Har du en "unaturlig" Link profil? (Kunngjøring Market Samurai nye «Henvisnings domener" data)

Share-knapp

De fleste folk vet at inngående linker til ditt nettsted (kombinert med optimalisering på stedet) er de viktigste driverne for rangering, spesielt for høy verdi søkeord. De fleste av oss vet også at ikke alle koblinger er like og at koblinger fra høye myndighet nettsteder bære mye mer strøm (eller "juice" som vi liker å kalle det).

Hva kan du ikke være klar over er at sammen med antallet og kvaliteten av lenker, det er en tredje kriterier du bør også vurdere; og takk til våre fantastiske data partnere på Majestic SEO, er vi stolte av å kunngjøre tillegg av "Henvisnings Domener" data innenfor Market Samurai SEO konkurranse modul.

Mange Links, en henvisning Domain

Hva henviser domener?

Det er ganske enkelt faktisk. Hvert annet nettsted som linker til et nettsted som helhet, eller en bestemt side på nettstedet er ansett som en annen henvisende domene.

Så hvis du har 100 lenker som peker til en side og 90 kommer fra en nettside og 10 fra en annen, vil du ha et henvisende domene teller for to (fordi bare to forskjellige nettsteder lenker til en gitt side på nettstedet ditt).

Du forventer å få en lav henviser domene teller når du har fokusert din link bygningen innsats på en enkelt kilde nettside.

Hvorfor skal jeg bry meg om hvor mange henvisende domener en side med?

Det er klart at antall forskjellige refererende domener som peker til nettstedet ditt er en viktig faktor rangering for Google. Faktisk Rand Fishkin av SEOmoz berømmelse skriver: "I vår analyse av korrelasjonsdata, har ingen enkelt metriske en mer positiv korrelasjon med høy rangering enn antall knytte rotdomener."

Merk: Dette sitatet fra Rand er nå nesten to år gammel, og hvis du leser hans senere innlegg, nå også legger han stor vekt på lenker fra sosiale medier (et funn vi kan bekrefte fra våre link bygge kampanjer).

Jeg tror det er lett nok til å forestille seg hvorfor søkemotorer ville bruke antall unike referer domener som en rangering faktor. Det er ikke å vanskelig å manipulere en eller noen få områder og få et høyt volum av lenker, men det er tøffere å få linker fra en rekke kilder (spesielt respekterte dem).

Det virker for meg at søkemotorer som Google leter etter nettsteder som er stadig link popularitet i vei som ser "naturlig" og henvisninger fra en rekke nettsteder er en indikator på dette.

Kan jeg måle henvisning Domain telle for bestemte sider og domener?

Market Samurai tilbyr nå to måter å måle et henvisende domene count:
1. Henvisnings Domener til side (RDP) - en telling av antall henvise domener til en bestemt side.
2. Henvisnings Domener til domenet (RDD) - en telling av antall henvise domener til domenet som helhet.

Jeg gjorde en rask undersøkelse av 10 tilfeldige søkeordsetninger basert på objektene i mitt kontor (for den nysgjerrige, jeg brukte Dog Training, Gardin dusker, flatskjerm monitor Hotell, Ole Brumm, Brother skriver, Levetid av Tyrannosaurus Rex, Apple strømadapter , Burgundy kvinners vesken, Boot Cut Levi Jeans og Vanilla Ice Cream - og ja, ting rundt her er ganske tilfeldig!).

Interessant, observerte jeg at RDP count (henvisning Domener til side) beveget seg vill. Faktisk var RDP ofte null og generelt viste liten korrelasjon til rangering.

RDD (henviser Domener til domenet) var imidlertid en langt bedre indikator. Mens det var ikke slik at søkeresultatet med høyest RDD alltid hatt høyest ranking (på side optimalisering er fortsatt kritisk), var det slik at selv for de mer obskure setninger, som i nesten alle tilfeller, minimum RDD telle å komme på forsiden var i tusenvis.

