Baru Google Kata Kunci Perancang Alat & Pasaran Samurai Update

Minggu lalu telah penuh peristiwa di sini di Noble Samurai HQ, dan kami mahu membawa anda sehingga kelajuan dengan keadaan modul Kata Kunci Penyelidikan dalam Pasaran Samurai.

Google mengumumkan pada bulan Mei tahun ini bahawa ia akan menggantikan Peranti Kata-kata dengan Kata Kunci Perancang baru - anda boleh membaca lebih lanjut mengenai ia di sini .

Perkataan rasmi adalah mereka akan bersara Peranti Kata-kata di akhir bulan Julai, jadi kami segera tetapkan tugas membuat kerja modul Kata Kunci Penyelidikan kami dengan Perancang Kata Kunci itu.

Selepas 4 minggu, beratus-ratus tin Pepsi Max, dan barisan banyak kod oleh pasukan pembangunan kami, kami mempunyai versi Pasaran Samurai yang bekerja dengan Perancang Kata Kunci - tetapi kita masih belum meletakkan ia melalui ujian yang betul.

Cepat ke hadapan untuk hari Jumaat minggu lepas, kami mempunyai beberapa laporan mengalir masuk melalui baris gilir sokongan kami tentang modul Penyelidikan Kata kunci semasa tidak memuatkan bagi sesetengah pengguna.

Ujian dalaman tidak boleh meniru isu (seperti yang selalu kes!), Jadi kami bertanya kepada pengguna untuk mengemukakan log debug. Setelah melihat log debug menjadi jelas bahawa Google telah mula memaksa kumpulan pengguna AdWords menggunakan Perancang Kata Kunci.

Jadi kami terpaksa mempercepatkan jadual kami.

Apakah ini bermakna bagi modul Kata Kunci Penyelidikan?

Dari sudut pengguna pandangan, modul Kata Kunci Penyelidikan masih harus berfungsi hampir sama dengan bagaimana ia lakukan sebelum ini. Kebanyakan perubahan telah dibuat di sebalik tabir, dan kami telah melakukan yang terbaik untuk meminimumkan kesan ke atas aliran kerja anda - 95% daripada pengguna akan terus menggunakan versi lama Kata-kata berkaitan yang pada masa itu, dan tidak akan ada ketara menukar kepada modul Kata Kunci Penyelidikan bagi pengguna.

Apabila anda melakukan Kata Kunci Penyelidikan, Pasaran Samurai akan memeriksa untuk melihat jika anda masih mempunyai akses kepada Peranti Kata-kata dan menjalankan versi semasa app. Jika Google telah dihidupkan AdWords Anda untuk menggunakan Perancang Kata kunci, Pasaran Samurai akan mengesan ini, dan membiarkan anda tahu bahawa anda perlu untuk mengemas kini ke versi khas yang bekerja dengan Perancang Kata Kunci itu.

Perubahan utama kepada modul Kata Kunci Penyelidikan adalah bahawa ia kini mungkir untuk menggunakan data Exact Match, sedangkan ia digunakan untuk lalai untuk Padanan luas.

Jika anda tidak tahu perbezaan antara jenis perlawanan, di sini adalah buruk cepat bagaimana mereka berbeza:

 • Carian tepat - Dengan jenis perlawanan bersedia untuk 'tepat', yang SEO angka trafik berkaitan dengan berapa ramai orang yang menaip istilah yang tepat anda menyelidik. Sebagai contoh, jika kata kunci anda adalah 'memancing ikan trout' maka SEOT carian yang tepat akan menunjukkan berapa ramai orang yang ditaip frasa tepat 'memancing ikan trout' ke dalam Google dan klik melalui untuk melawat laman nombor satu kedudukan dalam keputusan carian.
 • Searches luas - Dengan jenis perlawanan ditetapkan kepada 'secara luas', angka trafik SEO berkaitan dengan berapa ramai orang yang mencari frasa yang mengandungi 'trout' perkataan dan 'memancing' (dalam mana-mana perintah perkataan) bersama-sama dengan kata-kata tambahan, dan kemudian klik melalui untuk melawat tapak nombor satu dalam keputusan carian.

 • Frasa Searches - Dengan jenis perlawanan ditetapkan kepada 'Perlawanan frasa', angka trafik SEO berkaitan dengan berapa ramai orang yang mencari frasa yang mengandungi kata-kata dalam kata kunci anda dalam susunan perkataan tertentu, dan kemudian mengklik melalui lawat laman nombor satu dalam keputusan carian.

Mengapa kita memilih untuk pergi dengan data Exact Match

Apabila kami melancarkan Pasaran Samurai sedikit di bawah 5 tahun yang lalu, ia sangat popular dalam komuniti SEO untuk menggunakan luas Jenis Padanan untuk melakukan tujuan SEO. Logiknya adalah bahawa jika anda adalah untuk mendapatkan kedudukan # 1 untuk kata kunci "latihan anjing", maka anda akan selalu ranking # 1 untuk "anjing latihan" dan banyak varian ekor panjang kata kunci.

Walau bagaimanapun, sejak beberapa tahun, dengan semakan berterusan algoritma Google dan peningkatan persaingan enjin carian, ini telah ditunjukkan kurang dan kurang benar sebagai peraturan umum.

