Nya Google Keyword Tool Planner & Market Samurai Update

Dela Button

Den gångna veckan har varit händelserik här på Noble Samurai HQ, och vi ville ta dig uppdaterad med tillståndet i Keyword Research modulen i Market Samurai.

Google meddelade i maj i år att det skulle vara att ersätta sökordsverktyget med sin nya Sökords Planner - du kan läsa mer om det här .

Den officiella ord var de skulle gå i pension sökordsverktyget mot slutet av juli, så vi satt oss omedelbart arbetet med att göra vår Keyword Research modul arbete med sökords Planner.

Efter 4 veckor, hundratals burkar av Pepsi Max och oräkneliga rader kod genom vårt utvecklingsteam, hade vi en version av Market Samurai som arbetade med sökords Planner - men vi hade ännu att uttrycka det genom rätt testning.

Spola fram till fredagen i förra veckan hade vi en handfull rapporter sipprar in genom vårt support kö om den aktuella Keyword Research modulen inte läsa för vissa användare.

Interna tester kunde inte replikera problemet (som så ofta är fallet!), Så vi bad användarna att skicka felsökningsloggar. Vid visning av felsökningsloggar blev det uppenbart att Google hade börjat tvinga en gruppering av Adwords användare att använda sökords Planner.

Så vi har haft att accelerera vårt schema.

Vad innebär detta för Keyword Research modul?

Från en användares synvinkel bör Keyword Research modul fortfarande fungera mycket lik hur den gjorde innan. De flesta av de ändringar har gjorts bakom kulisserna, och vi har gjort vårt bästa för att minimera påverkan på ditt arbetsflöde - 95% av användarna kommer att fortsätta att använda den gamla sökordsverktyget versionen tills vidare, och det blir ingen märkbar byta till Keyword Research modul för dessa användare.

När du utför Keyword Research, kommer marknaden Samurai kontrollera om du fortfarande har tillgång till sökordsverktyget och köra den aktuella versionen av appen. Om Google har bytt ditt AdWords-konto för att använda sökords Planner, kommer marknaden Samurai upptäcker detta, och du vet att du behöver uppdatera till en specialversion som fungerar med sökords Planner.

Den största förändringen till Keyword Research modulen är att nu normalt använder exakt matchning uppgifter, medan det brukade standard till Bred matchning.

Om du inte vet skillnaden mellan matchningstyper, här är en snabb genomgång av hur de skiljer sig:

  • Exakta sökningar - Med matchningstypen inställd på "exakt matchning" avser SEO trafik siffra på hur många människor skriver i exakt term du forskar. Till exempel, om ditt sökord är "öringfiske" sedan SEOT för exakt sökning skulle ange hur många människor skrivit den exakta frasen "öringfiske" i Google och klickade igenom för att besöka nummer ett rankad webbplats i sökresultaten.
  • Bred sökningar - Med matchningstypen inställd på "bred matchning" avser SEO trafik siffra på hur många människor söker efter en fras som innehåller orden "öring" och "fiska" (i någon ordföljd) tillsammans med ytterligare ord, och sedan klicka dig vidare för att besöka nummer ett plats i sökresultaten.

  • Fras Sökningar - Med matchningstypen inställd på "frasmatchning" avser SEO trafik siffra på hur många människor söker efter en fras som innehåller orden i ditt sökord i just ordföljd, och sedan klicka dig vidare för att besöka nummer ett plats i sökresultaten.

Varför vi valde att gå med Exakt matchning uppgifter

När vi lanserade Market Samurai knappt fem år sedan var det mycket populärt i SEO samfundet att använda de allmänna Match för att göra SEO ändamål. Logiken var att om du skulle få en # 1 ranking för sökordet "hundträning", då skulle du ofta få en # 1 ranking för "utbildning hund" och många lång svans varianter av sökorden.

Men under årens lopp, med ständiga revideringar av Googles algoritm och ökad konkurrens sökmotor, har detta visat sig vara mindre sant som regel.

Vi har hört otaliga rapporter från våra kunder som har uppnått # 1 ranking för ett sökord som har angett att de exakta matchtrafik förutsägelser är mycket mer i linje med deras faktiska observerade trafik, snarare än de alltför optimistiska breda uppskattningar match.

Som ett resultat, över tid konsensus i SEO samfundet har skiftat gynna exakt matchning uppgifter, eftersom du kan bara verkligen optimera webbplatsen för exakta sökfraser.

Många av våra användningsområden nådde ut till oss och frågade oss om detta, och om du tar en titt på denna tråd på Warrior forumet, ser du att de flesta människor rekommenderar att du använder exakt matchning istället för Bred matchning som det är mycket vettigare när du gör Keyword Research för SEO ändamål - så det är vettigt att göra det standard från och med nu.

Vår nuvarande rekommendation är att optimera för de sökord med exakt matchning, och om du får någon ytterligare trafik (som du kommer utan tvekan fortfarande få) på grund av att även plocka upp några lång svans ranking då behandla det som en bonus. Det är mycket bättre att vara försiktig och underskatta dina resultat och få "trevliga överraskningar" än att förvänta sig en lavin av trafik genom att grunda dina mål på alltför optimistiska breda uppgifter match.

Ett ord om Keyword Research förinställningar

Som Google har släppt sin sökords Planner före sina angivna tidsfrister vi fortfarande inte har haft mycket tid att finjustera Keyword Research filter förinställningar för att skapa optimala resultat för grundläggande sökord forskning scenarier.

Vi kommer att arbeta under de närmaste veckorna för att förfina dessa filter. Om du har några rekommenderade inställningar som har arbetat för dig, är du välkommen att dela dem i kommentarerna nedan!

För närvarande, om du inte får tillbaka så många resultat när du gör sökord forskning som du förväntar dig, då du kanske vill koppla filtren lite att filtrera färre nyckelord ut, så exakt matchning nummer tenderar att vara mycket lägre än deras allmänna eller frasmatchning motsvarigheter.

Vi vill gärna höra dina synpunkter!

Vi har fortfarande ett antal förbättringar som vi kommer att genomföra under de kommande veckorna, bland annat en uppsnabbning av hela Keyword Research modulen. Vi kommer även att uppdatera våra utbildningsmaterial så att de matchar den senaste versionen av Market Samurai.

Eftersom denna nya och förbättrade versionen av Keyword Research modulen rullar ut till användarna, verkligen behöver vi er att låta oss veta vad du tycker om (eller inte gillar) om den nya versionen, så att vi kan prioritera de nya funktionerna i enlighet därmed.

Om du vill prova den nya sökords Planner version av Market Samurai, eller har någon feedback om nybyggnation, vänligen skicka ett mail till support@noblesamurai.com - är vårt supportteam ivrigt på din feedback!

Eugene