Apa yang Membuat Pasaran Samurai Yang Maha Di-Kedalaman Kata Kunci Perisian Penyelidikan Terdapat?

Semalam, kami mengambil melihat modul Kata Kunci Penyelidikan Pasaran Samurai itu - dan bagaimana Pasaran Samurai memberikan anda data yang lebih mentah kata kunci, hasil yang lebih tepat, dan analisis yang lebih terperinci dan penapisan alat daripada mana-mana perisian kata kunci lain - dan tidak pada kos yang lebih rendah.

Hari ini, saya menerima e-mel mengatakan: ". Tetapi [XYZ alat kata kunci yang lebih mahal] boleh buat 100% daripada apa Pasaran Samurai boleh buat"

Tidak benar ...

... Tetapi ia membuat saya berfikir - mungkin mereka hanya tidak tahu apa Pasaran Samurai sebenarnya tidak?

Adakah Anda Mendapat Semua yang Anda Bolehkah Daripada Pasaran Samurai?

Terdapat ciri-ciri yang ada dalam "Pasaran Samurai Kit" yang ia begitu mudah untuk terlepas atau lupa kira-kira satu atau dua - dan terlepas faedah yang mereka boleh menyediakan anda dengan.

Jadi hari ini, saya ingin berkongsi dengan anda beberapa ciri-ciri tertentu yang anda mempunyai akses kepada dalam Pasaran Samurai - di JUST modul Kata Kunci Penyelidikan - dan bagaimana anda boleh menggunakannya.

Memanggilnya Pasaran Samurai "kursus ulang kaji" - melihat semua ciri-ciri yang disediakan untuk anda sekarang, dan membantu anda untuk mendapatkan nilai daripada ciri-ciri yang anda mungkin telah sebaliknya lupa tentang atau terlepas pandang.

Tetapi, sebelum saya mula - hanya amaran cepat ...

Kerana Pasaran Samurai memberikan anda data yang lebih mentah kata kunci, hasil yang lebih tepat, dan analisis yang lebih terperinci dan penapisan alat daripada mana-mana perisian kata kunci lain - ini akan menjadi jawatan BESAR! ... Jadi saya akan melakukan apa yang saya boleh untuk mengekalkan ringkas ini.

Adakah anda bersedia?

Mari kita pergi!

JANA KEYWORDS

Apabila ia datang untuk menjana senarai kata kunci, Pasaran Samurai memberikan anda fokus, senarai kata kunci yang berkualiti tinggi berdasarkan kata kunci enjin carian mahu melihat.

Kerana anda mendapat kata kunci yang enjin carian mahu melihat, tidak kata kunci yang boleh mengalih perhatian algoritma enjin carian apabila bekerja di luar apa laman anda adalah tentang (mencederakan kedudukan anda), anda akan mendapat keputusan yang lebih baik. (Konsep BESAR - saya akan pergi ke lebih dalam blog post kemudian.)

Dan kerana anda tidak perlu mengharungi melalui dan menapis ribuan ekor panjang kata kunci ringan (tanpa lalu lintas), anda menghabiskan masa kurang pada kajian kata kunci untuk sampai ke hasil akhir yang sama.

- # 1-2: Keyword Sumber -

Dua sumber utama untuk generasi kata kunci adalah Kata-kata berkaitan Google, dan Kata Kunci Cari Berasaskan alat Google.

1. Alat Google Kata Kunci

Tool Google Sinonim (dikenali oleh kebanyakan pemasar sebagai "Kata-kata berkaitan Google") amat berguna untuk menjana senarai kata kunci sinonim dan semantik yang berkaitan.

2. Peranti Kata Google Search Berasaskan

Peranti Kata Kunci Cari Berasaskan ini adalah bernilai untuk mencari yang paling menguntungkan, yang paling popular kata kunci ekor panjang (dan Pasaran Samurai adalah perisian kata kunci pertama untuk menggunakan sumber data ini).

Bersama-sama, tidak banyak bahawa kedua-dua alat terlepas - dengan satu pengecualian yang sedang melampau kata kunci ekor panjang (kata kunci dengan tahap trafik terlalu rendah untuk memberikan apa-apa manfaat yang besar untuk SEO atau pengiklanan PPC).

