Heeft u een "onnatuurlijke" Link profiel? (De aankondiging van de nieuwe "Verwijzend Domains" Market Samurai's data)

Share-knop

De meeste mensen weten dat de inkomende links naar uw website (in combinatie met on-site optimalisatie) zijn de belangrijkste drijfveren van de ranglijst, met name voor hoge waarde zoekwoorden. De meesten van ons ook weten dat niet alle verbindingen gelijk zijn en dat de verbindingen van de hoge autoriteit sites dragen een veel meer macht (of 'sap', zoals we het graag noemen).

Wat je misschien niet bewust van is dat, samen met het aantal en de kwaliteit van de links, er is een derde criteria die u moet ook overwegen; en dankzij onze geweldige data partners in het Majestic SEO, we zijn er trots op de toevoeging van de "Verwijzend Domains" data binnen Market Samurai's SEO Competition module aan te kondigen.

Veel Links, Eén Verwijzend Domain

Wat Verwijzend Domeinen?

Het is eigenlijk vrij eenvoudig. Elke andere website die linkt naar een website als een geheel, of een bepaalde pagina op uw site wordt beschouwd als een andere verwijzend domein.

Dus als je 100 links naar een pagina en 90 komen uit een website en 10 uit een tweede, zult u een verwijzende domeinnaam telling van twee (omdat slechts twee verschillende websites linken naar een bepaalde pagina op uw website) te hebben.

Je zou verwachten dat een lage verwijzend telling domeinnaam krijgen wanneer u uw link building inspanningen hebben gericht op een enkele bron website.

Waarom zou ik schelen hoeveel verwijzend domeinen een pagina?

Het is duidelijk dat het aantal verschillende domeinen verwijzen naar uw site is een belangrijke ranking factor voor Google. In feite, Rand Fishkin van SEOMoz fame schrijft: "In onze analyse van correlatiedata geen enkele metriek heeft een positieve correlatie met een hoge ranking dan het aantal koppelen hoofddomeinen."

Opmerking: Dit citaat uit Rand is nu bijna twee jaar oud en als je leest zijn latere berichten, dat hij nu plaatst ook grote nadruk op links van social media (een bevinding we kunnen controleren van onze link building campagnes).

Ik denk dat het is gemakkelijk genoeg om voorstellen waarom zoekmachines het aantal unieke verwijzend domeinen zou gebruiken als een ranking factor. Het is niet te moeilijk om één of een paar sites te manipuleren en een hoog volume van de banden te krijgen, maar het is moeilijker om links uit diverse bronnen (vooral gerespecteerd degenen) te krijgen.

Het lijkt mij dat zoekmachines zoals Google zijn op zoek naar sites die winnen link populariteit op een manier die 'natuurlijke' ziet en verwijzingen uit een verscheidenheid van de sites is een indicator van dit.

Kan ik het meten van de verwijzend Domain tellen voor specifieke pagina's en domeinen?

Market Samurai biedt nu twee manieren om een ​​verwijzing telling domeinnaam te meten:
1. Verwijzend Domeinen Page (RDP) - een telling van het aantal domeinen verwijzen naar een specifieke pagina.
2. Verwijzend domeinen Domein (RDD) - een telling van het aantal verwijzende domeinen het domein als geheel.

Ik heb een korte enquête van 10 willekeurig trefwoord zinnen op basis van de objecten in mijn kantoor (voor de nieuwsgierigen, gebruikte ik Dog Training, Gordijn Kwasten, Flat Screen Monitor Beoordelingen Winnie the Pooh, Brother, Levensduur van de Tyrannosaurus Rex, Apple Power Adaptor , Bourgogne Women's Purse, Boot Cut Levi Jeans en vanille-ijs - en ja, het spul hier in de buurt is vrij willekeurig)!.

Interessant, merkte ik dat de telling RDP (Verwijzend Domeinen aan de pagina) schommelde wild. In feite was RDP vaak nul en in het algemeen toonde weinig correlatie met ranking.

RDD (Verwijzend Domeinen het Domein) was echter een veel betere indicator. Hoewel het niet het geval was, dat het zoekresultaat met de hoogste RDD had altijd de hoogste ranking (op pagina optimalisatie is nog steeds kritiek), dat het geval was, dat zelfs voor de meer obscure zinnen, die in bijna alle gevallen, de minimale RDD tellen te krijgen op de voorpagina was in de duizenden.

Het lijkt van deze sample set van zinnen die je gewoon moet een spreiding van links van een aantal verschillende domeinen te zijn 'in het spel' op medium tot hoge concurrentie zinnen hebben. De enige uitzondering op deze regel was de 'speciaal geval' zoekresultaat lijsten zoals Google afbeeldingen, kaarten etc.

Waar kan ik de verwijzend domein telt in Market Samurai?

Om de verwijzende domeinnaam telling voor een bepaalde pagina te zien, ga gewoon naar het tabblad SEO Competition en vink het vakje aan "Verwijzend Domeinen - Domains (RDD)" staat en "Verwijzend Domeinen - Pagina (RDP)". Hier is een voorbeeld:

Verwijzend Domeinen Voorbeeld

Voor de super nieuwsgierig, het is ook de moeite waard om een ​​Majestic SEO-account (een gratis account zal goed doen). U kunt dan klikken op het kleine pijltje naast de verwijzende domein rekenen op het tabblad SEO Competition. Majestic zal dan een pagina zien hoe de verwijzende telling domein is gegroeid in de tijd (die zowel cool dat ze weten dat de info en ik stel ook een geleidelijke groei van de banden is ook een indicatie van de "natuurlijke" koppeling groei).

Hoe werkt dit helpen? Wat moet ik doen als ik moeite om rang voor een doel trefwoord?

Voordat je je zorgen over het hebben van een lage verwijzend telling domein, mijn advies is terug naar de basis. Ten eerste, ik controleren of "ter plaatse" structuur is goed, bijvoorbeeld, bevestigen dat het trefwoord dat u wilt rang voor is in de titel tag op de pagina die u wilt rangschikken. Controleer ook of de pagina heeft tal van links naar het van andere pagina's op uw site. Ten slotte ervoor zorgen dat deze links binnen uw site zijn de doelgroep zoekwoord in de anchor tekst.

