Sekretet e të parëve: Pse Mosha sjell më shumë se Urtësisë Në SEO

Share Button

Në postin e fundit, kam diskutuar një nga të fundit të mbetur paragjykimeve SEO Google - paragjykim saj drejt fjalen optimizuar emrat e domain.

Sot, unë dua të shikoni në diçka në anën e kundërt të spektrit SEO domain - diçka pothuajse e pamundur për të ndikuar në ...

... Dhe atëherë unë dua të ju tregojë disa motor kërkimi Jiu-xhicu që ju lejon për të kapërcyer këtë faktor në dukje të pamundur SEO.

Ju shikoni, ka shumë të teknikave që ne përdorim për të përpiqen për të dalë në krye në SEO - vendosja fjalen në tags titullin dhe URL, përmbajtje fjalen-pasur në të gjithë vendin; dorëzimin faqet tona në DMOZ dhe Yahoo! - të gjitha gjërat që ne mund të bëjmë pothuajse menjëherë për të bërë faqet tona më joshëse për motorët e kërkimit.

Por ka një aspekt i SEO që edhe Marketer mirë Interneti ka probleme sfiduar ...

Koha ...

Disa aspekte të SEO thjesht nuk mund të Blitzed në të njëjtën mënyrë që të tjerët mund - e cila është arsyeja pse motorë kërkimi të vënë një shumë të "besimit" në disa faktorëve të mësipërm të tjerët kur është fjala për faqet e rangut.

Për shembull - në qoftë se ju doni të synuar faqen tuaj në një fjalen caktuar, brenda një minutë ju mund menjëherë të redaktoni faqe për të shtuar fjalen për përmbajtjen. Kjo nuk është një gjë e vështirë për të bërë, dhe kjo është diçka që ju mund të ndikojë në pothuajse menjëherë. Kështu, ndërsa duke pasur fjalen tuaj në përmbajtjen faqen tuaj është e dobishme, Google e vendos pak besim në këtë vetvete.

Një faktor SEO më ​​i besuar është backlinks. Backlinks mund të ndikohet, por ajo merr shumë më shumë kohë dhe përpjekje për të ndërtuar backlinks cilësisë se sa ai bën për të thjesht të shtuar një fjalë kyçe në një faqe. Për shkak se ky proces është i ngadalshëm - sepse është e vështirë për të ndikuar ose manipuluar apo lojë - për shkak se ajo merr një shumë kohë dhe përpjekje për të ndikojë - Google mund të vënë një shumë të besimit në backlinks kur vjen puna për të vendosur cilat faqe duhet të merrni renditjen e lartë.

Por nuk është një "besim" faktor që thjesht nuk mund të ndikohet duke përdorur të holla apo përpjekje ...

Domain Age.

Nëse e keni blerë një domain sot dhe konkurrenti juaj ka ekzistuar tashmë për dy vjet, atëherë kur ju goditi se dy marka vit ata ende do të jetë dy vjet më i vjetër. Nuk është vetëm asgjë që mund të bëni për të bërë moshën e domain në një normë më të shpejtë se një tjetër fushë.

Mos harroni " kuriozitete outrunning "histori nga blog post tonë të kohëve të fundit?

Ai që diskutohet se pse ne duhet të kërkojnë mënyra për të të jetë si-të mirë apo më të mirë se konkurrentët tanë në sa më shumë mënyra të jetë e mundur në qoftë se ne duam të ia kaloj ato?

Domain Mosha është një fushë në të cilën një vend i ri nuk mund të presin për të rrahur një konkurrent.

Nëse ju jeni të konkurrojnë kundër konkurrentëve të moshës, mosha e tyre domain krijon një zonë të madhe të pasigurisë. Ne mund të jetë në gjendje për të nxjerrë ngushtë, apo mundi ato në zona të tjera - por ata do të jenë gjithmonë përpara në moshën e domain.

Pra, ne nuk mund të jetë i sigurt se sa përpjekje shtesë që ne do të duhet për të vënë në rrahjen e tyre në fusha të tjera (të zonave që mund të ndikojnë) në mënyrë që të ia kaloj ato - apo edhe nëse kjo përpjekje do të jetë i suksesshëm.

Nëse e gjithë kjo tingëllon pak e pashpresë - si disa aspekte të SEO thjesht nuk mund të ndikohet, pa marrë parasysh se sa përpjekje që ju të investojë në ta, dhe rivalët tuaj të vjetër gjithmonë do të ketë të paktën këtë një avantazh mbi ju - nuk heqin dorë vetëm ende.

Këtu është një taktikë që ju mund të përdorni për të ngelet në bisht kohë.