Dan kerana anda meminta enjin carian apa yang mereka mahu lihat, anda mendapat senarai up-to-tarikh yang disasarkan, kata kunci trafik yang tinggi bahawa Google "mahu" untuk melihat apabila ia ranking satu laman web (dan bukannya senarai kata kunci yang disasarkan yang termasuk kata kunci yang boleh mencederakan kedudukan anda) - yang bererti anda menghabiskan masa kurang melakukan penyelidikan kata kunci, dan mendapatkan keputusan yang lebih baik dengan masa yang kurang dan usaha.

- # 3-4: Penapis Trafik -

Kerana mensasarkan kata kunci memerlukan pelaburan masa, tenaga, wang dan kemahiran - adalah penting untuk hanya memberi tumpuan kepada kata kunci dengan trafik yang cukup untuk membuat pelaburan anda komoditi ini berharga.

Pasaran Samurai membolehkan anda untuk menapis kata kunci dengan tahap yang rendah lalu lintas, semasa dalam fasa generasi kata kunci, supaya anda menghabiskan masa kurang melakukan penyelidikan kata kunci, dan dibiarkan dengan senarai lebih fokus dan disasarkan kata kunci untuk keperluan anda.

3. SEO Trafik Penapis

Pilihan ini membolehkan anda untuk menapis kata kunci dengan tahap trafik rendah untuk laman SEO-dioptimumkan, dan cepat menumpukan perhatian anda pada hanya nilai kata kunci tertinggi - menjimatkan masa dalam penyelidikan kata kunci.

4. AdWords Trafik Penapis

Begitu juga, penapis Trafik Google AdWords dengan cepat menapis kata kunci yang mempunyai tahap yang sangat rendah trafik Adwords, dan tidak mungkin untuk memberikan anda pulangan yang besar untuk masa anda melabur mewujudkan iklan dan mensasarkan kata kunci.

- # 5: penapis Frasa-Length -

Anda juga boleh menapis kata kunci yang mempunyai terlalu sedikit atau terlalu banyak perkataan.

Ini membantu untuk cepat mensasarkan, atau mengelakkan, sama ada kata kunci ekor panjang atau kata kunci pendek ekor.

- # 6, 7, 8: Positif / Negatif Kata Kunci Penapisan -

Pasaran Samurai juga mempunyai paling mendalam Positif dan Negatif kata kunci penapisan dalam mana-mana alat kata kunci.

6. Positif Keywords

Di dalam Pasaran Samurai, anda mempunyai pilihan untuk menapis kata kunci berdasarkan Positif Keywords.

Walaupun Keywords negatif kata kunci (atau bahagian kata kunci) yang anda mahu mengelakkan, Positif Kata kunci adalah kata kunci (atau bahagian kata kunci) yang anda mahu menumpukan secara eksklusif dalam senarai kata kunci anda.

Di dalam Pasaran Samurai, anda boleh mengeluarkan semua kata kunci kecuali Keywords Positif dipilih dengan klik pada icon semak di sebelah kata kunci yang anda ingin memberi tumpuan kepada.

Anda juga boleh memberi tumpuan kepada kata-kata atau frasa tertentu dengan klik pada kata-kata atau frasa dan kemudian klik butang semak - atau dengan menaip perkataan yang anda mahu melihat di dalam semua kata kunci anda ke dalam kotak Positif Keywords sebelum memukul "Update".

7. Keywords Negatif

Mengeluarkan Kata kunci negatif individu yang dipilih boleh dilakukan dengan mengklik ikon "x" di sebelah kata kunci yang anda ingin keluarkan.

Anda juga boleh mengeluarkan apa-apa kata kunci yang mengandungi perkataan tertentu atau frasa - dengan klik pada perkataan (atau perkataan) dalam kata kunci yang anda mahu untuk mengelakkan, dan kemudian klik "x" icon.

ATAU taip perkataan atau frasa ke dalam "negatif Kata kunci" kotak senarai dan tekan "Update".

8. Show Dikeluarkan

Jika anda pernah mahu melihat senarai kata kunci keseluruhan anda (tidak termasuk kata kunci penapisan negatif atau positif), anda boleh klik "Show Padam" butang.

