Copywriting och sex Faktorer Inflytande

Dela Button

Copywriting on blackboard picture

När du äger ett företag, antingen det är en restaurang, frisersalong, eller en deli, en av de viktigaste faktorerna till framgång är kommunikation med dina kunder. Detsamma är sant för online webbplatser. Medan tegel och murbruk företagare kan helt enkelt tala med sina kunder för att kunna kommunicera, behöver online-företag inte har samma lyx. Istället online företag måste använda copywriting för att kommunicera och påverka sina kunder att göra saker. Medan copywriting kan ta på andra ändamål i andra marknader (t.ex. den kan användas i tidskrifter som ett medel för underhållning), är dess främsta syfte med marknadsföring på nätet för att vägleda kunderna att utföra vissa åtgärder. När de vill att kunderna ska göra ett köp, lämna kommentarer, eller något annat, de måste ha en effektiv kopia att driva dem i den riktningen.

Copywriting kan förbises till förmån för SEO och andra marknadsföringsmetoder, men det är verkligen den ledande kraften bakom all marknadsföring på nätet. Kunderna kommer inte att vidta åtgärder om man inte leda dem till den rätta vägen. Marknadsföring behöver inte vara fluffig eller manipulativ innehåll som många tänker på det som. Det är helt enkelt om att lära sig att tala på ett språk som kommer att nå dina kunder både logiskt och känslomässigt. Moderna forskare har utfört studier som visar sambandet mellan mänskliga hjärnans kemi och effektiviteten av marknadsföring och copywriting taktik; effektiv copywriting är visat sig fungera, och det kan vara ett otroligt användbart verktyg för alla online-verksamhet.

De sex Faktorer av Influence

När du försöker att nå dina kunder är det viktigt att veta vilken typ av faktorer går till att göra den anslutningen. I sin bok, psykologi övertalning , forskare Robert Cialdini beskriver de sex faktorer inflytande som han tror kan leda till att kunderna fattar besluten som du hoppas att få dem att göra. Dessa faktorer (myndighet, ömsesidighet, sociala bevis, smak, engagemang och konsekvens, och brist), när den tillämpas på rätt sätt, kan hjälpa ditt företag att maximera effektiviteten i kopian.

1. Myndighet

Den första faktorn inflytande kallas auktoritet. Denna faktor handlar om hur du rama dig själv och ditt företag.
Tänk dig att du har haft outhärdlig magont för ett par dagar, och du har ingen aning om vad som är fel. Desperat efter svar, du går till akuten och sitta i väntrummet. Sitter bredvid dig är en man som frågar dig om dina symtom. Du berättar vad som händer, och han antyder att det kan vara blindtarmsinflammation.
En liten stund senare, är ni kallade till doktorn. Läkaren som du ser har diplom och utmärkelser på sin vägg, och han säger att han är en av de största magen läkarna i landet. Han säger att han tror att du lider av pankreatit. Nu, vilken av dessa två män är du mer benägen att tro? Du skulle förmodligen tro den man som presenterar sig själv som en världsklass läkare, eller hur? Men vad händer om mannen i väntrummet var faktiskt världens nummer ett specialist på mag-tarmbesvär? Tja, skulle du inte veta, eftersom han inte berätta för dig, så hans råd inte skulle betyda så mycket för dig.
Samma koncept kan tillämpas på företag. Om du inte kommunicera med dina kunder de skäl som de borde lita dig, kommer de inte känner att de har någon anledning att. De kommer inte att ta ditt ord som någon mer värdefull än någon slumpmässig person de passerar på gatan. Du måste använda copywriting för att kommunicera med dina kunder vad dina kvalifikationer är och varför de ska lyssna på dig. Du måste visa din myndighet.

2. Ömsesidighet

Nästa faktor av inflytande, känd som ömsesidighet, hänvisar till den grundläggande känsla av förpliktelse att människor känner att betala tillbaka sina skulder. Tänk dig att du har en vän som tar dig ut på middag ofta när du är nere på din tur och har inte råd att äta ute. Nu, tänk dig att du vinner på lotteri efter din vän ger dig flera av dina middagar. Skulle du vilja att återbetala din vän för vad han gjorde för dig? De flesta människor skulle, även om middagar hade slutat år sedan. Detta är den mänskliga längtan efter ömsesidighet.
Som företag måste du ge god kundservice för dina kunder så att de känner en viss lojalitet till dig. Om du går utöver att ta hand om dem, kommer de känner behov av att återbetala dig genom att fortsätta att handla på ditt företag.

