Market Samurai Is Back!

Hallo allemaal,

Een snelle update over onze vooruitgang in het herstel van Market Samurai functionaliteit en een aantal antwoorden op veelgestelde vragen.

Als eerste, een grote dank aan u allen die hebt gepost, gemaild en getweet diverse bemoedigende woorden (onze gebruikers zijn geweldig!). Zoals vermeld in onze vorige post, we zijn echt sorry voor de storing.

Het goede nieuws is dat dankzij een grote weekend en een aantal late nachten door onze afdeling, zijn we meestal weer up and running. Hier is een overzicht ...

Wat werkt?

Het goede nieuws is dat, met uitzondering van grootschalige rang controle, Market Samurai functionaliteit is nu hersteld. Hier is een overzicht van de status van module.

Trefwoord Onderzoek - volledig operationeel
Let op: we blijven Google gebruiken voor het genereren van zoekwoorden, verkeer en CPC schattingen.

We hebben Bing ingevoerd voor sommige schattingen concurrentie (zie hieronder voor waarom Bing data werkt hier).

SEO Mededinging - volledig operationeel
Let op, de SEO Matrix blijft de top 10 resultaten van Google tonen

Bekijk (en delen) een wedstrijd matrix is ​​gerestaureerd en werkt zoals het eerder deed (met inbegrip van het tonen van Google PageRank voor de top 10 concurrerende webpagina's).

Zoals sommige gebruikers bekend zal zijn, als we kijken naar een bepaalde URL, de SEO Competition module kunt u de anchor tekst en het gezag van elk van de top 1000 terug links voor die URL verkennen en te zien. Dit is een geweldige manier om concurrent terug links te verkennen en het koppelen van kansen.

We hebben tijdelijk vervangen Google's PageRank in deze gedetailleerde analyse voor ACRank (een alternatieve en minder nauwkeurig autoriteit). We praten met verstrekkers van gegevens over een meer robuuste maatregel van autoriteit (bijv. PageRank, mozRank of gelijkwaardig) en zal deze opnieuw in de komende maanden.

Rank Tracker - Operationele van de lokale machine
Let op, we blijven rankings van Google te volgen

Als tijdelijke maatregel, hebben we aangepast Rank Tracker naar uw lokale computer te gebruiken om rankings te controleren in Google. Rank controles voor de andere motoren (Bing en Yahoo!) blijven draaien via onze servers. Controleren rankings via een lokaal geïnstalleerde applicatie werkt voor de gebruikers de controle een klein aantal zoekwoorden, maar voor grotere volumes zal in het algemeen leiden tot uw dienst van Google wordt tijdelijk gedegradeerd.

Uiteraard is dit niet ideaal en dus we werken aan een vervangende rang tracking service en we verwachten dat dit zal 2-3 weken duren om te implementeren.

Tot op heden hebben we onze gebruiksstatistieken verzameld, in contact met zes potentiële dataleveranciers en opgesteld een bijgewerkte gebruikersinterface voor ontwikkelaars om te beginnen werken aan. U kunt meer lezen over dit hieronder.

Domeinen - volledig operationeel

Gelde maken - volledig operationeel

Zoek inhoud - volledig operationeel

Publiceer inhoud - volledig operationeel

Promotie - volledig operationeel

Algemene vragen

Zoals je waarschijnlijk zou raden, hebben onze medewerkers een stortvloed van vragen ontvangen, en dus ik dacht dat ik zou kunnen helpen om te beantwoorden een aantal veel voorkomende vragen:

Zal Market Samurai uitgegroeid tot een maandelijks abonnement product?

Of zoals een gebruiker zeggen - is dit allemaal gewoon een truc om te verhuizen naar een maandelijkse betaling regeling? Het antwoord (op beide vragen ...) niet.

Met uitzondering van Rank Tracker (zie hieronder), zal Market Samurai blijft een eenmalige kosten. Gebruikers die bij ons zijn geweest vanaf het begin (meer dan 3 en een half jaar geleden) hebben circa 450 gratis updates ontvangen als we hebben gehouden met alle verschillende veranderingen in het SEO landschap - en zal er veel meer te komen zijn!

Zoals velen al hebben gerealiseerd, zijn wij van mening met een hoge waarde, eenmalige betaling product is de beste manier om een ​​trouwe gebruikersgroep te bouwen.

Met de ondergang van Yahoo Site Explorer (vroeger gebruikte om terug Power Link en Anchor tekstanalyse) zijn we verhuisd naar een commerciële regeling met Majestic SEO (op een 5 figuur maandelijkse kosten) en de kosten zijn opgenomen zonder het passeren van een cent van deze aanzienlijke kostenbesparingen op aan onze klanten.

Zal Rank Tracker hebben een maandelijkse kosten en wat zal het zijn?

Google's recente wijzigingen betekenen dat we niet meer op rendabele wijze kan trekken rang gegevens voor onze gebruikers (meer dan 400K gebruikers in totaal).

Zoals vermeld in de vorige post, eerste schattingen van de aanschafkosten van onze dagelijkse gegevensvereisten op $ 40.000 per dag, een prijs die we niet kunnen absorberen. Zo onze bedoeling is om ranking gegevens kopen bij een betrouwbare wholesale-leverancier en beschikbaar te maken op basis van een abonnement door de toepassing.

We weten nog niet wat de kosten voor de Rank Tracking zal zijn en hoe het aanbod zal worden gestructureerd. Alles wat we kunnen zeggen is dat ongeacht de reden, we begrijpen dat het nemen van een van onze modules die was "vrij te gebruiken" en het maken van het "betalen voor het gebruik" is niet geweldig nieuws voor onze klanten.

We kunnen met vertrouwen zeggen dat we in staat om een ​​zeer concurrerende prijs structuur te bieden op onze herziene ranking service. Dit is mogelijk omdat we zullen het kopen van de gegevens in bulk en we begrijpen het aanbieden van een groot deel zal een belangrijke manier om het geloof te houden met u, onze gebruikers.

Uiteraard een dergelijk pakket zal optioneel zijn en wij begrijpen als u onlangs hebt gekocht Market Samurai voor rang Tracking en voel je niet de waarde krijgen van uw aankoop u recht hebt op een terugbetaling.

We voelen ook deze stap geeft ons de mogelijkheid om de functionaliteit op belangrijke gebieden ook verbeteren.

Kan ik Rank Tracker op mijn lokale netwerk?

Zoals hierboven aangegeven, is Rank Tracker is tijdelijk bijgewerkt om gebruik van uw lokale computer te maken en we zullen binnenkort met een herziene dienst die opnieuw trekt de gegevens van onze servers. Controleren van een matig tot hoog volume van trefwoorden van uw lokale computer kan resulteren in een tijdelijk gedegradeerd Google-service voor iedereen die op hetzelfde netwerk als jij. In de zakelijke omgeving is dit over het algemeen moet worden vermeden.

Waar komt Market Samurai gebruiken nu Bing data?

Belangrijk - blijven we Google gebruiken voor:

 • Trefwoord generatie
 • Verkeers schatting
 • CPC schatting
 • SEO concurrentie is nog steeds gebaseerd op de zoekresultaten van Google
 • Rank Tracking blijft rankings in Google te volgen (evenals Yahoo en Bing)

We hebben echter drie meetpunten verplaatst binnen onze Keyword Research module Bing (via hun uitstekende API):
SEOC - het aantal concurrerende pagina's met het doel zoekwoord.
SEOTC - het aantal concurrerende pagina's met de doelgroep zoekwoord in de titel tag.
SEOUC - het aantal concurrerende pagina's met de doelgroep zoekwoord in de URL van de pagina.

Het goede nieuws is dat veel gebruikers vertrouwen op SEOTC als een wedstrijd metrische en wegens beperkingen op query-volume, we voorheen gebruikers om op een sleutelwoord klikken om de gegevensverzameling te activeren. Met Bing-integratie, zijn we nu in staat om terug te keren naar automatisch trekken deze gegevens voor alle zoekwoorden waardoor het veel sneller en gemakkelijker om te filteren op zoekwoorden met een hoge SEOTC / SEOUC concurrentie.

Is Bing een geldige meting van de concurrentie? Zijn ik niet proberen te scoren in Google?

Belangrijk - blijven we Google gebruiken voor:

 • Trefwoord generatie
 • Verkeers schatting
 • CPC schatting
 • SEO concurrentie is nog steeds gebaseerd op de zoekresultaten van Google
 • Rank Tracking blijft rankings in Google (als Yahoo en Bing) te volgen.

SEOC (en de daarmee verband houdende SEOTC en SEOUC metrics) al helpen bij het beantwoorden van dezelfde fundamentele vraag "hoeveel pagina's in de wereld hebben mijn zoekwoorden in hen? '. Of anders gezegd, als een zoekwoord een lage SEOC metriek, het is 'schaarse' of 'minder gebruikt' online dan zoekwoorden met een hoge SEOC waarde.

Deze maatregelen dienen als hoog niveau filters om u te helpen onkruid uit potentiële zoekwoorden die waarschijnlijk zal hebben sterke concurrentie. Er is een redelijke correlatie met lage SEOC en lage concurrentie. We moeten er rekening mee, we hebben veel gevallen waarin de zoekwoorden met een hoge SEOC waarden kunnen worden gerangschikt voor het eenvoudig en sommige met lage SEOC waarden zijn ondoordringbaar gezien.

Uiteindelijk, in SEO, je hebt maar 10 deelnemers, en ze zijn die sites die de top 10 rankings die je moet verplaatsen om het verkeer te trekken. SEOC (en begeleidende maatregelen) moeten worden gebruikt als een eenvoudige filter, maar NOOIT (laat me dat herhalen; NOOIT!) Als de enige basis voor het selecteren van een trefwoord, in het bijzonder een van de belangrijkste zoekwoorden op uw site. Zodra u het waarschijnlijk hoge concurrentie zoekwoorden heeft uitgefilterd, het is door de herziening van de resultaten van de SEO Competition module (die blijft gebaseerd op de voorpagina van Google) dat je met redelijke zekerheid kan bepalen uw vermogen om een ​​ranking te krijgen.

De SEO Competition module kunt u in een oogopslag de belangrijkste SEO statistieken voor elk van uw concurrenten in de top 10 posities.

Dus is Bing OK voor hoog niveau concurrentie-analyse?

Gezien het feit dat onze benadering van hoog niveau concurrentie analyse komt neer op 'hoeveel andere webpagina's hebben mijn zoekwoord in hen?', Dan Bing is een grote gegevensbron.

Bing indexen dezelfde gegevens (zoals webpagina's) als Google en ondanks het feit dat iets van een late bezoeker aan de search game, ze nu bogen op een enorme dataset (en een sterk marktaandeel hebben veroverd - ongeveer 30% in de VS en de resultaten ervan via Yahoo!). Vergeet niet, dit heeft niets te maken met zoekalgoritmen.

We zijn niet het vergelijken van de relatieve voordelen van Bing vs Google in terugkerende goede zoekresultaten (hoewel Bing is gekomen van leeftijd in deze ruimte ook). Het gaat over de grootte van elke zoekmachine index - en Bing de index is nu gemakkelijk groot genoeg om goede concurrentie metrics geven.

Bovendien, terwijl veel SEO tools omvatten een SEOC stijl maatregel op een breed zoekwoord niveau (bijvoorbeeld uw doelgroep zoekwoord kan worden onderverdeeld als afzonderlijke woorden overal gemengd in een pagina), Market Samurai trekt SEOC gegevens op een woordgroep basis. Dit betekent dat met Market Samurai je ziet hoeveel doelgroep pagina's bevatten uw zoekwoord als een compleet en intact zin. Terwijl SEOC zal alleen maar nog steeds een hoog niveau filter zijn, het gebruik van woordgroep gegevens is meestal nauwkeuriger.

Waarom zijn andere SEO producten niet beïnvloed?

In de afgelopen drie en een half jaar hebben we zeer vertrouwd met Google's toleranties voor hoge vraag volumes geworden. Eind vorige week en in het weekend zagen we drie specifieke en vrij radicale veranderingen in de tolerantie die we in staat waren om op te lossen, ondanks de inzet van extra middelen.

Als een van de grootste spelers in de markt, is het moeilijk om te bepalen of Market Samurai speciaal is gericht of indien Google geïmplementeerd nieuw beleid en we waren gewoon actief genoeg om grenzen te activeren. Dit is heel goed mogelijk, zoals eerder was een van de weinige instrumenten om real-time rang analyse op een onbeperkt volume van zoekwoorden te bieden. Hoe andere hulpmiddelen zal vergaan, zal alleen de tijd vertellen. Het goede nieuws is, dat we in staat zijn om te reageren en op te lossen de meeste problemen geweest.

Zal Market Samurai zijn offline voor zes maanden?

Er zijn schattingen van externe partijen in de SEO ruimte die de problemen bij de hand zal ons zes maanden op te lossen geweest. Het is nu 5 dagen geleden dat we gezien de verandering in Google's tolerantie voor grote volumes van vragen en hebben we weer 100% van onze modules volledig operationeel.

We verwachten een oplossing voor grootschalige Rank Tracking binnen 2-3 weken.

We hebben 400.000 gebruikers, waarom kunnen we niet gewoon absorberen de kosten?

Zoals je kunt wel begrijpen, er zijn grenzen aan wat we ons kunnen veroorloven bij de verkoop van een eenmalige betaling softwarepakket dat een continue personeel, infrastructuur en data-diensten nodig heeft om te onderhouden en leveren van de software.

We hebben iets meer dan 50.000 betaalde gebruikers, terwijl de rest met behulp van de gratis editie. Hoewel we hebben het geluk om een ​​winstgevend bedrijf en cash reserves hebben, de kosten voor de gegevens die we eerder direct getrokken kopen is boven onze stand. Het enige lichtpuntje is dat met de user base we genieten, verwachten we te kunnen onderhandelen en in ruil daarvoor bieden ranking gegevens op een zeer concurrerende basis.