- # 9: Tambah Kata kunci -

Ini adalah alat yang berguna jika anda mahu untuk menganalisis beberapa kata kunci khusus, dan tidak mengendahkan kata kunci lain yang berkaitan ...

Atau, jika anda mahu untuk menambah kata kunci tertentu untuk senarai kata kunci anda yang dijana untuk perbandingan.

- # 10: Tambah atur -

Ini adalah alat yang unik untuk Pasaran Samurai - dan sesuatu yang membolehkan anda untuk mencari kata kunci kombinasi yang optimum untuk digunakan.

Apabila ia datang kepada kata kunci data, komputer sering merosakkan ...

Mereka meletakkan kata kunci untuk kata yang salah - jadi bukan melihat "gewang memancing ikan trout", anda mungkin melihat "gewang memancing ikan trout".

Perbezaan bagi perkataan boleh membuat perbezaan yang besar kepada keputusan anda - jika laman anda dioptimumkan untuk kombinasi kata kunci yang salah, anda tidak dioptimumkan pada semua!

"Tambah atur" alat membolehkan anda untuk menyemak perintah perkataan yang terbaik untuk kata kunci dengan membandingkan semua opsyen. Ini adalah berguna untuk membuka nilai sering diabaikan kata kunci PBR rendah (saya akan mendapat ini dalam satu minit.)

- # 11-16: Import / Eksport Kata Kunci Kegemaran Senarai -

Jika anda mempunyai senarai kata kunci yang sedia ada (dari log anda laman web, kempen AdWords lama, atau bahkan dari satu lagi alat penyelidikan kata kunci) dan anda mahu untuk mengakses mendalam penyelidikan kata kunci Pasaran Samurai untuk kata kunci - terdapat beberapa cara anda boleh mengimport kata kunci ke dalam Pasaran Samurai.

11-12. Senarai Import / Eksport Kata Kunci Penyelidikan

Jika ia hanya beberapa kata kunci - menaip ke dalam "Tambah Keywords" kotak, dan memukul "Tambah" adalah cara yang cepat untuk pergi. Tetapi untuk senarai lebih panjang, anda boleh menggunakan butang "Import" untuk mengimport senarai kata kunci dari fail teks yang disimpan.

Anda juga boleh mengeksport kata kunci dijana dalam Pasaran Samurai kepada fail teks.

13-14. Senarai Import / Eksport Kata-kata

Adakah anda merancang untuk menjalankan kempen AdWords? Sudah mengiktiraf nilai Keywords Negatif?

Hebat! - Hanya mengeksport senarai anda (atau salinan daripada "Kata-kata negatif" kotak) dan tampalkannya ke dalam Google AdWords anda akaun untuk klik yang lebih baik, dan untuk mengelakkan pembaziran wang pada tidak menguntungkan, trafik tidak disasarkan.

15-16. Import / Eksport Positif Kata Kunci Senarai

Begitu juga, anda boleh mengimport dan mengeksport senarai kata kunci positif untuk membantu anda untuk sasaran dan fokus kajian kata kunci anda kemudian.

Menganalisis KEYWORDS

Ia hanya mengambil masa satu renungan Pasaran Samurai untuk melihat kedalaman penyelidikan yang ia menyediakan kata kunci.

Bagi kebanyakan orang, jumlah yang semata data yang sedia ada kepada anda untuk kata kunci anda tidak akan muat di dalam satu skrin. (Dalam gambar di bawah, saya diperlukan untuk menggunakan monitor skrin lebar.)

- JENIS DATA -

- # 17-19: Broad, Frasa, Exact -

Luas, Frasa dan Exact perlawanan kata kunci data boleh didapati di dalam Pasaran Samurai untuk semua kata kunci.

Ini menunjukkan dengan tepat berapa ramai orang yang menaip kata kunci anda - sebenarnya, dalam frasa-perintah, atau di mana-mana perintah.

Pasaran Samurai adalah perisian pertama kata kunci untuk menyediakan data kata kunci yang luas-Match berdasarkan carian Google sebenar - sebelum pergi satu yang lebih baik, dan menggabungkan kedua-dua Frasa-Match dan data kata kunci Exact-Match juga.