Det ville se ut fra dette utvalget sett med setninger som du bare må ha en spredning av linker fra en rekke forskjellige domener for å være "i spillet" på middels til høy konkurranse setninger. Det eneste unntaket fra denne regelen var "spesialtilfelle" søkeresultat oppføringer som Google bilder, kart osv

Hvor kan jeg se den verv Domain teller i Market Samurai?

For å se den henvisende domene teller for en gitt side, bare gå til SEO konkurranse fanen og kryss av for å aktivere "henviser domener - Domener (RDD)" og "henviser domener - Page (RDP)". Her er et eksempel:

Henvisende domener Eksempel

For super nysgjerrig, er det også verdt å få en Majestic SEO-konto (en gratis konto vil gjøre det bra). Du kan deretter klikke på den lille pilen ved siden av henvisende domene teller i kategorien SEO konkurranse. Majestic vil da vise en side som viser hvordan den henvisende domene count har vokst over tid (som er både kult at de vet at info og jeg vil også foreslå en gradvis vekst i lenker er også en indikasjon på "naturlig" link vekst).

Hvordan hjelper dette? Hva skal jeg gjøre hvis jeg sliter med å rangere for et mål søkeord?

Før du bekymre deg om å ha en lav henvise domene teller, er mitt råd å komme tilbake til grunnleggende. For det første, jeg sjekke at din "på nettstedet" struktur er riktig, for eksempel bekrefte at søkeordet du ønsker å rangere for er i tittelen koden på siden du ønsker å rangere. Sjekk også at siden har massevis av lenker som peker til den fra andre sider på nettstedet ditt. Til slutt, sørge for at disse koblingene på webområdet ditt inkluderer målet søkeordet i ankertekst.

Utover det grunnleggende, vil du i utgangspunktet trenger flere koblinger. Hvis domenenavnet som helhet har en lav henviser domene teller, så jeg vil gå for en generell blanding av linker til både domenet og målet side fra en rekke kilder. Hvis domenet ditt allerede har et bredt spekter av henvisende domener allerede, så jeg vil kjøre en mer fokusert kobling byggeprogram til siden du arbeider på spesielt.

Hvordan kan jeg få linker fra et bredt spekter av kilder?

Building linker er et tema jeg kunne (og sannsynligvis burde) vie en lang rekke separate blogginnlegg til, fordi det er en nesten ubegrenset utvalg av måter du kan bygge lenker.

Her er en kort (og svært ufullstendig) liste over koblingen bygningen tilnærminger jeg liker for øyeblikket:

1. Artikkel Syndication - Syndikering artikler for å bygge koblinger er fortsatt veldig mye en stift for SEO'ers rundt om i verden. Det finnes måter å utnytte din innsats her for å øke "spre" av artiklene du skriver som kan betydelig øke verdien fra en enkelt artikkel, og vi vil trolig ha mer å si om dette over kommende månedene.

2. Få Social - tar innholdet du skriver og presser det ut gjennom sosiale kanaler får du linker. Du kan både enkelt publisere eller fremme innhold på sosiale medier profiler, og du kan med vilje invitere folk til å trykke på "liker"-knapp etc. De siste blogginnlegg der jeg »spurte 'folk til å trykke på Facebook-lignende knappen jeg fikk 10x antall "liker" som da jeg gjorde ikke det.

De direkte linker du vil lage via sosiale medier vil trolig være "no-follow" (og så ikke verdt mye), men det synes din tilstedeværelse på disse eiendommene blir overvåket av Google uansett. Plus, flyten på effekten av å bli profilert vil få deg linker både fra relasjoner du vil opprette og i sosiale medier selv fra skrapere som tar slike ting og publiserer det.

