Adakah ini 'BARU' SEO?

Share Button

Future of SEO Berikutan pembunuhan beramai-ramai daripada Penguin update Google dan pelepasan alat mengingkari mereka, saya dapati satu perubahan yang menarik yang berlaku dalam masyarakat SEO.

Saya harus mengakui, apabila saya mendengar idea baru buat kali pertama, saya biasanya mengambil dengan sebutir garam ...

TETAPI - apabila beberapa orang yang saya menghormati mula bercakap tentang idea yang sama - itulah apabila saya duduk dan mengambil notis.

Berikut adalah Apa yang berlaku ...

Beberapa minggu yang lalu, saya menonton sesi 'Papan putih Jumaat' oleh Rand Frishkin lebih di SEOmoz.com.

Rand meramalkan dalam tempoh 6-12 bulan akan datang di sana akan menjadi perubahan besar dari 'membina' link kembali ke arah 'pendapatan' pautan, dan mencadangkan beberapa cara yang sejuk untuk melakukan ini termasuk:

 • Menyertai komuniti dalam talian yang aktif dan sahih dengan cara yang orang notis anda dan pautan ke kandungan anda secara organik.
 • Menjadi aktif di rangkaian media sosial.
 • Tetamu blog di blog 'terkemuka dalam niche anda.

The Piece Seterusnya Teka-teki yang

Kemudian minggu lepas mengenai webinar 'mengingkari Tool' kami, Leslie Rhodie yang sering dipanggil 'Godfather SEO' bercakap tentang kepentingan melibatkan diri dengan pasaran anda dan berkongsi slaid berikut:

Apabila saya melihat slaid ini, saya menyedari bahawa Rand dan Leslie pada dasarnya mengatakan perkara yang sama ...

Dalam dunia pasca Penguin, cara terbaik untuk mendapatkan kedudukan teratas, menjana trafik dan meningkatkan jualan anda adalah untuk menyambung dengan pasaran anda, menyampaikan kandungan yang besar dan memberi tumpuan kepada menambah nilai tulen kepada kehidupan pembaca anda.

Dan kemudian ia memukul saya ...

The 'NEW SEO' adalah sebenarnya - Kepimpinan Pasaran

Daripada cuba untuk mencari kelemahan dalam algoritma Google dan 'permainan' sistem, usaha anda kini jauh lebih baik menghabiskan masa memberi tumpuan untuk menjadi pemimpin dalam pasaran anda.

Masalah BESAR dengan Kepimpinan Pasaran ...

Satu-satunya masalah dengan idea ini untuk menjadi peneraju pasaran ialah ...

Ia mengambil FOREVER!

Jika anda cuba untuk sentiasa menghasilkan artikel yang berkualiti tinggi, video, dan podcast DAN melibatkan diri dalam perbualan dengan pembaca anda melalui Facebook dan Twitter - anda boleh dengan mudah berakhir bekerja 10 jam sehari.

Malah artikel berita CBS mendedahkan bahawa 61% daripada pemilik perniagaan dalam talian berkata, mereka bekerja enam hari atau lebih seminggu, dan lebih daripada 10 jam setiap hari.

Sekarang saya tidak tahu tentang anda, tetapi itu TIDAK mengapa saya mula perniagaan dalam talian!

Bagaimana Untuk Menjadi Pemimpin Pasaran Dalam 5 Minit Hari

Berita besar adalah bahawa terdapat satu lagi cara untuk menjadi pemimpin pasaran dan kami ingin berkongsi dengan anda hari ini.

Anda lihat tahun lepas saya berucap di satu seminar Ed Dale, dan saya bernasib baik untuk berada di dalam bilik itu, apabila seorang lelaki bernama Pete Williams dihantar THE persembahan TERBAIK yang pernah saya lihat di acara Pemasaran Internet.

Pete telah sila memberi kita kebenaran untuk berkongsi sebahagian daripada persembahan yang bersama kamu, dan dalam video yang berikut - ia mendedahkan bagaimana untuk menjadi peneraju pasaran dalam hanya 5 minit sehari.

Ia agak seperti Minggu Kerja 4 Jam - pada steroid!

Setiap orang yang telah menonton video ini, telah benar-benar terpesona dengan apa yang Pete boleh dicapai dalam 5 minit sehari menggunakan sistem super bijak untuk memanfaatkan masa dan pengetahuannya.

Hanya 14 minit video yang lama, jadi pastikan untuk menonton hingga ke akhirnya.

Marilah kita tahu apa yang anda fikir mengenai video dalam komen di bawah, dan jika anda berminat dalam 'hacks perniagaan' - pastikan anda mendaftar untuk kami webinar yang akan datang PERCUMA dengan Pete .

Salam mesra,

Eugene Ware
Ketua Pegawai Eksekutif
Noble Samurai

Eugene telah menulis 18 post (s) untuk Noble Samurai

189 Responses to "Adakah ini 'BARU' SEO?"

 1. Yang besar, dan juga ia mengapa ia adalah super penting untuk mendapatkan ke dalam niche yang anda seronok bekerja dalam. Sama ada melayari, kerohanian, atau Smurfs, anda hanya perlu untuk melibatkan diri dalam masyarakat, dan ya, mendapatkan pautan dan bukannya bekerja di membina mereka. Pasaran Kepimpinan - di mana ia di! Terima kasih Eugene.

  Pada
  Rene Miller menjawab:

  Hanya tertanya-tanya; yang tidak mungkin bahawa ini adalah bagaimana ia digunakan untuk? Bahawa hari sebelum Penguin ini dan lain-lain apa-apa langkah yang diambil oleh Google telah diambil kerana mereka mendapat bosan mendengar orang mengadu tentang bagaimana semua ini "guru yang" telah menjadikan ia pendapatan yang besar dengan bijak menipu sistem dengan kaedah menghubungkan mereka? Walaupun entiti yang lebih kecil yang benar-benar cuba untuk payudara dalam dan didengar; yang mahu mencari rezeki serta tetapi tidak berminat di busting pasaran internet terbuka luas dan menjadi guru yang paling kaya di blok? Mungkin, hanya mungkin, Google sudah mempunyai semua ini dalam fikiran apabila mereka memutuskan untuk memotong semua orang turun di buku lali supaya mereka akhirnya terpaksa bekerja untuk apa yang mereka mendapat? Dan mereka tidak akan dapat masuk dan krim tanaman dengan shortcutting mereka? Saya bukan sesiapa, saya tidak faham itu semua lagi kerana saya baru bermula tetapi ia kedengaran seperti mungkin saya bermula pada masa yang betul dan mungkin mempunyai peluang untuk bertaraf dalam beberapa tempat-tempat di mana saya tidak akan mempunyai mempunyai peluang yang sebelum ini?
  Saya hanya meminta?
  Terima kasih.

 2. Wow - itulah beberapa strategi yang hebat. Melihat ke hadapan untuk mendengar lebih Selasa depan.

  Pada
  George berkata:

  Maklum balas penetapan jawapan forum idea adalah cukup sejuk. Berikut adalah tip bagaimana untuk membuat ia lebih mudah dengan ketara pada diri sendiri dan VA anda: http://screencast.com/t/1vKg3UDZX

  Pada
  Ryan MendenhallWordpress SEO menjawab:

  Idea yang hebat George! Jika anda pada mac, anda boleh melakukan apa yang Pete lakukan, dan bukan menyimpannya dan disertakan, anda boleh menyeret fail secara langsung dari pemain Quicktime ke dalam e-mel anda di bawah soalan dalam e-mel. Dia tidak menunjukkan bahawa, tetapi dia melakukannya dengan video yang lain.

 3. Ini adalah kandungan yang besar. Saya dalam! Terima kasih kerana berkongsi ini. Jumpa anda pada 13 November.

 4. Dude, yang benar-benar AWESOME! Bahawa lelaki Pete Williams adalah MAN! Saya pasti akan cuba hack produktiviti yang beliau berkongsi dalam video. Pasti mendaftar untuk Webinar juga. Terima kasih kerana meletakkan maklumat yang baik ini bersama dan berkongsi secara percuma.

  -Chris M.

  PS - Pautan kepada DomainSamurai.com pada http://www.noblesamurai.com/products.php rosak.