Nogmaals bedankt voor uw steun! (Serieus!)

Tot slot willen we nogmaals onze excuses voor het ongemak veroorzaakt door onze down time. Al onze medewerkers hebben een aantal zeer lange uren gewerkt om de vereiste updates te maken en ik zou persoonlijk willen zeggen een hart voelde bedankt voor alle positieve reacties, e-mails en tweets die we hebben gezien op ons pad komen.

We zijn zo toegewijd als altijd aan het maken van Market Samurai de beste Internet Marketing investering die u kunt maken.

Eugene

Eugene heeft 15 bericht (en) geschreven voor Noble Samurai

293 Reacties op "Market Samurai Is Back!"

 1. Eugene en het hele Samurai Team!!

  U ALLEN ROCK! Ik ben maar een eenvoudige gebruiker, ik heb een website die ik werk dag en nacht. Toen ik begon met het bouwen van mijn site, had ik de Field of Dreams Mentality "Als je bouwen, zullen ze komen!" Nou mijn gebrek aan kennis van SEO gepakt en we hebben het betere deel van een jaar leren doorgebracht, groeien, evoluerende al op onze site te laten groeien. Market Samurai is een groot deel van ons vermogen om succes te hebben en te begrijpen onze markt.

  Ik echt waarderen wat je doet voor mij en ik zal nooit aarzelen om webmasters en deskundigen aanmoedigen om uw programma te kopen en vertrouwen op het met de gegevens! Dank u voor uw harde werk krijgen van de site al een back-up online en zo goed als je kunt werken. Ik kijk ernaar uit om en ik kijk ernaar uit om met Market Samurai als een belangrijk instrument in ons arsenaal.

  Kevin

  Op
  Leon @ Twee Elf Jay antwoordde:

  Kevin,

  Ik was van plan om de titel mijn commentaar exact dezelfde titel die u hebt dus toen ik zag jou recht op de top moest ik om het te lezen. Ik kon het niet hebben gezegd dat het beter zelf! Ik begon in dezelfde positie. Na het lezen van Google's "beginners gids voor SEO" Ik had het geluk om Marker Samurai ontdekken en zien hoe waardevol het is. Mijn partner en ik zijn nu steeds een internet marketing bedrijf dat begon met de gratis tutorials aangeboden door Noble Samurai. Noble Samurai is echt de beste en heeft onze onbetwistbare steun door alle veranderingen in de wereld van internet marketing ooit zal gooien naar ons! Bedankt!!

  Op
  Tony Hamilton antwoordde:

  Hallo, ik ben nieuw op dit, zozeer zelfs dat mijn website is nog in opbouw Satge terwijl levend! Ik heb zojuist gedownload Market Samurai op een 12 dagen trial, afgezien van het zien hoeveel werk jullie in dit harde werk hebben gezet en! Ik ben benieuwd of na de proefperiode alles over Market Samurai zal functioneren en Lopende up to date .. als dat zo is dan nu kopen :-) grote lezing alles over jullie wel.

 2. 2
  Op 1 februari 2012 om 06:29
  Chris zei:

  Hoe werkt Traffic Travis produceren nog steeds ranking gegevens? Kun je niet gewoon wat ze doen?

 3. 3
  Op 1 februari 2012 om 06:29
  Kazi Haque zei:

  Heel hartelijk bedankt. ik nooit gaf hoop voor Market Samurai. Het is mijn nummer een tool voor de laatste 1 en een half jaar.

  Lees duizenden reacties van over de IM-forum dat jullie dood :)

  Ik wist dat je gaat maken voor ons.

  PS wijziging maandelijks abonnement of gaan jullie failliet :)

 4. Hoi Eugene,

  Bedankt voor de update, het verplaatsen van de rang tracker om een ​​afzonderlijk product is prima.

  Zult u de lokale computer rang blijven volgen in Market Samurai. Ook niet gebruiken proxies en waarom zou er een probleem met het lokale netwerk zijn?

  Dank
  Atanas

  Op
  John antwoordde:

  Ja, houd de lokale computer rang volgen! Minstens zullen mensen in staat zijn om een ​​paar trefwoorden keer te controleren. Ik gebruik deze service dagelijks voor een paar trefwoorden en ik heb geen problemen met Google te hebben.

  Op
  dennis antwoordde:

  het houden van de lokale computer rang volgen in niet zinvol uit het oogpunt van de leverancier, zoals in dat geval zouden ze niet meer kunnen controleren (en handelen?) het trefwoord / ranking zoekopdrachten van hun klantenbestand.

  Op
  Atanas antwoordde:

  >>
  het houden van de lokale computer rang volgen in niet zinvol uit het oogpunt van de leverancier, zoals in dat geval zouden ze niet meer kunnen controleren (en handelen?) het trefwoord / ranking zoekopdrachten van hun klantenbestand.
  <<

  Huh? Eerst heb ik zie geen reden om de leverancier te volgen mijn zoekwoorden - nog meer Ik zie een melding dat MS is eigenlijk doen.

  Daarnaast natuurlijk lokale zoekopdrachten hen niet beletten het bijhouden van de zoekwoorden tegelijk en het verzenden van data wat ze willen hun servers aan het einde van een local search.

  Op
  Miriam Parkinson antwoordde:

  Hallo daar, we hebben niet de zoekwoorden die u gebruikt te controleren. Terwijl de zoekwoorden gaan door onze servers trefwoord data wordt verwijderd binnen 24 uur.

 5. Geweldig om te zien alles weer aan het werk. Ik gebruik Rank Tracker dagelijks maar ik spreken over de manier heb je op dit moment. Ik kijk uit naar de maandelijkse abonnementskosten versie. Misschien het zou kunnen zijn op een kosten gebruik worden basis. Grote dank voor al uw harde krijgen van MS terug naar het werk orde.

 6. Uw concurrent zegt dat er helemaal geen verandering in Googles algoritme. Is dat waar?

  Op
  Miriam Parkinson antwoordde:

  Hallo Volker, was er geen Google-algoritme verandering - het was een meer technische wijziging in de manier waarop zij omgaan met hoog volume queries. Eugene bespraken dit onder 'Algemene vragen' in de blog post

 7. Bedankt voor de update en het harde werk om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Kunt u een schatting hoeveel zoekwoorden kunnen we volgen met behulp van onze eigen computer elke keer voordat Google beperkt ons te geven? Denkt u dat het gebruik van proxies of VPN helpen om de limiet te verhogen door het draaien van de IPs?

  Op
  Ben Stickland antwoordde:

  Hi Battra

  U kunt invoeren je eigen IP's in Market Samurai in de tabel voorkeuren (en zijn altijd in staat geweest). Dat zal zeker de capaciteit uitbreiden. We hoeven niet zwaar te bevorderen, omdat tot op recente gebeurtenissen er is geen waarde in het (en het is dan de technische capaciteit van de gemiddelde gebruiker).

  In termen van veilig gebruik, kan uw benzineverbruik variëren. Op persoonlijke projecten Ik ben bijna 10 trefwoorden beneden naar de top 50 zonder problemen. Vasthouden aan een redelijke zoekdiepte en exclusief woordgroep ranking posities zijn de twee belangrijkste technieken om achteruitgang van de dienstverlening te voorkomen.

  Cheers, Ben

  Op
  Battra antwoordde:

  Bedankt, Ben! Ik denk dat MS werkt wonderwel uit de doos dat ik niet veel aandacht heeft geschonken aan de voorkeuren instellingen:-p

  Op
  ryan antwoordde:

  Zullen we in staat blijven gebruiken Rank Tracker van onze lokale machine ook na de de abonnementsdienst wordt uitgerold? Ik ben prima met de abonnementsdienst wordt aangeboden, maar zou de optie om mijn eigen proxies gebruiken en NIET hebben een extra maandelijkse servicekosten willen.

  Op
  Ben Stickland antwoordde:

  Hey Battra

  Sorry vauge te zijn, maar het antwoord is dat we niet weten op dit punt. We zijn diep in gesprek met potentiële leveranciers en ik vermoed dat het zal gedeeltelijk afhangen van welke leverancier wij selecteren voor onze diensten en wat de implicaties zijn van de integratie van met hen.

  Alles wat ik kan zeggen is dat ik weet dat je het gebruik van externe proxy's, zodat we op zijn minst moeten overwegen het aantal gebruikers in uw situatie in onze beraadslagingen.

  Cheers,

  Ben

 8. Eugene - Ik kan alleen maar voorstellen dat de mate van stress die jullie hebben ervaren in de afgelopen paar dagen en wil u bedanken voor de aanpak van de vragen op zo'n duidelijke manier. Persoonlijk ben ik het bijhouden van slechts een handvol van trefwoorden, zodat ik ok met het bijhouden van hen met mijn lokale machine moet zijn. Ik zal wachten om te zien wat voor soort betaling plan je verzinnen. Hou het betaalbaar voor ons die niet aan het doen zijn massaal het bijhouden van zoekwoorden.

 9. Geweldig! Ik ben een enthousiaste gebruiker van Market Samurai en alles wat ik kan zeggen is een grote dank u en dat je heel eerlijk jongens die respect verdienen. Over Bing: het is een goede zaak u Google beseffen dat ze hebben een zekere concurrentie.

 10. 10
  Op 1 februari 2012 om 18:57
  Haitham zei:

  Hoi Eugene,

  Dank u voor uw krankzinnige inspanningen ...

  Kan ik interject een ding ...

  Ik spoor maximaal 20 zoekwoorden en werken in het micro-en kleinbedrijf niche omgeving. Op dit niveau van het gebruik lokale google search (zolang het wordt met behulp van de Amerikaanse zoekmarkt API en niet in plaats beïnvloed door mijn IP) is prima voor mij.

  Ik begrijp grotere klanten met grotere lijsten met zoekwoorden en mega SEO'ers moeten de volledige gegevens.

  Wanneer je eindelijk een update doen met een data provider, kunnen we een Tiered service?

  Op dit moment volgen I 17 zoekwoorden voor mijn microniche en ze zijn allemaal in de top 20 rank ... dus dat is een te lage vraag / api toegang volume aan mij te rechtvaardigen om te upgraden.

  Voor mensen volgen honderden trefwoorden en zoeken 1000 rang diep, begrijp ik, dat is een ander gebruik niveau en moet een ander niveau van dienst zijn.

 11. 11
  Op 1 februari 2012 om 19:04
  Karan zei:

  yayy! Ik wist dat jullie zouden door trekken! congrats

  Zover als lange termijn trends gaan, lijkt het alsof zoekmachines zijn gebogen over het verwijderen van de toegang tot de gegevens, in tegenstelling tot het verstrekken van het op een meer efficiënte manier.

  Ze lijken te ondermijnen de inspanningen van legit webmasters die proberen om de gegevens te gebruiken om een ​​betere gebruikerservaring allemaal in de naam van de bescherming van de consument inhoud van de donkere kant bieden.

  Dit patroon lijkt zich herhaaldelijk weergave in alle aspecten van de mondiale samenleving ...

 12. Hartelijk dank voor de update en je harde werk. Het was interessant, vermoeiend en bovenal uitdagend tenminste. Ik kijk uit naar het verlichten van de "nieuwe" lidstaten.

  Proost
  Alex

  Op
  Maurice Jackson antwoordde:

  Hi Guys

  Ik probeer de reflexmatige reacties en commentaren veroorzaakt door gebeurtenissen zoals deze te vermijden.

  De boven-en onderkant van deze is dat MS is nog steeds een van de beste zoekwoorden gereedschappen rond en voor de prijs, als dit is alles wat we kregen zou het nog steeds een goede deal!

  Ik denk dat je al gereageerd prachtig om deze kwestie en de MS-team (en bedrijf) moet worden toegejuicht voor de wijze waarop zij het probleem zijn omgegaan.

  Ik ben in ieder geval blij dat het met behulp van een tool / gebruik wetende dat het de hoogste niveau van service beschikbaar - alles voor minder dan $ 150 een keer!

  Bedankt jongens.

 13. Ik ben zo blij dat MS terug en ik kan het nu genieten.

 14. Hoi Eugene,

  Bedankt voor de update en ik denk dat een grote mate van felicitaties en lof is aan u en het team voor de afhandeling van de hele situatie.

  Als nieuwe gebruiker van Market Samurai ik zeer onder de indruk op de in zowel uw reactie op de veranderingen en de manier waarop je hebt hield ons op de hoogte professionaliteit geweest - geweldige job well done!

  Zoals ik al eerder heb gelezen van andere gebruikers berichten kan ik niet geloven dat iemand serieus overweegt een verzoek tot teruggave! De combinatie van de zeer lage 'one off' prijs en de steun en tutorials gratis aangeboden, samen met service en inzet zoals we hebben gezien in de afgelopen paar dagen laat zien wat een geweldig product en het engagement van de MS-team hebben, de vrij op voorwaarde video alleen zijn de initiële aankoopprijs waard!

  Blijf het goede werk, ik kijk uit naar de samenwerking met u voor een lange tijd te komen.

 15. Bedankt voor uw update.I ben met behulp van deze software te

 16. Great stuff Eugene. Ik ben ook benieuwd hoeveel woorden we kunnen volgen en wat zijn de gevolgen als bij toeval we proberen om data te trekken van te veel? proost

 17. 17
  Op 1 februari 2012 om 19:32
  Xavier Yelmo zei:

  Hartelijk dank voor het zijn zo transparant met de updates en voor zo hard werken.

  Ik hou echt van MarketSamurai, en uw betrokkenheid bij ons is een heel belangrijk onderdeel van het product.

  Aarzel niet om te vragen of u halp nodig. Heel hartelijk bedankt.

