Satu Rangka Tindakan untuk SEO Analisis Pertandingan

Sejak kebelakangan ini, kita telah mendapat banyak emel daripada orang yang ingin tip bagaimana untuk menganalisis matriks Pertandingan SEO - jadi saya mahu berkongsi dengan anda teknik Pasaran Samurai ini - dari luar dojo Samurai.

Tim Godfrey dan Steve Clayton adalah lelaki di belakang Rangka Tindakan Suruhanjaya - dua orang yang ramai daripada anda akan tahu sudah.

Walaupun kami tidak pernah disebut mereka sebelum ini, beribu-ribu pengguna Pasaran Samurai telah menggunakan Suruhanjaya Rangka Tindakan affiliate strategi pemasaran kerana ia dilancarkan sekitar tahun yang lalu - termasuk beberapa kakitangan kami sendiri.

(Dan, semasa saya malu untuk mengatakan ia, untuk seketika mereka menghasilkan latihan yang lebih baik mengenai cara untuk menggunakan Pasaran Samurai daripada kita telah mengeluarkan diri kita sendiri.)

Daripada mencari secara meluas di matriks Pertandingan SEO, mereka memberi tumpuan kepada 3 bidang utama yang memberikan mereka gambaran yang baik kekuatan pesaing mereka.

Berikut adalah mereka strategi langkah demi langkah (menggunakan contoh di atas):

 1. Perkara pertama untuk mencari adalah sama ada lebih daripada satu pesaing mempunyai 'Y' (Ya) dalam SEMUA yah, Tajuk, URL, Deskripsi & Ketua tiang. Jika terdapat lebih daripada satu laman web, kita perlu lulus pada kata kunci ini dan bergerak ke satu depan.
 2. Jika tiada (dan untuk kata kunci ini ia adalah 'tidak'), kita perlu melihat Pagerank daripada setiap laman web (ruangan PR) dan memastikan bahawa terdapat sekurang-kurangnya dua laman web dengan Pagerank 3 atau bawah dalam 10 teratas. Dalam kes ini, ada. Malah, 8 daripada mereka jatuh ke dalam kategori ini.
 3. Kami kemudian perlu melihat bilangan backlinks bahawa setiap muka surat ini telah menunjuk kepada mereka (BLP) dan pastikan terdapat dua laman web dengan kurang daripada 50.

Ia adalah satu,, strategi bagus mudah berulang.

Saya mengambil ekstrak di atas daripada Tim Godfrey dan Steve Clayton "Menjana Keuntungan Affiliate Dari Percuma Google Trafik" ebook, yang saya baca pada hujung minggu ini.

Ia adalah satu langkah mereka dengan teknik langkah untuk mempromosikan produk affiliate dengan SEO, mengambil contoh-contoh sebenar dari perniagaan mereka (yang bertukar lebih sekitar $ 7million setahun).

Ebook ini boleh didapati secara percuma sekarang - Walau bagaimanapun, sebab ia percuma adalah kerana Tim dan Steve memberikan ia jauh sebagai sebahagian daripada pelancaran Suruhanjaya Rangka Tindakan 2.0 mereka (jadi anda akan diminta untuk alamat e-mel anda dalam pertukaran untuk buku).

Jika anda ingin mendapatkan "Keuntungan Menjana Affiliate Dari Percuma Google Trafik" ebook dan anda berasa murah hati anda boleh menggunakan pautan perujuk swasta (dan membantu membiayai pembangunan lebih barang Pasaran Samurai jika anda memilih untuk membeli kemudian daripada pelancaran mereka ).

Atau anda boleh menggunakan ini pautan langsung boleh anda gunakan jika anda lebih suka - dan kita tidak akan melihat satu sen pun.

Tetapi cara sama ada, dapatkan satu salinan ebook ini.

Ebook ini adalah kandungan yang berkualiti tinggi benar - strategi untuk Pertandingan SEO analisis matriks dan memilih nama domain adalah teratur dan mudah untuk diikuti, maklumat yang terperinci yang mencukupi untuk anda meletakkan segala-galanya ke dalam amalan serta-merta (tanpa "keping yang hilang"), dan Saya terutamanya suka ujian cepat dan murah mereka untuk mengesahkan tahap trafik sebelum mereka mula - jadi ia cukup berbaloi mendapat salinan.

Brent

PS - Jika anda tidak mempunyai akses kepada modul Pertandingan SEO, anda boleh menaik taraf kepada versi penuh Samurai Pasaran di sini .