 5. Tips benar-benar hebat!
  Ia hanya terlalu buruk bahawa ia wont mungkin bagi saya untuk mendaftar untuk Webinar secara langsung kerana 8:00 AS Masa, sama 03:00 waktu tempatan untuk saya ...

  Adakah anda berfikir bahawa ulangan yang akan avaible?

  Terima kasih!

  Pada
  Tom menjawab:

  Saya juga ingin tahu jika ada akan menjadi satu rakaman semula webinar tersebut. Saya tidak dapat hadir tetapi ingin melihat maklumat ini.

 6. Pertama, Terima kasih kepada Eugene kerana menganjurkan untuk Pete berkongsi ini. Sejak alat mengingkari yang telah keluar semua saya seolah-olah telah melihat adalah taktik menakutkan dan orang merengek mengenainya. Ini adalah besar !! Tindak balas yang positif untuk menangani dunia yang berubah-ubah SEO. Kita berada dalam dunia yang sedang berubah dan saya percaya sesuatu yang lebih baik. Ya pemasaran online akan lebih sukar tetapi ia akan memaksa kita untuk menjadi kurang malas dan meletakkan lebih banyak masa ke dalam kualiti.

  Saya dapat melihat bagaimana idea ini ini Pete boleh bersindiket ke podcast dan video untuk You Tube serta cukup hanya. VA boleh mengedit jawapan direkodkan membersihkannya dan hanya mencatatkan soalan di depan. A video yang mudah boleh dibuat dengan powerpoint atau tama juga.

 7. Video hebat, (ya saya melihat ia sepanjang jalan melalui) mendapat beberapa tips berguna untuk menjadi lebih berkesan dengan masa saya dengan semua perubahan Google baru, yang telah memandu saya gila!

  terima kasih

 8. Video ini agak bermaklumat dan sesuatu untuk berfikir tentang - alat mengingkari yang digunakan oleh google tidak akan berfungsi seolah-olah ia tidak maka ia hanya untuk bekerja di syarikat-syarikat kecil seperti Google tidak akan membenarkan mereka kehilangan berjuta-juta pelawat untuk pengiklan antarabangsa yang lebih besar - ia cuba untuk memaksa orang ramai menggunakan google adwords untuk mengumpul lebih banyak wang untuk mereka!
  Ini seterusnya akan membuka pintu untuk enjin carian yang lebih untuk mengambil alih - seolah-olah google hanya akan membiarkan orang-orang yang mempunyai hubungan atas di halaman 1-4 hasil carian yang lebih kecil maka pemain akan mendapat ditendang keluar kecuali berbelanja di adwords!
  Juga alat mengingkari akan gagal kerana saya untuk satu dan lain-lain demikian akan bermula menghubungkan link buruk kepada pesaing kami!
  Hey jika anda mempunyai apa-apa untuk kehilangan mengapa biarkan google menang dengan memaksa syarikat-syarikat untuk membeli adwords!
  Jika cukup kita mulakan menghapuskan orang mengiklankan kos dengan melakukan pautan buruk bagi mereka, maka google akan mati!
  supaya mengingkari adalah lagak ngeri publisiti untuk meningkatkan pendapatan adword dan akan gagal!

  Pada
  Kafir Mike menjawab:

  Saya masih berharap FTC mengetuk Google pada * ss mereka. Kembali pada awal 80-an, syarikat telefon utama terpaksa berpecah oleh Feds. Mengapa? Kerana mereka begitu besar mereka tidak boleh berbuat salah (di mata mereka) - dan seluruh dunia terpaksa bersabar dengan mereka ** ia.

  Satu perkara yang saya jujur ​​boleh mengatakan bahawa hasil carian Google telah benar-benar mendapat ** itty. Saya mencari maklumat mengenai pemasaran untuk peguam - dan Google memberikan saya kembali maklumat dari 05 & 07 - benar-benar relevan, yeah ...

  Carian lain memberi saya laman classified besar.

 9. Apa kandungan yang besar! Bukan sahaja adalah "bagaimana untuk" pembuka mata, tetapi proses Sindiket dihadkan ia ... seperti acara kemuncak yang besar selepas bunga api memaparkan pada 4 Julai.

 10. Konsep Great mengenai Kepimpinan Pasaran. Saya cuba menonton video itu tetapi ia tidak akan bermain. Saya akan menyemak kembali tidak lama lagi.

 11. Saya telah foolowing semua perubahan dalam SEO. Soalan saya: Saya mempunyai blog baru (yang disenaraikan di atas), dan saya tidak tahu di mana untuk memulakan membantu pangkat laman web ini. Cara lama saya adalah untuk menggunakan rangkaian dan perkhidmatan sosial seperti "Adr Sosial" dan "Social Monkee". Saya jadi bosan dengan beratus-ratus jam yang mendapat sia-sia apabila Google perubahan peraturan!

  Bolehkah anda menyenaraikan langkah-langkah yang diperlukan untuk sampai ke bahagian atas enjin carian di pasaran SEO baru ini?

  Adakah terdapat apa-apa perkhidmatan menghubungkan selamat yang tidak akan disasarkan sebagai spam pada masa hadapan?

  Pada
  Susannah menjawab:

  Hey Thomas, saya mempunyai bantuan luar biasa dan keputusan dari Becker & Cass lebih di Sumber-Wave.com. Anda akan belajar timbunan dari mereka dan mereka juga mempunyai perkhidmatan SEO yang menghayun.

  Pada
  Scott menjawab:

  Thomas, dalam kejujuran semua, jika anda tinggal WhiteHat dalam semua yang anda lakukan dan daripada usaha yang sama ke dalam SEO anda, anda akan mendapati bahawa perubahan peraturan seperti Google tidak akan memberi kesan kasih banyak.

  Laman Kualiti + Kandungan Kualiti + Kualiti Pengedaran Kandungan = Keputusan Kualiti

  Saya berharap formula mudah ini membantu anda lelaki : D

 12. Cinta idea! Video ini memberikan saya satu tan idea-idea lain untuk penyumberan luar kerja sementara masih menggunakan suara saya sendiri. Melihat ke hadapan untuk webinar tersebut.

 13. 13
  Pada November 3, 2012 pada 05:16
  Dale Pålsson berkata:

  Terima kasih kerana maklumat ini. Dunia internet sentiasa berubah dan bergerak, tetapi begitu juga kita. Melihat ke hadapan untuk Webinar anda, saya berharap anda menyiarkan rakaman itu, saya perlu berada di tempat kerja pada masa itu. Juga sebagai nota sampingan, iaitu hari pilihan raya di sini di Amerika Syarikat, jadi menyimpan bahawa dalam fikiran.

 14. Eugene,
  Terima kasih kerana besar pemasaran SEO dan teknik kemas kini anda, mereka benar-benar membantu saya mendapat sehingga kelajuan.
  Saya telah berkecimpung dengan IM selama 11 bulan sekarang.
  Februari lalu (hanya 9 bulan yang lalu) saya mengepam keluar halaman arahan baru bagi produk khusus disasarkan setiap tiga atau empat hari, dan mendapat beberapa ini untuk pangkat di Google search MUKA SATU, dan NOMBOR 2 atau 3 jawatan, dalam masa 4 hingga 5 hari menerbitkan halaman (dengan kedudukan tertinggi di halaman SEO).
  Perkara yang SANGAT berbeza sekarang!
  Halaman tersebut tidak lagi muncul di mana-mana berhampiran halaman satu ...
  dan saya tidak lagi boleh dengan mudah mendapatkan kedudukan halaman pertama bagi kebanyakan muka surat kata kunci ekor panjang yang disasarkan.
  Upgrade algorythm baru Google telah banyak berubah hasil ranking saya. Trafik saya, dan jualan, telah menurun secara mendadak.
  Pada bulan September akhirnya saya menyedari bahawa saya perlu belajar dan melaksanakan kepimpinan pasaran untuk membina pemasaran internet model perniagaan yang mampan.
  Terima Eugene anda untuk wawasan anda dan kandungan yang besar anda untuk mulia Samuri.
  Saya akan mengikuti anda dari sekarang.
  Regards,
  Peter Brenner, Toronto, Kanada

 15. Video yang hebat. Saya tidak pernah terfikir untuk melakukannya dengan cara itu, dan sedikit Sindiket yang pada akhirnya adalah apa yang menjadikan ia benar-benar penting.