Dan de basis, zult u eigenlijk nodig hebt meer links. Als uw domein als geheel heeft een lage verwijzend domein tellen, dan zou ik gaan voor een algemene mix van links naar zowel uw domein en uw doelgroep pagina uit een verscheidenheid van bronnen. Als uw domein heeft al een breed scala van verwijzend domeinen al, dan zou ik een meer gerichte link building programma om de pagina die u het werken op specifiek draaien.

Hoe kan ik koppelingen uit een breed scala van bronnen?

Het opbouwen van banden is een onderwerp dat ik kon (en waarschijnlijk moeten) besteden een lange reeks afzonderlijke blogberichten op, want er zijn een bijna onbeperkte reeks van manieren waarop je kunt bouwen links.

Hier is een korte (en zeer onvolledige) lijst van de link building aanpak ik graag op het moment:

1. Artikel Syndication - Syndicating artikelen om links te bouwen is nog steeds een nietje voor SEO'ers over de hele wereld. Er zijn manieren om uw inspanningen hefboomwerking hier om verhoging van de 'spread' van de artikelen die u schrijft dat u de waarde aanzienlijk te verhogen van een enkel artikel en we zullen waarschijnlijk meer te zeggen over dit de komende maanden.

2. Get Social - het nemen van de inhoud die u aan het schrijven bent en uit te drukken door middel van sociale kanalen zal je koppelingen. U kunt zowel gewoon publiceren of inhoud te bevorderen op uw social media profielen en u kunt opzettelijk mensen uitnodigen om druk op de 'like' button etc. In recente blog posts, waar ik 'vroeg' mensen om op de Facebook like button kreeg ik 10x het aantal "houdt" als toen ik deed het niet.

De directe links die u via Social Media gaat maken zal waarschijnlijk 'no-follow "(en dus niet de moeite veel), maar het lijkt erop uw aanwezigheid op deze eigenschappen wordt gadegeslagen door Google toch. Plus, de doorstroming op effect worden geprofileerd in Social Media zal winnen u koppelingen zowel relaties die je zult maken en zelfs van de schrapers dat dit spul te nemen en publiceren het.

3. RSS Feed Submission - Dit is een beetje technischer, maar het is een mooie 'doen een keer, krijg voordelen voor het leven "type deal. Hier zijn de stappen die betrokken zijn:

a. Maak een RSS-feed van je content in een abstracte vorm (bijvoorbeeld publiceert slechts een deel van elke inhoud artikel of artikel). Zorg ervoor dat u een link naar het volledige artikel in uw feed.

b. Neem dan deze abstracte RSS-feed en legt dit voor aan RSS Feed Directories zoals feedage.com (gewoon doen een zoekopdracht naar "RSS Feed Directory" en u zult tal van soortgelijke sites te vinden).

c. Deze RSS-feed directories zal dan publiceren uw inhoud en ook uw link terug naar de originele bron. Dus elke keer als je inhoud publiceert krijgt u direct een backlink.

Nogmaals, dit is een beetje techy, dus misschien waardig van een volledige bericht op zijn eigen, maar ik heb gevonden deze aanpak bijzonder nuttig voor grote sites met veel pagina's die niet volledig worden geïndexeerd door zoekmachines. Vergeet niet, als een pagina niet wordt geïndexeerd, zal het geen organische zoekresultaten verkeer.

4. Forums - Zoek een handvol van de grote, high profile forums in uw branche en doe mee. Zorg ervoor dat u volledig invullen van je forum profiel en een link uw handtekening bestand. Vervolgens deelnemen aan het forum. Spam niet de andere leden, maar in plaats daarvan, help ze uit.

Als u stok rond voor een tijdje (of zelfs beter te doen wat onderzoek op sites zoals Yahoo Answers), vindt u dat dezelfde onderwerpen en vragen te krijgen gerezen over en weer.

Een goede tactiek is om een ​​lijst van veelgestelde vragen met antwoorden voor te bereiden en dan kijken naar de forums om te zien wanneer deze gemeenschappelijke vragen te vroeg (een RSS-feed is vaak beschikbaar op forums die het gemakkelijk maakt om te kijken naar nieuwe berichten worden ingevoerd).

U kunt dan duikvlucht in elke keer is er een vraag die je kunt beantwoorden. Let op, het is best om elk antwoord in iets andere woorden maken aan vervelende gebruikers van het forum te voorkomen. Het is ook OK, om te zeggen: "Hier is een kort antwoord, heb ik een langere bericht geschreven op mijn blog over het ...." En dan een link terug naar uw blog.

5. Goed zijn in wat je doet - OK, dus dit is niet echt een link building strategie zo veel als een 'hoe doen om het leven' strategie. In het algemeen, als je goed werk doen, zullen mensen naar u linken. Vooral als je goed werk doen en krijgen in de gewoonte van vragen die u werkt met te geven u een link vindt u een aantal te krijgen.

Wij streven naar een goed product te verkopen en MarketSamurai.com heeft meer dan 2,3 miljoen banden aangetrokken zonder enige formele 'link building'.

6. Publishing inhoud op uw site - Nogmaals, niet een traditionele link building suggestie, maar interne links zijn waardevol. Het is eenvoudig wiskunde dat een site met 1.000 pagina's heeft meer interne link 'juice' te delen dan de site met 20 pagina's (je zult ook pick-up een stapel lange staart verkeer door de publicatie van veel van de inhoud).

Het bouwen van meer inhoud op uw site is een killer verkeer strategie.

In aanvulling op het bovenstaande zijn er vele andere koppeling strategieën die je kunt volgen, waaronder sociale bookmarking (geweldig voor het helpen pagina's geïndexeerd), directory inzendingen, bedelen (bijvoorbeeld vragen die u zaken doet met een link naar je), competitief onderzoek, waar u gebruik tools zoals Market Samurai's koppeling profiel rapport om te zien wat koppelt uw concurrenten en kijk of de koppeling bron zal naar u linken en nog veel meer.

