5 Faktorët Autoriteti Key SEO Për Domains

Share Button

Dje, Kenny Goodman iu përgjigj disa pyetjeve të rëndësishme për Domain Name SEO - mbulojnë optimization fjalen e domeneve dhe 4 konsideratat kyçe për zgjedhjen e një domain (TLDs - com, Org dhe NET; hyphenation në emrat e domain, densitet fjalen dhe prej prefikset duke shtuar dhe prapashtesat për domains.)

Sot, përsëri Kenny për të ndërtuar në dje, dhe do ta shikoni në:

 • 5 Faktorët Autoriteti SEO ndikojnë reja dhe të moshuarit Domain Names ... dhe;
 • Domain Name i ciklit te jetes - Të kuptuarit e 4 Fazat e Domains

Këto janë dy tema të rëndësishme për të mbuluar para se të fillojmë të gjetur domains moshës - pjesërisht, për shkak se ata të na ndihmojë për të punuar jashtë cilësinë e domain emrave të moshës, dhe për shkak se ata të na ndihmojë për të gjetur mundësi për të blerë domain emra me cilësi të lartë se njerëzit e tjerë dal.

Vërejtje: Mbani postimin pyetjeve tuaja! - Kenny i është duke iu përgjigjur sa më shumë nga pyetjeve tuaja të jetë e mundur këtu në blog, dhe ne do të bëjmë nga më të mirë për të siguruar që ne të mbuluar sa më shumë nga pyetjeve tuaja të jetë e mundur.

Faktorët Autoriteti SEO ndikojnë reja dhe të moshës Domain Names

Përveç optimization fjalen dhe zgjedhje TLD (mbuluar në video e mëparshme), ka disa faktorë SEO të matshme që ndikojnë në mënyrën se si të gjitha fushat - fusha të reja ose Domains Aged - janë parë nga motorët e kërkimit.

Nëse ju jeni duke filluar me një domain të ri, është e rëndësishme të dini rreth secilit prej këtyre faktorëve në mënyrë që ju mund të ndërtuar autoritetin domain tuaj deri në sa më shumë nga këto fusha, dhe ia kaloj konkurrentët tuaj. (Mos harroni "outrunning Luanëve" histori?)

Nëse ju jeni në kërkim për të blerë një Domain me moshë është e rëndësishme të dini se çfarë këta faktorë 5 matshëm domain SEO janë, dhe si ato ndikojnë domains, para se të filloni blerjen. Kjo për shkak se pa këtë njohuri, është e pamundur për të vërtetë e di se a domain ju jeni duke blerë është një marrëveshje e mirë (askush nuk dëshiron që të paguajnë para të mira për një domain gjë pa vlerë!)

Duke ditur këto faktorë dhe si ato ndikojnë domains, ju mund të filloni për të matur se sa për një "kokë-fillim" ju po mbi konkurrentët tuaj, kur është fjala për "Luanët outrunning".

Të 5 Faktorët matshëm SEO se Kenny do të jetë në kërkim në të përfshijnë:

 1. Backlinks
 2. PageRank
 3. Mosha
 4. Historia
 5. Vlera e lartë DMOZ / Yahoo! Directory Listings

Në këtë video, Kenny mbulon bazat e këtyre 5 faktorëve - çka janë ata, si ata punojnë, dhe se si ato lidhen me të dy të reja dhe Domains Aged.

YouTube Preview Image

Disa pika kyçe që ju do të duan të shikojnë për të përfshijnë:

 1. Vlera e PR - pse një PageRank pak më të lartë e bën një domain të konsiderueshme më e vlefshme.
 2. Pse është e rëndësishme për të shmangur domains me një histori të parëndësishme ose spammy - pse një Domain re është më e mirë se një Domain moshuar me një histori të keqe.
 3. Fushat Si VJETRIT me DMOZ ose Yahoo! listings mund të ju kursejnë kohë, të holla dhe përpjekje.
 4. Si një Domain me moshë madhore mund të përmirësojë aftësinë tuaj për të "parë" dhe për të marrë përmbajtje të re indeksuar shpejt.

Domain Name ciklit te jetes

Ka 4 Fazat kryesore të ciklit te jetes domain - dhe në çdo fazë ka mundësi për të blerë emrat e domain.

Për shkak se shumica e njerëzve nuk e kuptojnë këtë (dmth ata vetëm e di se si për të blerë domains gjatë 1 ose 2 i katër fazave), ata dal shumica e mundësive më të mira për të blerë emrat e cilësi shumë të lartë domain që janë atje.

YouTube Preview Image

Kjo video ofron një shpjegim të emrit të domain ciklit te jetes per gTLDs (com, org dhe neto), dhe çfarë ndodh me pronësinë domain në secilën prej 4 fazave të pronësisë.

