Använda Social Tagging Programvara för att öka webbplatsens trafik

I mitten av 2008, spelade jag med några SEO strategier och skapat en blogg som fick 41.457 besökare från sökmotorerna under de första 8 dagarna på nätet.

Det galna är - denna enkla strategi tog bokstavligen 2 minuter att tillämpa ...

Om du visste en strategi som skulle kunna öka trafiken till dina blogginlägg och webbsidor, och ge dig mer av bakåtlänkar, skulle det vara värt din tid att spendera några extra ögonblick att tillämpa denna strategi - för varje blogginlägg och webb-sida du skapar?

Absolut - ja!

Jag vill dela med dig en enkel strategi som du kan använda för att få mer trafik till din webbplats, bättre sökmotor ranking och bättre sökords-värdet av dina länkar:

YouTube Preview Image

Du kommer att älska den här tekniken om du lägga upp innehåll på en blogg, om du är social bookmarking sites, gör bara om någon sorts länk underkastelse - eller till och med att välja nyckelord för metataggar - på grund av vad det gör för din webbplats ...

För det första, genom att nämna ytterligare (relevanta) sökord på din webbsida, ökar du antalet sökord som din webbplats kan ranka bra för.

För det andra, genom att nämna liknande relevanta sökord på din webbsida, ökar du relevansen av din sida runt tight-knit grupp av relevanta sökord.

För det tredje, genom att tagga blogginlägg och YouTube-videor med relevanta taggar, är innehållet mycket mer sannolikt att plockas upp av ett större antal platser.

Och slutligen - genom att tagga social bookmarking länkar med relevanta sökord, och som har listor med relevanta sökord i katalogen inlämnande sökordslistor, ökar du värdet på dessa länkar genom att öka deras relevans.

Och anledningen är enkel ...

Genom att nämna relaterade sökord, kan dina länkar och webbsidor ses som mer relevant för det ämnet.

När jag först började min egen personliga blogg, var detta den första strategin som jag tillämpade det kraftigt ökade antalet besökare som min blogg fått.

Och förhoppningsvis kommer det att hjälpa dig också.

Brent

PS - Inte alla platser kommer att få 41.457 besökare i sin första vecka på nätet ;)

För att vara rättvis (och öppna) anledningen till att jag fått så många besökare var för att jag hade medvetet riktat en låg-tävling, nyhetsvärde sökord.

Brent Hodgson en av grundarna av Noble Samurai, och en Internet-marknadsföring specialist.

Brent har skrivit 68 inlägg (er) för Noble Samurai

39 Responses to "Använda Social Tagging Programvara för att öka webbplatsens trafik"

 1. 1
  Den 7 feb 2009 kl 19:39
  Jez sa:

  Brent,
  Man, jag tycker att du är stil :)

  Tack för att verkligen påpeka hur enkelt det är.
  Och, naturligtvis, för att visa oss igen vad en gr8 produkt MarketSamurai är. Respekt.

  BTW, instruktionsvideo på under 5mins.
  Du har drabbat sweet spot - kan vi hålla det där?

  Gamla regeln för nya medier?
  Om du inte kan slå din idé (övertygande) för hand-skriva det på baksidan av ett visitkort, är tanken inte är värt att ta vidare.

  En oldie men en goodie - glad att se detta i <5min videoformat :)

  Från Brent: Det är planen ;)

  Vi är fortfarande ny och detta "utbilda" sak - normalt är vi galna vetenskapsmän ... Så det har tagit oss en hel del övning för att få våra 5-minuters-meddelanden ned från 15 minuter till 5 minuter.

  Vi är också att bryta upp saker mycket mer, i mycket korniga delar ...

 2. Brent,
  Ni är otroliga här är otroligt bra råd och här passerar det som det är nästan allmänt känt.

  Jag har tillbringat tusen '$ under åren och fällt det värde jag får från marknaden Samurai är huvud och axlar över allt.

  I nästa månad eller två Jag har två $ 600 per annum sökord forskning verktyg på grund förnya. Inte i år.

