A keni një "panatyrshme" Link Profilin? (Njoftuar të reja "Fushat duke iu referuar" Tregut Samurai e të dhënave)

Share Button

Folks Shumica e dimë se lidhjet përbrenda në faqen tuaj te internetit (kur kombinohet me optimization në terren), janë drejtuesit kryesorë të lartë, veçanërisht për fjalë kyçe me vlerë të lartë. Shumica prej nesh e dinë gjithashtu se jo të gjitha lidhjet janë të barabartë dhe se lidhjet nga faqet autoritet e larta mbajnë shumë më shumë pushtet (ose 'lëng' si ne si ta quaj atë).

Çfarë ju nuk mund të jenë të vetëdijshëm është se së bashku me numrin dhe cilësinë e lidhjeve, ka një kriter i tretë që ju duhet të marrë në konsideratë; dhe në sajë të partnerëve tanë të awesome të dhënave në Majestic SEO, ne jemi krenar për të njoftuar shtimin e "Domains Duke iu referuar" të dhëna brenda modul Tregut Samurai e Konkurrencës SEO.

Shumë Lidhje, Një referuar Domain

Cilat janë referuar Fushat?

Është shumë e thjeshtë të vërtetë. Çdo website të ndryshme që lidh në një faqe interneti si një e tërë, ose një faqe të veçantë në faqen tuaj është konsideruar një domain të ndryshme duke iu referuar.

Pra, nëse ju keni 100 lidhje të treguar në një faqe dhe 90 vijnë nga një faqe interneti dhe 10 nga një të dytë, ju do të keni një akuzë që i referohet domain të dy (për shkak se vetëm dy faqet e internetit të ndryshme të lidhura me një faqe të caktuar në faqen tuaj).

Ju do të presin për të marrë një të ulët duke iu referuar domain numërimin kur ju keni fokusuar përpjekjet për ndërtimin lidhjen tuaj në një faqe interneti burim të vetëm.

Pse duhet të kujdeset për sa iu referuar domains një faqe ka?

Është e qartë se numri i fushave të ndryshme duke iu referuar treguar në faqen tuaj është një faktor i rëndësishëm renditje për Google. Në fakt, Rand Fishkin i SEOMoz famë shkruan: "Në analizën tonë të të dhënave korrelacion, ka metrikë të vetme ka një korrelacion më pozitive me renditjen e lartë sesa numri i lidh domains rrënjë."

Shënim: Ky citim nga Rand tani është gati dy vjeç dhe në qoftë se ju lexoni postimet e tij më vonë, tani ai gjithashtu vë theks të rëndësishëm në lidhjet nga mediat sociale (një konstatim ne mund të verifikojë nga fushatat tona të ndërtimit Lidhje).

Unë mendoj se është e lehtë të mjaftueshme për të imagjinohet pse motorë kërkimi do të përdorë numrin e domeneve të veçantë duke iu referuar si një faktor rangut. Kjo nuk është për të vështirë për të manipuluar një ose disa vende dhe për të fituar një volum të lartë të lidhjeve, por kjo është më e vështirë për të fituar lidhjet nga një shumëllojshmëri e burimeve (ato të respektohen sidomos).

Mua më duket se engines si Google janë në kërkim për faqet që janë fituar popullaritet lidhje në mënyrë që të duket e 'natyrshme' dhe referime nga një shumëllojshmëri e vendeve është një tregues i kësaj.

A mund ta matur referuar Domain akuzë për Pages specifike dhe Domains?

Samurai Tregut tani ofron dy mënyra për të matur një akuzë iu referuar domain:
1. Fushat iu referuar Page (RDP) - një akuzë e numrit të referuar fusha për një faqe të veçantë.
2. Fushat iu referuar Domain (RDD) - një akuzë e numrit të referuar fusha të fushës si një e tërë.

Unë bëra një studim të shpejtë të 10 frazat rastit fjalen bazuar në objektet në zyrën time (për kurioz, kam përdorur Dog Training, Perde tassels, Flat Screen Monitor Shqyrtime, Winnie Pooh, Brother Printer, jetëgjatësia e Tyrannosaurus Rex, Apple Power përshtatës , çantë Burgundy Grave, Boot Pritini Levi Jeans dhe Vanilla Ice Cream - dhe po, sende rreth këtu është mjaft e rastit)!.

Interesante, kam vërejtur se numërimi RDP (Duke iu referuar Fushat me Page) luhat wildly. Në fakt RDP ishte shpesh zero dhe në përgjithësi tregoi pak korrelacion të lartë.

RDD (Duke iu referuar Fushat të fushës) megjithatë, ishte një tregues shumë të mirë. Përderisa kjo nuk ishte rasti që kërkimi të rezultojë me më të lartë RDD gjithmonë ka pasur më i lartë (në faqe optimization është ende kritike), ishte rasti që edhe për frazat më të panjohura, që në pothuajse çdo rast, RDD minimale të llogarisë për të marrë në faqen e parë ka qenë në mijëra.