Brent Hodgson pengasas bersama daripada Noble Samurai, dan seorang pakar pemasaran internet.

Brent telah menulis 68 post (s) untuk Noble Samurai

43 Responses to "Satu Rangka Tindakan untuk SEO Analisis Pertandingan"

 1. Saya peminat besar formula ini! Saya telah menggunakan formula ini sejak bersandar dari Tim dan Steve apabila saya mendapat produk NicheBluePrint mereka apabila saya mahu belajar e-dagang dan drop strategi perkapalan. Saya boleh mengesahkan bahawa formula ini kerja-kerja! Ia membantu saya memilih kata kunci yang saya dapat kedudukan yang baik dalam enjin carian. Keputusan menjadi lebih baik daripada yang saya harapkan menggunakan formula yang begitu mudah.

 2. Apa cara terbaik untuk memulakan hari saya! Saya memuat turun ebook affiliate dan membaca melaluinya! Ia mendapat maklumat yang besar, yang dibentangkan dalam yang sangat mudah untuk diikuti pelan tindakan. Saya tidak sabar untuk memulakan memohon ia. Maklumat yang mengisi banyak jurang yang telah hilang untuk saya. Ia adalah dokumen nilai yang sangat tinggi yang boleh meletakkan pemasar baru di landasan yang betul, dan mengingatkan pemasar pertengahan beberapa perkara yang mereka mungkin telah lupa atau berhenti menggunakan. Blog post anda adalah sangat tepat pada masanya bagi saya. Ia adalah rangkaian yang hilang saya diperlukan. Terima kasih kepada anda, Bigtime!

  Randy.

 3. 3
  Pada 7 September 2009 di 02:44
  Charlie Kamar berkata:

  Saya sangat gembira melihat beberapa perkara yang sejuk di sini ... 1. Adalah bahawa ini satu blog post sedikit mengesahkan apa yang saya berfikir tentang modul pertandingan membenarkan saya untuk bergerak dan menguasai kata kunci saya dan 2. Untuk sini kira-kira produk lain menggunakan Pasaran Samurai di sana perniagaan ...

  Terima kasih Guys begitu banyak,
  Charlie

 4. Maklumat yang besar di sini! Saya suka Pasaran Samurai. Pastikan jenis ini barangan akan datang!!

 5. Pasaran Samurai saya mendapati adalah baik. Saya dapati arahan yang diberikan sebagai bermaklumat seperti mana-mana arahan perniagaan 7 juta dolar.

  Ive telah dengan Niche Blue Cetak selama setahun dan tidak pernah mendengar dari lelaki ini sejak membeli produk mereka. Dan sokongan yang dipanggil kurang daripada yang dijangkakan

  Ive pernah melihat atau mendengar mana-mana webinars mereka.

 6. 6
  Pada 7 September 2009 di 04:03
  John K berkata:

  John anda dirujuk bahawa anda telah dengan Rangka Tindakan Niche selama setahun dan bahawa "apa yang dipanggil sokongan kurang daripada yang dijangkakan". Saya mempunyai untuk tidak bersetuju dengan anda di sana.

  Sokongan yang diberikan oleh kedua-dua Steve Clayton, Tim Godfrey dan kakitangan sokongan mereka adalah tangan ke bawah yang terbaik dalam industri. Saya tidak mahu orang untuk menyalahtafsirkan pos anda.

  Mereka menawarkan sokongan unggul!

 7. 7
  Pada 7 September 2009 di 04:25
  Oliver berkata:

  Terima kasih kerana membawa perkara ini kepada perhatian kami. :-) Berikut adalah satu lagi saya terjumpa baru-baru ini:

  http://vincesamios.com/internetmarketing/reading-the-market-samurai-seo-competition-matrix

  Juga, 7, saya berfikir.

 8. Cemerlang. Saya selalu agak tertanya-tanya jika saya telah melakukan kerja yang baik melakukan Analisis SEO Pertandingan. Thanks guys untuk memudahkan untuk kita.