 18. Ik kan niet vist http://www.marketsamurai.com/ voor een paar minuten. Ik dacht dat het weer naar beneden. Oh het is terug. Maar ik vind een aantal gouden rol zoekwoorden zijn moeilijk te rangschikken, maar sommige hoog competitief keyword zijn gemakkelijk te worden gerangschikt in te pageone. Ik denk dat je nodig hebt enige verbetering op zoekwoorden analyse. Voor exameple, mag u de concurrentiekracht bepalen door het analyseren van sites uit page1-3 backlinks nubmer en kwaliteit. Probeer een aantal bruikbare index te maken om de gebruiker een betere ervaring te geven.

 19. Een grote dank voor de enorme inspanning die is besteed aan het leveren van de best mogelijke service in heel wat moet een ongelooflijk moeilijke tijd voor iedereen die betrokken is bij de Markt Samurai geweest.

  Ik reken op de instrumenten in Market Samurai en het is geweldig om hem terug te hebben.

  Met betrekking tot de Rank Checker, ik denk dat een gedifferentieerde prijsstelling structuur het beste zou zijn, op basis van het aantal vragen gesteld. Dit zou de individuele gebruikers in staat om te beslissen welk pakket het beste zou zijn voor hen en iemand die net begint met een website, of groei van hun bedrijf en het hebben van slechts een handvol, kan nog steeds genieten van dezelfde service als iemand met honderden sites - zonder te zwaar worden belast door een andere kosten in een tijd waarin geld is zeer krap.

  De meeste van allemaal, ik wilde zeggen dank u voor het houden ons op de hoogte, elke stap van de weg - dat is een zeldzaam ding overal deze dagen! Geen BS, geen "zielig verhaal", maar een duidelijke uitleg over wat er mis ging, waarom het mis ging, wat je doet over het en hoe lang het zal duren om te repareren. Wat meer kan iemand vragen!

 20. Tenminste houden Rank Tracker op de lokale machine versie. Ik kan VPN gebruiken en zoekopdrachten uitvoeren. Het zal goed genoeg voor mij.

 21. Goed nieuws - en bedankt voor uw buitengewone reactiviteit en eerlijke communicatie over al deze onderwerpen. Ik voor mij zal bereid zijn om een ​​maandelijks bedrag betalen om te kunnen om rankings te volgen zijn.

  Ik heb 2 korte vragen over de overstap naar Bing:

  1. Is Bing hebben dezelfde PBR% kwestie als Google - dat wil zeggen moeten we nog uitfilteren iets minder dan 15% als u ons geadviseerd om te doen als we kijken naar Google gegevens?

  2. Bing is het oppakken van lokale SEOT? Im running enkele analyse vanmorgen en ik ben ervan overtuigd dat de aantallen te worden opgeblazen voor de lokale markt Ik ben op zoek naar (Frankrijk) - alsof het wordt Google data hier. Ik kan gewoon niet geloven dat er zo veel zoekopdracht op de termen im kijken naar, gezien Bing is minder dan 10% van de search markt in Frankrijk.

  Nogmaals, jullie doen geweldig werk.
  Keep it up.

  GOD SAVE Market Samurai

  Paul

  Op
  Miriam Parkinson antwoordde:

  Hi Paul. We zijn alleen met behulp van Bing voor concurrentie gegevens, verkeersgegevens. De verkeersgegevens (SEOT, PBR etc is nog steeds Google gegevens)

 22. Zeer geschikt voor het trekken dit af met uw team en geweldig je bent echt ons goed te informeren. Echt gewaardeerd.

 23. Hi there
  Rank checker is een belangrijk instrument op dit
  maar zou graag met een maandelijkse kosten zijn
  hangt ervan af wat het is al!
  proost
  voor al uw werk

 24. Hi,
  Ik gebruik gewoon Market Samurai [betaalde versie] voor mijn persoonlijke sites. Ik heb zeer weinig zoekwoorden die ik analyseer. [Ook voor een zeer kleine derde wereldmarkt] Dus zorg er voor SEO hobbyisten zoals ik u een gratis versie van Rank Tracker houden voor beperkte gebruik.
  Dank

 25. Ja, ik denk dat je goed moet uitvoeren de volmachten oplossing. De meesten van ons hebben proxies betaald en dat kan de beste oplossing om te gaan met dit probleem. We zijn al betalen voor de volmachten en we moeten niet opnieuw moeten betalen voor andere externe proxies.

  Implementeer roterende proxies voor Rank Tracker, alstublieft.

 26. Goed werk jongens, ik ben blij dat de Rank Tracker is terug ook al is het tijdelijk. Ik was net begonnen met het op een nieuw project en dan ... Pop! ... Het brak. Ik ben geïnteresseerd om de nu kostenmodel zien.

 27. Thanks you very much !

  Angel

 28. Thank you for reaching out in a timely manner to share this information. I can appreciate all the hard word you put in and what you have been able to accomplish in such a short time.

 29. 29

  Hey thanks for quick updates…you are great but i am now confused for AC rank because in the competition module i am not able to calculate that how many backlinks i need for my site with what PR because now i have AC rank. Also i dont know how to calculate what PR equivalent to what AC rank so if you can help me for that i would be very thankful to you…

  Once again thanks for quick comming back

 30. 30
  On February 1st, 2012 at 7:43 pm
  Michelle Nightengale said:

  Thanks so much for getting Market Samurai back up and running so quickly!

  I must admit, I bought Market Samurai a few months ago, but haven't really used it yet as I'm in the process of launching a new business (which means I have a LOT of different things to do).

  I'm just now moving into pre-launch of my company, which means I'll be putting out a lot of content on my site. So I need Market Samurai NOW. So the timing of Market Samurai going down couldn't have been worse.

  So I'm REALLY glad you've got it back up and running so quickly! Dank je wel!

  Would you please update your training videos too? I know you're busy, but that would be especially helpful. :)

 31. Thanks for the update. With all the changes going on with google, it's a must the we keep up. I think it's only fair that users should pay (minimally) for the Rank Tracker.

 32. Thanks for the update and the honesty. Much appreciated.

  Proost
  Darron

 33. It is amazing the number of times MS updated its software version in the last few days. Each time I pull up MS, there is a new version. I use Rank Tracker everyday and I dread the day I have to pay for it.

 34. When checking 10 keywords for ranking I've been hit with Captcha from Google… however MS does not seem to handle that (unless you've just added it today)… it just stops…

  Also, Bing had indexed significanly less pages compared to Google… for some of my sites we are talking Bing 20 pages, Google 12000 pages…

  Obviously if Bing has less pages indexed the SEOC, SEOTC and SEOUC figures will be less accurate…

  Do you intend to re-instate Google for SEOC, SEOTC and SEOUC?

  And finally, a great big thanks to the MS team for everything! You guys are fantastic!

  On
  Marshall replied:

  Anders — If you are running blog sites, Google is busy indexing your tag pages and all your search terms that may be set up. Probably your category pages too and your archieve pages. I have even found them into my wp-content/plugins directory for certain plugins that interact with the published pages directly.

  I read about a month ago on a ticket reply from Planet Ocean what they think Google is doing with the search terms but I don't remember at the moment.

  So you have a couple of choices. Use the Google webmaster tools along with disallows in robots.txt and wait several months for the junk to fall out.

  Or use a plugin like SEOUltimate or Yost's SEO for WordPress plugin to put noindex, nofollow on all the tags, search terms and so on. Google certainly takes the fun out of webmastering these days.

  As for Google remaining a free search engine. Those days may be coming to an end.

  As far as MS goes. Thanks Eugene for showing the naysayers in the SEO community they are wrong. And for providing your usual outstanding level of customer service.

  On
  Anders Vinther replied:

  Hi Marshall,

  Thanks for your reply and your tips…

  In this case I'm actually talking about a store with 20,000 product pages, so ideally the index should be even larger :-)

  Anyways, the point here is that if Bing has indexed significantly less pages the SEOC, SEOTC and SEOUC numbers will be way off… and will not be representative for the competition as seen in Google…

 35. thank you for the update I really appreciate it.

 36. Thanks for the detailed post, Eugene. Keep up the good work!

 37. Great news, was so nice to update and have everything fully functional again!

  Great piece of software guys, I think we all appreciate your ongoing support and communication with your user base.

 38. 38

  My favorite toy is back :) Thanks guys

 39. Great to see that it is back given that we paid for that service.

  Can we select whether Rank Checker should use our local PC or your servers?

  I would not mind running it locally for my small no of keywords.

 40. Great update guys. The software development game is a fickle thing. So grateful to See the hard work you Aussies are putting in there.

  Keep up the great work, it really is appreciated.

 41. Just have one thing to say : THANK YOU !!!

  Thank you for providing us with such an amazing tool for only a one-time payment.
  Like many others, my (little) investment in Market Samurai has already paid itself more than tenfold. So using this amazing tool is 100% benefit !

  And thank you also for being so tranparent about the situation. I only wish all the suppliers could be like you !

 42. We really appreciate being kept in the loop Eugene. If you end up having to charge for Rank Tracker I hope the little people who don't use it often are not penalised with one price fits all.
  Thanks for your wonderful service.

 43. I'd love to see the ability to rotate via our own proxies rather than paying a monthly fee – I have plenty of servers out there I could use.

  The rank tracker is my most-used module of MS.

  J

 44. GREAT JOB Eugene!!!!! Keep Moving FORWARD! :)
  MS is one from many best SEO software I ever use.

 45. Thanks for getting Market Samurai back and running again so fast.

  I don't blame you for not being able to absorb such monstrous claims yourself. $40,000 per day? Outrageous!

 46. Great to see such a good customer communication. Big companies can learn from you …
  Just realised that you guys are located in Nunawading (haha … that is close to Doncaster East :-) .

 47. Thanks very much for the update and your hard work.

 48. Firstly, as an internet marketer, I would like to say that Market Samurai has been the single best investment that I have made!

  Nonetheless, I too have concerns about the accuracy of the SEOC data with Bing. As an example, one keyword I am targeting showed less than 1k competition on Bing and yet is showing 85k on Google. This is worrying if the data cannot be relied upon.

 49. 49

  Your customer service is the reason I'm still a customer. Please don't stop.

  Your great support and transparancy is the reason why you will always be superior to SEO Powersuite.

 50. Eugene
  Thanks and Congratulations to everyone at Market Samurai – you clearly have been burning the midnight oil by the barrel load and this sort of reaction and performance will only increase loyalty and encourage endorsements.
  Met vriendelijke groet
  John

 51. I have held off for more than a year on buying Market Samurai, mainly because I was not sure how long it would continue to be supported. Having purchased many SEO programs in the past which do not survive changes to the search engines API's or terms it makes a change to see a product such as Market Samurai which has the committed support of its developers.

  The continued support the product has received in the past few days actually convinced me to go ahead and finally buy it and add my support.

 52. Well done for getting things fixed so quick.

  Rather than looking at charging for the Rank Tracker module as a negative, personally I think it could be a great opportunity to develop it further to provide a produce people are happy to pay monthly for.

  There are some great products out there that I always think 'I wish MS had that', such as SEM Rush – I would happily pay a monthly fee for the Rank Tracker module with more features that saved me from using/paying for other tools. With that in mind, Top-3 things I wish the Rank Tracker could do…

  1. Identify keywords a website is ranking for that have not been entered into the Rank Tracker (like SEM Rush).

  2. Have better output options for reports (such as branded PDF's for SEO Consultants).

  3. Keyword alerts when keywords we're targeting enter/leave the first page of Google.

  No rush, if you could get this sorted by next week, that would be great. ;o)

 53. You are the team! Thanks for fast update of program. Will be nice to add some more functions to “seo competition” also.

 54. Hi Eugene,
  As problems arise by everybody the quality of a company is basically how they are handling and trying to solve the issues. From that standpoint I give you guys a big thumbs up, especially the communication towards us as customers.

 55. Obviously if Bing has less pages indexed the SEOC, SEOTC and SEOUC figures will be less accurate…

  Do you intend to re-instate Google for SEOC, SEOTC and SEOUC?

  And finally, a great big thanks to the MS team for everything! You guys are

 56. Thank you for putting it all back together.. Great work. I cant imagine my work load without Market Samurai.. Thank you so much.. Keep it up.

  Irma

 57. How many keywords can we track before being limited?

 58. As Market Samurai customers we've had it pretty good so far. Your product is awesome, the training excellent – and I love the affiliate program :-)

  I'd be happy to pay a subscription for the Rank Tracker – just don't make it unaffordable, guys …

  Thanks for all the hard work to fix this problem
  - Mary Jaksch

 59. Why was my previous (contructive) post deleted?

  On
  Miriam Parkinson replied:

  It was caught by the spam filter

 60. I'm happy most of things come back.

 61. I say fair enough. You have and do give such great value. FULL STOP.

 62. Bedankt voor de update maar een beetje teleurgesteld dat grootschalige Rank Tracker werkt nog steeds niet leren.

  Ik kreeg een mailtje van Link Assistant genoemde "Google geen wijzigingen aangebracht en er gebeurde niets om het helemaal. Meer om dat, wanneer wijzigingen in Google gebeuren in de toekomst, zal SEO PoweSuite houden naadloos werken ".

  Hoewel ik heb geen idee of er een uitgevoerd door Google veranderingen, ik hoop dat Market Samurai zo goed kan zijn als voorheen.

  Ook tijd om de bron voor een andere goede rank tracker.

 63. Bedankt voor de update en goed gedaan op u en het team trekken alles uit de kast om deze geweldige app back-up te krijgen & running.

  Voor een tijdje daar had je me bang ... Wat heb ik gedaan voordat Market Samurai?!?!?!

 64. Jullie hebben een geweldig product en een uitstekende opleiding. Ik heb 100% vertrouwen in dat u zal worden met onze beste SEO belangen in het achterhoofd in hoe je de situatie hebt rechtgezet.

 65. 65

  Hi,

  $ 40.000 / dag, verdeeld over 400.000 gebruikers = $ 3.00/MONTH/user.

