Adakah Anda Mempunyai Satu "luar biasa" Link Profile? (Mengumumkan baru "Domain Merujuk" Pasaran Samurai ini data)

Share Button

Kebanyakan orang tahu bahawa link inbound ke laman web anda (apabila digabungkan dengan pengoptimuman di lokasi) merupakan pemacu utama kedudukan, terutama untuk kata kunci nilai yang tinggi. Sebahagian besar daripada kita juga tahu bahawa tidak semua pautan adalah sama dan pautan yang dari laman kuasa tinggi membawa kuasa lebih banyak (atau 'jus' seperti yang kita suka untuk memanggil ia).

Apa yang anda mungkin tidak sedar ialah bersama-sama dengan bilangan dan kualiti pautan, ada kriteria ketiga anda juga harus mempertimbangkan; dan terima kasih kepada rakan-rakan yang menggerunkan data kami di Majestic SEO, kami dengan bangganya mengumumkan penambahan "Domain Merujuk" data dalam modul Pertandingan SEO Pasaran Samurai ini.

Banyak Pautan, Satu Merujuk Domain

Apa yang Merujuk Domain?

Ia agak mudah sebenarnya. Setiap laman web yang berbeza yang menghubungkan ke laman web secara keseluruhan, atau laman tertentu di laman anda dianggap domain merujuk yang berbeza.

Jadi jika anda mempunyai 100 pautan menunjuk ke laman dan 90 datang dari satu laman web dan 10 dari kedua, anda akan mempunyai kiraan domain merujuk dua (kerana hanya dua laman web yang berbeza yang mengandungi pautan ke laman yang diberikan di laman web anda).

Anda harapkan untuk mendapatkan kiraan domain merujuk rendah apabila anda menumpukan usaha membina link anda pada laman web sumber.

Mengapa saya perlu mengambil berat tentang berapa banyak domain merujuk halaman yang mempunyai?

Ia jelas bahawa bilangan merujuk domain yang berbeza menunjuk ke laman web anda adalah satu faktor penting untuk ranking Google. Malah, Rand Fishkin daripada SEOMoz kemasyhuran menulis: "Dalam analisis kami data korelasi, tidak metrik tunggal mempunyai hubungan yang lebih positif dengan kedudukan tinggi daripada bilangan yang menghubungkan domain akar."

Nota: Ini petikan dari Rand kini berusia hampir dua tahun dan jika anda membaca catatan kemudian, dia kini juga memberi penekanan yang besar ke atas link dari media sosial (penemuan kami dapat mengesahkan dari kempen bangunan link kami).

Saya fikir ia adalah cukup mudah untuk membayangkan mengapa enjin carian akan menggunakan bilangan unik merujuk domain sebagai faktor ranking. Ia bukan untuk sukar untuk memanipulasi satu atau beberapa tapak dan mendapatkan jumlah yang tinggi pautan, tetapi ia sukar untuk mendapatkan link dari pelbagai sumber (terutama yang dihormati).

Ia seolah-olah saya bahawa enjin seperti Google mencari laman web yang semakin mendapat populariti link dengan cara yang kelihatan 'semulajadi' dan rujukan dari pelbagai laman adalah penunjuk ini.

Bolehkah saya mengukur mengira Domain Merujuk untuk halaman tertentu dan Domain?

Samurai Pasaran kini menawarkan dua cara untuk mengukur kiraan domain merujuk:
1. Domain Merujuk kepada Page (RDP) - kiraan bilangan domain merujuk ke halaman tertentu.
2. Domain Merujuk kepada Domain (RDD) - kiraan bilangan merujuk domain ke domain secara keseluruhan.

Saya melakukan kajian cepat 10 frasa kata kunci rawak berdasarkan objek di pejabat saya (untuk ingin tahu, saya menggunakan Latihan Dog, Curtain tassels, Flat Monitor Skrin Ulasan, Winnie the Pooh, Brother Pencetak, Jangka hayat Tyrannosaurus Rex, Apple Power Adaptor , Purse Burgundy Wanita, Boot Cut Jeans Levi dan Vanilla Ice Cream - dan ya, barangan di sekitar sini agak rawak)!.

Menariknya, saya memerhatikan bahawa kiraan RDP (Merujuk Domain untuk Page) pula berbeza liar. Malah RDP sering sifar dan secara amnya menunjukkan korelasi sedikit untuk ranking.

RDD (Merujuk kepada Domain Domain) bagaimanapun, petunjuk yang jauh lebih baik. Walaupun ia bukan kes yang menyebabkan carian dengan yang tertinggi RDD sentiasa mempunyai yang paling tinggi kedudukan (pada pengoptimuman halaman masih kritikal), ia adalah kes yang walaupun untuk frasa lebih kabur, bahawa dalam hampir setiap kes, RDD minimum mengira untuk mendapatkan di muka depan adalah dalam beribu-ribu.