Dus neem een ​​kijkje nu in de Market Samurai en zien wat voor soort verwijzen domeinprofiel je hebt.

Proost

Ben

PS Net als de post? Ik zou je graag om de liefde met een Facebook 'like' hieronder te delen.

PPS Voor iedereen na de conversie serie blogposts, maak je geen zorgen, hebben we niet vergeten! Het laatste record in de serie zal binnenkort zijn!

Ben heeft 10 post (s) geschreven voor Noble Samurai

118 Responses to "Heeft u een" onnatuurlijke "Link profiel? (De aankondiging van de nieuwe "Verwijzend Domains" Market Samurai's data) "

 1. Dat is geweldig gegevens te hebben opgenomen, Ben. Vooruitblikkend naar het controleren van het uit.

 2. Bedankt voor de heads-up Ben, zal ik moeten controleren van deze nieuwe functies over mijn website portfolio om te zien of de koppeling mix staat tot controle!

 3. Ik heb gewacht op deze functies in MS. Jullie hadden echt een geweldige job gedaan. Kan niet wachten om het te controleren!

 4. Hallo Ben,

  Vraag over de abstract-feed suggestie; als ik naar Feedage en proberen om een ​​RSS-feed te maken, lijkt het dat ik de blog artikel pagina url in te voeren - geen gelegenheid om een ​​abstract en een link plaatsen naar de belangrijkste blog artikel zoals u voorstelt. kunt u een beetje meer info over het proces u suggereert?

 5. Leuk artikel, zal ervoor zorgen dat ik spreidde mijn backlinks.

 6. Groot artikel over koppelingen. De link sap u onderwijst is de naam van het spel zo waardevol voor SEO marketing en internet marketing. Het krijgen van een hogere ranking is de naam van het spel. Nogmaals bedankt

 7. Love it Ben. Great stuff zoals altijd uit de Noble Samurai groep.

 8. Great stuff Ben. Ten aanzien van RSS-feeds een heleboel mensen niet weten veel over Yahoo pijpen, maar het is een vrij geweldige manier van het creëren van een mix van feeds van meerdere websites.

 9. Bedankt voor uw informatieve bericht Ben. De RSS-sectie is een waardig onderwerp voor een post op zijn eigen, maar het is geweldig om een ​​samenvatting hier te zien.

 10. Erg nuttig artikel, Ben. Informatief, gestructureerd en niet opdringerig. Respect!

 11. Ben het waar dat domein instantie belangrijk. En domeinnaam referrals zijn te belangrijk.

  Maar de hele site links zijn nog steeds erg efective - veel effectiever dan links van alleen homepage in testresultaten.

  Ook als RDD was het enige dat belangrijk is dan zou er geen kans voor kleine sites te krijgen gerangschikt voor alles zijn.

  Maar gelukkig we het is slechts een van de factoren - zo stil domeinen met zo weinig als 10 inkomende links kan rangschikken voor lage concurrentie zoekwoorden.

  Wat exacly heb je gezien? Ranking ~ RDD. Zo ja, geef me slechts 2 voorbeelden

 12. Zeer mooie aanvulling op uw product. Wonderful bijkomende link building informatie. Zeer gewaardeerd als altijd. Thanks Ben !!

 13. Ik vond nummer 5 van uw artikel. "Goed zijn in wat je doet." Het zou gaan zonder te zeggen ... maar de trieste waarheid is dat het moet worden gezegd keer op keer. Met alle goeroes mensen te vertellen hoe makkelijk dit spul is, mensen denken dat ze samen kunnen klap een waardeloze affiliate blog en maak munt. Dat is zo ver van de waarheid.

  Bedankt voor uw goede werk van Ben.

  Vrede

 14. Deze extra info zal veel baat hebben mij als ik ben bezig mijn weg van de 2e naar de eerste pagina in een high-medium competitieve niche. En de interne links is iets wat ik van plan om nog meer te benutten. Thanks.

 15. Voor # 3, niet RSS Bomber de truc doen? Althans voor WP sites.

  Op
  Ben Stickland antwoordde:

  Hi Jason

  Ik ben geïnteresseerd jullie dat noemen. Ik heb niet gebruikt RSS Bomber, maar zal spelen met het na hoorzitting over het van Dan Raine, dus ik zal kijken wanneer ik berichten plaatsen in meer detail op RSS.

  Cheers, B

  Op
  Sameh antwoordde:

  Jason, bedankt voor de tip! Het ziet er goed uit.

 16. Dit is geweldig informatie. Bedankt voor het delen.

 17. Geweldige dingen, jullie zijn gewoon geweldig. Market Samurai wordt beter en beter elke dag.

 18. Grote post. Het is altijd leuk om zelfs enkele van de meer voor de hand liggende methoden om versterking te horen.

  Ook zet het geweldige werk verder te verbeteren Market Samurai!

  Dan

 19. Bedankt voor de geweldige link building tips. Ik hou van je RSS-tips en hebben tal RSS feed inzendingen gedaan, maar nooit volledig graped het maximaliseren van de voordelen van RSS-feeds. Ik ben het eens dat het een post op zichzelf ... of misschien zelfs een hele cursus. Ik hou van de nieuwe RDD en RDP collumns in Market Samurai ook.

  Op
  Ben Stickland antwoordde:

  Hey Michael

  Ik heb een paar andere berichten naar eerste te publiceren, maar ja, ik denk dat een RSS-functie is zeker opgeroepen.

  Cheers, B

 20. Ik hou van de manier waarop je alles meenemen naar brokken die zinvol-size bijten!

 21. 21
  Op 13 juli 2011 om 11:01
  Judi zei:

  Ja, veel meer info over een goede link building strategieën, tactiek, methoden en instrumenten is altijd een winnaar met mij. Houd het komende ...