17. Padanan luas

Perlawanan data yang luas memberitahu anda berapa ramai orang yang mencari perkataan-perkataan di dalam kata kunci - dalam mana-mana perintah, dicampur dengan apa-apa perkataan tambahan yang lain. Ia petunjuk yang baik lalu lintas jangka panjang untuk kata kunci - jenis lalu lintas yang laman web yang ditubuhkan akan meningkat.

18. Padanan Frasa

Perlawanan frasa data menunjukkan anda berapa banyak orang mencari frasa kata kunci dalam perintah itu yang anda lihat ia muncul dalam - berpotensi dengan kata-kata tambahan pada awal atau akhir.

Ia merupakan satu penunjuk trafik jangka sederhana, dan membantu anda untuk mendapatkan perintah perkataan yang betul untuk kata kunci anda.

19. Exact Match

Perlawanan data tepat adalah bilangan carian untuk kata kunci yang tepat. Ia juga merupakan penunjuk kepada trafik jangka pendek yang anda jangkakan untuk kata kunci jika anda mensasarkan melalui SEO.

- DATA ORGANIK -

Pasaran Samurai mengukur nilai potensi trafik "percuma" dari enjin carian - membantu anda untuk mencari kata kunci yang paling menguntungkan untuk sasaran untuk SEO, dan membolehkan anda untuk memberi tumpuan kepada kata kunci yang memberikan anda manfaat terbesar yang berpotensi.

Jenis-jenis Data trafik organik yang Pasaran Samurai membawa bersama-sama untuk anda termasuk:

- # 20: Jumlah Searches -

Ini adalah berapa ramai orang mencari kata kunci yang setiap hari di Google.com, dan rakan kongsi carian Google (contohnya jenama bersama enjin carian Google AOL).

Sama seperti semua angka trafik di dalam modul Kata Kunci Penyelidikan Pasaran Samurai ini, statistik ini adalah paling tepat, dan wujud untuk luas, Frasa dan Exact Match dan disasarkan untuk kawasan anda dipilih atau bahasa - membolehkan anda untuk melakukan penyelidikan kata kunci untuk mana-mana pasaran kata kunci dalam dunia.

Buat kali pertama dengan Pasaran Samurai, anda mampu untuk mendapatkan maklumat kata kunci yang tepat untuk mana-mana kata kunci, bahasa atau rantau - pembukaan pasaran baharu kepada anda, dan mengambil dari keperluan untuk sebarang kata kunci "tekaan-kerja".

- # 21: Trafik SEO -

Ia memperdaya melihat jumlah carian untuk kata kunci. Ia mudah untuk berfikir tentang betapa hebatnya akan mempunyai semua pencarian setiap hari tanah di laman anda - apabila pada hakikatnya, hanya peratusan dari orang-orang yang pernah akan melawat SEBARANG tapak.

Unik SEO skor Trafik Pasaran Samurai ini (SEOT) adalah unik kerana ia memberi anda jumlah maksimum trafik yang mensasarkan kata kunci mungkin memberi anda.

Ini adalah berdasarkan kepada analisis berjuta-juta pertanyaan enjin carian sebenar, yang menunjukkan 42% daripada semua klik pergi ke keputusan PERTAMA disenaraikan.

Dengan menggunakan data ini adalah cara yang paling mudah yang anda boleh mendapatkan keputusan yang lebih baik dari penargetan kata kunci anda - lebih tinggi tokoh SEOT adalah untuk kata kunci, lebih banyak lalu lintas yang berpotensi yang anda boleh menangkap dari SEO untuk laman web anda. Mudah.

- # 22: Frasa-ke-luas Nisbah Match (PBR) -

Alat ini menjimatkan banyak masa dan tenaga mengoptimumkan untuk kata kunci yang tidak baik - satu risiko menggunakan mana-mana perisian kata kunci lain yang ada, sebagai statistik PBR hanya terdapat di dalam Pasaran Samurai.

Komputer tidak faham bahasa seperti manusia, dan selalunya akan merosakkan perintah perkataan kata kunci. Jadi, daripada memberi anda kata kunci "gewang memancing ikan trout" (yang kebanyakan orang mencari), mereka mungkin mencadangkan "gewang Trout memancing".

