Një Propozimit për SEO Analiza e Konkurrencës

Share Button

Kohët e fundit, ne kemi qenë duke marrë një shumë e-mail nga njerëzit që duan këshilla se si të analizojnë të matricës Konkurrencës SEO - kështu që kam kërkuar për të ndarë me ju këtë teknikë Samurai Tregut - nga jashtë dojo Samurai.

Tim Godfrey dhe Steve Clayton janë djemtë pas propozimit të Komisionit - dy njerëz që shumë prej jush do të dinë tashmë.

Edhe pse ne kurrë nuk kam përmendur ato para, mijëra e përdoruesve të Samurai Tregut kanë qenë duke përdorur strategjinë e marketingut Filialin Propozimit të Komisionit që ajo filloi rreth një vit më parë - duke përfshirë edhe disa nga vetë stafit tonë.

(Dhe, ndërsa unë jam turp të them se, për një kohë ata prodhuan trajnim më të mirë se si të përdorin Samurai Tregut se ne ishim prodhimin veten.)

Në vend se duke kërkuar gjerësisht në matricën e Konkurrencës SEO, ata fokusohen në 3 fusha kryesore që i japin atyre një pasqyrë të mirë të fuqisë së konkurrentët e tyre.

Këtu është strategjia e tyre hap pas hapi (duke përdorur shembullin e mësipërm):

 1. Gjëja e parë për të kërkuar është se më shumë se një konkurrent ka një 'Y' (a Po) në të gjitha Zotin, Titulli, URL, Përshkrimi dhe Shef kolonat e. Nëse ka më shumë se një vend, ne duhet të kalojë në këtë fjalen dhe për të shkuar në një tjetër.
 2. Nëse nuk ka (dhe për këtë fjalen kjo është një 'jo'), atëherë ne duhet të shohim në PageRank e çdo faqet e internetit (kolona PR) dhe të sigurohemi se të paktën dy vende me një PageRank prej 3 ose më poshtë në 10. lartë Në këtë rast, nuk janë. Në fakt, 8 prej tyre bien në këtë kategori.
 3. Ne atëherë duhet të shikoni në numrin e backlinks se secili prej këtyre faqeve kanë treguar ndaj tyre (BLP) dhe të kontrolloni se ka dy vende me më pak se 50.

Është një, i thjeshtë, strategjia e bukur repeatable.

Mora ekstrakt lart nga Tim Godfrey dhe Steve Clayton "Gjenerimi Affiliate fitime Nga Lirë Google Trafikut" ebook, që kam lexuar këtë fundjavë.

Kjo është e tyre një hap pas hapi teknikë për promovimin e produkteve Filialin me SEO, duke marrë shembuj aktuale nga biznesi i tyre (i cili kthehet mbi rreth $ 7million në vit).

Kjo ebook është në dispozicion pa pagesë tani - megjithatë, arsyeja është e lirë është për shkak se Tim dhe Steve janë duke i dhënë atë larg si pjesë e Komisionit Propozimit 2.0 nisjen e tyre (kështu që ju do të kërkohet për adresën tuaj e-mail në këmbim të librit).

Nëse ju doni të merrni "Gjeneruese Filialin Fitimet Nga Lirë Google Trafikut" ebook dhe ju jeni ndjenjë bujare që ju mund të përdorni tonë linkun privat referrer (dhe për të ndihmuar në financimin e zhvillimit të më shumë goodies Samurai Tregut në qoftë se ju zgjidhni për të blerë më vonë nga nisjen e tyre ).

Ose ju mund të përdorni këtë lidhje të drejtpërdrejtë që ju mund të përdorni në qoftë se ju preferoni - dhe ne nuk do të shohim një cent.

Por as mënyrë, të marrë një kopje të ebook.

Ebook është me të vërtetë me cilësi të lartë përmbajtjen - strategjitë për analizë SEO Konkurrencës matricës dhe duke zgjedhur një emër domain janë metodike dhe të lehtë për të ndjekur, informacioni është detajuar të mjaftueshme për ju për të vënë gjithçka në praktikë menjëherë (pa "copa të humbur"), dhe Unë veçanërisht pëlqen testin e tyre të shpejtë dhe të lirë për të vërtetuar nivelet e trafikut para se të fillojnë - kështu që është edhe vlerë duke marrë një kopje.

Brent

PS - Nëse ju nuk keni qasje në modulin e Konkurrencës SEO, ju mund të përmirësuar në versionin e plotë të Samurai Tregut këtu .

