Copywriting și cei șase factori de influență

Copywriting on blackboard picture

Când dețineți o afacere, fie că este vorba de un restaurant, un salon de coafura, sau o deli, unul dintre cei mai importanți factori de succes este comunicarea cu clienții. Același lucru este valabil de site-uri on-line. În timp ce proprietarii de afaceri brick-and-mortar poate vorbi pur și simplu pentru clienții lor, în scopul de a comunica, afacerile online nu au același lux. În schimb, afacerile online, trebuie să utilizați copywriting pentru a comunica și de a influența clienții lor de a face lucrurile. În timp ce copywriting-ar putea lua în alte scopuri în alte piețe (de exemplu, acesta poate fi utilizat în reviste ca un mijloc de divertisment), scopul său principal în marketing on-line este de a îndruma clienții pentru a efectua anumite acțiuni. Atunci când doresc clienții să facă o achiziție, lăsa comentarii, sau orice altceva, ei trebuie să aibă copie eficiente pentru a le împinge în această direcție.

Copywriting pot fi trecute cu vederea în favoarea SEO și alte practici de marketing, dar într-adevăr este forța călăuzitoare din spatele tot de marketing on-line. Clientii nu va lua măsuri dacă nu-i conducă la calea cea dreaptă. De introducere pe piață nu trebuie să fie conținutul pufos sau manipulatoare care mulți cred că de ea ca. Este pur și simplu despre a învăța cum să vorbească într-o limbă care se va ajunge la clienții dvs., atât logic și emoțional. Oamenii de stiinta moderni au fost efectuarea de studii care arata legatura dintre chimia creierului uman și eficiența de marketing și copywriting tactici; copywriting eficace este dovedit de a lucra, și acesta poate fi un instrument incredibil de util pentru orice afacere on-line.

Cele șase factori de influență

Când sunteți încercarea de a ajunge la clienții dvs., este important sa stii ce fel de factori intra în a face această legătură. În cartea sa, Psihologie de persuasiune , om de știință Robert Cialdini prezintă șase factori de influență pe care el crede poate duce clienții la luarea deciziilor care le sunt în speranța de a le face. Acești factori (de autoritate, de reciprocitate, dovada sociale, simpatie, de angajament și de consistență, și deficitul), atunci când sunt aplicate în mod corect, poate ajuta afacerea dvs. pentru a maximiza eficiența de copie.

1. Autoritatea

Primul factor de influență este cunoscut sub numele de autoritate. Acest factor este totul despre modul în care să încadrați tine si afacerea ta.
Imaginați-vă că ați fost cu dureri de stomac de nesuportat pentru câteva zile, și nu aveți nici o idee despre ceea ce este greșit. Disperată pentru răspunsuri, te duci la camera de urgență și să stea în sala de așteptare. Stând lângă tine este un om care te intreaba despre simptome. Spune-i ce se întâmplă, și el sugerează că ar putea fi apendicita.
Un scurt timp mai târziu, sunteți chemați pentru a vedea medicul. Doctorul care îl vedeți are diplome și premii pe perete, iar el iti spune ca el este unul dintre cele mai mari medici stomac din țară. El spune că el crede că vă sunt suferă de pancreatită. Acum, care dintre acești doi oameni sunt mai mult înclinați să creadă? Probabil v-ar crede omul care se prezintă ca un medic de clasă mondială, nu? Dar dacă omul în sala de așteptare a fost de fapt din lume, numărul unu specialist în tulburările gastro-intestinale? Ei bine, nu ai ști, pentru că nu ți-a spus, așa că sfatul lui nu ar însemna atât de mult pentru tine.
Același concept poate fi aplicat la afaceri. Dacă nu comunica clienții dvs. motivele pentru care ar trebui să încredere în tine, ei nu vor simți că au nici un motiv să. Ei nu vor lua cuvântul tău ca orice mai valoros decât o persoană aleatorii când trec pe stradă. Aveți nevoie pentru a utiliza copywriting pentru a comunica clientilor dumneavoastra ceea ce calificările sunt și de ce ar trebui să te asculte. Aveți nevoie pentru a demonstra autoritatea.

2. Reciprocitatea

Următorul factor de influență, cunoscut sub numele de reciprocitate, se referă la sensul de bază de obligații pe care oamenii se simt de a rambursa datoriile lor. Imaginați-vă că aveți un prieten care te duce la cina de multe ori atunci când sunteți în jos pe norocul dumneavoastră și nu își pot permite să mănânce afară. Acum, imaginați-vă că veți câștiga la loterie după ce prietenul tău vă oferă cu mai multe mese dumneavoastră. Ai vrea să ramburseze prietenul tău pentru ceea ce a făcut pentru tine? Cei mai mulți oameni ar fi, chiar dacă mesele ar fi oprit cu ani în urmă. Aceasta este dorința omului de reciprocitate.
Ca o afacere, aveți nevoie pentru a furniza un serviciu bun client pentru clienții dumneavoastră, astfel că se simt un grad de loialitate pentru tine. Dacă te duci mai sus și dincolo de a avea grija de ei, ei vor simți nevoia de a vă rambursa, continuând să facă cumpărături la afacerea ta.