  En sista sak som är Noble Samurai templet jag måste komma och hylla. Cheers guys, lysande (skakar på huvudet och han slår in)

  Från Brent: Tack Brendan :) Jag är glad att du gillade videon!

  Re: ". ... Och här passerar det som det är nästan allmänt känt" Jag tror att det finns mycket som vi tar för givet. Kanske måste vi ta en djupare titt på alla de saker vi gör, och ta reda på vad vi tar för givet, och dela några av dessa tips ...

 3. Cool trick! Varje ord på de andra modulerna blir klar än?

  Från Brent: Inte ännu - men jag förväntar mig något att meddelas inom kort.

 4. Tack Brent! Jag håller den i 5 minuters video är rätt väg att gå.

  Jag vill bara klargöra för dem som skulle kunna förväxlas. När du talar wordpress.com webbplatser du egentligen talar om wordpress bloggar som finns på wordpress.com inte wordpress.org, och gäller inte för wordpress bloggar som finns i ditt eget webbhotell.

  Rätta?

  Från Brent: Denna strategi fungerar otroligt bra för Wordpress bloggar som erbjuds hos WordPress.com.

  Men det fungerar också mycket bra för Wordpress bloggar värd någon annanstans också! :)

 5. 5
  Den 8 februari, 2009 kl 04:30
  CoronadoCookie sa:

  Bra tips Brent - tack! Jag är intresserad av svaret på Susan 'fråga ovan - gör denna teknik inte för wordpress bloggar som finns på vår egen hosting konto?

  Från Brent: Det fungerar mycket bra på Wordpress bloggar på ditt eget webbhotell - men det fungerar otroligt bra för Wordpress bloggar som finns på WordPress.com grund av hur deras märkning fungerar ...

  Varje tagg länkar till en tagg sida - och många av dessa tagg sidor rankas i topp-10 positioner i Google.com ... Så sökmotor värdet av dessa taggar kan vara otroligt!

  Strategin fungerar mycket bra på bloggar som finns på din egen webbhotell också - du missar bara den unika (ytterligare) fördelar som WordPress.com märkningssystem ger.

  Om inte, skulle det vara en god idé att också inrätta en dubblett blogg på wordpress.com? I går läste jag ett tips om att ställa in dubbla bloggar på wordpress.com & blogger.com som matarplatser. Jag tänkte aldrig på det konceptet ...

  Från Brent: Det finns några för-och nackdelar finns här.

  Om det var jag, skulle jag inte upprepa innehållet ord för ord. Det kan orsaka problem.

  Kontrollera också de villkor som du kan köra din typ av blogg från sin tjänst - vissa tjänster inte gillar värd kommersiella (vinstdrivande) bloggar - som kan orsaka en del problem.

 6. Brent,
  Jag förstår hur det kan vara effektivt för wordpress.com och andra social bookmarking sites. Men är denna teknik effektivt på en Wordpress webbplats på vår egen domän?

  Jag kan lägga till inlägg taggarna i slutet av varje inlägg (med hjälp av en wordpress installation). Men inte säker på om det är en fördel att detta.
  tack

  Från Brent: Ja - det är en mycket effektiv strategi.

  Det är den första strategin att jag sökte till min blogg på brenthodgson.com (som är värd på mitt eget webbhotell)

 7. Det är ganska pinsamt uppenbar och jag kan inte för livet av mig räkna ut varför jag har haft så svårt med taggar.

  Duh!

  Tack Brent

  Från Brent: Hjälper gärna till :)

 8. 8
  Den 8 februari, 2009 kl 05:39
  tomartomartini sa:

  Tack för att göra denna simple.Great tips Brent - tack Typ av pinsamt obvious.Market Samurai är en gr8 TOOL.And ett bra lag.

  Från Brent: Thanks :)

 9. 9
  Den 8 februari, 2009 kl 06:25
  Art Young sade:

  Så det är hur du använder taggar ... Tack så mycket för att dela, Brent! Jag ska använda det direkt för att få 40.000 besökare i veckan! :) För att vara ärlig, jag har alltid trott att ninja var mycket kallare än samurai, men jag hade fel ... ;)

  Förresten, när du använder sökord i dina taggar som denna, är det tillräckligt att de är bara i dina taggar? Eller ska du inkludera dessa sökord tillsammans med vad du skriver i dina inlägg också?