Jika anda dioptimumkan untuk kata kunci yang betul untuk perkataan yang salah - anda tidak dioptimumkan pada semua.

Anda mungkin mendapat kedudukan, tetapi anda tidak akan mendapatkan trafik maksimum untuk kata kunci tersebut.

Skor PBR rendah adalah satu tanda amaran bahawa kata kunci yang anda mungkin tidak bagi perkataan yang betul. ("Tambah atur" alat boleh membantu anda untuk bekerja di luar perintah perkataan yang betul. Lihat di atas untuk maklumat lanjut)

- # 23: Trend -

Beberapa kata kunci adalah bermusim - "bunga" adalah popular di seluruh hari Kekasih, "ski" adalah yang paling popular semasa musim ski di hemisfera utara tetapi mempunyai puncak kedua yang lebih kecil semasa / New Zealand musim ski Australia.

Dengan Pasaran Samurai menunjukkan anda anggaran trafik setiap hari dari bulan lepas, angka ini boleh berubah-ubah.

Dengan memaparkan trend trafik bermusim untuk kata kunci, anda boleh meramalkan dengan tepat permintaan carian mungkin masa depan untuk kata kunci dalam Google .

Edit: Demi konsisten, dalam Pasaran Samurai graf trend dipaparkan sebagai Januari kepada carta Disember.

Kami mendapati bahawa Google sering akan memaparkan carta dengan tempoh masa yang tidak konsisten (dengan permulaan carta menjadi apa-apa daripada 12-15 bulan sebelum) jadi ia sering mengelirukan melihat carta. Jadi pesanan semula mereka sebagai Januari-Disember carta memastikan konsisten untuk pengguna Pasaran Samurai, dan membantu untuk memperbaiki kerja sudah baik Google.

Jika anda memegang tetikus anda ke atas salah satu bar dalam carta, tooltip akan muncul menunjukkan yang bulan bar mewakili.

Terima kasih kepada Frank Dobner untuk menunjukkan bahawa kita terlupa untuk menyebut ini. Terima kasih Frank!

- DATA AdWords -

Data ini mewakili dibayar, kos per klik trafik yang boleh didapati daripada Google AdWords, dan termasuklah:

- # 24: Trafik AdWords -

Anggaran sangat tepat daripada jumlah trafik pengiklan boleh mengharapkan untuk iklan undian tinggi di Google AdWords (dilihat buat kali pertama di Pasaran Samurai).

Menggunakan data ini, anda boleh memberi tumpuan pengiklanan Google Adwords anda kepada kata kunci yang paling mungkin untuk memberikan anda bilangan maksimum pelanggan.

- # 25: AdWords Kos Per Klik -

Angka ini adalah kedua-dua mewakili "nilai pasaran" daripada pengunjung-kata kunci tunggal, dan berapa banyak yang anda boleh mengharapkan untuk membuat tawaran untuk konsisten mencapai tempat teratas dalam Google AdWords (tidak meletakkan 1-3, tetapi kedudukan # 1).

Walaupun alat-alat lain menyediakan Kos Per anggaran Klik, Pasaran Samurai adalah satu-satunya alat dapat menyediakan data ini sangat disasarkan.

- # 26: AdWords Kadar Klik-Melalui -

Bagaimana jika anda boleh meramalkan kadar jangkaan klik melalui untuk iklan anda, sebelum ia juga berjalan, dan menggunakan angka ini sebagai tanda aras untuk memberitahu anda sama ada iklan anda menjadi baik atau buruk.

Maklumat ini boleh membantu anda untuk mengurangkan kos per klik dan meningkatkan skor kualiti anda - bermakna anda boleh mendapat trafik pengunjung lebih dari AdWords, dengan kos ditolak.

Dengan membawa bersama data anggaran trafik yang tepat dari beberapa sumber, Pasaran Samurai adalah yang pertama (dan hanya) kata kunci perisian penyelidikan dapat melakukan ini untuk anda.

- PERTANDINGAN -

Ramai orang membuang banyak masa dan usaha mensasarkan kata kunci yang kompetitif untuk SEO atau Adwords.