  Ik weet niet over iemand anders, maar ik zou heel blij om $ 5.00/month betalen om RankTracker terug te krijgen!

  Op
  Robcarl antwoordde:

  40.000 $ dag, verdeeld over 50.000 BETAALD gebruikers is $ .80/day of $ 24/month voor rang tracker Als iedereen doet mee ... en velen hebben geen behoefte te hebben.

  De kostenraming is waarschijnlijk gebaseerd op bestaand gebruik / gebruikers, zodat het niet merkbaar zal dalen tenzij actieve gebruikers afhaken.

  Toch zouden de kosten niet pro-ratably druppel met het gebruik daling.

  Als de helft van de betaalde gebruikers waren verantwoordelijk voor het grootste deel van de rang tracker gebruik en waren bereid om de betaling van vracht ... $ 50/maand als een vergoeding lijkt meer waarschijnlijk.

 66. Goed om te zien alles weer aan het werk. Blijf het goede werk verder jongens. Ik ben een grote fan van MS voor de laatste 2 1/2 jaar en het is de echte voorkant eerlijkheid die bijdraagt ​​aan wat jullie aan het doen zijn.

 67. 67
  Op 1 februari 2012 om 08:27
  David zei:

  Goed gedaan Eugene, een goede service en een goede comeback

 68. Lijkt erop dat ik zal moeten veranderen om uw product. Zijn met behulp van SEO PowerSuite en na 6 maanden niets werkt, tenzij je beginnen met het betalen van een abonnement ... initiële kosten van de aankoop was niet goedkoop!

 69. 69

  If you were to charge a monthly fee for rank tracker, I think you should consider providing a better level of history tracking in the form of a graph like the other paid alternatives have, otherwise the monthly spend could well be directed elsewhere to products that do have this desirable functionality.

  I am a relatively new customer and do think your product is great but certainly limited compared to other alternatives that require monthly fees – particularly in the areas of rank tracking and reporting. So I would very much like to see further developments in those areas if I was to pay a monthly fee… this is just a heads up really not a critique at all, so far I really like the application but its just common business sense that if you are to be spending a certain amount a month on a service that you will weigh up the pro's and con's of the alternatives before committing.

  On
  Quentin replied:

  lol I just this minute realized it does graph the history so base covered there! (as I said I'm a new user…), being able to produce some kind of PDF based on this information would be great in that case.

 70. I'm very happy that Market Samurai is back. The work without it was much more complicated and not so effective. During the last days I realized how important for me this tool is. I hope everything will be OK.

  Keep up the great work and thanks for your honest info you provided us.

  Regards

  Bucee

 71. 71

  Just wanted to say thank you for all the hard work.

  I do have a question. I still can't get SEOC to work properly…there still seem to be issues relating this collumn.

  I either get WRONG results or I get no results at all. Please explain.

  Thanks,
  Vadim

  On
  Ben Stickland antwoordde:

  Hi Vadim

  It's late in the evening as I write this. I've just done a quick check and whilst it's working on my machine we are dealing with a new API, so there could be teething bugs. I'll have a look in the morning when I'm back in the office.

  Cheers,
  Ben

  On
  Vadim replied:

  Thanks for the quick reply Ben, I will be waiting for your results tomorrow.

  Have a good night.

 72. Hi!
  Is there any possibility that you would change the SEOC back to google in the future?

  Bedankt!

 73. 73

  I have just as much faith in both the product and the team that is MarketSamurai as I have always had. Don't worry about the sabre-rattlers and tire-kickers of this world, just keep on doing what you're doing: providing a timely and HONEST appraisal of current SEO-trends & tools.

  I <3 MS ;)

 74. Well done Samurai team! What an amazing effort!

 75. 75

  We really need a search depth of 1000 again, but I have noticed this is not possible (for obvious reasons). But what if one was to use many private proxies?

  Is there a way for us to change it back to allow a search depth of 1000 in the rank tracker?

  On
  James replied:

  Anything?

 76. Hi,

  Thanks for all your hard work to restore all the modules and I look forward to seeing the alternative source for rank tracking made available in Market Samurai in the next 2-3 weeks.

  Dank

  Leeuw

 77. Thanks for the update, this is of course good news. Can you provide any more details on the changes that google have made? From an SEO point of view, I'm interested to know what the wider ramifications may be.

 78. Oh, and I'd also like to know whether you will start using Google again for SEOC, SEOTC and SEOUC.

  Please let us know.

  Dank

  Leeuw
  Market Samurai and Article Samurai member

 79. 79

  Thanks for getting things sorted so quickly and being upfront with everything you have my support

 80. 80
  On February 1st, 2012 at 9:08 pm
  Jayden Smith said:

  I'm trying to run the rank tracker with private proxies, but it keeps freezing at 99% or says: “Google rank data not received”

 81. why don't you stop the free versions and continue giving good quality to paid users. The product is a big name and dont need any introductions. Who so ever has used free version, will be happy enough to buy the paid version.

 82. Hello Eugene,

  a few weeks ago, MS, offered a video to watch how to get many many backlinks in just a few minutes a day.

  below the correct version.

  unfortunately i was no longer running when i tried to watch it. i got the message that within a few weeks it would be offered again.

  can you tell me where i can watch it.

  perhaps send a link?

  Thanks,

  Richard

 83. I just wanted to say how much I appreciate your communication and transparency on all the issues you have faced. It is refreshing.

  Although I am a paid user of the product, I do not have the need for the product all the time. Still, depending on your monthly charge, I will probably upgrade to that – just to support you. You are a great bunch of guys and I wish you the best.

  Thanks,

  Matt

 84. Hi,
  I totally Understand the situation and Kudos to you and your team for providing a Part solution within 4 days. (Competitor had however fixed a hiatus of six months time for you).
  Really great for the effort!
  Hope to see the monthly subs on reasonable roll.

 85. What a wonderful news! I feel naked anytime I could not use certain modules in MS.

  Yes, I got an email from one of your competitors(I used their free trial and dumped it later) claiming that they are not affected that Market Samurai is up to something and I should get their services instead.

  Now most of the modules I constantly use are back. Normally I use keyword generation, SEO competition and article generation mostly. Other modules come in handy from time to time.

  Congrats for bringing back MS. Be encouraged and don't let your competitors edge you out.

  All the best.

 86. Hi Eugene,

  Sound to me like some of the free loaders need to step up and be real clients! Your software rocks!!

  Yes, I'd pay monthly for it. You didn't ask, but I thought I tell ya.

  Have a great new year Dojo mate,

  Rodney

  PS If you're using the free version ante up!!

  On
  Anne replied:

  Well said Rodney!

 87. Thanks for the information, I was very preocupated about how was working the rank tracker this last days. Today, you said that I was fixed already, but I still have problems. The first project I tracked, perfect, but the second and the third return me no results, and with this I mean that all the tracking information til now disappeared. ¿This is normal or it's only happening to me?

 88. Great updates, thank you very much.

  With regards to the rank tracking module, can you please make it so people that don't choose to subscribe still can use the rank tracker module locally, I have under 10 sites to track ranks for, and only a couple keywords for each, so I wouldn't have any problems running it locally, and it wouldn't make sense for me to subscribe.

  If that's not possible I don't hope it would cost more than $5 to $10 for the sub, or maybe you could have different sized packages.

  Thank again.
  Kim C

 89. Hmmm, think post title is misleading to say the least. The only thing worth using in MS is Rank Tracker and it's now dead. Can anyone tell me what the alternative softwares that still work are?

 90. Congratulations on bringing back Market Samurai so quickly and apparently with being able to bring back most of the Google interactions.

 91. Fast comeback of Market Samurai functions is welcomed with a big smile!! :) I missed monetization feature the most.

 92. Eugene,
  Like many others, I also think that THE MOST IMPORTANT feature of Market Samurai is the rank tracker.
  However, the rank tracker is not really functioning when you want to use it with many domains and many keywords because Google don't let a single IP have a massive amount of queries in a short time.
  The built in proxies that the rank tracker is working with is one of the most essential features of Market Samurai, maybe even the most important.
  When do you expect this feature to be back to Market Samurai?
  Is there any way for me to import an array of proxies manually with Market Samurai?
  Kindly,
  ANSWER THIS QUESTION FOR ME!
  Thanks,
  Dana

  On
  Miriam Parkinson replied:

  Hi Dana. Yes, you can do this in Market Samurai via file->settings->proxies

 93. after been told the hype that it would take six month to fix we knew you would fix it sooner

 94. Thanks for repairing the options…
  Its such an invaluable tool, and by fixing the seo section
  means i can get back on track. Its such a great tool thanks so much..

  lee

 95. You have found favor in my eyes Market Samurai

 96. Thank you for the update. I must admit that for a while I lost my hope for the software but it seems that you are doing great job restoring its functionality. Thank you for that!

 97. I recommend the rank tracker search depth be quite limited and that users remember that using automated software to search is against Google's policy. User analysis can connect IP's, search patterns and websites. I would hate to have my site banned based on automated search patterns from my IP.
  I have learned of the MS ethics and wish they had the 400,000 paying a subscription fee. I could only imagine what kind of product we could have if they had that kind of income flowing in. Although… Is there anything really lacking? It seems that MS is too concerned about keeping our costs too low. I am hopeful that subscription based modules do pay MS well above their maintenance costs.
  Maybe this change will help break us from our rank tracking addictions so we can focus on the other modules that really matter.

  On
  Jimmy Tango replied:

  I must say this is a compelling comment. If MS were to start an overall subscription/membership model, think of the type of development advances MS could have. Even at just a small $47/month is $18.8mil per month. From a development standpoint this puts your monthly costs for partnering with other companies for the Google Data and development capabilities on a much favorable position. Even $37/month could work, heck even $1/month puts you at an increase in cash flow, in addition to sale of the product, (retail price + continuity)= monthly cash flow.

  The other question is, can MS continue to provide the level of service the MS community has come accustomed to without charging a monthly fee? Accounting for Speed, quality of data, and reliability of data.

  Love to hear feedback from the community.

  Jimmy Tango

 98. Thanks for getting so much functionality back so quickly. Looking forward to a long association with you guys. Keep up the outstanding support and development – definitely will take up a subscription for reliable ranking services if required.

 99. You guys are absolutely amazing and talented programmers and businesspeople!

  I seriously thought MS was “dead” to me for many weeks or maybe months to come. Once again, you've worked miracles. Many, many kudos to you for this latest feat of legerdemain, and so many prior ones…

  While there are undoubtedly going to be grumblers about any monthly fee (me among them), we are all at the mercy of the mighty Google. When it changes the game, we all must either adapt or perish. Noble Samurai could not know what the future holds any more than the rest of us.

  As a paid-in-full and very happy MS customer of several years now, I have been absolutely thrilled with the quality of your product, your obvious dedicated and passion and the tireless way you have all gone about making your product *the* market leader (at least as far as I'm concerned).

  The fact is, other keyword tools will be similarly effected. If we have to start paying, it's the way it goes.

  To all the unhappy campers out there, I say that I would rather pay what I hope will be a reasonable monthly fee and *have* MS than not have it at all! Frankly, I'm surprised that the MS team have been able to provide such an excellent product and support for so long *without* implementing such.

  I would be remiss in pointing out that most other “serious” and professional keyword tools have long since been on the monthly payment model — some to the tune of hundreds of dollars a month! We've all been spoiled by the fact that Noble Samurai has taken it on the chin for a long time for all of us!

  I cannot say this about too many companies, but… I trust the “MS boys” to make a smart business decision! In fact, one which will best serve both the company and the MS community.

  Keep up the great work, guys!
  :-D

 100. Congratulations and thank you for your honesty and your clear communications. The positive response you've received demonstrates that customers respond well when you trust them.

  Thank you for showing how a problem should be addressed. Maybe a couple of governments could learn something from you?

 101. Happy to read that, keep up the good work. I'm a relatively new customer but still fully likes your product.

  As you haven't answered my last post, will you continue to support Linux and Mac OS, even if you get to part with Adobe Air ?

  I'm ok to pay for the Rank Tracker module on a mounthly basis, but dropping support for your non Windows-users-customers would be a bad move in my opinion.

  I hope I'm just being paranoid on that one!

  On
  Miriam Parkinson replied:

  Hi Alex, currently Market Samurai is built on Adobe AIR so we don't have 100% control on what platforms are supported. Unfortunately AIR stopped supporting Linux and versions of Mac OS before snow leopard so those are already not supported. Rest assured though – we are all Mac users at Noble Samurai, Eugene refuses to use anything else! So, if we move away from Adobe AIR we will never be moving to a platform that will not support our non-Windows users.

 102. For those like me, has article marketing, rank tracker will be included in the monthly fee?

 103. Hello Eugene,

  Thanks for the update. I can also confirm as I'm sure you're aware that the SEO PoweSuite guys were trying to use this as a selling point for their software. Now while I did buy a full enterprise edition of their software a long time ago (at over $400) and it was very good, it was full of features that would be used by professional SEO companies but many people would find a bit overwhelming. Still I found using both that and Samurai worked for me.
  However the thing they failed to point out in their email was that they changed to a monthly charging system for updates a long time ago (after I had purchased) so they are on dodgy ground trying to compare their product with Samurai.
  I have also used Market Samurai far more as it is so easy to use. I still like both products but for value for money Market Samurai wins hands down.

  Dave

 104. 104
  On February 1st, 2012 at 10:47 pm
  John King said:

  I still don't see an answer to my question.

  SEOC now being pulled from Bing on the Keyword Research page. Are the numbers in the Searches column being pulled from Bing too? If not, it wouldn't make much sense with Google Searches column data next to a Bing SEOC column data.

  I submitted a support ticket for this and never received an answer. I'm also surprises no one else asked this question.

  John King

  On
  John King replied:

  Could someone please answer this question!!!!!!!!!!