Brent Hodgson një bashkë-themelues i Noble Samurai, dhe një specialist internet marketing.

Brent ka shkruar 68 postim (s) për Samurai Noble

43 Përgjigjet për të "një plan për SEO Analiza e Konkurrencës"

 1. Unë jam një tifoz i madh i këtyre formulave! Unë kam qenë duke përdorur këtë formulë që anuar atë nga Tim dhe Steve kur kam marrë produktin e tyre NicheBluePrint kur kam kërkuar për të mësuar e-commerce dhe drop strategjitë e anijeve. Unë mund të konfirmoj se kjo formulë funksionon! Ajo ndihmoi mua të zgjidhni fjalë kyçe që unë kam qenë në gjendje të renditet edhe në motorët e kërkimit. Rezultatet kanë qenë më mirë sesa e prisja duke përdorur një formulë kaq e thjeshtë.

 2. Çfarë një mënyrë e madhe për të filluar ditën time! Kam shkarkuar ebook Filialin dhe të lexoni nëpërmjet saj! Ajo ka informacion të madh, të paraqitur në një shumë e lehtë për të ndjekur projektin. Unë nuk mund të presim për të filluar zbatimin e tij. Informacioni i plotëson shumë boshllëqe që ishin zhdukur për mua. Ajo është një dokument vlera shumë të lartë që mund të vënë marketers të reja në rrugën e duhur, dhe kujtoj marketers ndërmjetme e disa gjërave që ata mund të kenë harruar ose të ndaluar duke përdorur. Blog post juaj ishte shumë kohë për mua. Kjo është lidhja që mungon që unë e nevojshme. Falë jush, Bigtime!

  Randy.

 3. 3
  7 shtator 2009 në 02:44
  Charlie Chambers ka thënë:

  Unë jam aq i kënaqur të shoh disa gjëra ftohtë këtu ... 1. është se kjo pas pak blog konfirmoi atë që unë isha duke menduar në lidhje me modulin e konkurrencës më lejon që të lëvizë dhe të dominojnë fjalët e mia kyçe dhe 2. Për të këtu në lidhje me një produkt tjetër duke përdorur Samurai Tregut në atje biznes ...

  Thanks so much guys,
  Charlie

 4. Informacioni i këtu! Unë dua Samurai Tregut. Mbajeni këtë lloj stuff vjen !!

 5. Tregut Samurai i gjetur është e mirë. Unë gjej udhëzim të dhënë si informativ si ndonjë nga këto 7 milion udhëzime biznesit dollar.

  Ive qenë me Niche Blue Print për rreth një vit dhe kurrë nuk dëgjuar nga këta njerëz që të blerë produktin e tyre. Dhe e ashtuquajtura mbështetje më pak se sa pritej

  Ive parë kurrë ose dëgjuar për ndonjë nga Webinars tyre.

 6. 6
  7 shtator 2009 në 04:03
  John K tha:

  John ju referohet që ju keni qenë me të Propozimit Niche për rreth një vit dhe se "e ashtuquajtura mbështetje më pak se sa pritej". Unë duhet të pajtohen me ju atje.

  Mbështetja e dhënë nga të dy Steve Clayton, Tim Godfrey, dhe stafin e tyre mbështetës është duart poshtë një më të mirë në industri. Unë nuk dua që njerëzit të keqinterpretojnë shkrimin tuaj.

  Ata ofrojnë mbështetje superiore!

 7. 7
  7 shtator 2009 në 04:25
  Oliver ka thënë:

  Faleminderit për të sjellë këtë në vëmendjen tonë. :-) Këtu është një tjetër unë stumbled upon kohët e fundit:

  http://vincesamios.com/internetmarketing/reading-the-market-samurai-seo-competition-matrix

  Gjithashtu, 7, unë mendoj.

 8. Shkëlqyer. Unë e kam gjithmonë veten kinda nëse unë isha duke bërë një punë të mirë duke bërë analizën e Konkurrencës SEO. Thanks guys për thjeshtimin atë për ne.