By measuring the competition that there is for a keyword, and targeting high-traffic low-competition keywords, you can get better results with far less time, effort, cost and skill.

- #27: SEO Competition (SEOC) -

This is the number of web pages that mention your selected keyword phrase. Secara umumnya, laman web yang lebih sedikit yang menyebut frasa kata kunci, lebih cepat anda boleh mendapatkan kedudukan.

- # 28: Pertandingan Tajuk (SEOTC) -

Market Samurai users requested this feature, and we delivered. This figure shows you the number of web pages that contain the keyword in their title tags (in any word order).

With the keywords that you place in the title tag of a web page being a HEAVY search engine ranking factor, often you can get very fast front-page rankings by targeting keywords with very low title competition scores.

- #29: Title Competition to SEO Competition Ratio (SEOTCR) -

This is the ratio of the number of sites that mention a keyword phrase, to the number of sites that have the keyword in the title tags of the site – and can be used to find under-optimized keyword markets.

Keyword markets that have very low levels of keyword optimization will have low SEOTCR scores.

- #30: Adwords Advertiser Count (AWA) -

This is the number of ads that are running for a keyword phrase.

While some other keyword tools DO provide Adwords Advertiser counts, they do not provide statistics on the total number of advertisers – instead, they count the number of advertisers on the front page of Google (which is usually between 8 and 11 results).

Because Market Samurai provides more accurate data in this area, you can get a better insight into how competitive the keyword is in Google Adwords, and focus your efforts on the least competitive and most profitable keywords.

- #31: Adwords Competition (AWC) -

This measure of competition is provided by Google, and provides a sense of scale showing how many advertisers are bidding on a keyword when compared to all other keywords.

This general guide is another way to work out whether a keyword is is going to be high, medium or low competition – and focus your efforts on the lowest competition, highest value keywords.

COMMERCIAL VALUE

Not all traffic is created equal.

Some keywords bring in more customers, or people who want to spend more money.

If you know which keywords are used by “browsers”, and which keywords are used by “buyers”, you can target the highest value, most profitable keywords first – and make more money with less effort.

- #32: Online Commercial Intent (OCI) -

Market Samurai was the first tool to provide OCI data
measures the likely buying habits of people using the keyword

if the score is high (above 50%), it's likely to be a keyword used by people wanting to buy
jika skor adalah rendah (bawah 50%), kemungkinan untuk membawa lebih banyak pelayar daripada pembeli.

Using this tool, you can focus on more profitable keywords.

- #33: Adwords Value (AWV) -

Ever wanted to know which keywords would be most profitable to target?

AWV gives you the maximum value of traffic (per day) that you could receive by targeting the keyword – for Adwords.

Both AWV and SEOV are unique to Market Samurai – and help you to target the most profitable keywords, and avoid worthless keywords.

- #34: SEO Value (SEOV) -

Ever wanted to know which keywords would be most profitable to target?

Just like AWV – SEOV is the total maximum value of traffic (per day) that you could receive by targeting this keyword through SEO, rather than Adwords

The way it is calculated is simply the market value of traffic for a keyword, multiplied by the amount of traffic that a single site could potentially receive. As a result, this figure takes into account both the value of the keyword, and the amount of traffic – so it's a good way of focusing on the most valuable, profitable keywords.

FILTERING KEYWORDS

- #35-47: Columns and Sorting -

35. Sortable Columns

Market Samurai columns are sortable – so, by clicking on one of the column headings, you can sort all of your keywords by that piece of data.

Want to see which keywords have the highest traffic levels, value, or competition levels? – Just click the relevant column heading, and the keywords will be sorted in this order – highest to lowest.

Ingin untuk membalikkan perintah itu, dan melihat kata kunci disenaraikan dari yang paling rendah kepada yang paling tinggi? - Hanya klik sekali lagi.

36. Petua

Dengan mengadakan penunjuk tetikus anda ke atas tajuk lajur, anda juga boleh melihat penerangan mengenai data dalam lajur tersebut.

37. Tajuk Column Tetap

... Dan seperti yang anda tatal ke bawah, semua lajur kata kunci kekal kelihatan - seperti ini (kata kunci nota) ...

