Update: Gjendja e Kombit Samurai Tregut

Nëse e keni provuar për të nisur dhe të përdorin Samurai Tregut në ditët e fundit ju do të keni vënë re se ka zona të mëdha të funksionalitetit që janë thyer.

Çfarë ka ndodhur?

Siç e dini, Samurai Tregut tërheq të dhëna nga dhjetra e ofruesve të ndryshme të kërkimit të të dhënave në mënyrë që ju të keni të gjitha të dhënat që ju duhet në një vend të vetëm për të bërë vendime më të informuara për mundësitë tuaja të marketingut online.

Në mënyrë që të marrë këto të dhëna ne shpesh nevojë për të kryer numër të madh të pyetjeve dhe kërkimeve përmes shërbimeve të lirë të tilla si Google, Yahoo! apo Bing në emër të përdoruesit tanë.

Për shembull, ndjekja renditjen për edhe disa fjalë kyçe mund të kërkojë mijëra e kërkimeve. Duke kryer këto pyetje në emër tuaj, duke përdorur serverat tanë, ne ju shpëtuam orë, ditë ose ndonjëherë edhe javë të kohës në krahasim me të bërë këto pyetje me dorë.

Disa ditë më parë, Google bëri disa ndryshime të rëndësishme teknike për shërbimet e tij që e bëjnë të pamundur për të kryer në mënyrë të besueshme vëllime të mëdha të pyetjeve të lira.

Si pjesë të mëdha të Samurai Tregut duke përdorur shërbimin e Google, kjo ka thyer përkohësisht një gamë të funksionimit në Samurai Tregut (dhe të produkteve të përafërta, duke përfshirë module nga Domain Samurai dhe Neni Samurai - edhe pse syndication funksionalitetin thelbi në nenin Samurai është i sinqertë).

Është gjithashtu me vlerë duke vënë në dukje se shumica programe të tjera SEO është ndikuar në një farë mënyre nga këto ndryshime Edit:. Kishim marrë raporte se programe të tjera ishte affected.We kanë zbuluar pasi që kjo është e pasaktë dhe paketa të tjera SEO nuk janë duke u ndikuar nga ky ndryshim .

Çfarë Ne jemi duke bërë për këtë ...

Ne jemi duke punuar pa pushim gjatë tërë kohës për të rivendosur shumicën e këtij funksionalitetit, dhe ne vlerësojmë se shumica e aplikimit do të jetë funksionale brenda disa ditëve të ardhshme.

Si ka një sasi të madhe të funksionalitetit që është ndërtuar aktualisht mbi shërbimet e Google-it, ne jemi duke prioritizimin e moduleve përdorimit lartë të tilla si Përputhje për Hulumtime dhe SEO Konkurrencës, dhe pastaj të lëvizin për në modulet e tjera.

Çfarë A do të përdorni në vend të Google?

Është e rëndësishme të theksohet se shumë nga të dhënat që ne të furnizimit në Samurai Tregut mund të ketë qenë lehtë të sigurohen nga makina tjera të kërkimit. (P.sh. gjetjen artikuj rreth "trajnimit qen" në Find Content modul tonë).

Në këto raste të thjeshta që ne jemi duke shkuar për të vetëm të zëvendësojë Google me Bing.

Siç e dini, Bing ka bërë disa përmirësime të mëdha në vitet e fundit dhe ka shumë njerëz që janë duke thënë se algorithm Bing prodhon rezultate më të rëndësishme se sa Google për shumë fjalë kyçe.

Si marketer SEO, është e rëndësishme për të kuptuar se indeksi Bing është i shpejt afrohet madhësinë e Google-së, dhe si ata edhe pushtet Yahoo!, ata janë rritur me shpejtësi për të kapur më shumë se 30% të kërko pyetje në SHBA.

Por pse është kjo e rëndësishme?

Rritja e përdorimit të Bing si një motor kërkimi është i rëndësishëm sepse metrics konkurrencës, të tilla si SEOC ("SEO Konkurrencës") dhe SEOTC ("SEO Title Konkurrencës"), të matur mungesën e fjalë kyçe në internet. Ideja prapa mungesës fjalen është se fjalë kyçe që kanë një pamjaftueshmëri të lartë ka të ngjarë të jetë fjalë kyçe më të dobishme për fushatën tuaj të marketingut. Një kandidat i mirë për një analizë më të detajuar të konkurrencës, duke përdorur të Konkurrencës SEO modul matricës tonë, do të jetë një fjalen, ku nuk ka shumë faqe në internet që përmbajnë atë fjalë në titullin ose trupin e një faqe - dmth, fjalen me një të ulët Vlera SEOC / SEOTC.