  Från Brent: Det skulle säkert bidra till att nämna de sökord i ditt innehåll också - om det var lämpligt / relevant. Jag tycker inte om tanken på sökord fyllning men ;)

 10. Jag har precis nyligen starteed med nyckel-fras taggar på bloggar och även när Stumble-ning mina sidor. Min trafiken gick från en hög av 176 träffar per dag till (den här sista veckan) 3600 till 9600 träffar per dag. Jag måste säga, ja, det fungerar ...

  Från Brent: Oh ja, är StumbleUpon bra för trafik ... Och här är ett annat exempel där taggning kan göra stor skillnad!

  När du tagga dina blogginlägg i StumbleUpon, plocka det maximala antalet taggar (jag tror det är 5) och tagga ditt bidrag med de mest populära relevanta taggar ... Det kommer att hjälpa dig att få mer trafik.

 11. Hi Brent,
  Tack för bra video. Ni inte bara klippa utan sten och grus också. Kan du förklara tag sidor lite eller tala om för mig var att gå för att se dem. Är det min etikett sida eller inte wordpress.com publicerar bara sidor med allas taggar?
  Tack för all hjälp

  Från Brent: Tack! :)

  De WordPress.com tag sidor jag hänvisar till (de som rankas riktigt bra i sökmotorerna) är som här .

  Du har rätt - WordPress.com publicerar sidor med everone s taggar

  Men dina taggen sidor är också värdefullt också. :)

 12. Hej Killar,

  Tack för alla dina bra feedback! :)

  Jag har varit med och lämnat personliga kommentarer längst ned i alla dina blogg kommentarer.

  Bara för att svara på några vanliga frågor:

  - Ja, vi kommer att arbeta för att hålla video ner till 5 minuter när det är möjligt ;)

  - Strategin fungerar för alla tagable innehåll - det fungerar särskilt bra för bloggar som finns på wordpress.com eftersom de publicera sidor med allas taggar tillsammans (som http://en.wordpress.com/tag/bushfire/ ). Och dessa sidor rankas ofta bra i Google - vilket ger dig några mycket kraftfulla länkar.

  - Strategin fungerar bra för en blogg som du värd dig på ditt eget webbhotell.

  Om du använder StumbleUpon, se till att du läser Mike Taylors kommentar & mitt svar (# 10). StumbleUpon är en stor källa till trafik.

  Och tack för alla era kommentarer hittills!

  Brent

 13. Ja, StumbleUpon kan skicka trafik, men det är en kortsiktig spik och besökarna inte konvertera. Finns det någon anledning att få oriktade trafik för sin egen skull?
  För länk byggnad om jag gillar din teknik.

 14. 14

  Det var häftigt, tack för det och med tanke på min hemsida lanserar denna vecka jag kommer att använda det för mina nya bloggar.

  Skål

 15. @ Anna Maria - Jag tyckte att när jag började använda StumbleUpon för att främja min egen personliga blogg, i procent av läsarna "fastnat".

  Jag fick också fler länkar till min blogg (förmodligen andra bloggare använde StumbleUpon att forska potentiella artikel ämnen).

  Jag skulle säga att du har rätt om direkt omvandling men - jag tvivlar på att många skulle konvertera till en direkt konvertering mål.

  @ Nathan - Lycka till med lanseringen!

 16. Tack för att dela detta!

  Också älska dojon stil bakgrund.

  Arigato gozaimasu, sensei * båge * ;)

  Från Brent: Thanks :)

 17. Brent (och marknaden Samurai lag),
  Som någon som är mer av en bloggare än en marknadsförare är jag verkligen gräva dessa video tutorials om hur man använder MS som ett verktyg för att förbättra din blogg från ett SEO perspektiv.

