Website Optimization: Link i parë Prioritet

Share Button

Sot unë dua të ju tregojë një mënyrë e thjeshtë për të zgjidhur një problem të përbashkët që shkakton shumë vende të dështojë të renditet si edhe ata duhet.

Problemi është se web developers janë në dijeni të parimit të Link pari Prioritet. Lajm i keq është se shumë vende, veçanërisht ato me një numër të madh të faqeve, nuk do të marrë renditjen ata duhet sepse ata nuk merren me prioritet të parë lidhjen siç duhet.

Lajm i mirë është se një herë ju jeni në dijeni të problemit, është shumë e lehtë për të rregulluar dhe për të shmangur në të ardhmen.

Së pari Link Prioritizimi ndodh kur Google shikon në një faqe dhe analizon lidhjet e tij nga jashtë.

Link Rregulli i parë Prioritet thekson se kur një faqe e lidh më shumë se një herë në të njëjtën faqe të synuar, Google do të injorojë plotësisht të gjitha lidhjet pas pari, shpesh me pasoja negative SEO.

Hidhni një sy në këtë shembull diagramin më poshtë.

Prioriteti i parë Link

Në shembullin tonë, Faqe Një lidhjet për Page B dy herë. Lidhja e parë është një lidhje grafike, (në këtë rast një imazh flamur në krye të faqes), ndërsa lidhja e dytë është në shiritin e navigimit dhe një lidhje e fjalen e pasur me tekst optimizuar spirancë.

Hallka e dytë është vënë aty për vlerën e SEO, dhe është ajo që ne duam Google për të parë, (tekst të ankorohen në linkun infers kuptim), megjithatë, Google do të injorojnë plotësisht atë. Në vend të kësaj, Google vetëm e sheh lidhjen grafike (e cila përmban asnjë tekst të ankorohen). Fjalen Lidhje pasur është i pa vlerë :-(

(Dhe jo, për kurioz, duke i dhënë një "Alt" tag mbi lidhjen e imazhit nuk do të shërbejë si një zëvendësim për të ankorohen tekst).

Rezultati është se faqja objektiv merr PageRank "lëng" kaloi me të, por nuk ankorohen rëndësinë e tekstit, që është një burim i vlefshëm i optimization, kështu renditjen vuajnë.

Tani, në këtë pikë, unë duhet të sqaroj se kur Google vlerëson lidhje treguar në një faqe, ajo do të numërojnë lidhjet nga ndonjë faqe në indeksin e saj, duke përfshirë të dy lidhjet nga faqet e tjera në faqen tuaj (lidhjet e brendshme) dhe lidhjet nga faqet e rreth Internet në (lidhje e jashtme) të mëdha.

Lidhjet ju merrni nga rreth internetit janë shpesh të vështirë për të kontrolluar dhe në shumicën e rasteve nuk e përsërisin në një faqe (prioritet kaq i parë link ende nuk bëhet një çështje). Por, kjo është në të vërtetë shumë e zakonshme brenda një web faqe për të lidhur në një faqe të synuar dy herë, kështu që në përgjithësi, problemet prioritare Link pari ndodhin brenda faqen tuaj te internetit. Kjo është e madhe, sepse struktura e brendshme që lidh është shumë e lehtë për të kontrolluar.

Kjo video tregon dy shembuj shumë të përbashkëta të vendeve të thyer prioriteti i parë lidhjen; dhe se si të përdorin një Firefox plugin lirë për të identifikuar problemin. Zgjidhja e këtij problemi është çuditërisht i thjeshtë, dhe ka disa mënyra që ju mund të shkoni në lidhje me të.