  Nga rruga, unë kam një kërkesë funksion. Një gjë që unë të bëni është të krijojë një Master Lista e fjalë (MKL) ose listë me fjalë kyçe që kam hulumtuar dhe konfirmuar të jetë i madh për të zgjedh faqen time për të. A nuk do të jetë i madh në qoftë se, gjatë procesit të hulumtimit, unë mund të "shënoj" fjalë kyçe që unë kam bërë analizën SEO Gara në? Ajo do të jetë vetëm më i dobishëm për përdoruesit. Në këtë mënyrë ne mund të vënë të gjitha fjalë kyçe të mëdha në një vend, hidhni jo-shkojnë fjalë kyçe, dhe pastaj të filloni të shkruani artikuj në lidhje me çdo fjalen në MKL tonë.
  Vetëm një sugjerim ... ;)

 9. 9
  7 shtator 2009 në 04:41
  Një tjetër John thotë:

  Së pari Gjoni, mbështetja nga Propozimit Niche dhe forumi i saj është shumë i mirë.
  Mbështetje Ticket është përgjigjur gjithmonë menjëherë për ndonjë pyetje unë kam pasur, dhe në qoftë se ju jeni një përdorues të NB atëherë PDF-së do të ketë lidhje për të mbështetur.

  Nëse ju nuk jeni nënshkruar në forum, ju mund ta bëni këtë në:
  http://www.blueprintcentral.com

  Dhe jo, unë nuk punojnë për ta, por të respektojnë atë që ata bëjnë dhe integritetin e tyre, e cila në biznesin e tymit dhe pasqyra salesmen, është e vështirë për të gjetur.

  Nevojtore

 10. Hi guys

  Por përsëri, informacioni i mirë i sinqertë për të përmirësuar SEO për faqet ne jemi vënë.

  Falënderim

 11. Brent, edhe një herë, ju djema të provojë se ju dhe MS sundojë!

 12. Shumë i ftohtë Brent, nuk mund të presim për të shkuar në MS dhe shikoni comp SEO për niches të mi duke përdorur këtë plan.

  Btw, unë kam raportin tim të lirë nëpërmjet link-un tuaj privat referrer ;-)

 13. Kjo strategji ka punë e madhe. Ajo është një proces që po ndiqet ju mund të gjeni fjalë kyçe të mëdha për të punuar në një çështje e minuta. Faleminderit!

 14. Hej, faleminderit shumë për trajnime shtesë. Do të kontrolluar atë ...

 15. Nuk mund të kalojë këtë ide. Dashuri, e madhe. Ah, Mike, unë shoh se jeni postimi too! LOL. Bisedoni me ju më vonë.

 16. 16
  7 shtator 2009 në 19:59
  Tony Frost tha:

  Great akrep Brent!

  Interesante të përmendet se kolona DMOZ nuk është dhënë peshë më shumë në këtë post.

  Adios

 17. Faleminderit për kokat lart - Unë e kam shkarkuar vetëm librin edhe pse lidhja juaj - nuk i sigurt nëse unë do të blejnë çdo gjë - kështu që ju nuk mund të merrni ndonjë komision - por ju mund të merrni disa karma të mirë prej tyre

 18. Kjo është e madhe. Unë kam qenë vetëm të mësuarit për të përdorni kërkime Samurai Tregut si për të gjetur fjalë kyçe të drejtë, përfshirë edhe aspektin e faqet e internetit të konkurrentëve. Faleminderit për informacionin.

 19. Faleminderit për treguar mua raportit të Propozimit të Komisionit. Tani unë kam disa ide të reja për të përdorur Samurai Tregut!

 20. 20
  8 shtator 2009 në 04:43
  Isha ka thënë:

  Ari - ari i pastër!

  Ata gjithashtu kanë një rrugë me të vërtetë i zoti, të shpejtë dhe të pista të lirë të testimit AdWords shumë - shkarkimit këtë pdf është një vlerë absolute duhet * *.

  Faleminderit Brent!

 21. MS dhe Propozimit Niche janë awesome! Steve dhe Tim janë më të mirat në industri (Unë e kam provuar shumë programe të tjera) dhe programet e tyre të kushtojë pennies thjeshtë për atë që ata Overdeliver! Unë kurrë nuk kam dashur të presin më shumë se ndoshta 3 orë për një përgjigje personale nga ndonjë nga lojtarët kryesorë atje. Në qoftë se vetëm ne mund të klon ato!

  A nuk e di se si dikush mund të ketë qenë pjesë e NB nga viti i kaluar që kur ai u lirua vetëm për herë të parë mezi 8 muaj më parë. Nëse ju dëshironi që të ketë sukses në NB internetit dhe MS bashku janë një kombinim fitues.

  Faleminderit për këtë post!