  On
  Miriam Parkinson replied:

  Hoi John,

  The numbers don't need to come from the same place. 'Searches' is a measure of how many people search that keyword in Google. SEOC is a measure of how many competitors there are on the internet, not just on Google. While the SEOC number taken from Bing and from Google are not going to be identical, they are going to be directly proportional to each other – so a keyword with high competition numbers on Google will also have high competition numbers on Bing.

  Remember, SEOC is only used to rule out the high competition keywords, you then need to look at the SEO Competition matrix of the keywords that are left to check their strength of competition – this module will still show you the top 10 results in Google as this is the primary search engine that we, and our customers in general are optimizing for.

 105. Thank you for keeping us so fully informed. Good luck with all your efforts.

 106. Ladies and Gentlemen! After a little break… The show goes on! Not user yet? Please, take your ticket, the future of the best SEO tool, I called Market Samurai, is thrilling!

 107. Thank you, I appreciate the hard work you guys have put in.

 108. 108
  On February 1st, 2012 at 11:16 pm
  Steve S. said:

  Thanks for the update:
  Just a couple of comments:
  1. When looking at SEOC, I would prefer to know how many pages ranked by google use these keywords, since google is still the place to be for traffic (maybe I'm not understanding what SEOC is, but the way i understand it is that the higher the value, the higher the competition and i don't really care that much about how many bing ranked sites use the kw, but I do care very much how many google ranked sites use it).
  2. can you enable the local network rank tracker long term as an option? I don't have any issues with network bandwidth so that might be a great option for smaller opertators

 109. I realize that I have not utilized the program to its fullest capability as I typically use only certain pieces of it. However IF you are already working on it could you please accept a suggestion of something that I would find beneficial?

  A way to know what the top 5 or 10 questions are on a keyphrase submitted to the SEs? Saw this available in another product and think it would be helpful.

 110. 110

  I have two paid licenses for MS, one of which I won way back when, but have never considered refunding the other one because it is just such a great product!

  For those of us with many site / keywords to track a paid module certainly makes sense (are we not making something off all those pages?) however I hope you can keep the option in place that you just created, to do limited numbers of searches from the local machine (limited by Google rather than MS) – that will work for many of the less active customers.

  Thanks again for such a high quality, well maintained product.

  Chris B

 111. I'm glad all the functionalities are back! Thanks for your honest post and hard work to get Market Samurai full running.

 112. You all are the BEST! Even though you have a nice client base, I still believe you are the best kept secret for your followers…

  Your loyalty to us is off the charts…it is up to us clients now to return that loyalty and integrity.

  Bless you hearts for all your hard work and commitment dealing with the “beast”…and we all know who that is!!! You are doing all you can do to give us the best Internet Marketing product out there!!! I still believe so myself…

  Thank you from the bottom of my heart for the edge you all have given us over the past 3 1/2 years. I have been there since, and will be in the future…

  God Bless,

  Rick

  On
  Rick@ReligiousQuotes replied:

  LOL…I thought I would try out the Keyword Luv…fun! I might be behind the times with this one, but I am going to put on my blog as well…thanks for that as well! Even more value here…Great for your commentators…

  Cheers ...

 113. 113
  On February 1st, 2012 at 11:23 pm
  Chris@OutsourceFactor said:

  Guys – I own two paid licenses for my staff and I completely appreciate your hard work and understand the reason for this change. Thanks for all you are doing. The changes seem very reasonable.

 114. I really like the way you care your custumers and I know how hard search engine turn you life with their constant changes. Congratulation to fight for us Mr Samourai.
  —- Im french canadian —- ( thats why , english is bad…)

 115. BIG LIKE

  Guy Harduf

 116. Very pleased that the system is back again. Thank you guys for this quick back up!!! You guys ROCK

 117. I admit, I was a little bit discouraged at the beginning of all of this. The first announcement(blog post) did discouraged me a lot because all I got from it was that you would use Bing instead of Google, now thank god you have written this post!

 118. Thank you Eugene for the update. I've read remarks from your competitors that make the situation sound so bad. It is nice to hear what is really going on and I appreciate the time you took to write and post this update.

 119. You are and will always be the bomb when it comes to all that you do with Market Samurai. For the price of admission and what type of service we get, this will always be worth the wait if google burps again. Also although another expence would be unwanted the ROI far surpasses double the price for what ever you charge. Now by saying that I hope you are able to find a solution one that is best for all. This is the best matrix research tool available bar nun. Love ya.

 120. 120

  Top job getting things working again,it shows how even the most stable internet business modle can be changed by Google`s whim
  Keep up the great work!

 121. Thanks for working quickly and effectively. MS is a great tool and I think adding optional subscription modules might be a viable business model for NS, so you do not have to rely on sales alone.

  I appreciate very much all that I got for the one time fee I paid long ago – there were so many updates and upgrades – Exceptional. Many others would certainly have issued some paid upgrades during this time!!

  So, again, THANKS and I hope you find a really good way to carry on.

 122. Thanks for bringing back such a useful tool. Some things that i use it for is the rank checker. No problem separating from whole package.

 123. I am one of the “Little” guys. I do not mind using MS from my machine and do not use MS the same way the “Big Dogs” do.

  Even at that, I would gladly pay a couple of bucks a month (or $25 a year) to be sure you stay around.

  What you might do though, because, as you said, (and it's beyond the technical capacity of the average user) you might send instructions on how to do that set up.

  One hell of a job in a very short time span!!
  Dank je wel!
  Chet

 124. Eugene,

  I think this has to fall into the Sh*! happens category. You guys are doing a great job keeping us going and keeping us informed.

  If it's loyal customers you're after, you've earned one.

  Looking forward to seeing the details of the monthly service.

  -Rich Casamento
  WSI Net Marketing

 125. I bought MS in August of 2008 during the 30 Day Challenge. You had one module. I have seen you grow the tool and your business with integrity and great customer service. Do what you must, I trust you with my dollars. Great post. Stay with it and stay well.

 126. Just curious: I got the most recent update and there was some type of addition a-something, but I hit the button too fast and don't know what was added. Can someone explain what it was?

 127. 127

  Great job guys with getting MS back up and running.
  Your customer service is the best.

 128. Great example of moving to find new cheese! Congratulations to the team at Market Samurai.

 129. That's awesome guys! Market Samurai has been a staple product and one of my favorites not to mention one of the most raved about keyword research and competitive research products in the market.

  Thanks guy,
  Bryan Dulaney

 130. Hi guys thanks for the update. I too wondered what I'd done before Market Samuri!
  Hopefully you get Rank Tracker up & running again soon….as for those charges….are you going to scale them by use ie 15 keywords or less = band a) 30 keywords or less = band b) and so on…?
  Anyway – great work guys!

 131. I am fine with having to pay for the Ranking module separately. Not really a big deal there, so long as this feature is also kept inside of Market Samurai for smaller queries of 10 or so keywords.

  I tend to use Market Samurai purely for keyword research anyways, so this isn't something which inhibits my business. I already use a monthly subscription based tool for rank checking anyways. If you guys are going to put out a tool that can compete with something like Web CEO for rank tracking though, then.. I may just need to cancel my subscription with them and move to yours!

  Cheers, and keep up the great work!
  Ryan Dinelle

 132. Can you guys set the record straight on the mixed message coming from the SEO PowerSuite camp?

  …”So let us once again disprove the rumor: Google made no changes and nothing happened to it at all. More to that, whenever changes to Google happen in the future, SEO PoweSuite will keep working seamlessly…”

 133. Market Samurai needs to go SOCIAL ! I love market samurai, but as I said in a comment on Smart Passive Income blog, “SEO as we know it” is going to die. Here's the quote, I believe it's one of better comments I've left, so I have to repost it here:

  “A lot of important information in a single post. Market Samurai was indeed a worthy service, and I believe that they will continiue to be so.

  I am not sure that Market Samurai will survive for long with the upcoming Google changes. And I don't refer to the current changes, but I am thinking ahead and about the changes that are about to come.

  Don't get me wrong, I am not a prophet and I don't have visions, but in late 2011 and now 2012 Google is becoming ever more social. That's why I am wondering why you Pat don't have “+1″ in your Sharebar.

  Google Plus will integrate completely into the search, making Google one of the most profound Search Social Networks. If you are Apple user, you know how well Apple products integrate well into each other, Google figured out that this trend works well.

  Imagine how Smartphones “killed” the need for cameras, because Camera became a feature of a Smartphone, leading it to a better product. Also Smartphones have a potential to kill Audio Players, because Audio Players are “feature” of Smartphone.

  Now transition this to Google World. Google Plus is a feature of SEARCH. Google Reader is integral part of your search experience! Picasa is integral part of your SEARCH. Result for 100 million Google Plus users (and will grow on daily basis), will actually recieve completely different search results than all other users who aren't under Google Experience Umbrella.

  The explosive growth of Google Plus is frightening, and will render Googles tools, like KeyWord Tool, completely obsolete as the time passes by. This will make Market Samurai viable tool for next period, maybe up to two years, but after that, too many results will be “socially enhanced”.

  Google knows that the money lies in “social graph” and unlike Facebook, they will be the first to figure out how to monetize that data. This is my bet.

  I love Market Samurai, but as the time passes by, I feel and see that “SEO as we know it” is going to die.”

  Link to the whole post is here: http://www.smartpassiveincome.com/is-this-the-end-of-the-market-samurai-dynasty-direct-answers-from-the-ceo/

  I can't wait to see future upgrades of Market Samurai, as I still intend to recommend it to my friends and clients. You gave a rocking year, and thanks to your video tutorials I've learned a lot about SEO and saved hours upon hours of learning and cramming.

  You've left immense impact on my online marketing knowledge, I want to thank you once again for that.

 134. Hats off to Market Samurai … Again!

  One may suppose in limiting free queries, Google itself is responding to certain kinds of heavy free use of its servers, perhaps (for all I know) a discovery its decision-makers made as Google looks more closely at dividing the virtual search world by locally-relevant criteria … in which milieu search volume per locale is typically rather less than the global sum.

  Market Samurai has developed a reputation for keeping abreast of changes in an ever-changing environment, yet at low cost to its customers. Thank you again, this time especially for your recent Herculean efforts.

  “Free” rank tracking (not that it was ever entirely free to everybody) will be missed, but there seems little point in fighting against gravity here.

 135. Thank you Eugene for placing us all with the full up todate knowledge of whats happening and what is going on with our MS tool. It only stands to reason that woith such a great tool as Market Samurai that it would not be just dropped with so many users of the software.

 136. Thanks so much for all you've done. I'm an occasional user, very happy with the service and how hard you work to keep things running smoothly when bumps come along the way.

 137. I just purchased MS (yeah me)! I actually was doing the trial during your outages but thought those to be a temporary issue. Regardless, I still think it's a viable product at the cost.

  My question though: I have been involved with brokering large amounts of data and know that once you buy data it quickly becomes dated (pardon the pun). What will the schedule for updates be to your data base? Weekly, Monthly?

  How is this different from SEOMoz or any other rank reporting tool? You might not be able to answer that but I'm curious if pulling from a ranking database is how it's done or is it more real time.

  I wish you all the best with your dilemma. Sounds like you are handling the best way posible.

  Chris

 138. Excellent news. Thanks a lot.

 139. Just a short note to commend the Market Samurai team for keeping us in the loop and working as hard as they do to solve problems. Dealing with all the Google changes must be challenging and frustrating.

  Given all the updates they do to the core application (updates that have great documentation), I think the company is well within their rights to charge a monthly fee for rank tracking. Sites like SEOmoz do. I hope it's not too much and as a previous poster set, is tiered so that those who use more, pay more.

 140. Thank you so much for all the hard work guys. I assume everything is alright with Article Samurai as I use it for my clients in local online advertising.

 141. Stop worrying about the cheap users. It's understandable that they're going to be the loudest when you ask them to pay for something, but you can't please everyone all the time no matter what you do.

  Charge for the whole package. If you've got 400,000 users, charge each one $5 a month. That's enough to cover your costs? (400,000 x $5 = $2,000,000 per month or $66,667 per day) That'll cover your data buying costs and leave you profits too which you guys deserve.

  If someone can't afford $5 per month then they're lying.
  :)

 142. Will Market Samurai become a monthly subscription product?

  I have come to depend on Market Samurai for my Keyword projects so my concern is not that you may ask for an annual or monthly payment, rather that you remain successful enough to fund your excellent maintenance program and improvements.

  All of us long-term customers are being kept going by your ability to recruit a steady stream of new recruits paying for a license. There are a finite limit to the SEO SEM market and when recruitment starts to tail off I will be happy to pay an additional basic license fee and so should anyone else who uses Market Samurai as a business tool.

 143. Glad to see you guys got it all worked and and thanks for all your support

 144. Glad all is working.

 145. 145
  On February 2nd, 2012 at 1:48 am
  Dustin Wright said:

  It is very typical for business software to be a one time purchase price and 10% annual software maintenance in order to be provided with updates, not upgrades (ie. 3.xxx to 3.zzz, not 3.x to 4.x). I'm very new to this product, but it is apparent to me it needs to be constantly updated and worked on in order to continue to function in the very fluid environment it works in. I'd be perfectly willing to pay maintenance on it. You can't be paid one time and work forever for nothing more. That is not sustainable.

 146. So glad you are in recovery mode! So many of our sites got hit hard when Google changed their algorithesms back in October of last year.

 147. 147

  Great Stuff…!! I am quite confident that whatever fee structure you develop will be fair and equitable, the important thing being that you can operate with some incentive to continue offering your service.

  Business is always facing challenges ans we are in business to overcome challenges.

  I suggest you are doing a great job in dealing with this one.

 148. Congratulations to all. I knew that you could with this problem. It was only a matter of time. Market Samurai is by far the best tool on the market. I love this tool. Nogmaals bedankt.

 149. Thanks for the updates. It's quite amazing what you've delivered with no charge for upgrades — Market Samurai is worth every penny, and I'm sure the new rank tracking service will be the same. Thank you for the excellent product and for keeping us all informed along the way.