  Apa yang juga menarik mengenai kaedah ini adalah bahawa anda tidak perlu untuk meneka apa yang pasaran sasaran anda mahu tahu mengenai. Mereka memberitahu anda secara khusus!

  Masa telah berubah untuk SEO, dan jika anda tidak menggabungkan teknik seperti ini, dalam masa yang singkat anda akan jatuh cara belakang.

 16. 16
  Pada November 3, 2012 pada 06:05
  Brad berkata:

  Ini sememangnya perkara baru. Asli SEO sentiasa tentang menjadi pemimpin dalam niche anda dan menyediakan kandungan yang berharga yang orang mahu pautan ke (link umpan). Tanya mana-mana IMers sebenar yang enggan menggunakan perkataan "Guru" seperti Pat Flynn, David Risley, dan lain-lain Mereka bercakap tentang membina perniagaan dalam talian dan jenama.

  Hanya yang berbeza sekarang dengan pautan adalah bahawa ia adalah kualiti atas kuantiti. Anda perlu mempunyai hubungan bukan sahaja daripada kandungan yang relevan, tetapi kandungan itu perlu pada tapak / domain berkenaan.

  Matt Cutts telah berkata bahawa pautan masih lebih besar daripada media sosial, tetapi mereka sedang berusaha untuk menambah isyarat sosial menjadi sebahagian yang lebih besar.

  Jadi, pada asasnya, anda perlu untuk mendapatkan anda adalah pautan laman berkualiti tinggi yang berkaitan. Satu-satunya perbezaan daripada sebelumnya adalah berkualiti perkataan.

  Pada
  Kafir Mike menjawab:

  Satu-satunya masalah seorang pun dari laman berkualiti tinggi mungkin akan mahu untuk menghubungkan kepada anda atau mahu mengenakan anda jumlah bulanan yang bagus untuk link kualiti tinggi.

  Pada
  Brad menjawab:

  Bergantung kepada niche anda dan apa yang anda memanggil berkualiti. Jika anda rangkaian dalam niche anda, anda akan dapat untuk mencari tapak untuk posting di. Jika tidak, anda sentiasa boleh membuat rangkaian anda sendiri, yang saya lakukan. Perlahan-lahan membina bagus, tapak yang berkualiti dengan kandungan yang unik pada semua benar-benar unik Kelas A, B, C IP.

  Pada
  Italysound menjawab:

  Amin!

 17. 17

  Inilah sebabnya saya masih terus menggunakan Pasaran Samuari lebih pertandingan.

  Apa yang saya telah berkata sejak Panda. Jika anda mahu menjadi di atas, berhenti perjudian sistem dan proses belajar untuk bekerja lebih bijak.

  Terima kasih Eugene, artikel yang besar.

 18. Wow! Apa cara yang besar dan unik untuk melibatkan diri dalam perbualan yang menggerakkan kepimpinan pasaran!

  Walaupun saya tidak lagi dalam kedudukan untuk outsource ini (apa-apa!) Sebahagian daripada perniagaan baru saya, saya pasti boleh menerima pakai strategi, dapatkan baik pada ia, dan bekerja lebih bijak di meletakkan diri saya dalam kedudukan untuk berbuat demikian pada masa akan datang!

  Terima kasih untuk berkongsi!

  Bob

 19. Ini adalah video yang hebat! Saya benar-benar menghargai nilai sebagai produk Samurai pengikut.

  Sudah pasti tidak sabar untuk webinar minggu depan!

  Terima kasih!
  seofloyd

 20. Hi Eugene. Jawatan besar. Suka 'hacking' tips. Saya mempunyai satu tempahan ... tidak ada isu-isu hak cipta apabila merumuskan soalan forum dan membalas?

 21. 21
  Pada November 3, 2012 pada 06:23
  albert berkata:

  Terima kasih, tetapi biarlah saya mengambil meneka bahawa Pete Williams adalah tidak lama melancarkan produk baru?

 22. 22
  Pada November 3, 2012 pada 06:26
  Mike berkata:

  Saya minta maaf, tetapi bilakah kali terakhir Ed Dale sebenarnya melakukan apa-apa SEO sebenar? Beliau begitu jauh daripada realiti bahawa ia adalah mustahil untuk memanggil beliau sebagai. Beliau bercerita tentang SEO banyak, tetapi apabila kali terakhir dia sebenarnya melakukan ini sendiri?

  Mike

 23. Kualiti kandungan memang satu-satunya cara untuk mendapat perhatian dan membina kuasa, kerana ia adalah pada usia cetak, tetapi ia adalah baik untuk melihat anda menangani "bagaimana".

  Taktik Nice dalam video. Mungkin juga memuat naik audio yang jawapan kepada Podcast anda juga.

 24. Hey Eugene!

  Terima kasih banyak untuk berkongsi video ini. Walaupun ia agak sedikit sukar untuk memahami semua yang saya fikir saya mendapat apa yang ia adalah kira-kira, tetapi saya tidak tahu jika ini adalah terpakai dalam bidang saya.

  Anyways ... mempunyai hujung minggu yang hebat!

 25. Tidak pasti bahawa Webinar Leslie adalah bernilai lebih kecuali untuk cuba untuk mendapatkan orang ramai untuk membayarnya $ 500. Dia benar-benar tidak membuktikan banyak apa-apa semasa pembentangan beliau.

  Tetapi jika dia adalah betul, bukan dengan berkesan membuat Market Samurai sama sekali tidak berguna?

 26. Saya bersetuju dengan anda Eugene, saya terkejut sebenarnya bahawa terdapat banyak agensi SEO masih menyokong massa bangunan link. Kami menggunakan Samurai Pasaran apabila merancang kandungan blog kami untuk pelanggan di dalam dan di luar tapak dan kami telah dilakukan sejak Penguin. Kami bekerja atas dasar bahawa kandungan yang besar menarik pautan secara semula jadi dan biasanya ini adalah sangat relevan dan sumber link itu berharga.

 27. 27
  Pada November 3, 2012 pada 06:40
  Raul berkata:

  ada soalan yang hanya mahu mendaftar untuk Webinar.

 28. Video yang besar dan pandangan bagaimana yang profesional melakukannya akan menjimatkan jam setiap hari.
  tidak boleh menunggu untuk webinar tersebut

  terima kasih

 29. Hi Eugene,

  Im dalam

  Tks

  Evandro

 30. Ini adalah video benar-benar hebat, ia benar-benar masuk akal yang baik untuk menggunakan tips ini di Forum.

  Anda benar-benar boleh mengambil tips ini dan menggunakannya dalam pelbagai bentuk, seperti blog dan media sosial.

  Terima kasih untuk berkongsi! Melihat ke hadapan untuk webinar tersebut datang.

 31. Itu adalah luar biasa membantu. Saya berkata "luar biasa" kerana masa adalah THE premium bagi kebanyakan kita di sini, jadi grooving dalam VA untuk membuat semua langkah-langkah kerja bunyi sebenarnya boleh dilaksanakan. Di mana Pete pergi untuk mendapatkan VA beliau? Adakah ia pilihan yang di luar negara?

  Pada
  Paul Barrs menjawab:

  Stan, tidak tahu di mana Pete juga dengan beliau VA, tetapi kira-kira setahun yang lalu, saya berlari $ 20 menambah dalam Warriors untuk Sewa Seksyen pada Forum Pahlawan (mencari VA pada dasarnya mengambil alih tugas-tugas biasa saya) dan menerima hampir 40 maklum balas dalam masa sehari. Saya disusun melalui mereka, ditemuramah setengah dozen bahagian atas dan dipilih ... 2. kehidupan perniagaan saya telah berubah secara dramatik sejak - menjadi lebih baik :)

 32. Hmmm, dan ia semua bunyi cukup menarik ... tetapi ... saya diperiksa akaun posterous Pete di preneur.posterous.com dan saya masih sedikit tidak jelas tentang bagaimana dia mendapat apa-apa pautan balik atau lalu lintas ke laman web utama beliau. Jawatan forum beliau langsung tidak mempunyai hubungan dalam tandatangannya.