  Dengan cara itu, saya mempunyai satu permintaan ciri. Satu perkara yang saya lakukan adalah mewujudkan Sarjana Senarai Kata kunci (MKL) atau senarai kata kunci yang saya telah mengkaji dan disahkan menjadi besar untuk mengoptimumkan tapak saya untuk. Bukankah lebih besar jika, semasa proses penyelidikan, saya boleh "menandakan" kata kunci yang saya telah melakukan analisis SEO Pert pada? Ia hanya akan menjadi lebih berguna untuk pengguna. Dengan cara itu kita boleh meletakkan semua kata kunci yang besar di satu tempat, membuang tidak pergi kata kunci, dan kemudian mula menulis artikel mengenai setiap kata kunci pada MKL kami.
  Hanya satu cadangan ... ;)

 9. 9
  Pada 7 September 2009 di 04:41
  Satu lagi John berkata:

  Pertama John, sokongan daripada Rangka Tindakan Niche dan forum adalah sangat baik.
  Sokongan Tiket sentiasa menjawab dengan segera kepada pertanyaan yang saya mempunyai, dan jika anda seorang pengguna NB maka PDF akan mempunyai link untuk Menyokong.

  Jika anda tidak mendaftar di forum, anda boleh berbuat demikian di:
  http://www.blueprintcentral.com

  Dan tidak, saya tidak bekerja untuk mereka, tetapi menghormati apa yang mereka lakukan dan integriti mereka, yang dalam perniagaan asap dan cermin jurujual, adalah sukar untuk mencari.

  John

 10. Hi Guys

  Sekali lagi, maklumat yang baik jujur ​​untuk meningkatkan seo di laman kita meletakkan.

  Terima kasih

 11. Brent, sekali lagi, anda semua membuktikan bahawa anda & MS memerintah!

 12. Sangat sejuk Brent, tidak sabar untuk pergi ke MS dan lihat comp SEO untuk niche saya menggunakan pelan tindakan ini.

  BTW, saya mendapat laporan percuma saya melalui pautan perujuk peribadi anda ;-)

 13. 13

  Strategi ini melakukan kerja yang besar. Ia adalah satu proses yang jika diikuti anda boleh mencari kata kunci terbaik untuk bekerja dalam beberapa minit. Terima kasih!

 14. 14

  Hei, terima kasih banyak untuk latihan tambahan. Akan memeriksa ia keluar ...

 15. Tidak boleh melalukan ini. Bunyi, hebat. Ah, Mike, saya melihat anda menghantar juga! LOL. Bercakap kepada anda kemudian.

 16. 16
  Pada 7 September 2009 di 19:59
  Tony Frost berkata:

  Penunjuk Great Brent!

  Menarik perhatian bahawa ruangan dmoz itu tidak diberikan berat badan banyak dalam jawatan.

  Adios

 17. Terima kasih untuk ekor - Saya baru sahaja turun buku ini walaupun link anda - tidak pasti jika saya akan membeli apa-apa - jadi anda mungkin tidak akan mendapat apa-apa komisen - tetapi anda boleh mendapatkan beberapa Karma yang baik daripada mereka

 18. Ia adalah besar. Saya hanya belajar untuk menggunakan penyelidikan pasaran Samurai bagaimana untuk mencari kata kunci yang tepat, termasuk dari segi laman web pesaing. Terima kasih untuk maklumat.

 19. Terima kasih kerana menunjuk saya untuk laporan Rangka Tindakan Suruhanjaya. Sekarang saya mempunyai beberapa idea-idea baru untuk menggunakan Pasaran Samurai!

 20. 20

  Gold - emas tulen!

  Mereka juga mempunyai cara yang benar-benar kemas cepat & kotor murah ujian AdWords juga - turun pdf ini adalah mutlak * mesti *.

  Terima kasih Brent!

 21. MS dan Rangka Tindakan Niche yang hebat! Steve dan Tim adalah yang terbaik dalam industri ini (saya telah cuba banyak program lain) dan program mereka kos beberapa sen semata-mata untuk apa yang mereka overdeliver! Saya tidak pernah mempunyai menunggu lebih daripada mungkin 3 jam untuk balasan peribadi dari mana-mana satu pemain utama di sana. Jika hanya kita boleh mengklon mereka!

  Tidak tahu bagaimana orang boleh telah menjadi sebahagian daripada NB sejak tahun lalu kerana ia hanya dikeluarkan buat kali pertama hampir 8 bulan yang lalu. Jika anda ingin berjaya di NB internet dan MS bersama-sama adalah kombinasi yang unggul.

  Terima kasih bagi jawatan itu!