 150. 150
  On February 2nd, 2012 at 2:05 am
  Joseph Gary said:

  Market Samarai hardly worked during my trial period a few months ago. How about a trial since its working now?

 151. I'll gladly pay for a paid subscription for a good solid rank tracking service, it's very important to me and my team.

 152. This is Great news that you were able to bring back Market Samurai so quickly and with most of the Google functions still working, I'm glade to work with a company that can bounce back so well, after taking a hit like this from a large player like Google.

  Keep up the Great work!

 153. Thanks guys, you're efforts are greatly appreciated. I've been here almost since the beginning and have lived through all of the assorted growth spurts and problems. MS has been invaluable to me and my keyword research.

  Seems to me that way back in the beginning rank tracker was much as it is now. Run to many checks and get cut off by google for a few hours. It worked then and it works now. However you created a position junky when I could do unlimited keyword rank checking.

  Funny tho, it didn't add much to the bottom line as there was no focus. Lol, runem all and see what's working. While I don't think going back to the beginning is a great thing it will, at least, make me focus on the keywords making the best money and not all of the keywords just out of curiosity. After a few weeks you mostly know whether a kw is a winner or loser. No sense to continue checking the losers.

  A big list of great proxies would be appreciated tho. Assuming the proxy part still works the way it used to. ;)

  On
  Paul B replied:

  Make a list of proxies public and see how long they remain “great”? You need to source your own, the moment a proxy becomes too well known if becomes a waste of time.

  On
  Cynical One replied:

  Actually, MS still says it has proxy servers. If you check settings under proxies there is a check box that says “Use built in proxy servers” but I'm wondering if these even still exist in MS.

  If not a list of proxies would still be a good thing. The guys at MS have much more knowledge of proxies than I do. All of them I find are slower than hell so a list of the better ones provided ny MS would be a great help.

  BTW, everything free on the net decreases in value with over usage.

  On
  Paul B replied:

  The point I'm trying to make (all be it not very well) is that they wouldn't be supplying YOU with a list of proxies, they'd be supplying their 400,000 users. Unless that is a very very big list then whatever they include will soon become as you put it, slower than hell or worse.

  Find your own under utilised ones and you can get away with half a dozen at most. Alternatively there are paid proxy services out there, I've been using one and rank tracker is running fine.

 154. Thanks for the hard work, I know how intricate and stress software development is let alone how frustrating it is when an external source such as Google makes changes that you have no control over. The fact the you let us know right away what was wrong fixed and communicated so quickly and thoroughly continue to make me a big fan of Market Samurai!

 155. I know so many companies that wold have run at the first sign of trouble. You guys are a class act, and for a one-time payment kind of deal this is more than a bargain; it's almost steal : D .

  But seriously, if we look at this objectively, the only thing we're (partially) missing is the Rank Tracker. Overall this is the best SEO-Keyword research-…etc, combo that exists nowadays.

  Keep up the great work and you deserve way more than you ask (at least I made “way more” than what I paid for your service ;) ).

 156. 156

  Again, top level approach to the challenges.
  Bedankt.

 157. Well done Eugene and team.
  I am amazed you have things up and running so fast.
  MS is an excellent product and I am quite happy to pay a (reasonable!) fee for the rank checker.
  It is good to know I am working with professionals.
  All the best

 158. 158

  I agree that the Market samurai was the best internet marketing tool, thanks for that. What i totally disagree is that the mixing of google-bing information is giving accurate and even decent results as i have notify to the staff showing several comparisons to the seoc data provided by MS and those found in the actual bing search and allow me to say that is totally messed up!.

  Like some one said before is very hard to compare the size of the indexed pages that google has with those of bing-yahoo.

  Im very aware of your efforts to overpass this big issue but is not transparent to make us believe that you have made the best decisions by combining the two data sources to offer anything similar that MS was delivering before.

  And sure thing is that the most of the MS users have this specific matter in mind, as many of them are asking, will the seoc, the title and the url number of indexed pages going back with the google data? if the answer is no, you guys as savvy as you are, by now just throw over a good piece of software.

  As far we as users we are doomed to walk blind, trusting on what you say, or to find a way to invest on decent and reliable data like this market more than many other requires.

 159. Thanks Market Samurai…

  For communicating so clearly and quickly with all of us.

  It's refreshing to see. Not many companies care as amuch as you folks seem to. It is appreciated!!

  ~ Louie

 160. While, at times, I've been frustrated w/ NS, the decision to offer rank tracking as an up-charge, monthly fee module within the MS software, while continuing to extend the basic service w/o additional charge, is a high integrity move by your team.

  Reality is that MS is a terrific tool for the money. Thanks for the continued effort in keeping the software effective, and affordable, as the environment of the web evolves.

 161. Amazing work as well as communication and transparency. The way you've handled this entire event should be the “counterpoint” to the big companies out there who cover stuff up, then lie, then finally admit the truth, then scramble with bad communication, then get defensive, etc.!

  I was already a loyal (paid) customer, and this clinches it.

  I absolutely hate paying a monthly fee for software, but yours is one of the few that we'd do that for – it's that good and saves that much time.

  So yes, it is great that your software was a one-time cost. But to agree with a couple people above, with all the work necessary to keep things working, not to mention adding features, a maintenance charge would be completely understandable.

  I have to spend $50 or so every couple years for new versions of Quicken financial software. I view them as a necessary evil, and don't love them as a company, but still do it otherwise they simply don't support any of the online features. Although I moan about it, I do understand that they do a bunch of development to stay current and it's only fair to do it that way.

  They don't even try to hide it as maintenance – they just say “buy now, you have until April xx until your software will no longer work.”

  We pay $5 or $6 per month for a program in this space that does one thing that MS does. They hid that in fine print when we bought – I thought maintenance was only to get new features, and I figured we would decide if we needed them or not at that time. But after their initial period, I discovered that the maintenance was necessary or it simply would not work any more.

  I don't like the way they handled it, but we are paying their fee.

  Would I pay $5 per month for MS, with 10x more functionality, integrity like you have shown from the beginning, new features, great training, and a great community?

  Ummm, yes, I think so!

  Scott

 162. 162
  On February 2nd, 2012 at 2:58 am
  Steven Ladd said:

  Amazing service! I downloaded a free trial and never used it (too busy). You have turned a very bad situation into at least one new customer. Eugene, your open communications and very fair customer policies make me want to buy everything you sell, even before I know how to use it.

 163. 163
  On February 2nd, 2012 at 2:59 am
  Joao Zorro Goncalves said:

  Hi!

  I've been using Market Samurai for some time now and all I have to say is that I can't “live” with it!

  I'm happy to see that almost all issues were solved.

  I have a question regarding SEOC.

  I was using this metric to filter keywords that have less than 30.000 competing sites in google…

  I have no problem in using numbers from Bing but the problem is that there a significant difference in numbers… I'll give you an example for one keyword in my niche:

  “online relationship counselling”

  SEOC in Google is 63400 (for english language and for the US)

  SEOC with BING is 541…

  The question is: Is there a maximum number for BING SEOC that we can use a reference?

  On
  Miriam Parkinson replied:

  I did some number crunching and it looks like 15,000 SEOC is a good filter value to work with when using Bing data – Miriam

 164. 164
  On February 2nd, 2012 at 3:04 am
  Rob Jones said:

  I understand your reasons for adding the fees for the rank tracking service, and I'm more than willing to pay for this service, however it raises a few concerns.

  None of the other (one time fee) keyword research tools have rank checking built in, so that fact gave Market Samurai a clear advantage over its competition.

  There's the free rank checker plugin in Firefox, but it doesn't keep a history, and it doesn't have the nice charts. So Market Samurai's rank tracker was better than the free stuff out there.

  However, as a paid monthly service, you introduce a whole different class of competition and a whole different class of features.

  Most paid services are fully automated.

  The rank tracking module requires zero brainpower to run, but it does require us to open the software daily, click the button and wait quite a whole.

  This is a significant disadvantage when comparing yourself to your new competition(monthly paid rank tracking services).

  Some services will show more information about your keywords and point out opportunities. For example, oftentimes there are keywords that you already rank on page 2 for that have quite a bit of traffic. Other paid services will show the traffic stats right next to your rankings, so you can very easily pick out the big opportunities.

  There's a host of other features that many of the paid rank tracking services offer.

  So although I understand your need to change your fee structure as a self preservation measure, and I have no problem paying a monthly fee, I hope you realize that as a paid service, you're being held up to a completely different class of standards.

  Please make your new paid rank tracking service competitive with other paid ranking services, not just in pricing, but also in features and convenience.

  Don't forget you have a new class of competition now.

  On
  alan replied:

  Thanks for the thoroughness Rob, yes I for one would pay a mothly fee but if funtionality, useability, better metrics are found elsewhere then loyalty or not doesn't feed my kids.
  Theres a great idea for the free firefox plugin for someone to create a basic history download and small basic chart.
  Anyway Thanks again

  side note
  Seems to be low responses from the MS team considering this is a major issue?

 165. This should help Market Samurai users' spirits up… something that's really needed especially after reading that very discouraging email from Link Assistant. : |

  Kudos to MS team!

 166. Behind a great Man there is allways a great Woman

  Behind a great Software there is allways a great Team

  Only two things and it's not Market Samurai fault: Tutorial for Local Results and a better separation for data from Portugal and Brazil, Google keeps mixing up the two country results.

  Thanks and Keep the Very Good Work!

  Ruy

 167. Eugene,

  Thanks for such an informative report. I wish you guys all the best in moving forward.

  You are the most un-greedy people in the space. The fact that you give access to such an amazing tool for no subscription fee is just unheard of.

  I can just imagine what hell you have been through in the past week. It is very impressive how fast you have bounced back. You all should be very proud of yourselfs.

 168. 168

  Why don't you offer a Rank Tracker version that works like SERPAlertPro? You can learn about this by searching for it by name at the Warrior Forum. It is software that works in the background on your own machine and provides analysis, etc. It is a one off payment. I think it is a good idea and will work fine for non-power users. For those people, proxies would be needed. I would rather buy such a product from you because, with your resources, you could create a better product and support it better. As I said, this could be just a version of Rank Tracker, ie, you could also have a monthly subscription for those that need more power, added convenience, etc.

 169. Looks good guys. One comment I do have (if I read it right) – you have 400,000 users and only 50,000 of them paying customers?

  There seems to be an opportunity there for scaled fees, ie $ = very basic functionality and $$$ = full functionality. Sure there are benefits to a time limited trial but maybe a range of MS options/packages might help ease the burden and still keep the majority happy?

  I do agree that other SEO software that uses the local PC internet connection results in serious bandwidth degradation – and not just to Google. After using other packages I always have a much slower connection to websites for the next few hours. This is not good as it implies that my ISP “must know” that I am carrying out a lot of automated searches.

  Your approach wins through for me.

 170. Thanks for the detailed update!

  I just used Market Samurai again last night after downloading the latest version. So far, everything seems to be working fine. I love the fact that you all are so committed to this excellent software, and that you've already done so much to ensure that we can continually use it, even in the face of Google's changes.

  Thanks for making things clear about Bing's database also. All in all, I'm still impressed with Market Samurai, and how the software team has handled and is continuing to handle this problem. Bedankt.

 171. Thanks for the updates Eugene, I look forward to seeing whats is going to happen with regards to rank tracking the other changes are all positive and Market Samuria is still the best value for money there is!

 172. It looks like my previous comment didn't post. Not sure why.

  Anyways, just wanted to say that I really appreciate what you all are doing. Market Samurai is excellent software, and continues to impress. I love how dedicated the software team is to resolving these issues, and I think they've done an excellent job in the face of what's happened.

  I'm continually impressed. Thanks for all your hard work and dedication, so that we can all benefit from using Market Samurai!

 173. 173

  Hi Guys
  Have you seen these allegations by CEO from SEO Powersuite:

  We're getting 100s of worried requests from users so we decided to explain this web rumor.

  Rumors of a drastic Google algo change started spreading after another SEO software house officially announced their software stopped working with Google. What Market Samurai told its users is, “Several days ago, Google made some significant technical changes to its services” which made it impossible to work with.

  Now hundreds of ex-customers of Market Samurai and our own users write to our support: Is SEO PowerSuite working? Is it safe to buy SEO PowerSuite license now when other tools are failing to work?

  The answer is YES, your software is working and will work with all search engines (Google as well, until the end of Google.) We are able to guarantee that SEO PowerSuite is the safest SEO software to invest in.

  So – right, SEO PowerSuite keeps working. The thing is, what is proclaimed a Google's technical change doesn't look so and has never been confirmed by anyone outside Market Samurai team. Our team of search engines experts confirms no changes to Google algos – and the speaking evidence for that is the seamlessly working SEO PowerSuite.

  No other reasons for Market Samurai's software failure have ever been officially named. However, more realistic reasons were suggested by their former users, assumed by many SEOs on all kind of Internet forums – and never commented on by the Samurai representatives. So the actual reasons for the fail are assumable and lie in a strategic error at the early stage of designing the software architecture. Our experts say, the estimate of fixing such error to restore an SEO tool to a fully working condition is about half a year.

  Seeing that now Samurai is planning to switch to Bing instead of Google, we assume the estimate is right.

  So let us once again disprove the rumor: Google made no changes and nothing happened to it at all. More to that, whenever changes to Google happen in the future, SEO PoweSuite will keep working seamlessly.

  As many know, for 7 years on the market Link-Assistant.Com software has been working reliably. And we can guarantee reliable work of all SEO PowerSuite tools in future, with a team of engineers and analysts monitoring search engines every day.

  Dank

  On
  Miriam Parkinson replied:

  Hi Theo, we published a response to this on the SEO Powersuite blog and it is also addressed in the comment section of our other blog post.
  http://www.noblesamurai.com/blog/market-samurai/update-the-state-of-the-market-samurai-nation-2875/

 174. Thank you for the great update and following up on the problems with Market Samurai. There are a lot of vendors out there that do not understand the concept of customer service. You obviously do and you continue to prove that over and over again.