 22. Great postimi Brent. Kjo është ajo që unë dua. Mbani të na informojë në lidhje me se si të përdorin në mënyrë efektive MS

 23. Unë jam një tifoz Hugh i Steve dhe Tim dhe trajnimi i tyre është e jashtëzakonshme në qartësinë e videos dhe metodat që ata përdorin. Madhe për ndarjen e saj me pjesën tjetër të komunitetit MS.

 24. 24
  9 shtator 2009 në 11:08
  Bob Mann tha:

  Si një "newbie" Unë ndihem shumë me fat që kam ardhur të gjithë si Samurai Tregut dhe Propozimit të Komisionit shumë kohët e fundit. Unë jam i impresionuar me cilësinë e videos trajnimit dhe minierë ari e burimeve në të dy faqet, dhe integritetin e të gjithë të përfshirë. (On 09/09/09 Steve dhe Tim nisjes "Propozimit të Komisionit 2.0", e cila premton të jetë awesome.) Faleminderit për ju djema në Australi për të vënë së bashku një ekip të klasit të parë! Unë jam duke kërkuar përpara për të bërë shumë para me ndihmën tuaj!

 25. Hi, sapo blerë produktin e plotë dhe kjo është e mahnitshme. Na kursen aq shumë kohë dhe rezultatet që ajo tregon up është super. Love it.

 26. 26
  10 shtator 2009 në 06:05
  tomartomartini tha:

  Faleminderit edhe një herë Brent


  Joe u përgjigj:

  Si është kjo SEOT llogaritet dhe sa i saktë është të dhënat?

  Çfarë është avantazh i përdorimit të tij mbi numrin standard të Searchs në muaj për një fjalen?

  Falënderim
  Joe


  Brent Hodgson u përgjigj:

  Shikoni këtë faqe (blog Previous post këtu):
  http://www.noblesamurai.com/blog/keyword-research/keyword-search-tool-1032

  # 21 shkon në detaje në lidhje me të.

  Brent

 27. [...] Pas brilante nga Eric Gehler në këtë thread: Faqja Dhe Domain Mbrapa Lidhjet dhe kjo blog post: Një Propozimit për SEO Analiza e Konkurrencës | Noble Samurai është me të vërtetë interesante në këtë temë. Gjatë viteve ka kam qenë disa TV shumë interesante 30dc [...]

 28. [...] Ata e bëjnë) - por në qoftë se ju doni një ekstrakt të shpejtë dhe shembull nga libri, kam blogged në lidhje me të kohët e fundit: Një Propozimit për SEO Analiza e Konkurrencës | Noble Samurai [...]

 29. [...] Këtu është lidhja tek postimi i Brent-së [...]

 30. 30
  16 shtator 2009 në 10:43
  tomartomartini tha:

  Propozimit të Komisionit: Bleva këtë për 17 [linkun Brent më sipër]

  PAS shkarkoni ebook ... im në modale 3 në këtë kohë, le të më

  ju inkurajojmë për të blerë në qoftë se juaj në gardh për të; nëse lloj juaj

  duke filluar nga atëherë unë do të sugjeroja se kjo është një duhet të ketë si ju do të keni

  1] ka "mjet vlerësimi ofertë" [lehtë për t'u përdorur] "kjo është në lidhje me ofertat që ju mund të shihni * * do të bëjë që ju të holla {fjalët e mia}

  2] qasje praktike për të bërë ju të holla të mirë

 31. [...] Për vende që kanë një Y për të gjithë të gjithë: yah Titulli URL Përshkrimi Shef Është shkruar për këtu: Një Propozimit për SEO Analiza e Konkurrencës | Noble Samurai Unë gjithashtu të shikojmë nëse ka shumë vende në krye dhjetë me shumë të lartë (kuq Pinky) BLP. Se për [...]

 32. 32

  Hi Brent, kjo është një post i madh dhe falë për pikë jashtë CB. Unë nuk kam një pyetje në këtë tip:

  "1. Gjëja e parë për të kërkuar është se më shumë se një konkurrent ka një 'Y' (a Po) në të gjitha Zotin, Titulli, URL, Përshkrimi dhe Shef kolonat e. Nëse ka më shumë se një vend, ne duhet të kalojë në këtë fjalen dhe për të shkuar në një tjetër. "

  Pse është kufizojnë një vs dy? Pse të mos i dy ose më shumë? Vetëm kurioz.