Në video më poshtë unë do të ju nëpërmjet procesit hap dy të eliminuar çështjet Link pari prioritare:

1. Identifikimi faqet me çështjen

2. Aplikimi fix thjeshtë

YouTube Preview Image

Nëse ju doni të përdorni kodin thjeshtë templates video të përmend, ju mund t'i gjeni këtu:

Para Templates Link prioritare (Personalisht unë vetëm përdorur metodën e parë, por Aaron, CSS guru jonë të kërkuar për të nxjerr dhe të japë disa opsione. Për lexuesit teknike, përcjellëse Htaccess gjithashtu mund të bëjë punë)

Duke u bërë të njohur me prioritet të parë Link dhe zbatimin e zgjidhje të thjeshtë në të gjithë faqet tuaja ju mund potencialisht të përfitojnë nga një copë të madhe të vlerës më parë pashfrytëzuar SEO.

Cheers, Ben

PS Për të japin kredi e duhur, nuk e kam zbuluar këtë, por mësuan atë nga Godfather e SEO, Leslie Rohde

PPS Po, unë jam një geek, por ndreqim këtë problem është zakonisht shumë e lehtë. Ne kemi parë fitore të mëdha në faqen kryesore ose fjalë kyçe theme. Imagjinoni një faqe 1000 faqe interneti ku çdo faqe në faqen lidhet me shtëpi duke përdorur një flamur. Kjo është 1.000 lidhjet pjesërisht i tretur që mund të fiksuara me një të thjeshtë përditësimit template. Nëse ju keni marrë një vend të madh dhe mund të shoh problemet e para Link prioritare, ju lutem zbatojë një gjendje e vështirë, le vend ri-indeks dhe më bjerë një shënim në komente të më lejoni të dinë se si ju shkoi, hej?

Post Update - pak rreth Word Press dhe Link pari Prioritet.

Ka qenë një numër i pyetjeve në komentet rreth Word Press, dhe ndërsa unë nuk jam një specialist WP, unë do të përpiqet të sigurojë një përgjigje të nivelit të lartë. Grupi i pyetjeve në dy kategori të përgjithshme:

a) Si Word Press trajtuar Link pari Prioritet?
Përgjigja është përgjithësisht ajo bën një punë mjaft të mirë. E gjitha vjen poshtë për temë të veçantë që ju jeni duke përdorur, kështu që unë nuk mund të jap një përgjigje të vështirë dhe të shpejtë. Nëse supozojmë problemin e përbashkët FLP ku çdo faqe në një faqe të lidh shtëpi duke përdorur vetëm një grafik (p.sh. një logo), shumica e temave wp I kontrolluar nga përdorni një link teksti të bazuar brenda një h1 siç është lidhja e parë në faqe dhe lidhura prapa në faqen kryesore me këtë lidhje. Për shembull, shikoni në këtë faqe , që është një faqe nën të një blog demo duke përdorur standarde WordPress 2010 theme. Nëse ju drejtuar analizë e video (p.sh. çaktivizoni CSS), ju do të shihni lidhje për shtëpi është në fjalen "Njëzet Dhjetë", jo në imazhin header. Nëse "Njëzet Dhjetë" u zëvendësuan në wp admin me "Phrase Faqe Hyrëse Keyword" ose "frazë Faqe Hyrëse Keyword & Emri Business" (një version i holluar), ju do të jetë i vendosur për të shkuar.

Disa tema e palës së tretë mund të përdorin grafikë vetëm për të lidhur në shtëpi, por ju zakonisht nuk do të jetë e zbatuar këto lloje të temave në qoftë se ju nuk e dini ndonjë HTML anyway. Në të dy rastet, video tregon se si në vend problemin shumë shpejt, kështu që shpresojmë se unë e kam bërë një punë të arsyeshme dhe ju tani mund të dini nëse çështja ekziston në një vend i juaji.

b) Si mund ta rregullojmë faqen time WordPress nëse unë identifikoj se kjo nuk është të setup korrekte?
Në qoftë se ju përdorni shërbimet e një zhvilluesi i saj, padyshim vetëm të drejtojë ata përsëri në këtë post për të parë teknikat që mund të aplikohen, dhe në qoftë se ju jeni një 'bëni vetë-er', ka mal e udhëzon në internet për customizing wordpress templates .