Ia akan muncul dari set sampel ini frasa yang anda hanya perlu mempunyai penyebaran pautan dari beberapa domain yang berbeza untuk menjadi 'dalam permainan' di sederhana kepada frasa persaingan yang tinggi. Satu-satunya pengecualian kepada peraturan ini adalah penyenaraian hasil carian 'kes istimewa' seperti Google imej, peta dan lain-lain

Di mana saya boleh melihat tuduhan Domain Merujuk dalam Pasaran Samurai?

Untuk melihat kiraan domain merujuk untuk sesuatu hasil, hanya pergi ke tab Pertandingan SEO dan tandakan kotak semak untuk membolehkan "Merujuk Domain - Domain (RDD)" dan "Merujuk Domain - Page (RDP)". Berikut adalah contoh:

Merujuk Domain Contoh

Bagi super ingin tahu, ia juga bernilai mendapat akaun Majestic SEO (akaun percuma akan melakukan denda). Anda boleh klik pada anak panah kecil di sebelah kiraan domain merujuk pada tab Pertandingan SEO. Majestic kemudiannya akan menunjukkan halaman yang menunjukkan bagaimana kiraan domain merujuk telah berkembang dari masa ke masa (yang kedua-dua sejuk yang mereka tahu maklumat itu dan saya mencadangkan juga pertumbuhan beransur-ansur dalam pautan juga petunjuk "semula jadi" link pertumbuhan).

Bagaimana ini membantu? Apakah yang perlu saya lakukan sekiranya saya berjuang untuk kedudukan untuk kata kunci sasaran?

Sebelum anda bimbang tentang mempunyai kiraan domain merujuk rendah, nasihat saya adalah mendapatkan kembali kepada asas. Pertama sekali, saya pastikan "di laman" struktur anda adalah betul, sebagai contoh, mengesahkan bahawa kata kunci yang anda ingin pangkat adalah dalam tag tajuk pada halaman yang anda ingin pangkat. Juga pastikan halaman yang mempunyai banyak pautan menunjuk ke daripada laman-laman lain di laman anda. Akhir sekali, pastikan pautan ini dalam laman anda termasuk kata kunci sasaran dalam teks anchor.

Selain asas-asas, anda pada dasarnya perlu lebih link. Jika domain anda secara keseluruhan mempunyai rendah merujuk kiraan domain, maka saya akan pergi untuk campuran umum pautan untuk kedua-dua domain dan halaman sasaran anda dari pelbagai sumber. Jika domain anda sudah mempunyai pelbagai merujuk domain sudah, maka saya akan menjalankan lebih fokus program bangunan pautan ke halaman yang anda bekerja pada khususnya.

Bagaimana saya boleh mendapatkan link dari pelbagai sumber?

Pautan bangunan adalah topik yang saya boleh (dan mungkin perlu) menumpukan satu siri panjang posting blog berasingan, kerana ada pelbagai hampir tanpa had cara anda boleh membina pautan.

Berikut adalah senarai pendek (dan sangat tidak lengkap) pautan pendekatan bangunan Saya suka pada masa ini:

1. Perkara Syndication - merumuskan artikel untuk membina hubungan masih lagi pokok untuk SEO'ers di seluruh dunia. Ada cara untuk memanfaatkan usaha-usaha anda di sini untuk meningkatkan 'merebak' daripada artikel anda menulis yang ketara boleh meningkatkan nilai dari artikel tunggal dan kita mungkin akan mempunyai lebih banyak untuk mengatakan mengenai perkara ini beberapa bulan yang akan datang.

2. Dapatkan Sosial - mengambil kandungan yang anda menulis dan menolaknya keluar melalui saluran sosial akan membawa anda pautan. Anda boleh kedua-dua hanya menerbitkan semula atau memajukan kandungan pada profil media sosial anda dan anda sengaja boleh menjemput orang untuk menolak butang dan lain-lain Dalam posting blog baru-baru ini di mana saya 'meminta' orang untuk tekan butang Facebook seperti 'seperti' Saya mendapat 10x bilangan "suka" apabila saya tidak.

Pautan langsung anda akan mewujudkan melalui Media Sosial mungkin akan 'no-follow' (dan sebagainya tidak bernilai banyak) tetapi ia seolah-olah kehadiran anda di hartanah ini sedang ditonton oleh Google juga. Plus, aliran pada kesan yang dipaparkan di dalam Media Sosial akan mendapat anda Pautan ke kedua-duanya dari hubungan anda akan membuat dan bahkan daripada pengikis yang mengambil barangan ini dan menerbitkannya semula.