 33. [...] Që ju jeni para-paralajmëruar, të marrë një sy në 2 paragrafët nën matricës treguar në këtë faqe: Një Propozimit për SEO Analiza e Konkurrencës | Noble Samurai __________________ Isha "Ne pyesim veten: Kush jam unë që të jenë të shkëlqyer, mrekullueshëm, i talentuar, [...]

 34. [...] Një Propozimit për SEO Analiza e Konkurrencës [...]

 35. [...] Më të mirë, por që nuk është nuk është për atë. - Kam gjetur këtë këshillë (pas pic SEO Matrix): një plan për SEO Analiza e Konkurrencës | Noble Samurai duhet të ndjekë atë? Thanks in advance, [...]

 36. Hi,

  Vetëm një gjë puzzles mua - nuk ka rëndësi nëse janë apo jo të 2 faqe (jo faqe) me një PR të 3 ose më pak janë të njëjtët si 2 me 50 ose më pak lidhje?

  Nëse faqet e ulëta PR secili të ketë mijëra e lidhjeve dhe faqet me më pak se 50 lidhjet kanë vlerat PR e 6 ose më shumë, nuk është outranking ndonjë prej tyre do të jetë shumë e vështirë?

  Të fala
  Tony


  Brent Hodgson u përgjigj:

  Në disa raste, potencialisht po.

  Por mos harroni se ka 2 gjëra që ju jeni duke kërkuar në këtu - cilësia e lidhjeve, dhe sasia e lidhjeve. (PR është një masë e cilësisë së apo vlerën e lidhjeve, dhe BLP është një masë e sasisë ose numrin e lidhjeve.)

  Një faqe mund të ketë qindra backlinks pa vlerë, apo lidhje edhe spamit, dhe të shohim se këto lidhje nuk ndikojnë në renditjen e tyre. Dhe me një pjesë të vogël të backlinks me cilësi të lartë, në përgjithësi ju mund të ia kaloj ato vende.

 37. [...] Tag. - Ka disa pak udhëzime mrekullueshëm matricës Konkursi SEO në faqen në vijim: Një Propozimit për SEO Analiza e Konkurrencës | Noble Samurai shohin vetëm nën matricën në atë faqe. Ju do të vëreni se matricë juaj dështon në # 3 në ato [...]

 38. 38

  Unë mendoj se formula projekti është e madhe. Tani, në qoftë se ju mund të shtoni ngjyra tregues ngrohtë (të tilla si në Micro Niche Finder) që do të jetë edhe më mirë.

  Pse? Tani për tani, unë kam për të parë nëse çdo fjalen përshtatet në formulë. Nëse unë kam shumë fjalë kyçe, që merr shumë kohë. Pse të mos i shtoni ato indikatorë në krye të tabelës kështu që unë shoh shtoni një shikim qoftë se fjalen është i përshtatshëm ose jo (sipas formulën ngrohtë, natyrisht)?

  Vetëm një ide. Nëse ngjyra tregon, thonë verdhë dhe sidomos të gjelbër, ju duhet të gërmoj më tej, por në qoftë se ajo tregon kuqe, ju e dini se fjalen nuk është ndoshta i përshtatshëm sipas rregullave dhe Propozimit formulën e përshkruara në këtë post.

  Unë jam i vetëdijshëm se ju duhet të vlerësojnë çdo pikë, por në qoftë se ju vendosni të shkoni në bazë të formulës, një tregues ngjyrë do të ndihmojë për të përshpejtuar gjërat.

 39. 39
  3 nëntor 2009 në 09:14
  Joe ka thënë:

  Djema Hi, faleminderit për ebook lirë pas komenteve këtu unë mund të shikoni të gjithë shtypura blu. Vetëm Problemi është me samurai tregut ndjehem sikur unë kam marrë çdo mjet që kam nevojë. falënderim

 40. Unë kam një sugjerim shumë të fuqishme:

  Çfarë ndodh nëse keni pasur atë që, pasi analiza konkurrenca SEO ishte i plotë dhe ju të shihni të gjitha të kuqe, jeshile, dhe të verdhë, ju keni një popup mesazh duke thënë se "Shanset tuaja për të rangut # 1 për këtë fjalen bazuar në të dhënat e disponueshme është __%. Kjo është një (të lehtë) fjala në radhë për "apo (e vështirë)

  Kjo do t'ju lejojë për të analizuar mënyrën më të shpejtë dhe të lejojë për më shumë efikasitet, dhe patjetër do të ndihmojë noobs.

  Vetëm 2 cent e mia