 22. Grote info.
  Er zijn veel websites die je backlink services.
  Ze belooft duizenden backlinks voor paar dollar. Hoe zit het met het kopen van de backlinks van hen? Is het de moeite waard om dit te doen?

  Op
  Ben Stickland antwoordde:

  Meestal zijn ze onzin. Ik ben meer van een fan van syndicating uw inhoud die er zijn. Ik ben in het bijzonder op hun hoede van de koppeling verhuur regelingen.

  Met dat gezegd, ik heb onze source link building een tiental keren met goed succes, maar de link bouwers volgt in principe de strategieën op dit blog post toch - zoals ze syndicaat inhoud die ze schrijven. Het probleem met-out sourced koppeling bouwers is over het algemeen de inhoud ervan is erg flauw dus het wordt geen virale verspreiding, waar hij als wat je schrijft (ervan uitgaande dat je bent een content expert) wordt meestal gaat om meer te verspreiden, en te groeien in waarde in de tijd ( zodat uw inspanningen zal bouwen in waarde in de tijd).

  Hoop dat dit helpt, Ben

 23. Dit was zeer nuttig voor mij in het leren van wat koppeling strategieën zijn goed op hun plaats te zetten. Ik waardeer vooral het puntje van wanneer u moet zich richten op pagina koppelen versus domeinnaam koppelen. Zoals ik heb veel pagina's, ik moet richten op meer pagina linking in deze tijd om het verkeer te bouwen. Bedankt Ben.

 24. Bedankt voor de post, Ben. Dat zijn mijn top manieren om de kwaliteit links te krijgen ook. Proost :)

 25. Hoi Ben, nu heb je net verduidelijkt wat er is bogging me. Toen ik bijgewerkt mijn exemplaar van de markt samurai, zag ik de RDP en RDD en deden hun belang niet begrijpen. Nu weet ik het. Ik denk dat uw blog heeft zojuist bevestigd een van de oude gezegden "niet om je eieren te zetten in een mand". Dus niet krijgen uw links van de ene bron is wat ik denk dat je probeert te zeggen.

  Ik probeerde mijn link building inspanningen te diversifiëren, maar het is een beetje lastig vanwege mijn niche. Ik ben dan ook overwegen te gaan op een andere niches. Ik wil niet mijn eieren in één mand te zetten.

  Op
  Ben Stickland antwoordde:

  Zelfs als uw niche is klein, kunt u een verscheidenheid aan links te krijgen door 'content bridging' - zoals het publiceren en syndicating nieuwe inhoud aan 3rd party websites die is 'vaag gerelateerd' aan wat je doet, met een link terug naar uw site. Herinner, ofwel de bron van de koppeling niet te worden gerelateerd aan u. Je focus is om veel links en waar mogelijk het recht hebben 'anchor text' (bijvoorbeeld de woorden in de tekst) te krijgen. Ik heb nog niet gezien een niche, waar dit niet kan worden toegepast. Ik hoop dat dit helpt. Proost Ben

 26. Groot artikel. Ik hou echt van het gebruik van de markt Samuarai en hebben vele maanden geweest. Ik denk dat de toevoeging van RDP en RDD kan zeer nuttig zijn in de nabije toekomst. Ik ben benieuwd of backlinks van Facebook pagina's worden beschouwd als afkomstig van dezelfde doamin.

  Houd de voorwerpen die - ik heb altijd gevonden hoe meer je te delen dat de monre werk komt naar u terug.

 27. Dit is een groot artikel met een paar super adviezen, zoals altijd ben dank u

 28. Dit is fantastisch! Ik kan niet wachten om dit uit te proberen. Ik ben verbaasd over hoe krachtig een instrument Market Samurai kan zijn. Houd omhoog het grote werk!

 29. Grote post, u gedekt hier veel. Dont geven al onze geheimen weg hoor!

  RDD is zeker belangrijk, maar als Mike zegt dat ook zijn hele site koppelingen. Maar beter 10 unieke domeinnaam koppelingen dan 10 banden van het ene domein.

  Hebben jullie als het creëren van een Noble Samurai certificering?

  Ik wil een SEO aannemer inhuren, maar zou alleen naar een SEO met Samurai training nu ik heb gezien en gebruikt het zelf als ik zou willen dat ze de samurai software te gebruiken en volg je methodologie.

  Op
  Ben Stickland antwoordde:

  Hey James

  Het is niet aan onze roadmap op dit moment - maar je hebt zeker kreeg me aan het denken :-)

  Cheers, B

 30. Grote post. Het heeft een geweldige mix van de herinneringen van de dingen die ik ken en een aantal nieuwe tips. Hoewel ik niet doen "lukraak" Ik nam de tijd om "als" het. Een van de takeways voor mij was om te onthouden om mensen te vragen om uw post willen. Misschien ben ik te verlegen, maar de vraag die heel goed.

 31. Ik heb goed succes om naar een pagina van de zoekresultaten in een verscheidenheid van niches hadden - en soms verwonderd hoe mijn kleine of jonge websites zelfs zou kunnen krijgen of verblijf daar.

  Pas onlangs, ben ik begonnen met het analyseren van de RDD en bijzonder RDP en BLP correlatie als een aanwijzing voor hoge rankings. In het midden van veel, veel meer gezaghebbende en ouder domeinen met bazillions links, links naar pagina (s) blijkt een kritische stiekeme 'achterdeur' naar succes.

  Dus blijven bouwen die diepe links naar binnenpagina's, kinderen. Doe het uit de diversest (is dat een woord?) Palet van bronnen en typen als je kunt. Nauwlettend toezien op de kolommen in MarketSamurai - en je zult zien hoe de kleine man kan zijn tenen tussen de Giants ...

  Op
  Ben Stickland antwoordde:

  Love it - Ga de kleine man !!

 32. Hey bedankt voor een aantal van uw link building strategieën. Nu, ik moet terug naar MS gaan en de kassa mijn links en zien waar ik kan verbeteren.