  Det passar mer naturligt in i min inställning och faktiskt öka min förståelse för mer "traditionell" metod för att med hjälp av MS - hitta dessa nischmarknader.

  Keep 'em coming!

  Från Brent: Jag är glad att du njuter av dem :) Jag ser några fler bloggrelaterade videor på horisonten. ;)

 18. 18
  Den 11 feb, 2009 kl 01:08
  hichnii sa:

  "I mitten av 2008, spelade jag med några SEO strategier och skapat en blogg som fick 41.457 besökare från sökmotorerna under de första 8 dagarna på nätet."
  Hej, Brent, Vad är webbadressen till bloggen?

 19. Utmärkt video tutorial, och ett tips som jag definitivt kommer att börja använda på min blogg, tack för råd. Jag har alltid använt taggar på en blogg med läsarna i åtanke mer än sökmotorer .. Jag antar att det bästa råd är att tänka på båda?

 20. 20
  Den 11 feb, 2009 kl 05:11
  Mike sa:

  Hmm kanske ur ämnet, när jag exporterar sökord de är alla rörigt men er ser så väl beställt. Ska jag hitta inställningar i Excel?

 21. @ Mike - jag misstänker att jag vet orsaken ...

  Nyckelord och uppgifter som förekommer på olika linjer?

  Ta kontakt med support - de har en liten bit kod för att fixa Microsoft Excel för dig.

 22. Love it. Just tillbaka till grunderna. Det finns så många tips och tricks ute för SEO som det ofta är svårt att veta var man ska börja. Jag tror att ditt råd är det första steget!

  Skål
  Greg

 23. Hej Brent, hoppas jag inte är för sent att posta här. Jag åter såg videon och undrade: Hur viktigt är det att taggarna vi tillämpar för ett givet blogginlägg vara mycket relevanta för innehållet i denna tjänst?

  Till exempel, om vår blogg handlar om exotiska bilar, kan vi helt enkelt skriva "exotiska bilar" i MS, slå Generera sökord, och använda någon av de KWs att MS genererar?

  Dessutom antar jag att vi (eller någon bloggare) bör alltid börja tagga ett inlägg med MS-genererade KWs som har flest i SEOV, eftersom det representerar den optimala kombinationen av trafik-och intäktspotential?

 24. 24
  Den 18 februari 2009 kl 02:46
  jimchicago sa:

  Aha. . . Jag tittade igen och jag ser att det finns ett svar på min första fråga, kl 02:21 i videon.

  Men om du kunde ta upp min andra fråga (i det sista stycket i mitt inlägg), skulle jag uppskatta det. Tack.

 25. @ Greg

  Tack :) Kul att du gillade videon

  @ Jim

  Du har rätt - du kan bara sätta sökordet (eller sökord) som beskriver blogginlägg i Market Samurai, skapa sökord, och ta reda på vad som behöver göras.

  När det gäller vilka sökord du ska rikta - de sökord som ger dig mest nytta är det mest logiska ... De mest värdefulla sökord är de självklara. Market Samurai kommer att generera relevanta sökord, och du kan kontrollera SEOV för kommersiellt värde (eller "Söker" om värdet för dig är bara trafik).

  Men blir mer avancerade, det finns fler saker att tänka på.

  För det första genom att använda sökord som är starkt relaterade, vissa SEO-leverantörer tror att du bygger starkare sökord relevans för sökord i vad de kallar den "semantiska molnet" - så att du rangordna bättre för alla relaterade termer (även några du kanske inte har nämnt i din blogg post).

  Sedan finns det andra med bred matchning sökningar som du kan plocka upp om dina sökord nämner en mängd olika ord. Till exempel kan du rangordna för ett bredare utbud av fraser om, i stället för att nämna bara "öring fiskedrag", "öring fiske rullar", "öring fiskespön" etc - du nämner ord som "öring fiskedrag", "sportfiske" , "flugfiske". I det andra exemplet, kan du få brett matchade ranking för [säg] "öring fiskedrag".