  Juga, dia sangat sporatic akhir-akhir ini dengan posting dan beberapa jawatan forum dipetik sebenarnya dikaitkan dengan laman jualan dan bukannya forum post sebenar. Bagaimana ini mendapat bersindiket lain media sosial dan ciri-ciri utama memberikan "wang" laman web apa-apa faedah?

  Mungkin saya kehilangan sesuatu, saya suka jika seseorang boleh menjelaskan sedikit lebih baik.

  Terima kasih,

  Pada
  Martin menjawab:

  Fikiran saya betul-betul ..! Kemasukan terakhir pada Posterous beliau adalah 22 Ogos, dan 12 Julai adalah yang sebelum itu - seolah-olah telah berhenti Pete sebenarnya melakukan kebanyakan apa yang dia mencadangkan dalam video ini ..?

 33. Ini adalah video yang hebat, akan mendaftar hari ini untuk webinar.

 34. Hi Stan ..

  Pemikiran saya temurun .. Saya mempunyai sebuah firma kakitangan penyumberan luar di Filipina dan kami menyewa VAS dari seluruh dunia. Malah kami telah memulakan satu bahagian khusus bagi pengambilan Pembantu Maya ELITE .. pasangan saya Shereen Vesalpour boleh membantu anda sumber yang VA besar pada bajet yang baik, e-mel beliau adalah shereen@elitevas.com

 35. 35
  Pada November 3, 2012 pada 07:10
  Rene berkata:

  Terima kasih kerana video ini memberi inspirasi. Saya suka melihat webinar ini tetapi kerana perbezaan masa yang saya boleh tidak (ia akan ditunjukkan 03:00). Adakah terdapat rakaman ini yang anda boleh dihantar ke mel saya?

  Teruskan kerja yang baik

  Pada
  Karolina menjawab:

  Sama di sini - ingin melihat webinar tersebut, tetapi tidak boleh kekal sehingga begitu lewat ..

 36. Saya suka tips dalam video banyak. Dan saya pasti anda boleh mempercepatkan penciptaan kandungan lain dengan cara yang sama.

  Saya tidak fikir ini adalah masa depan SEO walaupun. Ia hanya pemasaran yang baik dan sesuatu yang boleh membuat laman web yang kurang bergantung kepada SEO. Ia juga pada dasarnya menetapkan bahawa laman kuasa dibina daripada laman niche. Tempat berbahaya adalah tapak kuasa yang bergantung kepada SEO. Cara Google sedang mengubah peraturan hari ini, anda boleh kehilangan satu tan kerja dalam masa yang singkat. Ini jenis idea-idea pemasaran akan membantu melepaskan diri dari itu.

  Saya telah membaca kajian kes dilakukan oleh orang lain bahawa perkara-perkara ini benar-benar tidak melakukan mencangkung untuk tempat anda di SERPS itu. Backlinks masih bekerja seperti yang dilakukan oleh sesetengah jenis automasi. Sudah tentu, masa untuk perkara-perkara yang mungkin terhad. Tetapi menjadi peneraju pasaran akan mengurangkan pergantungan kepada lalu lintas carian, jadi ia semua evens keluar.

 37. Saya suka link baru pendapatan cara, tetapi ia juga akan membawa satu set baru isu, apatah lagi tentera dirinya sebagai "guru", yang saya sudah merasa jijik pada ketika berfikir tentang laman jualan menggelikan :)

 38. 38

  Barangan besar, idea-idea yang baik.
  Pemasaran Internet penuh dengan tugas-tugas berulang-ulang.
  Video ini menunjukkan satu cara untuk menggunakan VA.
  Kebanyakan IMers cukup terang.
  Menggunakan VA menghilangkan bahagian yang membosankan!

 39. 39
  Pada November 3, 2012 pada 07:21
  Terence berkata:

  Satu langkah (dan merupakan salah satu yang sangat baik, saya bersetuju) untuk menguruskan segala-galanya di depan mata anda, "ruang" peribadi anda - tidak selalu hanya pada desktop anda.

 40. Saya mendapati sukar untuk memahami penyampai. Saya akan menonton persembahan sekali lagi untuk melihat apa yang saya boleh mengambil.

  Pada
  Italysound menjawab:

  Saya juga mempunyai masa yang sukar memahami loghat yang berat, terutamanya apabila dia mempercepatkan bercakap. Ia mengambil saya dua kali lebih lama untuk mendengar video ini dan saya biasanya berakhir menggugurkan dan tidak menamatkan video.

 41. Great Pos dan video. Membuatkan saya berfikir bahawa VA adalah cara untuk pergi untuk mendapatkan lebih banyak kerja yang dilakukan dalam tempoh yang lebih singkat. Menjadi seorang pemimpin pasti arah yang pergi.

 42. Saya rasa ramai orang telah sama ada diberikan di atas seo semua bersama-sama atau berpindah ke adwords seperti saya. Saya suka menggunakan teknik-teknik yang saya fikir mempunyai merit tetapi Im takut bahawa google akan bergerak jawatan matlamat lagi.

 43. Wow, anda Harus bercanda saya, kalian benar-benar tidak akan menghantar komen saya? Anda tangan memetik jawatan positif dan menendang mana-mana soalan di tepi jalan?

 44. 44
  On November 3rd, 2012 at 7:24 am
  Mark Hazeldine said:

  That guy is a genius.

 45. Nice little gem of information, tnx for sharing! Cant wait to see the webminar. Best!

 46. Hi this was really insightful. Where is the best place to source a va? And what basic skills should we be looking for in a va? How many hours work would the va do to get the initial forum topics…and what is the approximate cost? Terima kasih

  On
  Paul replied:

  I advertised in Craigslist and picked up two very good VAs in the Philippines. To get someone decent, be prepared to pay around $4 an hour and you will get value for money…English is pretty good, but you will need to read and check their use. But as for doing research, or using them to create logos or create websites, mine are very good

 47. Saya bersetuju dan ini menunjukkan bahawa anjakan seismik dalam kuasa telah berlaku. Pembeli telah diberi kuasa dengan maklumat dari Internet. Mereka melakukan penyelidikan produk mereka sendiri dalam talian dan tidak mahu "dijual" dengan teknik pemasaran spammy. Menjadi pakar mereka dan pergi ke sumber untuk complelling, kandungan yang berguna ialah Pemasaran Baru pembeli Diberikuasa ©

 48. Satu kaedah yang mudah untuk mendapatkan nama anda di luar sana tetapi saya tidak yakin bahawa mengirik forum akan menyediakan banyak di jalan manfaat. Ia pasti tidak akan membawa anda kedudukan 'Pemimpin Pasaran.

  Setelah berkata, pendekatan yang yang dibincangkan boleh, dengan beberapa pemikiran, digunakan untuk kawasan-kawasan lain.

 49. Saya sungguh gembira saya datang di post ini hari ini. Kerana saya benar-benar berjuang. Selepas 11 tahun berjaya melakukan apa yang saya lakukan - saya memukul dinding - dan dinding dipanggil Google. LOL

  Sebaliknya untuk menikmati kejayaan yang saya telah membina lebih 11 tahun - Saya telah menghabiskan dua tahun terakhir bekerja LEBIH hanya untuk terus hidup. Bukan cara saya melihat ia berterusan. TETAPI - post anda sekarang telah memberikan saya berharap bahawa mungkin saya boleh mendapatkan "raksasa kerja" di bawah kawalan dan mempunyai kehidupan dan perniagaan yang berjaya.

  -Kelly

 50. Saya berfikir bahawa Pete tidak digambarkan sesuatu yang sangat baru, ramai di antara konsep-konsep yang terdapat dalam video pendek ini adalah biasa kepada sesiapa sahaja yang berurusan dengan serius dengan perniagaan dalam talian dan sedang mengikuti evolusi SEO dalam bulan ini.

  Saya boleh mengatakan bahawa dia telah tertumpu dan menjelaskan mereka dengan jelas dan ringkas lagi padat, dan akhirnya dia telah menunjukkan kaedah.

  Anyway, terima kasih kerana mempunyai tawaran kandungan ini kepada masyarakat kita, Eugene.