 175. 175

  I'm personally very glad that the Market Samurai team has everything under control. This is still my Go-To tool for initial market and keyword analysis, and I don't see that changing until they begin charging for modules that were included in the original purchase.

  You see… there is an issue of a contract made upon purchase of the product (I'm glad I took screenshots) and the promises made constitute a contract. Changing that agreement now could be interpreted as a breach of that contract.

  I completely understand that you're experiencing costs greater than you anticipated in the beginning. That's the nature of business (not just Internet Marketing, all business). I'm sure that many here will also agree that we shouldn't be penalized for late in the game updates due to necessary modifications and adjustments to your sources of information.

  I say… live up to your agreements that are already in place, and make the necessary adjustment to your pricing for all new purchasers. If that means that there is a monthly subscription for All New Purchasers, then so be it.

  That is really the only fair approach, considering that those of us that purchased early on had to pay for the privilege of being “Beta Testers” for all this time.

  Sorry Guys, but it's not right to penalize the very people that helped get you where you are today. Make the necessary adjustment to your pricing structure applicable to those that are purchasing your product from this point on.

 176. 176

  The best thing to do it would seem, is to leave rank checking on the local machine for those who want to take the responsibility and offer a separate high-volume service on a monthly fee for those who need or want it. Failing that, offer a “lite” rank tracker for free and a “pro” heavy-use version for a monthly fee. It is apparent that a relatively few very high-volume users are causing the problem and it hardly seems right to penalize the rest of us.

 177. 177

  Why not make the rank tracker wholly based on customer's networks with the ability to enter private or public proxy IPs and ports? This seems the most cost-effective and efficient solution for everyone.

  On
  Kim@beginners guitar lessons replied:

  I agree, I don't use it for more than 6 sites so I could easily run it on my own network.

 178. 178

  Can I use Rank Tracker on my local network?
  As indicated above, Rank Tracker has been temporarily updated to make use of your local computer and we'll soon be offering a revised service that again pulls data from our servers. Checking a moderate to high volume of keywords from your local computer can result in a temporarily degraded Google service for all those on the same network as you. In corporate environment this should generally be avoided.

  I might sound rough, but that doesn't really answer the question, which is: Can I use Rank Tracker on my local network? … so a Yes or a No would really be an answer. Ok at the moment works locally, but will we have the option to “take our own risk” and check data locally? (hello proxy!)

 179. Good job in keeping up updated. One of the things that had frustrated our team was the manual clicks required of the SEOC, SEOTC, SEOUC numbers.
  The automatic display will be a great time saver.
  By the way, as a frequent user and very appreciative of the frequent updates, we would not mind going to an annual subscription model (ideally less than $100) in order to keep the quality up.
  Best Luck
  Straal

 180. Kudos to MS team for bringing back Market Samurai so quickly

 181. I personally want to say a BIG THANK YOU for your support and for the quick turnaround you guys have done for a small organization.

  Can't believe how quick you have managed to get this fully working again with most modules.

  From my initial investment of Market Samurai I have saved thousands of hours, and a shit load of money to.

  I would be more than happy if you were to offer this as a monthly service because of this powerful Resource.

  With all the changes that Google has made in the last 12 months etc… you should not be apologising to us, WE should be thank full for having a trusted honest team that is here to provide the best training, advice, and tools to grow our business further and for that THANK YOU

  Sorry for rant but needs to be said

  Proost

  Danny

 182. 182

  Hi,

  I really appreciate the truth from the team. Keep up the Good work. I am a newbie to Market Samurai and the world of SEO, but I am sure of one thing, this company is there for the long haul. Dank u.

 183. 183

  You guys are awesome. I now just need to learn how to harness MS's power!!!

 184. This is complete hogwash in my opinion. Many other, similar, program continue to work fine, particularly with their Rank Trackers. It seems to me to be some short-sided coding at play here.

  And as a further insult, we need to rely on Bing data in certain cases? Google is where it's at. I could care less what Bing has to tell me.

 185. Honesty is the cornerstone of every business, so thanks for sharing all information with us so openly…

 186. You might want to look at the speed controls that some other stand alone rank tracking software use and do something like what they do (search delays, etc.). It does slow down the rank tracking, but it keeps you from putting a heavy load on Google's server and also from having your computer temporarily banned from using Google services.

 187. I must say you're great guys. I used MS for more than 2 years before I purchase it (I mostly use keyword research). I purchased another tools, but I didn't find good and reliable as MS. With this last update, I was worry you become late in resolving the issue, But it's no wonder you're so fast in fixing that issue.

  Thanks very much.

 188. I'd like to make a recommendation for the rank tracker module. Since right now, it is using the local PC to perform the searches, can you enable some form of human emulation (configurable delay) so that it doesn't blast all the searches at Google as fast as it can? This will minimize the impact to other users of Google search on the same network. Great product. It's a shame about the negative impact of Google's changes.
  Bedankt.

 189. Great to have MS back and functioning more on automatic again.

  As for recent google changes im sure its a part of their continueing evil deception tactics to not let anyone that isnt paying their adwords side of the buisines, have any real data. Google for the past year has moved to be move of ANTI website owner search engine then ever before, and worse if your an affiliate or trying to earn online. Google has made it their prime directive to screw everyone from making money off their engine, except themselves.

  I mean they even stole the “like” feature from Facebook and forced users now to use the google plus 1 feature.

  Google in my opinion will continue to kill any opportunity for making money that includes taking keyword and ranking data till the DOJ steps in but they wont cause their funded by google inc.

  The days of a free internet with the ability to earn from google is over, google will make sure that it will all be gone by the end of this year, and will be even worse if the republicans get into power again as Google Inc is the biggest repulican support this year making them almost untouchable and able to screw with the internet in anyway they want to. And they do to effect constant changes to reduce everyones ability, unless they pay the evil google more ,money.

  I miss the days when Google was for us little guys and on our side, now their in with the elite and hate all of us and will continue to steal profits from the world.

  Good to see use of the Bing API, and BING engine as i believe bing will eventually (because of underhanded google tactics) be the search engine to rank for and get data metrics from that will allow real world analysis.

  Thanks MS for continued advances and continued updates allowing us all to mine the data reasonable well and get back to earning off the internet.

 190. Hey, good to know you're on the game again!
  I'm not so confident about Bing option for Seoc. Bing doesn't have so many pages indexed as Big G to make a good comparison. You kept your clients informed during all the time and that showed how professional and serious you are. Keep on like that!
  Bedankt!

 191. I'm glad to see Market Samurai back up, definitely one of the BEST pieces of software that I've purchased. Keep up the good work!

 192. 192

  You guys are %Q#$ AWESOME!!

  As a business owner, I am floored by how fast and completely you have dealt with and solved a major interruption to your business. You should be very proud.

  As a paid customer, I appreciate the timely notice, updates and detailed explanations you have provided.

  Really guys, I don't think it could have been handled better. Congrats!

  Bill

 193. Will there be options to buy Rank Tracker for each user, as I personally use other software for this purpose and would not use it inside of MS?

 194. I am a little confused here. You state you have 400,000 users but only 50,000 have paid to use the software? Was this a typo?

  If not, it appears a large part of your problem is that you have been too generous. It is all right to have a 30 or even a 90 day free trial period for your software but after that those free users need to pay to use the software.

  If you have been able to do all you have done with just 50,000 paid users while supporting the 350,000 free users, think how much more you could do if you converted the free users to paid users. It appears to be past time to tell the free users to convert to paid users and dumped those who continued to want a free ride from you and your paid users.

  Your operating costs might drop drastically if you eliminated the 88% of your users who are not paying for the software and using your servers.

  Sorry, free users, but at some point it becomes time to pay for the ride or get off and walk.

  Ed

  On
  Paul B replied:

  I 100% agree with this, I was shocked by those figures. It's no wonder you've upset the Big G if you're running queries for 400,000 users from a cloud infrastructure funded by 50,000!

  Just imagine how much extra infrastructure (IPs at least) you could have had in place if they were all paying customers? Or to look at it the other more realistic way, imagine how much less of a burden you'd be on Google if you were only hitting them for paid users?

  Bin the freeloaders, if people don't buy within say a 60 day free trial then they're never going to. Even if this isn't enough to get things back to where they were then I'd vote for an annual maintenance subscription like others have said. Your software is one of only a couple of tools I trust enough to use on a regular basis, everything about it has been superb to date and I'd hate to see the whole thing wrecked at the expense of a few cheapskates.

  Thanks,
  Paul

  On
  Ed Seward@SEO replied:

  Unfortunately if these numbers are true, it isn't “a few cheapskates”. It appears that 88% of MS users are getting a free ride.

  I was in support of an annual maintenance fee for the software to support development.

  Now I say it is time to purge the user base of whatever portion of the 350,000 free members who refuse to convert to a paid copy before talking about additional fees to those who have paid.

  Then I would again support a small annual fee for maintenance again.

  Ed

 195. I think MS is exceptional. It's worth every penny and would be worth additional pennies. :-)

  On
  Ed Seward@SEO replied:

  Only if they remove the 350,000 free members from the system.

  Clean house, then look for a strong continuing source of funding for future development.

  I use MS daily and would hate to see it fail as other software has in the past. I don't mind paying a small annual fee for updates, but only if the free users who have used the software for more than 90 days are removed from the system.

  Ed

 196. Good to hear that MS is back in action.

 197. MS is worth the once off fee for the competition analysis alone. It's the simple reality of business that sometimes charges for services rise and I think it's pretty clear here that the Noble Samurai team aren't doing this deliberately.

  Of course, I would rather not pay a monthly fee but the alternative may well be to go to other providers who charge exponentially more.

  Keep up the good work Noble stable you remain the best value tool out there

 198. 198

  Hi Eugene,

  You guys are absolutely AWESOME! Thank you for all your hard work to respond to google's change and to do so with such speed and thorough thought.

  You guys set a new benchmark in delivering a quality product and service with the way you handle things and also in the clear, concise and informative method of communication.

  Hope Google doesn't read these posts and take you guys away to work for them!

  Cheers!

 199. 199

  Hi, I have suggested this several times before and I dont understand why you guys have never implemented it.

  Adding a server query delay option into the admin settings would allow users to run MS from their local machine without tripping to many queries at once.

  SEO Elite and Keyword Elite have had this for years.

  You can adjust the server delay to suit your needs so the more kwds the longer the delay and it saves your ip getting blocked from Google.

  Given how great MS is Im sure this wouldnt be that big a deal to add in and would save so much hassle for users to stop us getting u=our ip's blocked.

  Hope fully you'll add this, it really would be good.

  On
  Daniel replied:

  Hi,

  I agree. Just add Advanced configuration dialog for adding some human emulation for google requests – like configurable random delay from 0 to 100 seconds for each request.

  Possibly some more features like visiting home page of google before doing searches, clicking some of the search results …

  Since you have done great job so far, it should be rather easy to add this feature which would enable more reliable rank tracker and other features.

 200. As usual you have provided exceptional customer service and dealt with a massive problem with minimal service interruption. I was wondering how your product as good as it is, was going to stay away from monthly prices knowing full well, Google was eventually going to pull the plug.

  I have made tens of thousands of dollars off of a beta price of 67 when Samurai was released to a select few before it went widespread.

  It continues to be, and is one of the best investments I have ever made, and you guys and your updates are unbelievable on a one time price.

  Hats off to the Samurai team, and I commend you on excellence in what you have done with this product, and the tutuorials made available to its users.

  Its a bit of a downer to pay monthly, but it is what it is, and beyond your control.

  bedankt jongens!

 201. 201

  Ok, im testing now the keyword research module and… excuse me about this but Market samurai is now plain crap… why
  the results of the keyword research module are useless, a good word of advice, anyone relying on this data just don't do it, it screw up every single research i was doing.

  A shame i think if MS remain with this data is simply useless
  You guys better develop the tool again or accept a total fail…

 202. 202

  Hi,

  A suggestion to make the rank tracker still available free. Why don't you consider enabling proxy setting by users option, which pulls the data from proxy IP's instead of local servers ?

  This same concept is being used by Link-assistant's rank tracker.

  Thanks,
  Kiran

 203. A well managed crisis; Great problem solving and client communication, thanks.

  Mike FD

 204. Hi,

  As an Article Samurai subscriber I would like to know if the AS specific features are going to be affected by the changes.

  Philippe

 205. best internet marketing software on the market – you continue to Over-Deliver – thanks…

 206. You guys are Awesome! Market Samurai is by far the best keyword and research tool around by far!

 207. 207

  You guys are the absolute best. Thank you so much for all you do!

 208. 208

  Hi, thanks for such a great tool!

  My SEOC-value is now not correct maybe this is possible? If i type in a keyword with “xyz” (in google or bing) then i get another value as shown in market samurai. My location is germany.

  Proost

 209. Exceptional! Leave it to a bunch of Aussies to run such a slick operation that can solve epic challenges with such finesse!! And keep us well and truly informed in the process.

 210. Nice to know that all the key functionality of MS have been restored and now we can get back to using it in a way we used to before.

  Kudos to the MS Team! many thanks!

 211. Hallo,
  i'm still using Market Samurai trial..when i'm analyze keywords the results of SEOC,SEOTC,SEOUC,SEOTCR,AWT,AWCPC,AWCTR,AWV and SEOV did not appear or still blank.Is it because it's not available for the trial version or because the change has made by Google so it's temporary unavailable? Dank u.

  On
  Miriam Parkinson replied:

  Hi Ady, the data isn't pulled back automatically when you generate keywords. If you click 'Analyze Keywords' on that page it should be returned.