 33. Thanks Ben .. het is net als het bouwen van je eigen huis! Je zou niet willen gewoon 2main ondersteuning beams..and net als Japan ..de gebouwen (of sites) die overleefden waren degenen wiens eigenaren hadden tijd en moeite geïnvesteerd in hun huizen gedurende vele jaren zorgen hadden ze een solide basis .. het ook verspreidt ons risico als iemand SEO methode moet doelgericht door Google ..We hebben goede stevige banden elders om de storm te doorstaan ​​en te onderhouden ranking. Liefde wordt herinnerd aan deze belangrijke concepten. Thanks.

 34. interessant, zoveel details en leuk om te weten dat ik intern kan koppelen ook!

 35. Groot artikel Ben. Ik ben al merken de RDD en RDP kolom in Market Samurai voor de afgelopen dagen.

  Ik weet niet of misschien heb ik niet eerder opmerken, of als dit is een "recente" veranderingen geweest, maar ik ben echt genieten van uw berichten en video's op verschillende delen van het SEO-spel. Dankjewel.

 36. Veel geleerd van uw post. Ik hou echt van de 2 nieuwe RDD en RDP columns. Een geweldige manier om te controleren mijn links en hoe te verbeteren op. Thanks.

 37. Ik wachtte op dit artikel als dit, dank is veel Ben

 38. Deze informatie wordt zeer gewaardeerd. Ik ben momenteel de bouw van backlinks naar twee lidmaatschap sites en het is vrij vervelend werk, zelfs met goede software, zodat elk advies dat maakt het makkelijker is als goud voor mij.
  Thanks.

 39. Naar aanleiding van de suggesties in de Market Samurai training video, één criteria voor het selecteren van zoekwoorden was de 5 factoren PR, BLP, YAH, de titel en de URL in de SEO Competition module. Deze vermoedelijk mij tot laag of matig competitieve zoekwoorden. Nu wanneer ik toevoegen RDD, vind ik dat waar ten minste enkele van de top 10 plaatsen waren niet zo competitief aan de andere factoren, ze zijn allemaal rood met 1000's verwijzen domeinen voor RDD. In veel gevallen zijn deze sites hebben slechts een handvol van BLP banden, maar hun RDD links zijn veel groter (eg.13900 RDD vs 7 BLP.) Aan de andere kant mijn site http://www.ebuildapond.com heeft meer BLP banden dan RDD koppelingen (18 vs 6). Betekent dit dat ik moet veranderen hoe ik het selecteren van zoekwoorden en degenen die ik heb gaan te hard naar boven, zelfs te zijn al is er een behoorlijke hoeveelheid groen en oranje in de SEO Competition matrix voor de andere 5 factoren?

  Op
  Ben Stickland antwoordde:

  Hi Bob

  Jouw's is een zeer goede vraag en maakte me denken "moet RDD zijn onderdeel van mijn reguliere keyword research proces?", Want op dit punt haar niet. Ik ben nog steeds bezig met mijn onderzoek naar nieuwe zoekwoorden met behulp van heel basic metrics van het verkeer, de concurrentie, en de waarde / relevantie.

  Ik vind de RDD maatregel waardevol omdat, met uitzondering van de mega sites als YouTube of Amazon etc, vertelt het geeft me een indicator van de aard van de verspreiding van de banden van de grote spelers in de markt. Als ik een markt, dit is wie ik wil spelen tegen, dus het geeft me een maat voor hoe sterk ze zijn. Afgezien van dat, het zien van RDD telt hoog over de hele linie van de sites die consequent vasthouden hoge SERPs bevestigt mijn overtuiging dat een mix van algemene link building en gerichte link building naar een specifieke pagina voor een bepaalde ranking is gezond.

  Ik hoop dat dit helpt.
  Ben

 40. Jullie blijven maar komen met de beste spullen in mijn inbox! Ga zo door!

 41. Grote info- en ik kan tweede wat je zei over no-follow koppelingen en dat ze worden "bekeken door Google toch," Ik kan je vertellen uit onze ervaring dat je in principe kan negeren volgen, no-volgen meer. We krijgen goede SEO resultaten zonder nadruk op wil volgen koppelingen.

  Op
  Ben Stickland antwoordde:

  Hi Dave

  Ik ben het eens met uw aanpak. Het schrijven van goede inhoud en het krijgen van het uit zal er een solide mix van follow & no follow links. Focussen op het werk in plaats van het resultaat van de specifieke link types is de beste weg vooruit.

  Regards, Ben

 42. Ben, bedankt voor het artikel en nieuwe RDD functie - geweldig om het te hebben. Het zou leuk zijn om RDD ook Rank Tracker module naast BL voegen.

  Heeft u ook links van video-sharing sites zoals Youtube waardevol beschouwen?

  Op
  Ben Stickland antwoordde:

  Hi Daniel.

  In een woord, ja. Terwijl ze zijn over het algemeen geen follow, ze zijn geweldig voor het verkeer (YouTube publiek is enorm) en er is een argument dat een goede mix van no-follow koppelingen zorgt voor een meer 'natuurlijke' band profiel toch.

  Cheers, Ben

 43. Thanks Ben. RSS feeds zijn nog steeds een beetje verwarrend voor mij, dus ik zal alles wat je kunt post over dit onderwerp te waarderen.
  Ook met betrekking tot interne links. Als ik wil een bepaald bericht te rangschikken, ik koppelingen in al mijn andere berichten die wijzen op de post ik wil rang voor, of is dit alleen van toepassing op pagina's, in plaats van berichten toevoegen?

 44. Hallo Ben,

  Great post, maar ik heb een vraag op de markt syndicatie. Is dat een goed idee in de massa gezien de Google Panda? Gewoon nieuwsgierig dank.

  Op
  Ben Stickland antwoordde:

  Hi Charles

  Goede vraag. Syndication (die door mijn definitie is het nemen van een enkel stuk van de inhoud en het maximaliseren van zijn waarde door het krijgen van het verspreiden zo breed mogelijk) is een kern link building proces.