 51. Awesome dan luar biasa pada masa yang sama - kerana ia adalah satu strategi yang datang dengan sebenar "bagaimana-untuk" alat. Terima kasih kerana penjimat masa!
  ~ Pukul

 52. Sekeping halus yang benar-benar menyelesaikan masalah bagi saya. Sekarang saya tahu bagaimana untuk menggunakan VA yang berkesan untuk mengembangkan perniagaan saya. Terima kasih banyak

 53. Info Great cant menunggu sehingga webinar tersebut

 54. Don't forget that google is still an algorithm. The best advice re current SEO presents current empirical data as to what is working and what is not working.
  Placing your trust in a selected guru is just as bad as placing your trust in a monolithic organisation that categorises web sites for profit.

  On
  Valerio Martinuzzi replied:

  Saya bersetuju dengan anda.

 55. Watching this it makes me realise that to succeed I need to take the next step. Hope I can get to the webinar but when you live in Australia they are always in the middle of the day!

 56. Thanks Eugene,
  Very timely as our market is in transition.
  Your value add is really impressive, keep up the great work.

 57. 57
  On November 3rd, 2012 at 8:10 am
  Max Milian said:

  Barangan yang hebat! Brilliant.

  But the syndication stuff… Isn't the posterous syndication “Dead in the Water”. Something called Duplicate Content killed that.

  On
  Susannah replied:

  Hey Max,
  Duplicate content is a bit of a smoke screen. Just think of all the news articles floating around the web about the same topics, and all the curated content that Google rewards because it's from an authority site! Adding genuine value to your audience will always be rewarded.

 58. 58

  Let's get real. There is NO royal road to geometry. Becoming an expert takes 10,000 hours of hard work and being seen as true market leader will still take years of worthy contribution — not quick and dirty posts to forums of naive newbies.

  Despite the clever trick shown here via a VA, becoming and being an authentic market leader will never be achieved in “5 minutes a day.” This kind of “quick, easy route to riches” can only appeal to those with just a high school education and related uneducated con artists bent on fooling people.

  Don't be a hack!

 59. Hey Eugene,

  What a great article and video that you have shared here!

  Great idea on the forum posting and how to become the market leader by outsourcing the process but still keeping “your voice”.

  I took notes and will be implementing this into my business. Keep the value added content coming.

  Patrick

 60. 60

  Great blog and video! Thank you for the tips. One question: what was the name of the Quicktime tool that Pete used to record the forum response?

  Thanks again for the continuing help.

  On
  Brandon replied:

  QuickTime Player is what Pete said in the vid he used.

 61. Great information, is the webinar going to be recorded, I am on night shift on the 13th, would also like more information about finding a VA.

 62. Thank you Eugene for sharing this awesome video!

  It is a lot of information for me to digest for I am new to the online business world. You are right in the sense that Pete makes it very easy to follow what he is teaching and fun at the same time since he shoes the steps in real time!

  Have a great weekend and see you in the Webinar.

  Greetings from Mexico.

 63. Thanks Eugene, a great video

  Business is all about systems. The better you are at doing this, the more focused you will become and as a result, the more money you will make.

 64. Thanks, that was really great! I wish I could afford a VA, but this is something I could start working on myself for now and I hadn't really thought of doing the forum posting in that way. I like the idea of using the forum question and answer as a new topic that could be submitted socially!

 65. concise and effective way to deal with repetitive tasks in the shortest amount of time. terima kasih.

 66. 66

  This was great. It's a planned strategy for becoming a recognized expert in your area. I'd like to see how it applies to local businesses that are more obscure and don't really have audiences that spend time in forums. But, I suppose if you create strong articles and content, you will get credit.

 67. Nice work. Most of what I read and hear is redundant these days, so it's refreshing to actually learn a new tidbit that will save me time while I position myself as a market leader in the middle-aged entrepreneur space ( http://www.middleagedentrepreneur.com ). I just signed up for the webinar.

 68. You were right on. This was one of the most eye opening quick bits I've seen yet. THANKS!!!

 69. I used a VA from the Philippines for over a year, and was really impressed with her work, so we invited her to Japan and now she works in our Tokyo office as my full-time PA !

 70. Great stuff Eugene,
  one thing that bothers me above others.. Starting from scratch in any single niche will never make u decent income. And u can't be authority in more than 4 niches, this is still not enough.
  Does this mean that internet marketing gets closed for most newbies? And even veterans will have to downsize their autoblogging empires to a few blogs in niches where they are authorities?
  This looks like a major collapse in a market place that will have dramatic implications on internet marketing as a business.

 71. If you can't afford a VA then use
  1)a few feeds into GReader and
  2)the dragon dictation app on the iphone – will type what you say (95% + accurate with a British accent) can send this directly by email from the app to syndication (posterous)

  Not saying it is better but it is the middle ground which I am caught in!!

  I will be on a flight on Tuesday…. any possibility of a replay??

  Please???

  On
  Cloe replied:

  Thanks james great tip.
  VA can cost as little as $75 per week so if you think about how much your time is worth – I'm sure even with limited productivity you would get your money's worth. But getting your VA to also use google reader to find forum posts is a great additional tip.

  VA's are worth weight in gold if you find a good one. Hang on to them – treat them well, pay them well and you will get so much more done if your day.

  Cloe

 72. Excellent…very smart – signed up for more..and look forward to the webinar. Thank you for sharing!!

 73. Someone in one of the forums I frequent uses this method. Here's a few tips on what *not* to do;
  -Don't start the post with “hey its Nick Morris here” as the guy did in the video above. After a while of posting like this it starts to look pretty weird and spammy and several people have already called this person (in the forum I visit) out on it
  -Don't use filler. In the video above it seems like he provided one quick tip but gave it in a whole paragraph worth of response
  -Make sure you are providing good quality content. If it takes longer than 5 minutes to come up with something valuable then spend the time to do it

 74. Hi there

  Saya dalam. Satu wawasan yang sangat berguna proses yang mudah untuk bekerja dengan berkesan. Melihat ke hadapan untuk belajar lebih "hacks"

 75. Thanks guys, saya benar-benar menikmati video dan bagaimana ia diikat dalam kajian semula audio dengan mendapatkan orang lain untuk melakukan kerja.

  Barangan Great

 76. Hi,

  Bagaimana pula untuk menghubungkan mp3 sambutan
  dari withing forum.

  jadi jawapan mp3 akan dimuat naik
  kepada salah satu daripada laman web anda dan dikaitkan dengan
  dalam thread forum seperti ini:

  "Hey joeschmoe123, saya telah mencatatkan terbaik
  menjawab kepada soalan yang sangat tajam anda di sini :. http: // "

  sememangnya forum tersebut mungkin atau mungkin tidak membenarkan itu.

  Berikut adalah kelebihan saya boleh lihat:
  1) anda ge menghubungkan ke laman web anda dari forum
  2) anda boleh menghantar maklum balas pada rangkaian posterous anda
  untuk divesity (dengan syarat mereka boleh memainkan mp3).

  Pendapat? komen?

 77. 77
  Pada November 3, 2012 pada 11:12
  TheEye berkata:

  Hi, saya rasa ini adalah satu kaedah yang besar.

  Ia juga boleh digunakan jika anda melakukan semua kerja sendiri.

  Dengan menetapkan parameter dan bilangan jawatan yang anda akan mengulas kepada, anda memotong masa proses melalui semua jawatan di forum membuang.

  Jika anda menggunakan ucapan pengiktirafan perisian, anda boleh memotong langkah terjemahan.

  Windows has speech recognition software built in. This works well for some people who have American or English accents.

  The error rate for this software was too high for me. I have an Australian accent and minor speech problems (stammer, mumbling etc).

  Dragon Naturally Speaking handled these flaws without any problems. The few errors I get, I fix when I do my first edit.

  PS I don't consider my Australian accent a flaw. Microsoft has only optimized their speech recognition software for American and English accents.

 78. 78
  On November 3rd, 2012 at 11:44 am
  Paul Manley said:

  named Pete Williams delivered….

  Loved the video… what i could understand of it. He has an awful Aussie accent.. or and i could not not understand much of what he said. What I did gt, I liked very much and thank you for the effort tin getting to use. I'd love a transcript
  thanks again
  paul

 79. Thanks to share this video, it was very useful information trick and tips become a market leader. It was inspiring me what I should to do next to get best results of my website. Niche – choosing right keyword – make unique and high quality content to a website – active in forum,etc.