3. RSS feed Innlevering - Dette er litt teknisk, men det er en nydelig 'gjøre en gang, få fordeler for livet' type avtale. Her er fremgangsmåten involvert:

en. Lag en RSS feed av innholdet i en abstrakt form (f.eks publisere bare en del av hvert innholdselement eller artikkel). Sørg for å inkludere en link tilbake til hele artikkelen i din feed.

b. Så dette abstrakt RSS feed og sende det til RSS feed kataloger som feedage.com (bare gjøre et søk etter "RSS Directory" og du vil finne massevis av lignende nettsteder).

c. Disse RSS feed kataloger vil da publisere innholdet og inkludere link tilbake til den opprinnelige kilden. Så hver gang du publiserer innhold du få en umiddelbar tilbakekobling.

Igjen, dette er litt teknisk, så kanskje verdig en full stilling på sin egen, men jeg har funnet denne tilnærmingen spesielt nyttig for store områder med mange sider som ikke blir fullt indeksert av søkemotorer. Husk, hvis en side ikke er indeksert, vil den ikke kjøre noe organisk søketrafikk.

4. Forum - Finn en håndfull av de store, høyt profilerte fora i din bransje og engasjere seg. Sørg for at du fyller ut din forum profil helt og legge en link signaturen din fil. Deretter delta i forumet. Ikke spam de andre medlemmene, men i stedet hjelpe dem ut.

Hvis du holder rundt en stund (eller enda bedre gjøre noen undersøkelser på nettsteder som Yahoo Answers), vil du finne at de samme temaene og spørsmålene blir høynet igjen og igjen.

En flott taktikk er å utarbeide en liste over vanlige spørsmål med svar, og deretter se på fora for å se når disse vanlige spørsmålene blir spurt (en RSS-feed er ofte tilgjengelig på fora som gjør det enkelt å se nye innlegg som blir skrevet).

Du kan deretter slå inn hver gang det er et spørsmål du kan svare på. Legg merke til, det er best å sette hver respons på litt forskjellige ord for å unngå irriterende brukere av forumet. Det er også OK, for å si "her er et kort svar, har jeg skrevet et lengre innlegg på bloggen min om det ...". Og deretter lenke tilbake til bloggen din.

5. Å være god på det du gjør - OK, så dette er egentlig ikke en kobling bygningen strategi så mye som en "hvordan gjør til liv" strategi. Generelt, hvis du gjør godt arbeid, folk vil lenke til deg. Spesielt hvis du gjør godt arbeid og komme i vane å spørre de du jobber med å gi deg lenker du får noen.

Vi tar sikte på å selge et godt produkt og MarketSamurai.com har tiltrukket seg mer enn 2,3 millioner lenker uten noen formell koblingen bygningen ".

6. Publisering innhold på nettstedet ditt - Igjen, ikke en tradisjonell link bygge forslag, men interne koblinger er verdifulle. Det er enkle matematikken som et område med 1000 sider har mer intern lenke "juice" å dele enn området med 20 sider (du vil også plukke opp en bunke med lang hale trafikk ved å publisere mye innhold).

Bygge mer innhold på nettstedet ditt er en morder trafikk strategi.

I tillegg til ovennevnte er det mange andre lenke strategier du kan følge inkludert Sosiale bokmerke (stor for å hjelpe sider blir indeksert), katalog innleveringer, tigge (f.eks be dem du gjør forretninger med å lenke til deg), konkurransedyktig forskning, der du bruker verktøy som Market Samurai kobling profil rapporten for å se hva som knytter dine konkurrenter har, og se om kilden link vil lenke til deg og mye mer.

Så ta en titt nå i Market Samurai og se hva slags henvise domeneprofilen du har.

Cheers

Ben

PS I likhet med innlegget? Jeg vil elske deg til å dele kjærligheten med en Facebook "like" nedenfor.

PPS For alle følge Conversion serie blogginnlegg, ikke bekymre deg, har vi ikke glemt! Det siste innlegget i serien vil være ute snart!