 22. 22

  Posting Brent Besar. Ini adalah apa yang saya mahu. Simpan memberitahu kepada kami berkaitan dengan bagaimana untuk menggunakan MS berkesan

 23. Saya peminat Hugh Steve dan Tim dan latihan mereka adalah luar biasa dalam kejelasan video dan kaedah yang mereka gunakan. Besar untuk berkongsi dengan seluruh masyarakat MS.

 24. 24
  Pada September 9, 2009 pada 11:08
  Bob Mann berkata:

  Sebagai "newbie" Saya rasa amat bertuah kerana telah mencari kedua-dua Pasaran Samurai dan Rangka Tindakan Suruhanjaya baru-baru ini. Saya kagum dengan kualiti video latihan dan lombong emas sumber di kedua-dua tapak, dan integriti semua yang terlibat. (Pada 09/09/09 Steve dan Tim pelancaran "Suruhanjaya Rangka Tindakan 2.0" yang menjanjikan hebat.) Terima kasih kepada anda semua di Australia untuk meletakkan bersama satu pasukan kelas pertama! Saya tidak sabar untuk membuat banyak wang dengan bantuan anda!

 25. Hi, hanya membeli produk penuh dan ia amat menakjubkan. Menyelamatkan kita banyak masa dan keputusan yang ia muncul adalah super. Menyukainya.

 26. 26
  Pada September 10, 2009 pada 06:05
  tomartomartini berkata:

  terima kasih sekali lagi Brent

  Pada
  Joe menjawab:

  Bagaimana SEOT ini dikira dan bagaimana tepat adalah data?

  Apakah kelebihan menggunakan ia ke atas bilangan taraf searchs sebulan yang disarankan?

  Terima kasih
  Joe

  Pada
  Brent Hodgson menjawab:

  Semak halaman ini (blog post sebelumnya di sini):
  http://www.noblesamurai.com/blog/keyword-research/keyword-search-tool-1032

  # 21 masuk ke terperinci mengenainya.

  Brent

 27. [...] Siaran cemerlang oleh Eric Gehler dalam thread ini: Dan Domain Kembali Pautan dan blog post ini: A Rangka Tindakan untuk SEO Analisis Pertandingan | Noble Samurai adalah benar-benar menarik mengenai subjek ini. Selama bertahun-tahun telah ada beberapa 30dc TV sangat menarik [...]

 28. [...] Mereka) - tetapi jika anda mahu ekstrak cepat dan contoh dari buku tersebut, saya blog mengenainya baru-baru ini: A Rangka Tindakan untuk SEO Analisis Pertandingan | Noble Samurai [...]

 29. [...] Berikut adalah pautan untuk pos Brent ini [...]

 30. 30
  Pada 16 September 2009 pada 10:43
  tomartomartini berkata:

  Rangka Tindakan Suruhanjaya: i telah membeli ini pada 17 [pautan Brent di atas]

  . Selepas memuat turun ebook ini ... im dalam mod 3 pada masa ini biarlah saya

  menggalakkan anda untuk membeli jika pada anda pagar mengenainya: jika jenis anda

  bermula, maka saya akan mencadangkan ini adalah mesti mempunyai kerana anda akan mempunyai

  1] ada "tawaran penilaian alat" [mudah untuk digunakan] "ini adalah tentang tawaran yang anda boleh * lihat * akan membuat wang {kata-kata saya} anda

  2] pendekatan yang praktikal untuk membuat anda baik wang

 31. [...] Untuk laman web yang mempunyai Y untuk semua semua: yah Tajuk URL Deskripsi Ketua Ia ditulis mengenai di sini: A Rangka Tindakan untuk SEO Analisis Pertandingan | Noble Samurai Saya juga perhatikan jika terdapat banyak laman web di atas sepuluh dengan sangat tinggi (merah kemerah-merahan) BLP. Bahawa untuk [...]

 32. Hi Brent, ini adalah satu jawatan yang besar dan terima kasih untuk titik keluar CB. Saya ada satu soalan di hujung ini:

  "1. Perkara pertama untuk mencari adalah sama ada lebih daripada satu pesaing mempunyai 'Y' (Ya) dalam SEMUA yah, Tajuk, URL, Deskripsi & Ketua tiang. Jika terdapat lebih daripada satu laman web, kita perlu lulus pada kata kunci ini dan bergerak ke dalam satu yang akan datang. "

  Mengapa ia menghadkan satu vs dua? Mengapa tidak dua atau lebih? Hanya ingin tahu.