 80. This is all very new to me and I will need to watch the video several times to begin to work out what it all means.
  I am in New Zealnd and would like to watch the webinar but I'm not sure what time it would show here. I too hope that a recording will be left for those of us who will not be able to attend.
  Thanks for sharing

  On
  Lee replied:

  If all times were expressed in Zulu time or GMT then we could universally work out what time to go on line. est. I think means eastern standard time which is about 6 or 7 hours in front or is it behind me. So I think Zulu time is the internationally agreed communications time for all radio signals from ships and aircraft so why not from internet marketer?

 81. I saw the changes coming. The golden words are always the same “thinking outside the box” knowing what your customers wants.

 82. 82
  On November 3rd, 2012 at 1:41 pm
  omar pereira said:

  hola desde venezuela, para los habla hispana sur americano, el video deviera tener impreso letra de los contenidos de los comentarios de cada tema en los videos,para saber de que se habla y comprender y aprender y aprecial su contenidos graciaº eugene

 83. Interesting – others are saying SEO is dead. My jury is still out.

 84. link isn't working

 85. These are great hacks! You don't even need to turn your computer on – you could use your iPhone to record your replies and ten send them to be transcribed. Actually I could do all of this from bed before I start my day!

  Looking forward to the webinar!

 86. I still think that good SEO and online marketing is down to producing great content and not about trying to tilt the search engine behavior towards your own benefit putting in little effort.

  Sorry but 5 minutes a day per project is just not enough if you really want to have brilliant results. You just cannot expect to establish a good relationship with your customers ie visitors in such a short period of time.

 87. Hi Eugene,

  First, Rich Schefren, and now Pete williams! Looks like there is subtle shift happening in Noble Samurai's business.

  Just watched the video above. Unfortunately, couldn't clearly follow Pete's part because the audio is a bit jumbled for someone like me from India. Is it possible to have a transcript?

  Look forward to the webinar…

  Terima kasih.

 88. Hello Eugene,

  This isn't “NEW”.

  Ken Evoy over at Site Build It has been preaching this philosophy for almost 10 years now. His approach has always been to build useful content first and once you have established traffic you can then apply whatever monetization methods you wish.

  The issue people have had, and why so many people have tried to game the search engines, is that they don't want to wait before earning money.

  You could argue that many people have earned more money by gaming than building an established brand or website, but where are they now?

  Like any worthwhile business, it often takes a lot of time, and initially working for not very much, to build a successful business, but once it is built it should reward you for years to come.

  So, to sum up, it isn't new, it's just the same process any successful business needs to go through, whether online or off.

  On
  Rene Miller replied:

  This is so flippin' true; I get so tired of getting crap email wanting me to buy this or that to get my “whatever” to the top of the page for the SE to recognize me. Or buy this or that product and it will put me there with no effort. Or buy these 500 backlinks when I knew they were going to probably just fall apart. It had to be harder than this! Thanks for confirming. There is a way to do it; you have to be honest to build it in the long run. These fly by nights whose top dog is getting richer than rich will eventually break his nose upon falling. Unfortunately he is taking money from people that he knows will never make it. Thanks again .
  Rene'

 89. Thanks so much for putting in a good word for Virtual Assistants!

  Evernote is great for sharing audio recordings with your VA. Great on mobile devices, too. The VA can transcribe the audio in the same note as the recording, and it will all be searchable for future use. Evernote also integrates with Podio.

  Podio is like crack for productivity junkies.

 90. This was a wealth of new ideas that is changing the SEO strategy. Way to go on how you are bringing these thoughts to fruition.

 91. This is some thing unique technique, I love it.

  Thanks a lot for this grate video.

  By Harsh Gupta
  Web Developer & Designer
  http://www.techinfocomp.com

 92. Love The Content, Now Waiting for the Webinar :)

 93. 93
  On November 3rd, 2012 at 9:00 pm
  Johnny diablo said:

  Wow! That is bloody brilliant! I have been struggling with exactly this sort of thing and this is the perfect hack for my own enterprise. Thanks a lot!

 94. I learned to get a virtual assistant, I have been thinking about it for awhile and this just made my decision. I look forward to the webinar.

 95. Am I the only one to have no audio??

 96. Wow! Ini mesti saya video yang paling penting saya telah melihat sepanjang tahun! Saya tidak boleh percaya saya tidak pernah memikirkan cara ini. Pete adalah seperti berwawasan. Saya pasti untuk webinar tersebut!

  Tidak sabar!

  Terima kasih

 97. Saya telah melihat di mana-mana akhir-akhir ini Pete. Hal itu adalah lebih menarik daripada yang paling dan sangat tepat pada masanya.

 98. Hi,
  Saya dapati kandungan yang sangat menarik dan ingin menggunakannya dalam blog yang akan datang. Walau bagaimanapun, pergi ke posterous.com dan check-out, saya mendapati bahawa:

  1) Laman web ini telah diambil alih oleh twitter awal tahun ini - akibat yang tidak diketahui
  2) Banyak (walaupun pameran itu) pada laman posterous.com telah memilih untuk bergerak blog mereka di tempat lain berdasarkan pengambilalihan twitter

  Bolehkah anda mengulas mengenai nilai sebenar menggunakan laman ini ketika ini seolah-olah menjadi kes itu? Saya mempunyai masalah NO jua untuk melihat 'hal pintar' dalam menggunakan perkhidmatan tersebut - dan ingin menggunakannya diri saya - tetapi kedua-dua isu-isu di atas make cincin loceng penggera ....

  Terima kasih terlebih dahulu!

 99. c'mon serius ???? Adakah anda lebih menarik dan maklumat "BARU" untuk berkongsi ??? SHT ini LAMA ..

  Tindak balas kepada video:
  lelaki ini tidak tahu apa yang dia bercakap tentang dan bukan orang yang tepat untuk dipanggil seorang pakar. Beliau menyebut "Anda tidak boleh menyerahkan kepimpinan pasaran" .. NERAKA YA! Saya dari Filipina dan saya mewakili PLAYER BESAR dalam industri SEO dan mempunyai sosial melibatkan diri dengan niche pelanggan kami dan saya dapat membawa lebih banyak kredibiliti kepada pelanggan dan telah membina reputasi yang lebih kepadanya. Anda tahu mengapa orang outsource barangan seperti itu? Masa dan Wang. Setiap ahli perniagaan mengetahui bahawa apabila anda tidak boleh menampung penduduk skala yang besar anda sentiasa boleh mewakilkan, oleh itu, penyumberan luar adalah salah satu penyelesaian yang terbaik. Mengapa? Ini akan menjimatkan banyak wang dan anda mempunyai masa yang lapang untuk menguruskan faktor-faktor lain dalam perniagaan anda dan dapat bekerja barangan lain yang anda perlu memberi perhatian yang lebih kepada.

  Masalahnya adalah ok untuk outsource, anda hanya perlu memilih syarikat KANAN atau orang yang tepat untuk outsource kepada. Nuff Said!

  Pada
  Rene Miller menjawab:

  Thank you very much for your input here. I am so new to all of this stuff that I have to rely on what other people SAY that I should do. Hopefully they have enough expertise to know what they are saying. When someone like you comes along and challenges what an expert is telling me, then what do I do? I don't! It is then that I FREEZE in fear of making a mistake in what I am about to do. So now, I am back at square one with a site and a domain name; but no content yet. It's been that way for about two months and I sure am not making any money with it like that.
  It just seems like everyone has an argument but I need a great recipe and I'm tired of paying money for crap!

 100. Okay, this looks like it'll save an hour a day. What about the other 9-10 hours?

  I look forward to the webinar!

 101. Hey Eugene,

  I think we're coming to the conclusion that cheating isn't a sustainable online marketing startegy and we all need to be authentic (Black Hat excepted, we all know it works). Online as offline.

  I'm glad I never turned away from earning links, but I was tempted.

  Where does this leave Article Samurai?

 102. 102
  On November 4th, 2012 at 1:45 am
  Robert C. said:

  Great Info! but where would you go to outsource the work that would be needed? Is there anywhere online that you could go for this? If so can you please post some of the places and links that you think are best.

  Terima kasih banyak!
  Robert C.