Ini semua adalah ciri-ciri kecil yang membantu anda untuk menganalisis kata kunci yang lebih cepat dan lebih mudah.

- # 38: Penapisan -

Mencari kata kunci terbaik untuk sasaran yang digunakan untuk mengambil masa dan usaha.

Dalam satu tangan, anda mahu kata kunci trafik yang tinggi.

Pada yang lain, anda mahu-persaingan yang rendah kata kunci.

PLUS - anda ingin memastikan bahawa kata kunci anda adalah berharga - bahawa orang yang menggunakan mereka untuk mencari perkara untuk membeli.

Menyusun kata kunci tidak mencukupi. Itulah sebabnya Pasaran Samurai dicipta 14 penapis kata kunci - membolehkan anda untuk menapis bernilai rendah, lintas rendah, persaingan tinggi kata kunci dan mempunyai senarai tertumpu daripada kata kunci berkualiti terbaik untuk sasaran.

ANALISIS lebih mendalam

- # 39: Mudah Kata Kunci Tab -

Pasaran Samurai Kata kunci menggunakan Tabs - membolehkan anda menyimpan penyelidikan untuk beberapa kata kunci bersama-sama dalam satu projek untuk kemudahan rujukan.

Ia juga bermakna kata kunci dikumpulkan ke dalam set kata kunci yang relevan - semua daripada mereka dalam kumpulan yang sama hubungan yang Google mahu melihat.

- # 40: "Tab Cepat" Icon Key -

Selain setiap kata kunci adalah ikon utama. Mengklik ikon ini akan membolehkan anda untuk membuka kata kunci dalam tab baru - supaya anda boleh "menggali lebih mendalam" ke dalam kata kunci yang menarik, dan mencari kata kunci tambahan yang berkaitan.

- # 41-43: Warna Berkod Kata kunci -

Anda juga akan melihat bahawa Pasaran Samurai mempunyai warna yang berbeza untuk baris yang berbeza kata kunci.

41. Kata kunci Aktif

Kata kunci oren adalah kata kunci utama dalam tab semasa, dan akan sentiasa kelihatan (walaupun selepas penapis digunakan) untuk anda untuk membandingkan kata kunci lain menentang.

42. Buka kunci

Kata kunci yang hijau adalah kata kunci yang terbuka di tab lain, menunjukkan anda bahawa anda telah "menyentuh lebih mendalam" ke dalam kata kunci tersebut.

43. Zebra Striping

Deretan juga "zebra-berjalur" - dengan seli warna latar belakang baris (kelabu cerah / putih). Ini membantu anda untuk membaca data kata kunci yang lebih mudah.

- # 44: Keputusan diklik -

Beside relevant pieces of keyword data, you'll see a small green arrow (which turns orange when your mouse pointer hovers over it).

The arrow signals that clicking on this result will open the raw data source in a new window, allowing you to seethe actual websites and advertisers that you may be competing against in that marketplace.

Anda juga boleh menekan pada graf Trend untuk melihat trend sejarah untuk kata kunci.

TAGGING

- #45-46: Keyword Tagging -

Have you ever been asked for keywords or tags for a YouTube video, social bookmarking submission or blog post?

Within seconds, you can have a list of highly targeted keywords for this purpose using Market Samurai.

Just select the best keywords for the job (by placing a tick in the tickbox to the left of the keyword) and then click “Copy Tags”

You have two options for tags…

45. Copy Tags (Comma Separated)

The first is comma separated – for blogs and most social bookmarking sites. They typically look like this:

guitar lessons, guitar lesson book, bluegrass guitar lessons, lead guitar lessons, slide guitar lessons, learn guitar lessons, download guitar lessons, beginning guitar lessons

46. ​​Salinan Tags (Angkasa Berpisah)

These are used by some social bookmarking sites and video sites, including Delicious.com, and they look like this:

guitar-lessons guitar-lesson-book bluegrass-guitar-lessons lead-guitar-lessons slide-guitar-lessons learn-guitar-lessons download-guitar-lessons beginning-guitar-lessons

MENGEKSPORT

- #47: Export to CSV -

Market Samurai allows you to export your full keyword research data to a CSV spreadsheet, to archive, share with others or even give to clients – just by clicking the “Export” button.