Ajo do të duket nga ky grup mostër të frazat që ju thjesht duhet të ketë një përhapje e lidhjeve nga një numër të fushave të ndryshme që të jetë 'në lojë' të mesëm të frazave të lartë të konkurrencës. I vetmi përjashtim nga ky rregull ishte Listimet rezultat "rast i veçantë" kërkimit si Google images, harta etj

Ku mund ta shoh duke iu referuar edhe akuza Domain në Samurai Tregut?

Për të parë duke iu referuar numërimin e domain për një faqe të caktuar, thjesht shkoni tek tab SEO Konkurrencës dhe shënoni kutinë për të mundësuar "Fushat duke iu referuar - Fushat (RDD)" dhe "Fushat iu referuar - Page (RDP)". Ja një shembull:

Duke iu referuar Domains Shembull

Për super kurioz, është gjithashtu me vlerë duke marrë një llogari Majestic SEO (një llogari të lirë do të bëjë mirë). Ju pastaj mund të klikoni në shigjeten e vogël e ardhshme për numërimin referuar domain në tab SEO Konkurrencës. Majestic atëherë do të tregojnë një faqe që tregon se si iu referuar numërimi domain është rritur me kalimin e kohës (e cila është edhe më e ftohtë se ata e dinë se info dhe unë do të sugjeroj gjithashtu një rritje graduale në lidhje është gjithashtu një tregues i "natyrore" rritjen Lidhje).

Si funksionon kjo ndihmë? Çfarë duhet të bëj në qoftë se unë jam duke luftuar në radhë për një fjalen synuar?

Para se të shqetësuar në lidhje me të paturit e një akuzë të ulët i referohet domain, këshilla ime është të kthehemi në bazat. Së pari, unë kontrolloni se juaj "në vend" struktura është e drejtë, për shembull, konfirmojnë se fjalen ju dëshironi të renditet për në tag titullin në faqen e ju dëshironi të rangut. Gjithashtu shikoni se faqe ka shumë lidhje të treguar në atë nga faqet e tjera në faqen tuaj. Së fundi, të sigurojë që këto lidhje në faqen tuaj të përfshijë synuar fjalen në tekst të ankorohen.

Përtej bazat, ju në thelb do të duhet më shumë lidhje. Nëse domain tuaj si një e tërë ka një të ulët i referohet domain akuzë, atëherë unë do të shkoj për një përzierje të përgjithshëm të lidhjeve me dy domenin tuaj dhe faqen tuaj të synuar nga një shumëllojshmëri burimesh. Nëse domain juaj tashmë ka një gamë të gjerë të referuar fusha tashmë, atëherë unë do të drejtuar një program më të fokusuar ndërtimin lidhje në faqe ju jeni duke punuar në mënyrë specifike.

Si mund të merrni lidhjet nga një gamë të gjerë të burimeve?

Lidhjet Ndërtimi është një temë unë mund të (dhe ndoshta duhet) kushtojnë një seri të gjatë e posteve të veçanta blog për të, sepse ka një grup pothuajse pafund mënyra që ju mund të ndërtuar lidhje.

Këtu është një listë e shkurtër (dhe shumë të paplotë) e metodave të ndërtimit Lidhje unë si në këtë moment:

1. Neni Syndication - Syndicating artikuj për të ndërtuar lidhje është ende shumë e shumë një element kryesor për SEO'ers rreth botës. Ka shumë mënyra për të levave përpjekjet tuaja këtu për të rritur "përhapjen" e artikujve që ju shkruani se mund të rrisë ndjeshëm vlerën nga një artikull të vetëm dhe ne do të ngjarë të ketë shumë për të thënë për këtë gjatë muajve të ardhshëm.

2. Get sociale - duke marrë përmbajtjen ju jeni me shkrim dhe shtyjnë atë nëpërmjet kanaleve sociale do të merrni ju lidhje. Ju mund thjesht të dyja publikohet ose promovojnë përmbajtje në profilet tuaja të mediave sociale dhe ju mund të ftojë qëllimisht njerëzit të shtyjë 'si' button etj në postimet e fundit blog ku unë 'kërkuar' njerëzit që të shtypni butonin Facebook si kam 10x numri i "pëlqen" si kur unë nuk e bëri.

Lidhjet e drejtpërdrejta që ju do të krijojë me anë të Social Media ka të ngjarë të jetë "jo-vazhdim '(dhe kështu që nuk ia vlen shumë), por me sa duket praninë tuaj në këto prona është duke u shikuar nga Google gjithsesi. Plus, rrjedha mbi efektin e duke u profilizuar në Social Media do të fitojë ju links dyja nga marrëdhëniet që ju do të krijojë dhe madje edhe nga scrapers që marrin këtë stuff dhe ribotuar atë.

