller nyckelordet returneras men inte antalet platser så hur går det nummer som visas i TA Comp kolumnen MS faktiskt anger antalet platser?

  Jag uppskattar att SEO tävlingen matrisen även bör användas men det skulle ändå vara bra att veta hur många konkurrerande webbplatser som tidigare angivits i SEOC kolumnen.

  Cheers,

  Fred


  Noble Samurai svarade:

  Hej Fred,

  Den ideala intervallet för TAComp är en ganska låg en, som det metriska själv är ganska fokuserad en. Data kommer från MajesticSEO index, och numret som visas är antalet sidor i sina index som använder ett sökord både i deras rubriktaggar och inom ankare text länkar som leder till sidan. Detta innebär att siffran som visas är det faktiska antalet sidor optimerade på detta sätt, åtminstone så långt som Majestic index går.

  Som sådan ger TAComp en mycket mer solid uppfattning om hur många konkurrerande sidor finns där ute, speciellt jämfört med SEOC siffra, som var benägna att falska positiva. På grund av detta, vi använder en mycket lägre filter jämfört med SEOC filtret - vi satt till 30 som ett maximum för TAComp, som om mer än 30 sidor aktivt rikta ett sökord här tungt, den nisch kan redan vara ganska tungt ockuperat.

  Hoppas att detta hjälper!

  Cheers,

  Alex

 16. Hej, jag bara uppdaterat min Marknad samurai, mycket snabbare !. Jag tror MS gjorde ett bra jobb när det handlar google sökord verktyg "uppdatering. Bra gjort.
  wenliang's senaste blogginlägg ... Om Exposedhostingreviews.com, Vår fördel och Vårt mål

 17. Cool, jag är angelägen om att prova den senaste versionen av min Market Samurai och visa effekterna av de förändringar!
  Davids senaste blogginlägg ... Förtroende: en dyrbar, valuta "i online-världen

 18. Kan du offentligt informationen vad du ska göra om Domain Samurai sluta arbeta med den senaste uppdateringen? Jag tror att många människor söker efter den.
  Eller åtminstone skicka mig det via e-post, vänligen :)
  Alfredo Griffith's förra blogginlägg ... Villkor


  Noble Samurai svarade:

  Hej Alfredo,

  Vänligen skicka ett mail till support@noblesamurai.com med din fråga och vi kommer att komma tillbaka till dig så snart vi kan :-)

  Cheers,
  Jeff

 19. Jag har en fråga om den aktuella SEOV ... ..

  När jag lägga min musen över den knappen, fortfarande säger:

  SEOV = SEOT * AWCPC

  när jag exporterar mina data till Excel, det visar den SEOV och AWCPC för ALLA matchningstyper - exakt, fras och bred.

  Men jag är förvirrad eftersom SEOT förblir konstant oavsett vad matchar jag sätter.

  Och även fortfarande, matten doesnt lägga upp när jag gör SEOT * AWCPC för någon match .... ingen av produkter motsvarar den SEOV kolonnen.

  Tankar?


  Noble Samurai svarade:

  Hej Ben,

  Google ger inte sökvolym data för Phrase och Broad matcha längre. Det är därför SEOT (och Total sökningar) förblir densamma. De ger emellertid Fras och Broad matchdata för AWCPC metriska.

  Angående din exportfrågan, vänligen skicka ett mail till suppor@noblesamurai.com och så återkommer vi till dig så snart vi kan :-)

  Cheers,
  Jeff

 20. Hej NobleSamurai laget,

  Har du ett blogginlägg om vad som är grunden för den TAComp? Tack!

 21. 21

  Jag ville bara säga att jag verkligen ser fram emot den nya träningsvideor. Jag är inte orolig för buggar för nu. MS teamet alltid får de reda ut. Tack killar!

 22. Det mycket riktigt att "Den nya Sökords Planner build av Market Samurai är mycket snabbare än någonsin!" Tack för att dela denna information.

 23. Måste hålla nyckelordet planerare är mycket snabbare än någonsin tidigare. Tack för att hålla oss uppdaterade hålla upp det goda arbetet ..

 24. Hey guys,

  Den första par uppdaterade videor är nu i vår dojo :)

  http://www.noblesamurai.com/dojo/marketsamurai/7500-golden-rule-1-how-to-find-relevant-keywords

  och

  http://www.noblesamurai.com/dojo/marketsamurai/7535-golden-rule-2-how-to-find-high-traffic-keywords

  Vi vill gärna få din feedback på dem, och vi hoppas att ha några fler videor tidigt nästa vecka :)

  Cheers,
  Tom