Këto konkurrencës të nivelit të lartë "mungesa" numrat gjithashtu mund të vijnë nga një tjetër motor kërkimi, për sa kohë që indeksi është i një madhësie krahasuese në Google. Ne besojmë se ky është rasti me Bing.

on a scarcity metric such as SEOC or SEOTC will provide poor results. Është e rëndësishme të theksohet se të marrë një vendim fjalen bazuar vetëm në një metrikë pamjaftueshmëri të tilla si SEOC ose SEOTC do të japë rezultate të dobëta. Kjo nuk është një zëvendësim për të bërë një analizë të hollësishme duke përdorur matricën SEO Konkurrencës dhe një analizë backlink.

Metrics pamjaftueshmëri të na ndihmojë të shpejt të filtruar nga fjalë kyçe që janë shumë të ngjarë të jetë shumë e vështirë të renditet për (sepse ata kanë shumë përmbajtje relevante atje konkurrojnë për renditjen). tell you that a keyword will be easy to rank for. Ata nuk ju them se një fjalë kyçe do të jetë e lehtë të renditet për. (Dmth. përdorni këto numra vetëm për të skualifikuar fjalë kyçe të vështira)

Deri sa ky ndryshim është zbatuar, për fat të keq ne kemi pasur për të futur një kontroll manual për vlerat SEOC, të ngjashme me atë për vlerat e SEOTC / SEOUC. Ne e kuptojmë se kjo është frustruese dhe kohë, por kjo ishte mënyra e vetme që ne mund të mbajë këto të dhëna në dispozicion.

Ndryshimet në Rank Tracker

Moduli më i prekur nga këto ndryshime Google do të jetë modul Rank Tracker.

Bad News ...

Me mbi 400.000 përdorues tani, ndjekja në radhët e fjalë kyçe tuaj në rezultatet tuaja emër në fjalë për fjalë miliona Google kërkimet çdo ditë. Ndryshimet e Google do të thotë se do të jetë thjesht e pamundur për ne që të vazhdojmë bërë këtë në emrin tuaj.

Ndryshe nga Bing, Yahoo! dhe, Google nuk ka të API (komerciale apo ndryshe), i cili është i përshtatshëm për ndjekjen renditjen. Të APIs që ekzistojnë për Google shpesh prodhojnë rezultate që janë dukshëm të ndryshme nga renditjen aktuale, duke i bërë ato të padobishme për qëllime SEO.

Ka kompani të palës së tretë që kanë TV të sakta në Google, dhe ne jemi aktualisht në negociata për të marrë qasje në të dhënat e tyre.

product, for example. Kompania e veçantë që ne po flasim për të siguron të dhënat renditjen për mjete të mëdha SEO si të shkëlqyer Raven Tools produkt, për shembull.

to track 1,000 keywords), and the underlying cost of ranking data is a large part of the reason for this price. Megjithatë, këto të dhëna është e shtrenjtë (Raven Tool-së plan më e lirë kushton 99 $ në muaj për të gjetur fjalë kyçe 1,000), dhe kostoja themelor i të dhënave rangut është një pjesë e madhe e arsyes për këtë çmim.

Ne kemi vlerësuar shumë opsione dhe me sa duket, në këtë fazë, se e vetmja mënyrë për ne që të ofrojë funksionalitet Google Rank Tracker për përdoruesit tanë është për të blerë këto të dhëna.

Megjithatë, me një produkt me çmim fiks dhe shumë përdorues, është thjesht një pamundësi ekonomike për të siguruar të njëjtën gradë ndjekja e funksionalitetit në mënyrë të vazhdueshme. to purchase this data! Në fakt, kjo do të na kushtojë mbi 40,000 $ ditë për të blerë këto të dhëna!

Pra, ne jemi të majtë me vendimin e vështirë e të pasurit për të kaluar këtë kushton më për përdoruesit tanë në disa modës (më e mundshme një shërbim të paguar mujore).

