Googles nya Keyword Planner - Hur det gör marknaden Samurai snabbare!

Share-knapp

Vi är mycket glada att meddela att efter en lång väntan - Google har gått i pension är det gamla "Sökordsverktyg", och ersatt det med sin nya blanka "Sökords Planner".

För mer information om de förändringar och vad detta innebär för funktionaliteten hos marknaden Samurai läs vår senaste blogginlägg.

Du kan läsa mer om några av de data ändras (t.ex. deras avlägsnande av breda och frasuppgifter match) att Google har gjort genom sin officiella blogg artikeln på https://support.google.com/adwords/answer/3141229

Den goda nyheten är att vi har jobbat hårt för att göra denna övergång så smidig som möjligt för våra kunder, och en version av Market Samurai som är kompatibel med sökords Planner har varit i teststadiet för över en månad nu.

Idag har vi gjort denna nya "Sökords Planner" version lever (helt enkelt uppdatera din version av Market Samurai till den senaste versionen genom att lansera programmet och säger "ja" till uppdateringen dialogfrågan).

Och vi är verkligen glada över att kunna meddela att ...

Den nya sökord Planner build av Market Samurai är mycket snabbare än någonsin tidigare!

Den typ av gamla sökordsverktyget gjorde det en mycket långsam process att samla all sökordet data som du behöver för effektiv sökordsanalys. Den nya sökord Planner build är mycket snappier vilket innebär att du kan utföra ditt sökord forskning på mindre än halva tiden jämfört med den gamla sökordsverktyget!

Vad har ändrats i Market Samurai med nyckelordet new Planner data?

Om du är osäker på vad allt detta innebär för marknaden Samurai användare, är det viktigt att inse att mycket lite egentligen har förändrats.
Grunderna för sökord forskning är desamma som de alltid har, och de flesta av de kända delarna av Market Samurai gränssnitt och arbetsflöde bor kvar.

Det finns några synliga förändringar dock värt att notera:

 • Vi är nu försumliga att exakt matchning läge för data sökord forskning, som förklaras mer i detalj i den senaste blogginlägg och i Googles officiella pressmeddelandet . Detta kommer att visa lägre siffror för söktrafiken än de som du får användas till, men vi känner att de är mer en indikation på de resultat du kommer att se i det långa loppet.

 • Vi har uppdaterat våra gyllene regler filter för att använda de nya Majestic SEO konkurrens mått, i stället för de allt-opålitliga SEOC värden. Så återigen själva siffran kommer att vara olika, men avsikten med filterinställningar förblir densamma. SEOC har upphört att vara en pålitlig metrisk att mäta "kvantitet" av sökmotor konkurrens.

  Många andra konkurrerande sökord forskning tjänster, inklusive våra vänner på Wordtracker har flyttat till att använda hur många gånger ett sökord visas i både rubriktaggen och i ankare textlänkar tillbaka till en sida (vad vi nu kallar "TAComp"), som en mycket mer tillförlitligt mått på mängden sökmotor konkurrens.

  SEOC var bra under 2008-2009, men den exponentiella tillväxten i sidor på Internet sedan gör detta till en relativt meningslös nummer 2013.

 • Den "adwords" filtersektion har tagits bort, och AWCPC antalet är nu en del av affärsmässighet kolumnen. AWCTR, AWT och AWV är inte längre tillgänglig som Google har tagit bort dessa data från deras sökords Planner verktyg. Vi erbjuder fortfarande AWCPC och AWI (Adwords Impressions), och SEOV men (som Google erbjuder fortfarande dessa uppgifter).

 • Den gamla "Competition" kolumnen har bytt namn "Basic Competition" för att skilja den från "Majestic Konkurrens" statistik vi nu rekommenderar att använda.

 • Den "Ekologisk" kolumnen har nu "AdWords intryck" (AWI) metriska, som liknar det äldre AWT (Adwords trafik) - även om vår forskning har visat att det är inte riktigt samma nummer, men kan användas en ganska bra ersättare .

 • Den "Matchningstyp" listrutan bara påverkar resultaten för AWCPC kolumnen och kolumnen SEOV - sök trafikdata är nu alltid för exakt matchning sökningar endast (som Google ger endast exakt matchning uppgifter nu).

Användningsfras till Broad Match Ratio (PBR) inte längre rekommenderas:

Medan PBR metriska förblir tillgänglig att använda om du vill ha det, tar vi bort den från vår standard rekommenderas filterinställningar och från vår utbildning. Det var ett innovativt och tidsbesparande funktion medan siffrorna kunde åberopas, men med tiden har de blivit mindre och mindre trovärdig. Vi ser vilda variation i data som återvänt från Google.

Tyvärr vi känner det nu gör mer skada än nytta i de flesta fall.

Vår rekommendation är att göra det SEO proffsen gör - helt enkelt använda Exakt träff konkurrens eftersom det tar bort alla fördomar på grund av ordföljd eller snedvrider på grund av längre svans sökord härledningar.

Det finns mer information om förändringar i gränssnittet finns i vår Knowledge Base-artikeln här .

Träning Dojo Keyword Research Video Uppdateringar Kommer snart ...

Slutligen, vi är i färd med att revidera alla våra Keyword Research instruktionsvideos, med en prioritet på gyllene regler serien slutföras så snart som möjligt. De kommer att innehålla uppdateringar på alla små förändringar i gränssnittet som har ackumulerats sedan vi först producerade filmer, och några nya exempel som återspeglar villkoren för onlinemarknader som de är idag.

När de är redo att premiär vi ska sätta ord på Twitter och Facebook , så jag uppmanar er att följa oss för att få information om viktiga nyheter och uppdateringar snabbt!

Vad du ska göra nästa ...

För att få tag på den nya, snabbare "Sökords Planner" build av Market Samurai, helt enkelt:

 1. Fire upp din kopia av Market Samurai.
 2. När du uppmanas att uppdatera till den senaste versionen, säger "ja"
 3. Vänta tills uppdateringen för att hämta och marknaden Samurai att återuppta och du är på väg!

Vi hoppas att du njuta av den nya sökords Planner build. Om du har några frågor är du välkommen att skjuta vårt supportteam ett mail till support@noblesamurai.com

Dessutom har vi gjort ganska omfattande tester av våra nya sökord filterinställningar, men om du har några råd om hur de skulle kunna förbättras, vänligen skjuta oss via e-post också.