3. Penyerahan RSS Feed - Ini adalah sedikit techy, tetapi ia adalah satu yang indah 'buat sekali, dapatkan manfaat untuk kehidupan' jenis perjanjian. Berikut adalah langkah-langkah yang terlibat:

a. Buat RSS kandungan anda dalam bentuk Abstrak (contohnya menerbitkan hanya sebahagian daripada setiap item kandungan atau artikel). Pastikan untuk memasukkan link kembali ke artikel penuh dalam suapan anda.

b. Kemudian mengambil ini RSS feed abstrak dan mengemukakannya kepada RSS Feed Direktori seperti feedage.com (hanya melakukan carian untuk "Direktori RSS Feed" dan anda akan menemui banyak laman web yang serupa).

c. Ini direktori RSS feed akan menerbitkan kandungan anda dan termasuk link anda kembali ke sumber asal. Jadi setiap kali anda menerbitkan kandungan anda mendapat backlink segera.

Sekali lagi, ini adalah techy sedikit, jadi mungkin sesuai dengan jawatan penuh pada itu sendiri, tetapi saya dapati pendekatan ini terutamanya membantu untuk laman besar dengan banyak halaman yang tidak diindeks sepenuhnya oleh enjin carian. Ingat, jika halaman yang tidak diindeks, ia tidak akan memandu apa-apa lalu lintas carian organik.

4 Forum - Cari segelintir besar, forum berprofil tinggi dalam industri anda dan melibatkan diri. Pastikan anda mengisi profil forum anda sepenuhnya dan meletakkan link fail tandatangan anda. Kemudian, mengambil bahagian dalam forum. Jangan spam ahli-ahli lain, tetapi sebaliknya membantu mereka.

Jika anda melekat di sekeliling untuk sementara waktu (atau lebih baik melakukan beberapa penyelidikan di laman web seperti Yahoo Jawapan), anda akan mendapati bahawa topik yang sama dan soalan mendapat dibangkitkan lagi dan lagi.

Satu taktik yang hebat adalah untuk menyediakan suatu senarai soalan yang sama dengan jawapan dan kemudian menonton forum-forum untuk melihat apabila soalan-soalan yang biasa mendapatkan ditanya (suapan RSS sering didapati di forum-forum yang menjadikan ia mudah untuk menonton jawatan baru yang dimasukkan).

Anda kemudiannya boleh menyambar dalam setiap kali ada soalan yang anda boleh menjawab. Nota, ia adalah yang terbaik untuk meletakkan setiap jawapan dalam kata-kata yang sedikit berbeza untuk mengelakkan pengguna menjengkelkan forum. Ia juga OK, untuk mengatakan "di sini adalah jawapan yang singkat, saya telah menulis jawatan yang lebih lama di blog saya mengenainya ...." Dan kemudian pautan balik ke laman anda.

5. Menjadi baik pada apa yang anda lakukan - OK, jadi ini tidak benar-benar sebuah bangunan pautan strategi sebanyak satu 'bagaimana untuk hidup strategi. Secara umum, jika anda melakukan kerja yang baik, orang akan menghubungkan kepada anda. Terutamanya jika anda melakukan kerja yang baik dan mendapatkan dalam tabiat meminta orang-orang yang anda bekerja dengan untuk memberikan anda link anda akan mendapatkan beberapa.

Kami berhasrat untuk menjual produk yang baik dan MarketSamurai.com telah menarik lebih 2.3 juta pautan tanpa sebarang rasmi 'bangunan link.

6. kandungan Penerbitan di laman anda - Sekali lagi, bukan tradisional cadangan bangunan link, tetapi pautan dalaman adalah berharga. Ia matematik mudah yang tapak dengan 1000 muka surat mempunyai lebih pautan dalaman jus untuk berkongsi daripada laman web ini dengan 20 muka surat (anda juga akan mengambil timbunan trafik ekor panjang dengan menyiarkan banyak kandungan).

Membina lebih banyak kandungan di laman anda adalah satu strategi trafik pembunuh.

Selain di atas terdapat banyak strategi lain link anda boleh mengikuti termasuk Social Bookmarking (sangat membantu mendapatkan diindeks muka surat), penyerahan direktori, mengemis (contohnya meminta mereka yang anda menjalankan perniagaan dengan mengaitkan kepada anda), penyelidikan yang berdaya saing, di mana anda menggunakan alat seperti profil link laporan Pasaran Samurai untuk melihat apa yang menghubungkan pesaing anda mempunyai dan lihat jika sumber pautan akan menghubungkan kepada anda dan banyak lagi.

Jadi kita lihat kini di Pasaran Samurai dan melihat apa jenis merujuk profil domain anda.

Cheers

Ben

PS Seperti jawatan itu? Saya suka anda untuk berkongsi cinta dengan Facebook 'seperti' di bawah.

PPS Bagi semua orang berikutan posting blog siri Penukaran, jangan bimbang, kami tidak lupa! Jawatan terakhir dalam siri ini akan keluar tidak lama lagi!