Është e qartë se ne nuk mund të bëjë një domain të vjetër se ajo është - kështu që në vend të kësaj, në qoftë se ne duam për të ndikuar Domain Age, ne duhet të punojmë në mënyrë tjetër. Ne kemi nevojë për të gjetur domains që tashmë kanë moshën, dhe ende i përshtaten nevojave tona.

Përgjigja është e thjeshtë të blerë një Domain moshës.

Fushat e moshës janë domains që janë blerë në të kaluarën dhe kanë rënë ose në mospërdorim ose ishin të parkuara dhe kurrë nuk e panë dritën e ditës.

Ato mund të jenë burime të mëdha të backlinks para-kultivuar trafikut,, ndonjëherë edhe përmbajtja.

Por më e rëndësishmja, ata kanë atë funksion të rëndësishëm që ne po kërkoni - themeluar moshën domain.

Në vend se duke u përpjekur për të ndërtuar moshën domain kalimin e kohës veten, ne thjesht dikush tjetër le të bëjë punën e vështirë për ne - dhe pastaj të vijnë në të korrni shpërblimet.

Teoria është shumë e thjeshtë ...

Por, duke marrë në duart tuaja mbi një domain para-pronë mund të jetë pak e komplikuar.

Në mënyrë tipike domains moshës vetëm të bëhen të disponueshme në qoftë se ata të skadojë, ose nëse pronari i tyre i tanishëm vendos që ata duan të shesin.

Disa registrars domain, dhe vende të tilla si Flippa.com , kanë krijuar sheshe online për domains moshës.

Tipar unik i Flippa është se ai ju lejon të blini të gjithë web-faqet, duke përfshirë të gjithë përmbajtjen - jo vetëm emrin e domain, si shumë registrars dhe faqet ankand të bëjë.

(Nuk janë një shumë e "si-të e" dhe truket këtu që duan të kthehen në dhe të ju tregojnë më në detaje në një blog post të mëvonshëm. Por tani për tani, sigurohuni që ju të marrë disa kohë që të ketë një të luajë me Flippa. Është diçka që do të jetë i madh për marketers internetit në 12 muajt e ardhshëm.)

Po në qoftë se ju nuk mund të gjeni "të drejtë" domain për shitje?

E pra, ka gjithmonë qasje proaktive.

Nëse të dhënat e kontaktit të një regjistruarit shfaqen në të dhënat WHOIS ju mund të qasen ato direkt përmes emailit apo telefonit dhe i bëjnë ato një ofertë.

Natyrisht në qoftë se një vend është vendosur mirë, atëherë pronari mund të jetë më pak gjasa për të shitur - por nëse domain është joaktiv atëherë pronari mund të pjesë me të në qoftë se ju bëni atë vlerë, ndërsa e tyre.

Shikojnë në treg rregullisht

Së fundi - në qoftë se ju jeni duke blerë domains në tregun tuaj për moshën apo faktorë të tjerë të autoriteteve, nuk vetëm kontrolloni ankandit ose shitjes faqet herë.

Sigurohuni që ju të mbani një sy të rregullt të tyre në mënyrë që ju të shihni përkatëse, domains me vlerë të lartë që pop up në tregun tuaj - para se të blerë nga dikush tjetër.

Është përpjekje intensive, dhe koha intensive për të kërkuar nëpër të gjitha faqet e ankandit, shitjes faqet, dhe domain registrars mbi një bazë të rregullt - por kjo është një nga mënyrat e pakta efektive për të marrë në duart tuaja në fusha të kualitetit të lartë, si ato bëhen të disponueshme.

Plus, SEO dhe të trafikut të mundshme rrit të përfshirë në marrjen në duart tuaja për vetëm një të vetme cilësi të lartë, pjekur, fjalen optimizuar domain shpesh mund të paguajë për investime kohën tuaj shumë herë përmes trafikut që ajo sjell.

Brent

PS - Deri më tani, të mëparshme dy postimet tona blog kanë marrë mbi 375 komente [wow!].

Ndër komentet ishin shumë pyetje rreth zgjedhjen e drejtë fjalen domain optimizuar: përzgjedhje fjalen; duke shtuar prefikset dhe prapashtesa; hyphens ose ka hyphens; Org, neto, com, info, etj - e cila është më e mira; etj

Unë dua që të ketë sa më shumë nga këto pyetje kyçe përgjigjur për ju si të jetë e mundur në disa postet e ardhshme, plus kalojnë nëpër një shumë të "si-të e" - kështu që unë e kam pyetur një mik dhe SEO domain name ekspert për të ndihmuar të ndarë tij njohuri dhe përvojë në këto fusha. Është formësimin e deri në jetë disa përmbajtje vrasës, por na japin një ose dy ditë për të përfunduar atë për ju - nuk ka shumë për ne për të marrë me këtu.