Tips för att hitta en bra Aged domän

Med Domäner modulen nu i både marknaden Samurai OCH Domain Samurai , vi har haft en hel del frågor om det bästa sättet att gå att hitta domäner inne i Aged Domäner verktyget.

Problemet med att hitta en bra Aged domän

Vanligtvis, anledningen till att vi missar de bästa Aged Domain möjligheter kommer till enkla procentsatser ...

Aged Domäner är mycket färre i antal än New domäner.

När som helst - bara en procent av alla Aged domäner kommer att finnas till försäljning, auktion, eller slutat gälla;

En del av dessa snart-till-vara-tillgängliga domäner kommer att bära en stark Pagerank, Domän ålder eller bakåtlänkar;

Och en procentandel av de högkvalitativa snart-till-vara-tillgängliga domäner kommer också att vara relevanta för din nisch.

Ju mer specifika sökordet är, desto lägre det slutliga procentsatsen är, och det mindre troligt att du hittar ett högt värde domän är relevant för det sökordet.

Det är därför det Domäner modulen ansluts till DomainFace i första hand - en 3: e parts-domäner service - eftersom att hitta de få områden som kan passa här kriterierna är bokstavligen som att hitta en nål i en höstack om du gör det manuellt. Genom att ansluta till DomainFace databas, kan vi utnyttja de 100.000-tals åldern domän auktioner, försäljning och expiries att DomainFace är att hitta varje dag - att hjälpa dig att hitta den gyllene nålar i höstacken.

Det är också anledningen till att hitta en bästa Aged domäner kräver ibland nya taktik - speciellt om du arbetar på nischmarknader ... För även om du har hittat en hög trafik guldklimp sökord, att om sökordet "alltför specifik" när man försöker hitta en Aged Domain då kommer du förmodligen dyka upp tomhänt.

Så, vad är den bästa strategin för att hitta Aged domäner?

Hur hittar du bra högt värde Aged Domäner som är relevanta för din marknad - som du kan använda som din sida, eller som en matar webbplats?

Lösningen är enkel:

Försök bredare, mer allmänna sökord.

Jag hör vad du säger "Whoa, vänta ett ögonblick Alex! Är det inte lättare att optimera för en mycket specifik nisch sökord? "

Ja, det är fortfarande sant för all SEO.

Men om du är på jakt efter Aged domäner, det finns 3 "bonusförmåner" du får när du gren ut och inkluderar vissa mer allmänna sökord i din sökning ...

1. Fler resultat innebär större valmöjligheter

Enkelt uttryckt, du kommer att få mycket fler matcher när man söker efter "hundhalsband" än när du searcing för "stor hund halsband"; eller när du söker efter "investeringar" i stället för "aktiesparande".

Ju fler matcher du får, desto fler valmöjligheter du har.

I SEO, finns det ofta massor av kombinationer av sökord som "passar" din nisch.

Om din Aged Sök domän är för hårt eller för begränsad, kan du miste om en liknande match som passar din nisch perfekt.

(Kanske hittar du en domän som är perfekt riktad till ett sökord som precis missade dina sökord filtrering kriterier. Med en välriktad domän för detta sökord, och Google-boost som kommer med det, kanske har du råd att tävla i en något mer konkurrensutsatt marknad ...)

Inklusive relevanta breda sökord i din sökning kommer att avslöja alternativ som du kanske inte ens har beaktas innan.

Vilket leder oss till nästa fördel ...

2. Fler resultat innebär fler möjligheter

Det finns mer att Aged domäner än att bara använda dem som din huvudsakliga webbadress.

Ofta du kommer att stöta högt värde Aged Domäner som är perfekt att använda som matarplatser - kör trafiken och "länk juice" till din huvudsakliga "pengar" site.

Om du är som jag, ibland du bara välja att registrera dessa domäner för att hålla potentiella konkurrenter från att använda dem emot dig.

Eller, om du är som Kenny, ibland (eftersom du har gjort ditt sökord forskning och du vet SEO värdet av ett sökord) kommer du att stöta möjligheter att köpa Aged Domäner till en bråkdel av deras verkliga värde, "renovera" dem, och sälja dem för stora vinster.

3. Bredare sökord har mer trafik

Som en allmän regel gäller att en bredare nyckelord kommer att ha mer trafik än en mer specifik en.

Att gå tillbaka till vår "hundhalsband" exempel, en snabb jämförelse av sökningar data från Keyword Research modulen visar oss:

Nyckelord - "big hundhalsband" får omkring 150 dagliga sökningar
Nyckelord - "hundhalsband" blir cirka 32.000 dagliga sökningar

En Aged Domäner sökning på "hundhalsband" skulle fortfarande hitta domäner som "bigdogcollars.com", men skulle också ge dig chansen att finna gyllene möjligheter som "dogcollars.com" - en mer värdefull domän tillgång, och en domän som står till ge dig en större ranking uppsving för de mer generiska högre trafik sökordet "hundhalsband".

Nu vet du de bästa taktik för att hitta domäner som dessa ...

Kom ihåg, Aged Domäner är en ändlig resurs.

På en given dag, kommer det bara att finnas en handfull relevanta, högkvalitativa Aged Domäner som finns i din nisch - och det är oftast en "först in / först till kvarn"-spel.

Nu när du vet att det bästa sättet att hitta bra Aged domäner, det är upp till dig att hitta de bästa ... innan någon annan gör.

God jakt!

Alex Grön
Noble Samurai

PS Om du är en ivrig anhängare av bloggen, vet du att det Domäner Module är nu också inne både Market Samurai och Domain Samurai .

Se till att du använder den senaste versionen av Market Samurai, så att du kan komma åt Domäner modulen och Aged domän sökverktyg.

Den senaste versionen av Market Samurai är alltid tillgänglig att ladda ner från din unika nedladdningssida. Och kom ihåg: för att söka efter äldre domäner, behöver du en gratis DomainFace konto (eller en betald en) för att komma åt sina Aged Domain databaser.

PPS Om du är ny här, och du har inte marknaden Samurai ännu, kan du ladda ner en gratis 12-dagars testversion av marknaden Samurai här .