3. Dovada Social

Oamenii sunt creaturi foarte sociale, și următorul factor de influență, dovada sociale, profită de asta. Imaginați-vă că vă aflați într-un parc, și există două standuri de inghetata. Un stand de inghetata are o linie de oameni s-au adunat în spatele ei, în timp ce celălalt este complet pustiu. Pe care o ai mai multă încredere? Majoritatea oamenilor ar crede că cel cu mai multe persoane au aliniat este mai bine. Aceasta este o dovadă socială în acțiune.
Pentru întreprinderi, ecouri din partea clienților sunt extrem de importante. Site-uri, cum ar fi Yelp și Google Opinii obține de tone de opinii, deoarece acestea permit clienților pentru a vedea cine este cel mai de încredere de la alți clienți. Oamenii vor să meargă cu ceva care este încercat și testat, nu ceva experimental.

4. Placul

Al patrulea factor de influență, simpatie, se referă la faptul că oamenii sunt mult mai susceptibile de a face ceva pentru cineva care le place. Imaginați-vă că lucrați într-un birou, și aveți două colegii de serviciu. Una dintre ele este întotdeauna foarte politicos la tine. El pune întrebări vă cu privire la ziua ta, tu complimente pe realizarile tale, și are întotdeauna un zâmbet pe fața lui. Alte colegul este un ticălos absolut pentru tine. De fiecare dată când îl văd, el face mișto de tine, încruntă, sau scuipă în față.
Acum, imaginați-vă că ambele colegii dumneavoastră sunt târziu pentru o misiune și cu disperare nevoie de ajutorul vostru pentru a termina. Care dintre voi sunt mai multe sanse de a ajuta? Ca oameni, avem tendința de a simți o loialitate mai mare de oameni care sunt frumos pentru noi decât ne-am face pentru oamenii care sunt medie. Noi le place mai mult. Ca o afacere, trebuie să fie suficient de frumos care clienții vor dori de fapt, tu si sa se simta bine cu privire la cumpararea de lucruri de la tine sau de a face lucrurile pe care le solicita.

5. Angajament și Coerența

Angajament și Coerența este al cincilea factor de influență. Aceasta se referă la natura unui om să fie consecvente în punctele sale de vedere. Oamenii nu doresc să fie considerat ca mincinoși, astfel încât acestea nu doresc să schimbe punctul de vedere. De exemplu, cred că o persoană care îi place într-adevăr un anumit politician. El merge pe și de pe la prietenii săi despre cât de bine acest politician este, și modul în care el susține destul de mult tot de opiniile sale. În cazul în care politicianul, mai târziu, pe linie, a fost de a face ceva care înfuriat într-adevăr persoana, acea persoană ar putea simți diferit de politician, dar el ar putea să nu vrea să arate acest lucru la prietenii lui de teama de a arăta o lipsă de consecvență. Acest factor are un rol complicat în afaceri, dar poate fi extrem de puternic, atunci când luate în mod corect profitat de.

6. Deficitul

Ultimul factor de influență este deficitul. Acesta este similar cu conceptul clasic de cerere și ofertă; atunci când există puține de ceva disponibil sau dacă ceva este disponibil doar pentru o scurtă perioadă de timp, ea devine mai valoros. Vânzările sunt un exemplu foarte bun de deficit. Atunci când un magazin are o vânzare mare, simti nevoia de a ajunge acolo imediat, pentru că știi că reducerile vor fi disponibile numai pentru o perioada scurta de timp. Crearea acestor sentimente de consecință pentru a nu acționa poate ajuta afacerea dvs. inspira clienții să acționeze imediat.

Acești șase factori de influență sunt simple, dar ele sunt extrem de puternice atunci când sunt utilizate corect. Aruncati o privire în jur, la publicitate și site-urile pe care le vizitați și martor modul în care acești factori de influență sunt puse în mișcare tot în jurul vostru. Gândiți-vă la lucrurile care influențează în mod special să acționeze, și puteți afla mai multe despre psihicul uman și motivele pentru care clienții se comporta ca o fac.

Noble a scris 5 post (s) pentru Noble Samurai

One Response to "Copywriting și cei șase factori de influență"

 1. 1

  Principiul reciprocității este într-adevăr bine stabilit în psihologia consumatorului - cu marketing online de succes, acesta nu ar putea fi altfel!

  Aceasta este baza de a permite schimburi de mesaje de oaspeți, link reciproc în blogroll și freebies / reduceri la produsele pe care le vinde.

  BTW, că carte este excelent. Fiecare antreprenor în valoare de sare sa ar trebui să fie up-to-data cu psihologia de motivație și persuasiunea.

  Cu respect, să fie bine.
  Mark Davidson ultimul post pe blog ... Scrie conținut mare de copywriting Scorecard pentru Bloggeri