 33. [...] Bahawa anda adalah pra-amaran, lihat perenggan 2 di bawah matriks yang ditunjukkan pada halaman ini: A Rangka Tindakan untuk SEO Analisis Pertandingan | Noble Samurai __________________ Isyak "Kami bertanya kepada diri kita: Siapakah saya untuk menjadi cemerlang, cantik, berbakat, [...]

 34. [...] Satu Rangka Tindakan untuk SEO Analisis Pertandingan [...]

 35. [...] Yang lebih baik tetapi itu tidak ada padanya. - Saya mendapati nasihat ini (selepas pic SEO Matrix): Satu Rangka Tindakan untuk SEO Analisis Pertandingan | Noble Samurai saya perlu mengikutinya? Terima kasih terlebih dahulu, [...]

 36. 36

  Hi,

  Hanya satu perkara yang menghairankan saya - ia tidak kira sama ada atau tidak 2 halaman (bukan tapak) dengan PR 3 atau kurang adalah orang-orang yang sama seperti 2 dengan 50 atau kurang link?

  Jika laman PR rendah masing-masing mempunyai beribu-ribu link dan halaman dengan kurang dari 50 pautan mempunyai nilai-nilai PR 6 atau lebih, tidak outranking mana-mana mereka akan menjadi sangat sukar?

  Best regards
  Tony

  Pada
  Brent Hodgson menjawab:

  Dalam beberapa kes, berpotensi ya.

  Tetapi ingat ada 2 perkara yang anda sedang mencari di sini - kualiti pautan, dan kuantiti pautan. (PR adalah ukuran kualiti atau nilai pautan, dan BLP adalah ukuran bilangan atau nombor link.)

  Tapak boleh mempunyai beratus-ratus backlinks tidak bernilai, atau link spam, dan melihat orang-orang pautan tidak menjejaskan kedudukan mereka. Dan dengan beberapa orang backlink berkualiti tinggi, anda biasanya boleh berpangkat lebih tinggi dr laman tersebut.

 37. [...] Tag. - Terdapat beberapa garis panduan sedikit matriks persaingan SEO bagus di laman web yang berikut: Rangka Tindakan untuk SEO Analisis Pertandingan | Noble Samurai melihat hanya di bawah matriks pada halaman tersebut. Anda akan melihat bahawa matriks anda gagal di # 3 dalam orang-orang [...]

 38. Saya berfikir formula rangka tindakan yang besar. Sekarang, jika anda boleh menambah warna penunjuk khusus (seperti dalam Micro Niche Finder) yang akan menjadi lebih baik.

  Mengapa? Buat masa ini, saya perlu melihat jika setiap kata kunci yang sesuai dengan formula. Jika saya mempunyai banyak kata kunci, yang mengambil banyak masa. Mengapa tidak menambah petunjuk-petunjuk di atas meja supaya saya lihat menambah pandang jika kata kunci yang sesuai atau tidak (mengikut formula khusus, sudah tentu)?

  Hanya satu idea. Jika warna menunjukkan, berkata kuning dan terutamanya hijau, anda perlu menggali lagi, tetapi jika ia menunjukkan merah, anda tahu bahawa kata kunci yang mungkin TIDAK sesuai mengikut peraturan dan formula pelan tindakan yang digariskan dalam jawatan ini.

  Saya sedar bahawa anda mesti menilai setiap titik tetapi jika anda membuat keputusan untuk pergi mengikut formula, petunjuk warna akan membantu mempercepatkan perkara.

 39. 39

  Hi guys, terima kasih untuk ebook percuma selepas komen di sini saya boleh menyemak cetak biru keseluruhan. Satunya masalah adalah dengan samurai pasaran saya rasa seolah-olah saya mempunyai setiap alat yang saya perlukan. terima kasih

 40. Saya mempunyai cadangan yang sangat kuat:

  Bagaimana jika anda mempunyai ia bahawa selepas analisis seo persaingan adalah lengkap dan anda melihat semua merah, hijau, dan kuning, anda mempunyai pop timbul mesej mengatakan "Peluang anda ranking # 1 untuk kata kunci ini berdasarkan yang ada is__ data%. Ini adalah (mudah) atau (sukar) perkataan ke pangkat untuk "

  Ini akan membolehkan anda untuk menganalisis cara yang lebih cepat dan membolehkan kecekapan yang lebih, dan pasti akan membantu noobs.

  Hanya 2 sen saya