3. RSS Feed Paraqitja - Kjo është pak gjaknxehtë, por kjo është një e bukur "të bëjë një herë, të marrë përfitime për jetën 'marrëveshje të tipit. Këtu janë hapat e përfshira:

a. Krijo një RSS për përmbajtjen tuaj në një formë abstrakte (p.sh. të publikojë vetëm një pjesë e çdo artikull të përmbajtjes apo artikull). Sigurohuni që të përfshijë një lidhje mbrapa në artikullin e plotë në ushqimin tuaj.

b. Pastaj të marrë këtë ushqim abstrakt RSS dhe ta dërgojë atë për të RSS Feed Directories si feedage.com (vetëm bëni një kërkim për "RSS Feed Directory" dhe ju do të gjeni shumë faqet e të ngjashme).

c. Këto directories RSS feed atëherë do të ribotoni përmbajtjen tuaj dhe të përfshijë lidhjen tuaj të kthehet në burimin origjinal. Kështu që çdo herë që të publikojë përmbajtjen që ju të merrni një backlink të menjëhershme.

Përsëri, kjo është një gjaknxehtë pak, kështu që ndoshta të denjë për një post të plotë në atë të vetë, por unë e kam gjetur këtë qasje veçanërisht e dobishme për faqet e mëdha me shumë faqe që nuk janë duke u indeksuar plotësisht nga motorët e kërkimit. Mos harroni, në qoftë se një faqe nuk është indeksuar, ajo nuk do të përzënë trafikut asnjë kërkimit organike.

4. Forum - Gjeni një pjesë të vogël të mëdha, forume të profilit të lartë në industrinë tuaj dhe të merrni të përfshira. Sigurohuni që ju të plotësoni profilin tuaj forum plotësisht dhe të vënë një link dosjen tuaj nënshkrim. Pastaj, të marrin pjesë në forum. Mos spam anëtarët e tjerë, por në vend të kësaj, të ndihmojë ata jashtë.

Nëse ju rrinë rreth e rrotull për një kohë (apo edhe më mirë të bëjë disa hulumtime në faqet si Yahoo Përgjigjet), ju do të gjeni se të njëjtat tema dhe pyetje të merrni ngritur pa pushim.

Një taktikë e madhe është që të përgatisë një listë të pyetjeve të zakonshme me përgjigje dhe pastaj të shikojnë forumeve për të parë kur këto pyetje të zakonshme merrni kërkuar (një RSS është shpesh në dispozicion në forumet e cila e bën të lehtë për të shikuar mesazh i ri duke hyrë).

Ju pastaj mund të bie poshtë në çdo kohë ka një pyetje që ju mund të përgjigjem. Vini re, është më mirë për të vënë çdo përgjigje në fjalë paksa të ndryshme për të shmangur përdoruesit bezdisshëm të forumit. Është gjithashtu OK, për të thënë "këtu është një përgjigje të shkurtër, unë kam shkruar një post më të gjatë në blogun tim në lidhje me të ...." Dhe pastaj prapa në blogun tuaj.

5. Të jesh i mirë në atë që bëni ju - OK, kështu që kjo nuk është me të vërtetë një strategji Lidhje e ndërtimit sa më shumë si një "si mund të jetë 'strategjisë. Në përgjithësi, në qoftë se ju bëni punë të mirë, njerëzit do të lidhë me ju. Veçanërisht në qoftë se ju bëni punë të mirë dhe për të marrë në zakonin e pyetur ata që punojnë me të për të ju jap të link ju do të merrni disa.

Ne kemi për qëllim për të shitur një produkt të mirë dhe MarketSamurai.com ka tërhequr mbi 2.3 milion dollarë lidhje pa ndonjë 'ndërtimin e link' formale.

6. Përmbajtja Botime në faqen tuaj - Përsëri jo, një tradicionale sugjerim Link ndërtimit, por lidhjet e brendshme janë të vlefshme. Kjo është matematikë e thjeshtë që një vend me 1000 faqe ka më shumë lidhjen e brendshme 'lëng' për të ndarë se sa vend me 20 faqe (ju do të bie në një pirg të trafikut të gjatë bisht duke botuar shumë përmbajtje).

Ndërtimi më shumë përmbajtje në faqen tuaj është një strategji e trafikut vrasës.

Përveç sa më sipër ka shumë strategji të tjera link ju mund të ndiqni përfshirë Social Bookmarking (e madhe për të ndihmuar faqet e merrni indeksuar), aplikimet Lista, lypje (p.sh. pyesni ata që ju bëni biznes me të lidhen me ju), hulumtim konkurrues, ku ju përdorni mjete si raportoni profilin Lidhje Tregut Samurai për të parë se çfarë lidhje konkurrentët tuaj të ketë dhe të shohim nëse burimi lidhja do të lidhë me ju dhe shumë më tepër.

Pra, të marrë një sy tani në Samurai Tregut dhe të shohim se çfarë lloj i referohet profilin e domain ju keni.

Gëzuar

Ben

PS Ashtu si këtë post? Unë do të dua për të ndarë dashurinë me Facebook 'si' këtu më poshtë.

PPS Për të gjithë ndjekur postimet seri Konvertimi blog, mos u shqetësoni, ne nuk kemi harruar! Posti i fundit në seri do të jetë së shpejti!