Ju lutem e di, nëse ju jeni një blerës ekzistuese Samurai Tregut ne do të përpiqemi për të mbajtur këtë kosto sa më të ulët të jetë e mundur. Potencialisht ne do të përpiqemi edhe për të ofruar një nivel të lirë të shërbimit për një numër të vogël të fjalë kyçe.

Për fat të keq, ky ndryshim do të marrë një kohë për të zbatuar, të paktën disa javë. until we can get the new version of Rank Tracker out the door. Pra, deri në atë kohë ju mund të kenë nevojë të shikoni renditjen tuaj me dorë, ose ndoshta të përpiqen 30 ditor gjyqin në Raven Tools deri sa ne mund të merrni versionin e ri të Rank Tracker nga dera.

Ne do të jetë lëshimi i një version të përditësuar të Tracker Rank modul ekzistues shpejti, që do të mundësojë që të kontrolloni një numër shumë të vogël të renditjen fjalen në Google (deri në 10), duke përdorur lidhjen tuaj në vend se serverat tanë për të kryer kërkime . Kjo është një workaround e përkohshme deri sa ne mund të bëjnë një zgjidhje më të përhershme në vend.

Lajmi i Mirë ...

Megjithatë, një lajm nuk është e gjitha e keqe. Rank Tracker ka qenë gjithmonë një modul shumë të ngadaltë për të përdorur për shkak të numrit më të larta të kërkimeve kërkohen prej tij.

Ri modul Rank Tranker ndërtuar mbi API paguar do të na mundësojë që të kontrolloni renditjen tuaj në sfond nga serverat tanë çdo javë, në mënyrë që kur ju të hapur Samurai Tregut, ju menjëherë do të jetë në gjendje për të parë renditjen tuaj raportoni-në vend të pritjes lart nga 10-30 minuta për të kontrolluar të gjitha renditjen tuaj fjalen.

Çfarë duhet të bëni Next

Ne e dimë pasojat e këtyre ndryshimeve të fundit të Google janë shumë zhgënjyese dhe do të shkaktojë disa zemërim në mesin e përdoruesve tanë.

Ne e kuptojmë këtë, dhe ndërsa ne këto ndryshime janë përtej kontrollit tonë, unë dua të kërkoj falje në emër të të gjithë ekipin Noble Samurai. Ne jemi shumë mirënjohës për mbështetjen e klientëve tanë gjatë viteve - ju jeni arsyeja që ne mund të bëjmë atë që bëjmë! Ne thellësisht të vlerësojmë durimin tuaj nëpërmjet këtë kohë të vështirë.

Vlerësimi ynë i tanishëm është se ne do të kemi shumicën e funksionalitetit të Tregut Samurai-së duke punuar përsëri brenda disa ditëve të ardhshme. Rishikuar modul Rank Tracker mund të na marrë disa javë për të zbatuar plotësisht, edhe pse ju mund të kontrolloni ende një numër të vogël të fjalë kyçe me dorë në Rank Tracker, si dhe kontrollin Bing, Yahoo! dhe si normale.

Ju lutemi të siguruar se si një ekip i vogël të zhvillimit software, ne e kuptojmë se duke dhënë vlera të mëdha është ajo që na mban gjallë dhe çfarë ndërtuar këtë biznes në vendin e parë. Kur pluhuri ka vendosur, ne jemi të vendosur të bëjmë gjithçka që duhet për të siguruar investimet e keni bërë të vet Samurai Tregut është më e mirë investimi Internet Marketing që ju keni bërë.

Megjithatë, në qoftë se në çdo kohë që ju nuk mendoni Samurai i tregut është me vlerë investimi juaj fillestar ju lutemi kontaktoni tavolinën tonë ndihmë për një të pjesshëm ose të plotë rimbursim-vetëm të jetë i vetëdijshëm se tavolinë ndihmë jonë ka një volum të lartë të biletave në këtë moment, kështu që mund të të marrë një pak më shumë se zakonisht për të marrë të kërkesave tuaja.

Edhe një herë, unë jam shumë i keq për shqetësimin që kjo ka shkaktuar klientëve tanë.

Ne jemi duke punuar rreth orën për të marrë këtë fikse.

Ju lutemi të lënë ndonjë pyetje, shqetësim apo inkurajim (ne mund të përdorim një pak të drejtë në lidhje tani!) Në komentet më poshtë.

Juaji sinqerisht,

Eugene wäre
CEO
Samurai Noble