Kami telah mendengar laporan banyak daripada pelanggan kami yang telah mencapai # 1 untuk kata kunci yang telah menyatakan bahawa perlawanan ramalan trafik yang tepat adalah lebih selaras dengan lalu lintas yang diperhatikan sebenar mereka, dan bukannya terlalu optimistik anggaran sama umum.

Hasilnya, dari masa ke masa konsensus dalam masyarakat SEO telah beralih untuk memihak kepada data Exact Match, seperti yang anda hanya benar-benar mengoptimumkan laman web anda untuk frasa kata kunci yang tepat.

Banyak kegunaan kami mendekati kami dan meminta kami tentang perkara ini, dan jika anda lihat thread ini di forum Pahlawan, anda akan melihat bahawa kebanyakan orang mengesyorkan menggunakan Exact Match bukannya Padanan luas kerana ia masuk akal banyak lagi apabila yang anda lakukan Kata Kunci Penyelidikan untuk tujuan SEO - jadi ia masuk akal untuk menjadikannya lalai dari sekarang.

Cadangan semasa kami ialah untuk mengoptimumkan untuk perlawanan kata kunci yang tepat, dan jika anda mendapat apa-apa lalu lintas tambahan (seperti yang anda akan ada keraguan masih mendapat) kerana juga memetik beberapa kedudukan ekor panjang kemudian merawat bahawa sebagai bonus. Adalah lebih baik berhati-hati dan memandang rendah keputusan anda dan mendapatkan "nice kejutan" daripada mengharapkan runtuhan trafik dengan mendasarkan matlamat anda pada lebih optimis data secara luas.

Satu perkataan mengenai Kata Kunci Penyelidikan Pratetap

Sebagai Google telah mengeluarkan Perancang Kata Kunci mereka menjelang tarikh akhir dinyatakan mereka kita masih tidak mempunyai banyak masa untuk tweak Kata Kunci Penyelidikan pratetap penapis untuk menghasilkan hasil yang optimum untuk senario kajian kata kunci asas.

Kami akan bekerja sejak beberapa minggu akan datang untuk menghalusi penapis ini. Jika anda mempunyai beberapa tetapan yang disyorkan yang telah bekerja untuk anda, sila berasa bebas untuk berkongsi dalam komen di bawah!

Buat masa ini, jika anda tidak mendapat semula sebagai banyak keputusan ketika melakukan kajian kata kunci seperti yang anda harapkan, maka anda mungkin mahu untuk berehat penapis sedikit untuk menapis kata kunci yang lebih sedikit keluar, kerana nombor Exact Match akan cenderung menjadi lebih rendah daripada luas atau Frasa Padanan mereka rakan-rakan.

Kami ingin mendengar maklum balas anda!

Kami masih mempunyai beberapa penambahbaikan yang kita akan melaksanakan sepanjang minggu akan datang, termasuk kecepatan keseluruhan modul Kata Kunci Penyelidikan. Kami juga akan mengemaskini bahan-bahan latihan kami bagi memastikan mereka sesuai dengan versi terbaru Pasaran Samurai.

Sebagai versi baru dan lebih baik ini daripada modul Kata Kunci Penyelidikan gulung kepada pengguna, kita benar-benar memerlukan anda semua untuk memberitahu kami apa yang anda suka (atau tidak suka) versi baru supaya kita dapat mengutamakan ciri-ciri baru dengan sewajarnya.

Jika anda ingin mencuba Kata Kunci versi Perancang baru Pasaran Samurai, atau mempunyai apa-apa maklum balas mengenai membina baru, sila hantar e-mel kepada support@noblesamurai.com - pasukan sokongan kami adalah sabar menunggu maklum balas anda!

Eugene

Eugene telah menulis 17 post (s) untuk Noble Samurai

One Response to "New Google Keyword Tool Perancang & Pasaran Samurai Update"

 1. Apabila melakukan penyelidikan perlawanan yang tepat untuk lor kata kunci trafik rendah saya mengeluarkan penapis sepenuhnya dan memberi tumpuan kepada anggaran trafik dan kualiti semantik kata kunci itu sendiri, yang mengatakan bagaimana kata kunci yang mewakili matlamat perniagaan yang saya cuba untuk mencapai. Kemudian saya pergi melihat modul pertandingan untuk memastikan pendakian ke tempat-tempat pertama adalah sebenarnya boleh dilaksanakan.

  Apabila carian adalah sangat rendah, anda mungkin berakhir dengan 3-5 hasil walaupun penapis cukup rendah. Lebih baik mengeluarkan mereka sepenuhnya dan lihat jika kata kunci yang kurang trafik mungkin lebih baik untuk matlamat perniagaan anda.

  Untuk kata kunci yang lebih popular, sebaliknya, atau apabila menggunakan carian yang luas saya menyimpan SEOT pada kira-kira 40 dan kemudian menapis keputusan dengan pendekatan yang lebih berasaskan semantik dan comptition diterangkan di atas.

  Gembira melihat anda semua sedang bekerja keras sekali lagi pada perisian untuk bersaing dengan kemas kini Google. Bolehkah saya bertukar kepada versi baru merta atau saya perlu menunggu Google untuk beralih akaun AdWords saya terlebih dahulu?

  Terima kasih kerana usaha anda.
  Emanueles blog last post ... Ci Basta davvero un'adsl biasa-biasa?