Më shumë Domain Emri SEO Pyetjet Përgjigjur

Siç e përmenda më lart, Kenny qenë të llojit të mjaftueshme për të mbajtur të vijnë për të ndihmuar të përgjigjet në pyetje për sa më shumë njerëz të jetë e mundur në komentet e postimet e fundit blog.

Duket se janë disa përgjigje që mjaft shumë njerëz janë ende të duan më shumë informacion mbi.

Kështu që unë të kërkuar për të postoni përgjigje Kenny për disa nga më të kërkuar shpesh pyetjet:

Com vs .org vs Neto

Pyetje: Si e vlerësoni com, org dhe NET - e cila është më e mirë?

Kenny: Të gjitha gjërat e tjera janë të barabartë, com domains gjithmonë do të mbajë vlerën më të madhe ... Pas kësaj, ka disa debate nëse Org Neto ose të ketë avantazh - por personalisht, për mua, unë kam pasur përvojë më të mirë SEO me Org-së.

Shteti-specifike Domains (ccTLD) dhe SEO

Pyetje: Kur është e mirë për të përdorur një domain veçantë të vendit, dhe kur është e keqe?

Kenny: Në përgjithësi, TLDs ose ccTLD vendeve specifike (të tilla si .co.uk, .com.au, .de, .ca) janë veçanërisht të vlefshme në qoftë se ju jeni promovuar një biznes që është specifike për atë vend-vendin TLD veçantë është nga. Pra, nëse ju jeni drejtimin e një biznesi që operon ekskluzivisht në Mbretërinë e Bashkuar, .co.uk do t'ju japë një rritje të nivelit të lartë në Mbretërinë e Bashkuar.

Por ju duhet të shmangin përdorimin e ccTLD në qoftë se ju doni renditjen në mbarë botën. Edhe pse një ccTLD do të ju jap një avantazh të rangut në një vend, ai do t'ju japë një disavantazh të rangut në të gjitha vendet e tjera. Kështu që të mbajë këtë në mendje.

A duhet të shtoni një prefiks / prapashtesë nëse keyword.com është i padisponueshëm? Ose provoni një tjetër TLD?

Pyetje: Nëse ju jeni në gjendje për të marrë keyword.org ose keywordonline.com cilën duhet të shkoni për të? A zgjerim ose densitet fjalen kanë më shumë të tërhequr në Google?

Kenny: Nëse të gjithë faktorët e tjerë janë të njëjta dhe për arsye SEO vetëm - Unë do të shkojnë për org gjatë tërë ditës [në shembullin tuaj].

Domain Emri Gjatësia dhe SEO - është një fjalë kyç gjatë Domain a Bad Domain?

Pyetje: Çfarë ndodh nëse, com dot emri domain përbëhet nga 4 ose 5 fjalë dhe ende domain fjalen e saktë duke kërkuar për? A ka ndonjë disavantazh për të pasur një emër domain të gjatë për 18 deri 25 fjalësh?

Kenny: Nëse ju jeni i synimeve atë bisht të gjatë fraza kyçe e saktë, atëherë kjo do të jetë e domain përsosur.

A është e mirë për të zgjedhur një TLD të ndryshme (p.sh. neto në vend të com) ose të synojë një fjalen-vlerë më të ulët nëse keyword.com është marrë?

Pyetje: Në qoftë se unë kam qenë në biznesin qëndisje me porosi, dhe CustomEmbroidery.com nuk ishte në dispozicion, do të jetë më mirë me CustomEmbroidery.net ose duke shkuar pas diçka si CustomizedEmbroidery.com edhe pse "Customized qëndisje" mund të marrë vetëm 10% të numrit të kërkime si "Custom qëndisje"?

Kenny: Për arsye SEO: CustomEmbroidery.net

[Megjithatë,] ju mund të konsideroni com nëse jeni duke kërkuar për të ndërtuar një markë. DotComs kanë shumë më shumë famë

Fushat Pluralizing - keywords.com vend të keyword.com

Pyetje: Po në lidhje me prapashtesat si + s ose + es? Çfarë mendoni për këtë ato?

Kenny: Nëse ju nuk mund të merrni ndeshje e saktë, atëherë unë do të thoja + s zakonisht është gjëja tjetër më e mirë sepse ajo është zakonisht i ardhshëm më i madh ose më i madh fjalen gjithsesi. + S në shumë raste merr më shumë kërkime, por varet nga fjalen.

Mbani pyetjet tuaja në emrat e domain dhe SEO ardhshëm - dhe ne do të bëjmë më të mirën tonë për t'iu përgjigjur sa më shumë prej tyre të jetë e mundur për ju.

Gjithashtu, të parë për postin e ardhshme. Kenny do të jetë për ndarjen e disa nga strategjitë e tij të thjeshta për të gjetur, dhe të blerjes, me cilësi të lartë emrat e domain të moshës.