3. Social Proof

Människan är mycket sociala varelser, och nästa faktorn av inflytande, sociala bevis, drar nytta av detta. Föreställ dig att du är i en park, och det finns två glass står. En glasskiosk har en rad av människor som samlats bakom den, medan den andra är helt öde. Vilken skulle du lita mer? De flesta människor skulle tro att någon med fler människor uppradade är bättre. Detta är sociala bevis i aktion.
För företag, Kundberättelser är oerhört viktiga. Webbplatser som Yelp och Google Omdömen massor av åsikter, eftersom de ger kunderna möjlighet att se vem som är den mest betrodd av andra kunder. Folk vill gå med något som är beprövade, inte något experimentellt.

4. böjelse

Den fjärde faktorn inflytande, tycke, hänvisar till det faktum att människor är mer benägna att göra något för någon som de gillar. Föreställ dig att du arbetar på ett kontor, och du har två medarbetare. En är alltid mycket artig mot dig. Han ställer frågor om din dag, berömmer dig på dina prestationer, och har alltid ett leende på läpparna. Den andra medarbetare är en absolut jerk till dig. Varje gång du ser honom, han gör narr av dig, scowls, eller spottar i ansiktet.
Nu, tänk att båda dina medarbetare är sen till ett uppdrag och desperat behöver din hjälp för att avsluta. Vilken är du mer sannolikt att hjälpa? Som människor har vi en tendens att känna en mycket större lojalitet till människor som är trevligt för oss än vi gör för människor som är medelvärdet. Vi gillar dem bättre. Som företag måste du vara tillräckligt att dina kunder faktiskt kommer att gilla dig och må bra på att köpa saker från dig eller göra de saker som du begär trevligt.

5. Engagemang och Konsekvens

Engagemang och Konsekvens är den femte faktorn av inflytande. Den hänvisar till en mänsklig natur att vara konsekvent i sina åsikter. Folk vill inte ses som lögnare, så de vill inte ändra sina åsikter. Till exempel, tänk på en person som verkligen gillar en viss politiker. Han går på och till sina vänner om hur bra detta politiker är, och hur han stöder ganska mycket alla hans åsikter. Om politiker, senare ner linjen, var att göra något som verkligen retade personen, den personen kanske känner annorlunda om politikern, men han kanske inte vill visa detta för sina vänner av rädsla för att visa en brist på konsekvens. Denna faktor spelar en komplicerad roll i verksamheten, men det kan vara mycket kraftfulla när utnyttjat korrekt.

6. Brist

Den sista faktorn av inflytande är brist. Det liknar det klassiska begreppet tillgång och efterfrågan; när det finns få av något som finns eller när något är endast tillgänglig för en kort tid, det blir mer värdefullt. Försäljningen är ett bra exempel på brist. När en butik har en stor försäljning, känner du behovet av att komma dit direkt eftersom du vet att de rabatter endast kommer att vara tillgänglig för en kort tid. Skapa dessa känslor av konsekvens för att inte agera kan hjälpa ditt företag att inspirera kunderna att handla omedelbart.

Dessa sex faktorer för inflytande är enkla, men de är extremt kraftfulla när de används korrekt. Ta en titt runt på reklam och webbplatser som du besöker och bevittna hur dessa faktorer påverkar sätts i rörelse runt omkring dig. Tänk om de saker som specifikt påverkar dig att agera, och du kan lära dig mycket om det mänskliga psyket och skälen till att kunderna agerar som de gör.

Noble har skrivit 5 inlägg (er) för Noble Samurai

One Response to "Copywriting och sex Faktorer Influence"

  1. Principen om ömsesidighet är verkligen väl etablerat i konsumenternas psykologi - med framgångsrik marknadsföring på nätet, kan det inte vara något annat!

    Det är grunden för att tillåta gäst inlägg, ömsesidig länk utbyte i blogrolls och freebies / rabatter i produkter som du säljer.

    Btw, är den boken utmärkt. Varje företagare värd sitt salt bör vara up-to-date med psykologi motivation och persuation.

    Hälsningar, vara väl.
    Mark Davidson's förra blogginlägg ... Skriv bra innehåll med The Copywriting Scorecard för bloggare