  Mijn observatie van de effecten van de Panda's waren dat het drastisch verminderd het verkeer van de sites met grote volumes van lage kwaliteit van de informatie. Het raakte ook een aantal sites die, in mijn ogen, bieden goede informatie (EzineArticles.com heeft bijvoorbeeld vrij hoog redactionele normen).

  Met dat gezegd, hebben we getest over dit onderwerp uitgebreid en nog steeds vond dat syndication strategieën link building werk heel goed.

  Regards

  Ben

 45. Wow! Je deed het geweldig werk Ben over het belang van link building, kijken uit naar meer informatief over de markt Samurai.

 46. 46
  Op 13 juli 2011 om 14:32
  andy newbom zei:

  Is indienen om dingen zoals pingler en linkilicious helpen met dit als goed? Op de RSS kwestie ik bedoel?

 47. Proost Ben. Fantastisch en zeer informatief artikel.
  Zoals velen hebben gezegd, de hele RSS ding is nog steeds een beetje verwarrend voor mij - zou graag een meer diepgaande bericht bekijk op RSS indien mogelijk.
  Houd de grote inhoud komen!

  Op
  Ben Stickland antwoordde:

  Hoi Chris

  Bedankt voor dat - ik denk dat een volledige bericht of twee over het gebruik van RSS voor SEO in orde is. Bekijk deze ruimte ....

  Cheers, Ben.

 48. Ik wou dat ik had de tijd om het uit te checken verder meteen. Ik weet dat ik zal binnenkort worden gebruikt hoewel dus bedankt !!

 49. Groot artikel. Het maakt echt gezond verstand als je erover nadenkt. Meer diversiteit in de banden is gelijk aan een grotere geloofwaardigheid.

 50. 50
  Op 13 juli 2011 om 16:03
  Adam zei:

  Ik heb heel lang geleden gekocht NS en ik nog steeds don t get it. I followed all tutorials, but I t get it. I followed all tutorials, but I ben verloren. Nu, in plaats van het gebruik van NS Ik begon te "manual" weg te volgen via Google gereedschap enz. Waar kan ik leren elementaire NS gebruiken. Ik lees veel blogs die "manual" vrije manier om het te doen voor beginners toont, maar velen van hen vermelden dat NS maakt alles sneller. Nou ... I `m zeker dat het doet.

 51. 51
  Op 13 juli 2011 om 04:39
  steve zei:

  Ik denk dat ik te dik voor dit alles

  Op
  Ben Stickland antwoordde:

  Hey Steve

  Er is een aantal geavanceerde theorieën daar, maar niet los hart - dit spul kan zeker worden geleerd. Check out de vrije training video's in de dojo, ze zullen u sturen in de goede richting:

  http://www.noblesamurai.com/dojo/marketsamurai/

  Ben

 52. Bedankt voor de rss tip, ik vond het echt nuttig. Ik heb legt dit voor aan een handvol, en ik ben nu te wachten om het effect na verloop van tijd te zien.

 53. Bedankt voor de tips, het is altijd goed om verse tips over link building technieken zien. Ik zou merkte de verwijzende domeinen binnen de markt samurai en had al gecontroleerd mijn sites uit tot een gevarieerde hoeveelheid esure.

 54. Dank u voor het geweldige linkbuilding informatie, Ben.
  Ik ben blij om te Market Samurai hebben.
  Rock n roll

 55. Grote info Ben. Ik merkte de verschijning van de extra's in de software, maar dacht dat ik had een email-update gemist. Ziet eruit als een belangrijke editie van wat er al een must-have in de SEO artillerie.

 56. Die nieuwe functie (RDD) is geweldig. Ik gebruikte om majesticseo controleren om precies deze informatie te krijgen zoals ik denk dat het echt belangrijk is.

  Net controleerde de resultaten voor mijn belangrijkste zoekwoord en mijn belangrijkste concurrenten hebben meer RDD macht.

  By the way: If you do linkbuilding for a wordpress blog of yours you might want to check out these WordPress Backlink Plugins as they can automatically do the job Ben has talked about: bookmark your site, create links from a variety of different domains, etc.

  On
  Ben Stickland replied:

  Thanks for that Hendrick

  I'll check it out too.

  Cheers, Ben

 57. Hi Ben, Thank you for the advice I am always looking for new ways to build links, and this article has given me some ideas.

 58. Thanks for posting this Ben. I'm just starting SEO and this will be very useful for me later down the line when I start my linking strategy.

  God bless

  Luwte

 59. Fantastic stuff, although surprised that publishing stuff (good quality link-bait) isn't more of a priority for people!

  As well as the new Referring domains metrics, I also find the Anchor Text Analysis in the SEO Competition module revealing. (It's revealed when you click the little drop down arrow next to the URL).

  You can often see just how effort has gone into link building on a very small number of domains and having 1000′s of links all the with same anchor text is just gives the whole game away!

  On
  Hendrik @ Best Wordpress Plugins replied:

  True – very true.

  Feature request: The Samurai should indicate how many of the backlinks to that specific url have the keyword as anchor text. To rank well this is really important.

 60. great job with this article about referring domains i have been using ms for a few month is a excellent tool :)

 61. Great post Ben

  Totally agree with the referring domains. However, I would just like to add that the competition may have good backlinks from authority sites but the anchor text is often so varied it is hard for the SE's to distinguish what to rank it for especially if on page is mediocre at best.

  One of my clients actually wants some help to get ranked for SEO Manchester (yes, an SEO guy asking me for help)

  One of his main competitors has over 1 million referring domains – with over 1.2 million backlinks – that is alot, but he is only no2.

  Why not number 1? On page poor and the anchor text he is using is all over the shop – web design, seo, the url, adwords, ppc, marketing, advertising, online marketing and many more – sure you could argue that this is LSI but I would argue that if they wanted to go for just SEO Manchester I would use LSI for that and then do a separate page for the web design etc…

  Just my 2 pence worth – but thanks for all the great posts

  On
  Ben Stickland replied:

  Yeah, you still see lots of cases where On Page is screwed up and so authority sites get beaten off by little players. The issue is, it's easy to fix on page factors, it's hard to get authority!