  Och sedan finns det konkurrens att överväga. Om du vill att rangordna för dessa sökord, helst skulle de ha låga SEOC poäng.

  Och det finns ännu mer att du kan tänka på ...

  Men vi får mycket mer avancerade.

  Med detta sagt, det mest grundläggande strategin (och den strategi jag använde för bloggen som fick 41k träffar) är bara för att nämna relevanta sökord. Andra saker kan hjälpa till, men dessa är grunderna.

  Jag antar att allt annat kommer ner till en kostnadsberäkning / värde - hur mycket tid / ansträngning tar det mot hur mycket nytta tror du får.

  Jag hoppas att detta hjälper dig ut.

  Brent

 26. 26
  Den 19 februari 2009 kl 05:01
  jimchicago sa:

  Tack så mycket, Brent, för allt det stora info. Jag börjar med den mer grundläggande steg (er) och eventuellt försöka arbeta de bredare matchning.

 27. Tack för att den information, och dessa tips och strategier bör prövas av en webbplats ägare. Håll om utstationering.

 28. 28
  Den 24 Februari 2009 kl 21:08
  Alex säger:

  Inte länge sedan wordpress.com gjorde alla länkar no-följa. Det infördes för att göra det svårare för bloggar som finns på wordpress.com att få hög PR.

  Denna strategi innan hade varit mycket mer värdefull, som du får din blogg noterat på wordpress.com tag sidor, du skulle vinna PR. Fler tag sidor, mer PR.

  Men tror inte att denna strategi inte är användbart. Långt därifrån, fortfarande har värde i att få trafik till din blogg är det bara att wordpress.com gjorde det svårt för oss att ta deras PR på vår blogg.

 29. Jag är mycket förvånad över att inte grunda denna video arbetar, liksom de andra i YouTube i samma ämne.
  Det finns några problem med MS?

 30. 30
  Den 4 mars 2009 kl 20:46
  Graham Dunkley sa:

  4 9 mars

  Det är synd, aftergetting tillbaka från resor, för att finna att den sociala bookmarking videon inte längre är tillgänglig, eller någon av de andra nya videor.

  Varför?

 31. hrmm ...

  Filmerna finns kvar - men det ser ut som det finns ett problem med YouTube bädda alternativet.

  Jag ska be datanörd för att ändra den till en alternativ inbäddning metod. I mellantiden, klickar du på knappen i det nedre högra hörnet av videon för en länk till videon på YouTube.

  Brent

 32. 32
  Den 5 Mars 2009 kl 12:42
  Johannes sade:

  Detta är bara en direkt länk till den relevanta Youtube video eftersom det inte spelade i den inbäddade alternativet

  http://www.youtube.com/watch?v=vI0P1C0DTYM

 33. Efter att ha funnit er på CommBlue, du har verkligen förändrat min SEO taktik.

  Tack för att fortsätta utbildningen.

  Keith

  ps Brett - behöver en hatt? lol

 34. Bra tips. Jag har precis genomfört den här ona blogg för en vän till mig och han har redan sett en ökning av trafiken.

  Keep 'em coming.
  Greg

 35. Kan du sätta den här videon för nedladdning på din Video Tutorials avsnitt på -
  http://www.noblesamurai.com/support/tutorials/

 36. Brent,
  Det kan vara något värre än att slösa 30 minuter på en video och sedan undrar hur du kan få det 30 minuter tillbaka! Tack för den korta och precisa video. Inget avfall, alla fakta!
  Jag tror att jag läste någonstans att om en WP själv värd blogg att varje tagg är en separat sida och att Ms G skulle räknas det som samma innehåll. Jag tror också att jag läste om en plugin för att hålla det från att hända?
  Har du några tankar om det?
  Tack,
  Bob

 37. bra verktyg .. men jag har lite problem när inplementing detta sätt

 38. [...] Det är för att de inte är säker på om det bästa sättet att göra det, eller kanske är det becasue de inte är medvetna om trafiken återgår bra taggning kan [...]

 39. Tack för tipset Brent ... Jag kommer att använda detta i framtiden! Cheers!

  Sean