 103. Loved that. I'm excited to get a better feel for this onward syndication of the forum content. In my case, as an expert in the area of “how fiction really works”, this strategy is going to work (in my opinion).

 104. Thanks for this cool strategy, makes a lot of sense. Almost everything we write on the web about our website or niche, must be exploited through OScial Media, Sindication, Email marketing, etc. Great tips, thx again, and I looking forward that promising Pete Williams webinar.

 105. I don't have a VA, and it will likely be a while before I can afford one. It would interesting to hear some ideas for those of us who are truly going solo.

  Terima kasih

 106. Any tips for good place to get Virtual Assistance that would work well with this? My experience with VA's has not been so stellar.

 107. Hey, this is nothing new but one of those things people forget or just leave out due to laziness

  I actually set up GAlerts for my clients and then get them to write a reply on a forum, blog post, reply to reviews, yahoo answers etc etc etc
  :)

 108. I think it's great that others are talking about this. As the Internet is always evolving it only makes sense that marketing methods would evolve too.

 109. Hi,

  Thank you for great vid. I 2 quick questions:

  1) You create a new blog only for responses from forums. What if somebody will steals you replies and add his own links and post it in his own blog? For example your competitor? It will be scoring for his leadership? Sorry of my question, because my english is not very good I want to know that I understand well.
  2) Is this duplicate content?

  Thank you for answer in advance..

 110. Fantastic stuff and so simple to implement this business process. VAs are an incredible asset to anyone's business and I like how you use them.

  See you at on the webinar!

 111. Hi guys
  I am struggling everyday to get some more clients and just may not be able to afford this outsourcing. I have a small business which i just started to engage to 2nd gear.
  On the video it all sounds HOT & COOL but on real life, not all of us could afford such services.
  Would more than appreciate it if you could reply and help me to solve this one out. (it is a kind of a puzzle, isn't it?)

  Thanks a lot
  Avishay

 112. 112

  Yea i work 40 hours a week. And bank $40k for it. And I take off whenever i please. Have anytjing i want or need amd travel where and when i please. Damn. Heres an idea try for the 4 hr week AFTER you can support yourself. If 61% of internet marketers work 10+ hours per day just to get by well then my friends you do not have what it takes to make it as an internet marketer. Percayalah. You making the kind of money i am you are not worried about how many hours you work because its ridiculous money. The kind of money that will set you for life. Better plan is to work 40 hours a week as an IM amd retire in 5 YRS. Im 31. I could retire tomorrow. Done deal.

 113. 113
  On November 4th, 2012 at 10:01 am
  Structured Takedowns said:

  Wow – Eveybody is so easily impressed. Me- Not So Much.
  Market Samurai has a vested interest in SEO in the form of a Product. Leslie Rhode has a vested interest in the form of Coaching And Product. Peter Williams has his own workflow- Big Deal. Leslie Rhode and You are having to reinvent yourselves to be some way RELEVANT. Except that you are not! Its tired tired Reactive shape-shifting. Lets get REAL – using SEO as a primary means of Ranking in Google is still increasingly out of your control- changing algo, blending results, changing the number of results on page 1 and even the radical personalisation of results coming down the pipe. TAKE A BREATH AND THINK ABOUT IT – Ranking Results increasingly do not Stick. SEO really has become a subset of Advertising. It is achievable as a Residual bi-product of Paid Advertising. Paid because you need to count your time and cost of tools. Nothing is Free about SEO. If you achieve ranking in Google that can be Secondary to finding methods to drive clicks or calls to a site or direct to a Client. Setting out to commercialise anything using SEO as the Primary means is setting your self up for failure. To perpetuate an idea that a New SEO method is going to change that is simply disingenuous. You guys know this already- you are far too close to the coal face not to have understood this for quite some time !

 114. Dear friends, this is valuable information. I'm definitely going to try all recommendations shared in the video. I really liked the idea of using question and answers in a forum that could be submitted socially.

 115. 115

  Fantastic video! It's not often an expert will outline a strategy AND the step-by-step tactics to achieve that strategy. Pete's done such a good job of providing value that I will definitely be attending the webinar.

 116. Great video and great stuff from Pete, anybody got any advice on where the best place is to source a VA from?

 117. Absolutely Awesome…

  This is the result of being on top of your game. I have been so overwhelmed these past 2 weeks with actually learning my business's basic. I am an Internet Marketer in the making and I've chosen Article marketing as my specialized market.

  This video was amazing in the area of time saving and effectiveness. Just knowing that there ARE easy ways to be effective and relevant without spending your whole day doing something is refreshing. Spending time in your field and having the attitude of “Path of Least Resistance” can birth these innovative ideas.

  I love watching leaders work. They inspire me! :) Thanks Peter and thanks Eugene.

 118. Sorry this is *not* the new SEO.

  Having VA's tell you what forums to post on?

  Sorry my noblemen.. you either are digging deep for SEO material and topics or just doing your friend Pete a favor by posting his ideas.

  More constructively, I would think it would be more proactive to amass a network or *training* a squad of team members enlightened to your niche. Have that group, on your company's behest comment, post, and contribute as experts of your 'school of thought'. This would be a more stunning presentation and idea.

  The new SEO is about getting social signals from great work, not from spending 5 minutes a day posting on forums.

  Still love ya, not a hater, just adding to the conversation.

 119. Great information thanks for sharing this wonderful content.

 120. Great Lesson thank you. I'm afraid I can't be next tuesday 13th. I'm in Europe and that's too late for me.

 121. Great stuff, I am really impressed. Showing how pete achieves his strategy on a concerete example was very helpful for me compared to hearing some new theory only. Market leadership is a challenging task to achieve, however striving to get it is even the best way to add value to web and to people using the web to make their lives better. Looking forward to the webinar :) thanks a lot!

 122. Excellent video, very much looking forward to the next video hacks. I can see massive benefits to this!

 123. So good to see “action steps” we can follow thru on, instead of the usual smoke and mirror stories…
  Meat an' 'taters, every time ;)

  Thanks Eugene, keep 'em comin'

 124. You guys have always provided top-notch software, information and training. See you on November 13.

  Terima kasih
  J&R Marketing

 125. I watched Rand's video and Leslie's webinar and I agree – there is a lot in common. Rand's video is somehow short to me and doesn't answer all those question I had when I first heard about this “new era”. I'm glad that I've found the original webinar with Rohde. My questions were: can unfair competitor build crappy links to my site and get it penalized, or can someone maliciously use disavow tool to point one's site as spammy to google. Leslie said something very important about the whole thing. That if you do some REAL, valuable marketing on your site, than competitors building crappy links to your site will just waste their time. He also said that google a/doesn't need nobody to point “bad sites” to them as they easily find them themselves b/ assumption that they'll include signals people are sending through disavow in penalizing sites.

  If it will really work as it's supposed to I'm just glad. I sincerily hated whole kaboodle with article building, spinning, backlinking, profile building, spamming blogs. I never participated in it but watched some sites doing this going up in ranks which really sucked. let's hope we're heading towards better times where web is actually built for a user and by a user

 126. 126

  That's astonishing… I've just watched a 10 minute video that suggests I audio record something and get an admin person to transcribe that into words – it takes YOU five mins a day, plus your ADMIN 2 hours – in my book thats 2hrs and 5 mins (seeing as those of us that do this in the real world don't have admin staff) – plus all the time it would take to find the forum posts (on my own)

  Thanks for the thought though.

 127. 127

  Is the complete video ( 90 mins ) from Pete available online somewhere ?

 128. So often I follow links in emails that I get and fail to even click on the videos that are embedded. For this one, I almost did that, and then at the last second I started it playing in a hidden tab. It took 30 seconds in to Pete's portion of the video before I realized this was a must see video. Something that will shift my thinking.

  Well done.

 129. Very Interesting, although what is pete doing IF their are rebuttals to his conversation…???

  Now he is basically stuck in reply hell…

  If anything, PROPS for the syndication idea..

  wont make it to webinar.. I hope you will record it..

  Cheers,

 130. I feel like an idiot for not thinking of that simple solution myself.
  Terima kasih

 131. So, after all these Google updates and changes we are back to forum commenting. Wow! Frikkin break through!

  How is this so much easier than just following your 4 blogs on Google Reader and typing out your own replies quickly?