 62. I love your writing style :) You explain things sooo well in an area that most other people almost always make sound complicated. I will be stopping by more as all this information interests and intrigues me. Hopefully I can implement your wisdom to take on some big players in my niche!

 63. 63

  Aaah great! Was looking online what it means (RDD and RDP), even on the site of Majestic this info is not given!

  So a sidewite link is not recommended?

  Thanks a lot.

  On
  Ben Stickland replied:

  Hi Sule

  I still get sitewide links for my web development company (alliancesoftware.com.au). I don't think they hurt, but it looks to me that Google has figured out this long ago and doesn't give the 'juice' it would otherwise give for that quantity of links. By rights I should have millions of links due to 'run of the site' links, but it's only been as I've done 'real' link building that I've got the rankings that matter on that site.

  Cheers, Ben

 64. Thanks Ben, Great Stuff, I always get something useful here.

  Now stop reading and go do that RSS Post:)

 65. Dear Ben at Noble Samurai,
  Once again thanks for some good hints and advice.It would be really great to track a set of SEO improvements and optimisations to an “example” site over time. Like this week going to put lots of quality backlinks to site. Next week add lots of internal links etc, and be able to observe an expert gradually ranking the site in a medium competitive niche.

  Obviously we could observe improvements in ranking via using Market Samurai.

  If someone at MS has loads of time maybe you could do it for us fans and wannabe SEO successes.

  Regards Simon

  On
  Ben Stickland replied:

  Hi Simon

  That's actually and idea I'm playing with for blog posts. Eg just pick out a dummy site and then apply specific strategies and blog about the outcomes. It's not perfect because external influences (competition etc) can mess with it, but I think you're right that it'd be an interesting approach.

  Cheers, B

 66. Is it really good idea to have backlinks from a site that has nothing in common?

  On
  Ben Stickland replied:

  Ahh – this is a can of worms, with lots of different views :-)

  If link building is about publishing content on other sites (which it generally comes down to), then you'll tend to to get most of your links from either related sites (eg niche based forums) or from general sites (eg article directories, news sites etc).

  So whilst it's likely that you'll get links from related sites, I personally don't stress about it to much. Limiting my link building activities to related sites I find very restrictive. My ideal link is one from a high authority site with the right anchor text, and if it's in a related niche then that's a bonus, but more because the visitor traffic that clicks on the link will be more qualified.

  Cheers, Ben

 67. Ben, I have a question here, what about free blogs from for example wordpress.com, blog.com, blogger etc. If a link is coming from a free wordpress.com blog for example, will it be considered as link coming from separate domain. What I mean is, if I have 2 links from 2 free wordpress.com blogs http://www.a.wordpress.com and http://www.b.wordpress.com , will they be considered as 2 domains? Can someone help me?

 68. I've known about the importance of RSS but really have basic knowledge on how to use it effectively.

  I look forward to your post on that subject, hopefully in the very near future.

 69. Ben,

  Great point about asking people to “like” your post. I never thought about that and I can see how that could dramatically increase your response.

 70. I'd be very interested if you did a more in depth post on RSS feeds as this is something I'm totally ignorant about.

  Dave

 71. Thanks again for the great information market sumarai keeps getting better.

  Best wishes.

  Drew.

 72. Thanks for that great post Ben,

  SEO is a very complicated and multifaceted world, where people just starting out in it can easily find it hugely overwhelming. I'm the non-techie half of my partnership, so still learning in a wide variety of areas.

  There are just so many factors involved, but posts like yours highlighting general points of best practice are a god send for knowing which approach to take and where to put the most limited resources of time.

  I hadn't realised the full power and benefit of the RSS feed, so thanks for pointing that out! Was that a surprise to everyone else?

 73. Thanks Ben
  I've been following the links to page more than anything, but RDP and RDD are showing why I'm not getting beyond position 8 to 10. Those above generally do have a better spread of links.
  A really helpful addition to MS.
  Dank
  Kam

 74. Ben, great functionality and features, thanks for the post.

  On this subject, I need to create a backlink profile for a client. Generally for that, I use OpenSiteExplorer, Yahoo Explorer, maybe Majestic, etc. However, I had not considered using Market Samurai for this previously.

  You made a reference in your post to “Market Samurai's link profile report”. Is that a specific report we can find in MS, besides the SEO competition tab and the data there?

  Also – is there any way to very quickly add batches of URLs (ie internal pages) for a site, to pull backlink data for?

  On
  Doug@SEO Consulting replied:

  Oops, One Correction to my comment above: I meant to say “…create backlink analysis report” not “profile”

  On
  Ben Stickland replied:

  Hi Doug

  Sorry it's taken a little while to come back to you on this.

  Firstly, the profile report is a relatively unknown component in the SEO competition tab. Check out the training video here .

  Note, this report isn't directly printable, but you can export the data. Also, it's based on Yahoo Site Explorer, which is gradually dying (eg getting slower and the data looks to be a little dated). We're exploring options to replace it with.

  In relation to adding batches of URL's to pull backlink data for, in the SEO Competition tab, click the add custom URL link and you'll get the full on page / off page data set (including the various measures of backlinks).

  Proost

  Ben

 75. Great Post . Will have to continue on with your suggestions especially the RSS

  Dank
  Doug

 76. Thanks for the excellent update as well as the new Referring Domain Count. I use Market Samurai exclusively for my keyword and competition search as well as other features. It's also good to be reminded of the basics of where to submit and to keep a balance in mind.

 77. I really enjoy all of your posts Ben and I am looking forward, with anticipation, to your series on backlink building. Any idea when that might be?

  On
  Ben Stickland replied:

  Hey Grant

  I really just had the thought as I wrote this post. I've got a couple of important topics I want to post about first, but after those I expect I'll come out with a link building series.