 212. Hey Eugene,

  Really appreciate the hard work put into fixing MS. Most of my market research efforts online rely on MS. Hope that in future the rank tracker monthly subscription won't be too costly

 213. 213
  On February 3rd, 2012 at 12:16 am
  Paul Evans said:

  Sorry but using Bing for SEOC, SEOLC etc. just does not wash with me. I have been testing for 2 days now and there is absolutely no correlation (as you say above) between Google and Bing competition and traffic levels, at least not on my local market.

  I may see on a specific phrase 100,000 SEOT (Google) and absolutely no competition (less than 1000) in SEOLC (Bing). When I check the local Google database by doing a simple search in Google for the same phrase it comes up as more than 1,000,000 pages having that keyword in the page. If I had believed the data MS was giving me I would have attacked this keyword. But at over 1 million Google pages this would have been suicide.

  And the argument that Bing has more pages indexed than Google just cannot be true – the data MS is showing me for each and every search term proves this to be completely flawed as an argument.

  Also, you say 30% share for Bing in the US market. Perhaps, but here in France it's less than 8%

  >>> Bing data is completely useless to us if you are using Google for SEOT, and if your local market is dominated by Google, which is the case for me.

  As a paying customer I must really push you (as are several people above) to get Google data back for SEOC and SEOLC, etc.

  Without this data coming from Google – and it pains me to say – I would have to leave MS for good and find another solution.

  Paul

  On
  Flo replied:

  I subscribe to what Paul said. Bing data – totally useless. In the UK Google counts for 94% and I'm sure in the US counts for much less than 30% (the data from comScore is flawed because of their way of calculationg it).

  Currently I'm evaluating the options and I'll possibly move away to a different product.

  On
  Paul Evans replied:

  Hi MS team

  Could we get an answer from you on this issue?

  For me this is the key : I use MS 90% for keyword analysis and competition study, and 10% to check rankings.

  Moreover, I am finding that the SEOC and SEOLC figures are not working, even for Bing. I can see 10,000 pages in competition for a specific phrase on SEOLC: when I click on the number to get the link over to Bing, Bing is telling me 100,000+ results in its local database.

  So I don't know how I can possibly use this data

  Please do update us on this burning issue

  Regards

  Paul

 214. Good job Market Samurai Team!

  Once again the Noble Samurai takes on Godzilla (ゴジラ, Gojira, Google) in a spectacular battle avoiding the gorilla whales' atomic breath of destruction aimed at SEOs across the globe.

  Victory to Noble Samurai and its loyal followers!

  With Market Samurai we shall continue to dominate website competition with this great targeted Internet marketing software. May the force be with you! Oops, wrong script….

  Ron aka LANWANMAN, Ocala, Florida USA

  SEO, SEM, SMM, Joomla, WordPress and more!

 215. 215

  Eugene et al,

  Congratulations on providing a solution in an incredibly short space of time.

  I think the Noble Samurai team are a collection of bright, dedicated experts with the highest integrity.

  You all, and Market Samurai continue to impress me in more ways than the tool itself!

  Best

  Caro :-)

 216. Thank you very much for your effort to bring MS up. Kudos to whole team of Market Samurai!

 217. Hi Eugene, Hi Ben,

  Firstly Ben, thanks so much for your personal reply in SuperFast Results. Shows you care!

  The important thing that you guys have pointed out is that SEOC is not an accurate measure of the competition we REALLY face when doing keyword research. These days I just go straight to the SEO Competition module because it's those first ten entries that really count! And you're pulling that data from Google. Great stuff.
  These days (as an affiliate) I use the SEO Competition module by only going for keywords that have at least four of the top ten entries easy to beat (pretty green), and if there are too many big players in there like Amazon and Walmart with PR4+ I won't bother.

 218. Great to have MS back online. Surely it has been a good start for the MS team for 2012, but I do see the MS team effort in trying to mitigate all the challenges they face and offer excellent customer service for their products.

  I read that some of your paying customers aren't confident about the data drew from Bing which I must say I agree. Bing although growing in market share, has yet to prove itself being capable of replacing Google. In fact, much of the traffic to my websites and my clients are from Google, not so much from Bing.

 219. This is awesome customer service. I'm very impressed with market samurai and the the level of transparency. I really enjoy the product and appreciate this notification.
  Dank je wel!

 220. 220

  In SEO competition SITE (Index Count) must be from Google – really. Here in Europe Bing has 3 – 8 % of market….

  Mayby you should stop giving away MS for 40 days for free. 12 days it enought for someone who want buy it.

 221. Hi Eugene,

  Thanks for the excellent work MS has put into getting something up and running again so soon.

  I've been using the limited rank checker for a few days and to be honest I've had totally inconsistent results. For example I'm seeing pages reported as not ranked that are clearly (cache cleared/no history etc) on the first page. I've even checked using proxies and the results are there. Talking of which, I've just signed up to the HMA VPN solution http://bit.ly/A8Ppzx that I'm hoping will give better results. It was worth the $12 or whatever for 1 month just to give it a go. If it works then I can take the burden of you guys full stop.

  I know it might seem slightly out there but would it not be possible to use something similar (3rd paryt) over the existing cloud infrastructure to anonmyise (is that even a word?) your Google traffic or do you still reckon there's just too much throughput?

 222. 222

  Hi there !

  I want to purchase MS, but it seems that there are a lot of problems with their data.

  I don't know if it is just me but MS does not return Backlink data anymore : ( .

  Can you please confirm this ?

  Thanks,
  Larry.

  On
  Miriam Parkinson replied:

  This has now been resolved

 223. 223
  On February 4th, 2012 at 9:19 am
  Just Curious said:

  Hey guys,

  Long time MS user – I have 3 licenses actually, so… you could say I'm generally a supporter.

  What I want to know is this:

  Many tools offer rank trackers. There's everything from CuteRank to the actual “Rank Tracker” from the guys behind SEO SpyGlass.

  All of these other tools have kept their rank tracker functions working, and there's no discussion amoungst the users about fee structures, etc.

  So what makes MS unique here?

  Why is it that MS is the only software talking about this?

  If this was a “Google” problem, how have all of the other tools overcome it so easily?

  Hell, if Scrapebox can still query Google at 500 threads of inurl: searches behind proxies without being banned, what's the issue?

  I've never seen one explaination that makes any sense about why MS is the only tool with a problem that will begin to require fee's.

  Mind you, it's not about the money… it's about this being an isolated incident that only affects your software, and it's not unreasonable to just ask why…

  I'm sure this will get the crowd looking to hang anyone that says anything out of turn all worked up, but that's their decision. I don't really care about people getting super defensive, so if anyone would like to, be my guest.

  In the mean time, the question still stands…

  On
  Miriam Parkinson replied:

  It seems that something specific in the way we were gathering the data is causing us to have problems

 224. 224

  Hi,

  There is a trouble in SEO competition, nothing is shown for RDD, RDP, BLP, BLD and BLEG. Is it just for me ?

  Dank u

  On
  Miriam Parkinson replied:

  There was a problem with getting data from MajesticSEO – we have fixed this so it should be back up and running.

 225. I have only used the Keyword research and SEO competition modules, primarily but occassionally used the domain module. Unfortunately, if 'works' is your definition of how the SEO competition module now functions all I can say is

  Does anyone want to buy my MS license?

 226. 226

  Again, Thank you so much for your honesty, and hard work.

 227. Hey guys, thanks for your great work. I don't access Rank Tracking all that often (maybe once a month), so I'm concerned that when you start to charge for it, I'll be even less inclicing to use your software.

  But I have an idea…

  May I suggest that you add a cost ONLY to those who use the service frequently? Maybe above a threshold per day/week/month – surely there's a way to build a monitoring mechanism into the system?

  Just a thought…

  Keep up the good work, Mark

  On
  Miriam Parkinson replied:

  That is the type of pricing structure that we expect to use – Miriam

 228. Thanks to the whole team for such a tremendous effort. Your software is fantastic and I wish you continued success.

 229. I can tell ya from my own experience that I've gotten back 100X more than what I paid for this software.

  I been online for 12 years now and I've never seen a company in our industry have the level of service as the Market Samurai team.

  I thank you for that.

  Now as to getting a refund! Come on, lets get real here. Do we actually expect MS team to fork up $40ka day just to have this one feature free?

  I could understand the new users wanting it but for the rest of us, I believe we've gotten our moneys worth. I know I have.

  I for one rely on the Rank tracker feature. Helps my business. so if and when it goes to paid, then I'll think about it.

  I won't stop using though. There's tons of other features that help my business. The Rank Tracker is just one.

  Thanks for all you do fellas. Keep up the support and great job you guys are doing.

 230. 230

  I sold a bit MS copys by my website and affiliate program. After the last changes a cant get any sale… Really. PPL are downloading trial but they dont want to buy it. This is the best proof for me that staff should solve the last issues. I bet that global MS sales are also going down..

  I can understand the issue with Rank Tracker, but please stop using BING instead Google in SEO Copetition. BING data like “Index Count” is worthless for all Europe. Really, it worst than blank data.

 231. 231
  On February 6th, 2012 at 6:49 am
  Rene Remington said:

  I am happy to see that you are back. That dedication and team work. Noble Samurai will continue to be successful.

  Thanks you :-)

 232. In SEO Competition, Google Index Count(IC). After I checked this is not count index Google but Bing Index. can you make back for Count Index Google?
  Dank

 233. 233

  Been using MS for years and love it. What a great team and great value. Thanks so much for making this tool affordable for the little guy!

 234. I have never posted on this blog before so please do not interpret what I say as trolling to any degree. I will have to agree with just about everyone that says the SEOC must be restored to utilizing Googles Results and not Bing.

  I have been trying your product for the second time now the first time was a couple of months ago and I just could not believe how powerful your software was and how awesome in general it was as a whole. However, this second time around using the Demo I have noticed that SEOC does not return nearly as many results as it had prior when it used Google for the SEOC.

  I have been wanting to buy Market Samurai since I had initially tried it but money has been really tight the past few months so I have been unable to purchase it for those reasons. I will also mention that with the way things are currently with MS using Bing I am kind of on the fence about my decision to purchase your software Regretfully, I have to make my thoughts clear on your decision to use Bing in lieu of Google for SEOC and other areas of the software!

  I have been doing SEO for about 4 years now and I will be very adament when I say that I would not rely on Bing to make me toast let alone trust their data to be accurate in comparison to Google's!
  Even if they do posses 30% of the Market share here in the US it is soley because Americans have become lazy by nature I really cannot believe that it has anything to do Micro$ofts Tech.

  I mean hell, you would think that seeing how Microsoft governs about 83% of the computer operating system industry that they would be ahead of the curve on just about everything. Lets look at Internet Explorer as a perfect example they are behind in all of the current coding standards for web design and by far present the biggest pain in the ass when building websites compared to other browsers.

  So no I would not be inclined to believe they are formidable competitor for Google when it comes to search algorithms!

  On
  Joanne@fleece dog harnesses replied:

  No I don't agree with going with Bing either and was not impressed with Magestic.

  On
  mark@junk silver for sale replied:

  Great comment about microsoft! I consider all their products a “virus”.

 235. That are good news.

 236. I've been using MS for almost 3 years now. I'm going to be quite honest here and say that I'm disappointed with the performance of your product within the last few months. With the need of constant updates, and now MAJOR issues with the Rank Tracker (one of my sole purposed for purchase), it's becoming a HASSLE to use your product. I've been patient. I've been supportive. But if things don't change in the very near future, I'm going to have to give my loyalty to another product.

  I would sincerely appreciate a blog article on HOW TO SETUP A VPN AND PROXIES IN MARKET SAMURAI so I can use the Rank Tracker for medium-high volume queries without getting my IP banned from Google's services.

  Please and Thank you. I appreciate what y'all have done to combat the Rank Tracker issues, but it's your responsibility to do better…..one way or another. I understand things change, but you need to “adapt or die”.

 237. 237

  Dear Staff

  Any news about Bing issue? When data from Google will come back in at least SEO Competition?

 238. Been using MS for quite some site and good to read that you are back in business!!

 239. 239

  I have always backed MS and the Team.
  Like others i got a good deal when i purchased
  a few years ago.
  But because of recent “problems” with MS iv'e
  had to use “other” tools to keep up.

  I am wondering why other tools don't seem to be affected by the latest Google updates when it comes to Rank Tracking etc?

  Is it true that MS has an inherent coding problem? Ergo the constant scrambling to fix problems?

  Is the huge percentage of “Free Users” causing a problem?

  Are the accusations leveled by SEO Powersuite CEO true?

  I would also like to add my voice to the anti-Bing choir, Google is where the money is, i am not interested in any results from Bing (Sorry)…

 240. 240

  Any word yet on what the price will be for the new rank checker? Also, whats the word on the ETA for its release?

 241. 241
  On February 10th, 2012 at 10:10 pm
  Austin Salvador said:

  As a businessman I can appreciate the attempt at making more money on a continuous basis from a pool of clients that already paid the one-off price.

  As a client if we don't have a simple way to make searches with our own proxies with G's search engine(our clients usually do not care about Bing or Yahoo), that would be suicide seeing how so many of your competitors offer this for free, as well as Google's API also is free to tap into.

  Give us options, not just limitations and we will keep recommending your awesome software to the uninitiated.

 242. I am new to Market Samurai and the Rank Tracker issues haven't effected me (yet). However I was so impressed with the way Eugene and his company responded to this issue, that I wrote a blog post about it. People may be pissed off with how MS has handled this issue, but it beats crawling under a rock and going radio silent.

  Keep up the open and honest work!!

 243. is it possible to have High ACrank and zero gogle rank?
  how this happens?

 244. Thanks for keeping us in the loop Eugene.

  I can imagine it's difficult keeping up with the challenge that present from search engines while still keeping the high quality of your amazing tools and products.

 245. 245

  Please ETA subscription. I am going to stick with you guys, I believe you deserve it. But, I am desperate need for a good rank tracker, I'm using others, but they are not as accurate as MS during the good times. Go Go Go