  You guys are running out of “excitement” and “breakthroughs” I think.

 132. Great way to speed up forum posting. Looking forward to the webinar.

 133. I love how you explained in great detail about how the new “new SEO” is Market Leadership! This is so true I agree 100% that this is the new way to follow. Be unique, rich, and ultimately written by us as the expert. No more outsourcing people! Do the hard work, and it will pay off!

 134. Great video from Pete and look forward to his pending webinar on the 13th Nov 2012.

  Joe

 135. I really liked this Video for the fact he showed how you can still stay involved in your whole marketing equation. This is extremely useful for people like me that use marketing systems for businesses we run offline.

 136. Ahhhhhhh. That was very efficient. I would've never thought about the audio recording & syndication aspect.

  Can't wait to see the tasty treats that will be in the webinar.

 137. What website did he mention when he talked about syndication? I could not understand what he was saying.

 138. I found Pete's video very helpful, I was actually struggling with forums as it was taking up much of my time. Two thumbs up to noblesamurai for sharing this with us!

 139. Great suggestions. Time management is such a big thing for all businesses.

 140. nice video, learned a few things that may can help me out.

 141. This was great. I'm hoping you're going to be recording the webinar, because it's not at a very good time for me.

 142. Very interesting recording. Going to attend the webinar next week. I like the idea and need to truly take the steps laid out. It makes sense, but I also feel that there is a need to provide good content to an established group and not the newbies.

  The best part of the video is that it got us all to think… how can we differentiate ourselves from the rest of the pack. It is that thinking and also the actions we take that will make us better, as well as our businesses.

 143. 143
  On November 6th, 2012 at 11:50 am
  Henry Bockman said:

  Very interesting video! What I'd like to know is are there any similar methods that can be used for all of the social media sites that are out there? How can you track all of the social media sites for things that you can post on, and what systems are available that will post my comments and posts to as many social media sites as possible easily.

 144. Hi Eugene,
  Thank you for sharing Peters video. It provided some great content and ideas to work smarter…not harder.

 145. Nice video. Saya belajar banyak daripada ini.

  Menunggu Webinar seterusnya.

 146. 146

  Laman web saya adalah untuk memberi maklumat, khidmat nasihat dan latihan kepada pemilik perniagaan kecil kedua-dua dalam talian dan luar talian.

  Saya bekerja di forum-forum untuk mendapatkan idea-idea untuk posting blog saya dan laporan tetapi tidak memikirkan untuk mendapatkan VA saya untuk melayari forum untuk saya. Saya menggunakan audio meluas jadi saya perlu transcriber juga. Saya akan membunyikan keluar untuk melihat sama ada dia mampu melayari forum juga.

  Great Eugene dan Pete pos. Saya akan berada di sana pada 13 Nov.

 147. Seo menarik yang baru mempunyai banyak persamaan dengan seo lama ...

  Fancy sebenarnya berusaha untuk menjadi peneraju pasaran bukan hanya menyediakan kandungan bumph untuk mendapatkan longgokan pautan buruk sekali untuk produk semula dicincang satu sama menyedihkan atau tidak perkhidmatan begitu besar!

  Cenderung untuk bersetuju dengan poster lain yang 5 minit sehari melakukan forum posting hampir tidak mungkin untuk membuat sesiapa sahaja pemimpin pasaran tetapi hey - Saya mungkin salah.

  Saya tertanya-tanya apa strategi Peter akan mencadangkan kepada seseorang menjual 'mahu' perkara seperti berkata - seni?

  ... Saya mengesyaki sangat sedikit pencinta seni berjaga malam cuba untuk memikirkan bagaimana untuk mendapatkan tangan mereka pada hanya sekeping hak untuk menggantung lebih perapian.

  Kebanyakan orang-orang yang bergaul di forum-forum seni jarang post soalan lain daripada di mana / bagaimana / dan kepada siapa boleh saya menjual seni saya :)

  ... Dan itu pasti tidak menjadi isu yang boleh diselesaikan dengan jawapan 30 kedua dalam apa jua format.

  Obviously, – there are some technical questions – and most artists could certainly answer those but I'm not at all sure that doing so would result in sales and isn't that the real point of it all.

  Maybe hacks – like tricks – are for kids. Silly rabbit!

  Hmmm – now who else remembers that ad – I wonder?

 148. Cool tip!

  Tell me, does he make a article post for each question? ie lets say the VA answered/transcribed 10 questions… would you then make 10 articles (1 for each question) and post it on Posterous or just 1 big article and put all 10 questions in 1 article?

  Thank you kindly!

  Caroline

 149. good, but from France we cannot follow your webinar during the night.
  too bad

 150. Great video thanks Pete, will definetly be watching the webinar.

 151. 151

  Dear Nobles :)

  I live in Hungary so the 8pm US time is not managable for me to take part in the webinar…

  my Q:
  is the webinar going to be uploaded to noblesamurai.com?

  thank you for your kind answer and have a great day y`all!!
  peace&love&unity

 152. Apart from the technique learned that was great!, the main takeout for me was, to achieve 5 minute market leadership is to not over think your responses to forum posts and trust the initial response that comes to mind – will save time and afterall you are a market leader right!

 153. Ed Dale has been teaching Market Leadership for years. And now, it is the clear path to success. Thank you Ed.

 154. Nice one,

  I have heard this before. Though automating the forum posting is something very unique and a new. Terima kasih.

 155. 155
  On November 8th, 2012 at 5:26 am
  DeDe Neill said:

  Once again great content.. Thank you .. I have registered and looking forward to the webinar.

  Can you leave these webinars up, dont pull them down. Sometimes it is necessary to come back and watch again, so much information is given a quick review helps when trying to follow instructions. Leslie R webinar came down too quick, only got to watch half way. It is now been pulled down, is there anywhere we can see it again.

  Looking forward to this webinar.

 156. And the light goes on!
  Brilliant, thanks so much for that great “hack”.

 157. 157

  brilliantly clear and concise content I shall be looking out for the “hacker of the year”.

 158. Artikel yang besar. However I believe that more social signals online tied with offline marketing will becrucial for “new SEO”. And who knows what new animal will Google release next? :)

 159. Great news but the time means it will be 1.00am in the UK, please run a replay to all that signed up.
  here's hoping

 160. Loved the video. Great idea! I had gotten Dragonspeak to attempt to something similar, only for content creation for web design clients. However, I could never get it to work right for me and eventually gave up due to time constraints. It also didn't do the manual part of searching for the relevant stuff and sending it to my email, nor posting the stuff for me. Definitely going to implement this strategy in the way presented as well as for content creation for clients that don't have any.

  Terima kasih!

 161. Great Video on new SEO to come. I will be careful and this video warns and helps me to keep my rank in search engine for my website.

 162. Hello everybody!
  English is not my native language and that's why I missed a lot from Pete's speaking, even after listening such places several times.
  So, could you tell me what software I need to duplicate his method in recording answer and drag-and-drop audio file into e-mail client (I use PC, not Mac!) and what software he using to auto-insert a lines that “this is a audio answer and bla-bla-bla”?

 163. What website did he mention when he talked about syndication? I could not understand what he was saying.

 164. Great useful information once again! Your so right choosing the correct tools (Market Samurai and others) and systems such as Pete's is crucial to online success. I love the business ,but if your not careful you can spend 10-12 hours a day tying to effectively promote a business and still make very little money.

 165. 165
  Pada 12 November, 2012 di 11:15
  Glenn berkata:

  Video yang menarik. Saya bersedia untuk mencuba idea-idea Pete dan melihat bagaimana ia berfungsi. Saya mempunyai loghat Jamaica jadi saya ragu saya boleh menggunakan Quicktime sebagai Pete lakukan.

 166. Jika anda ingin menjimatkan masa, mengambil pembantu maya. Perlukah saya kagum? Ini adalah maklumat benar-benar tidak berguna, dan saya tertanya-tanya bagaimana untuk membalas benang forum boleh meningkatkan kedudukan ...

 167. Ini semua maklumat yang baik tetapi tidak ada menyebut backlink ini.

  Apa link yang anda meninggalkan dan bentuk apa?

  Jenama, kata kunci atau generik?