  Proost

  B

 78. VERY USEFUL!! Can't wait to check this out…

  This is a good metric to show our clients too in our monthly reports becuase we can show BEFORE and AFTER snapshots.

  Great work, as ever – keep it up :-)

 79. Thanks for the info', Ben. As a newbie to niche marketing i've soon come to realise that SEO is a complex animal – quite overwhelming, in fact! Your non-nonsense advice is much appreciated here at the bottom of the ladder!

 80. Hi Ben,
  Thank your for this explanation. Unfortunately ( for me ) I am still not sure how to interpret this information. Could you please clarify a couple of things?

  I am looking at a domain that has RDD of 85,434 but RDP of 0. BLP of 0 . BLD of 5,969,181
  Could you take this example and help me to understand it please. Is this a niche I should go after or not? With this added information on MS I am at a stand still until I know how to determine if the competition is too strong or not. I apologize if this should be obvious, but I hazard a guess that there might be a couple of other MS fans with the same question.
  Thanks,
  Seb

  On
  Ben Stickland replied:

  Hi Seb

  It's actually a little tough to give a definitive answer as the above scenario could represent a few different situations, but I'll give it a go.

  Firstly, in terms of general principles, I still target keywords based on basic competition metrics like SEOC, SEOTC and then when looking at the SEO Competition Tab, I look at on page optimisation (Title Tag mainly), and off page factors being mainly BLD & BLP and page rank. Also remember, the point of keyword research is to find the most likely prospects for content and then 'get writing'. It's about increasing your odds by picking keywords you're best positioned to win on, but you won't win them all (at least not early on).

  I should also say, I'll publish content on keywords I'm unlikely to rank for (which sounds crazy I know) – because this is often the popular stuff that my audience wants to hear about!

  Back to your question – I typically find that rankings are taken by sites that fall into a few different categories. First there are the mega sites like Amazon or Article directories that have huge RDD and BLD counts and look like monsters, but they're actually not, because although they're powerful, they're also competing on everything (so unless you're competing with their home page), you can generally feel OK about competing.

  Then there are niche sites that focus specifically on your industry. When I see niche sites that themselves have high RDD and BLD as well as good on page optimisation, I'm a little more cautious, because this represents a specialist site specifically focused on the keyword I want. It doesn't mean I can't get it, it just says there will be more work involved.

  Finally, you'll still see smaller 'thin' sites maybe for opportunistic affiliates or small business brochure websites with only a few pages that are basically biting around the edges. Unless these sites have the exact keyword as a domain, then as a more serious player in your market (eg publishing content and building links over time) you can expect to beat them.

  I'm not using RDD as part of my regular keyword research for every term, but rather I'm finding examples of online business that I want to be like (eg who are the leaders in my field) and asking 'what kind of backlink profile do they have? '.

  The depressing news is that in every market I'm looking at, the niche specific leaders have RDD's in the thousands or more, so I think it's fair to say the 'SEO Goldrush' is coming to an end, and the era of the dedicated online marketer has come. The good news is, I'm still finding that small players who take their business seriously can become niche leaders, and the work required (which is still very 'do-able') is typically rewarded well financially (the Internet is still getting more popular!).

  Cheers, Ben

 81. Very Good information in your article.I especially liked the link building tips.In particular, tips 2 and 3 which I am going to try out as they are new to me.Thanks for the excellent info.

 82. Hi Ben,

  Thanks so much for taking the time to write back to me. I really appreciate it and I think I may have some inkling of how to interpret this stuff. I just couldn't understand how a domain could have RDD in the thousands and 0 BLP and 0 BLD.
  I assume by dedicated online marketer you mean people who do this full time and are concentrating on building up a limited number of sites into large very competitive ones.
  Thanks again

  Seb

 83. Good post, Ben. I've been noticing that a lot of pages with several times as many backlinks are often being beaten out by pages with very few for some of the keyword phrases I've been researching. Doing a PR analysis showed that the site with the higher backlink numbers was often getting hundreds of links from the same domain, making them worth very, very little. I'll definitely be spreading mine around.

 84. Thanks again, these new stats for RDD and RDP will give us additional great insight as to what our competitors are doing as far as their backlink building efforts go. I have been going to Majestic SEO to look at this info – now it is available on the same screen of Market Samurai! WOW!

 85. One of the best and more useful article on the subject!
  Thanks again. :-)
  Jp

 86. I've found Market Samurai to be the most stable and very easy to use compared to a lot of other SEO software out there, cheaper too! Great Job Guys!

 87. I used MS to get my clients hotel ranked in the Big G for keyword phrase that the former marketing guru could never do. It took the last 3 months of last year, but my client booked over 600K more then he did all of last year in just the first two and a half months! :) Bedankt jongens!

  On
  Ben Stickland replied:

  You need to ask that client for a pay rise :-)

 88. This is a excellent tool to have to make sure you don't get caught up in anymore of Gs 'Farmer' updates when you are not their target.

 89. Thanks Ben for that valuable post about the new additions to Market Samurai. I'll be checking these additions out shortly and have a play around with them. I must say, I enjoy your style of writing and explaining things. Keep up the good work…Grant

 90. Hi Ben,

  Excellent blog post. Is what you are saying that an unnatural link profile will damage your rankings, or is it just that it won't help as much?

  Dank

  On
  Ben Stickland replied:

  Hi Tonny

  Great question – an unnatural link profile won't help as much, rather than hurt you.

  Proost

  Ben

 91. Hi Ben,

  Thanks for your great insight sharing. Actually, I have been really confusing in the past how do this SEO works until I followed your tips which give me more knowledge able to apply to my business. I'm also aware that most of everyone they are focusing on sending backlink to their main domain instead of pages.

  Anyway, look forward for more great tips from you guys.

  Casey H

 92. Wow. I haven't check MS for so long, probably 3 months. And I have to said, the post is better since it get back to the basic of SEO.

  I like this RDD and RDP. I didn't see them on the software yesterday because I didn't look at my setting. heheh.

  Great job guys.

 93. great stuff and allwayes interesting new features you come up with

  dank