- #48: Export to Text File -

As I mentioned before, you can also export keyword lists to text files from the Keyword Generation page. This is not limited to your researched list – you can also export your positive keywords, or your negative keyword lists for use in Adwords or elsewhere.

(Note: Going back to the Keyword Generation page and exporting your keyword list as a text file is different after you have applied filters – as you will only see keywords that meet your filter criteria)

REGIONAL TARGETING

- #49: Region & Language Targeting-

Have you ever considered the potential to make money in large search markets outside of the United States, largely ignored by internet marketers?

Here you can find high traffic, high value “niches” with scarcely a competitor in sight – and dominate the industry yourself.

Pasaran Samurai membolehkan anda untuk melakukan kajian kata kunci di 234 negara, wilayah dan wilayah - memberi anda akses kepada pasaran kata kunci yang lebih berbanding sebelum ini - membuat Pasaran Samurai mungkin sekali satu-satunya perisian kajian kata kunci global dapat sasaran mana-mana bahasa utama, negara atau rantau di dunia.

- # 50: Bahasa -

Begitu juga, Pasaran Samurai adalah dapat memberikan data kajian kata kunci yang tepat untuk mana-mana bahasa utama - membolehkan anda untuk memanfaatkan praktikal mana-mana pasaran yang wujud dalam talian.

For the multi-lingual users of Market Samurai, this opens up whole worlds of untapped opportunities online.

- #51: Adult Filtering -

Pasaran Samurai juga membolehkan anda untuk mengelakkan, atau termasuk, kata kunci dewasa berkaitan antara hasil penyelidikan kata kunci anda.

(These options are available to you when you begin a new Market Samurai project file.)

PUTTING KEYWORDS INTO ACTION

- #51-52: Add to Rank Tracker -

If you plan to optimize your site to rank well for a keyword, you can tell Market Samurai's rank tracker to track your rankings for the keyword from within the Keyword Research area.

Kedua-dua pilihan yang ada untuk kerja-kerja ini dengan cara yang berbeza:

51. Rank Tracker Tickbox

Dengan menandakan kotak ini, anda menambah kata kunci utama bagi tab anda mempunyai terbuka kepada Rank Tracker.

Anda akan diminta jika anda mahu untuk mengkategorikan kata kunci (untuk menjaga perkataan kunci dalam struktur treelike di Rank Tracker), dan jika anda mahu untuk menetapkan halaman sasaran tertentu bahawa anda telah dioptimumkan untuk kata kunci tersebut.

52. Rank Tracker Drop-Down

Using this option, you can select several keywords that you plan on targeting (by placing a tick in the tickboxes beside those keywords) and then add them all to Rank Tracker at once.

Proses 2-saat menjimatkan masa dan usaha anda, dan membolehkan anda untuk mengesan kedudukan anda dengan lebih mudah.

- # 53: Mulakan Menggunakan Kata Kunci Segera -

Pasaran Samurai adalah lebih daripada sekadar kajian kata kunci - ia tentang mendapatkan jumlah maksimum nilai daripada kata kunci, menggunakan jumlah minimum masa, usaha dan perbelanjaan.

Ingat - kajian kata kunci merupakan langkah pertama dalam proses ...

Jika anda ingin membuka kunci nilai potensi kata kunci, anda perlu benar-benar DO sesuatu dengan kata kunci.

Dengan Pasaran Samurai - sebaik sahaja anda telah menemui kata kunci anda, anda tidak "kiri dalam kesejukan" untuk mencuba dan membuat kerja-kerja kata kunci sendiri.

Anda boleh mula menggunakan alat Pasaran Samurai ini terus - untuk pergi ke dalam analisis SEO yang lebih dalam, topik penyelidikan untuk menulis tentang, mencari dan mempromosikan produk affiliate, menerbitkan kandungan ke laman web anda, membina backlinks yang berkualiti tinggi, dan menjejaki kedudukan laman web anda - semua di klik butang.

...

... Tetapi saya akan berhenti di sini - kerana hari ini saya hanya berkongsi ciri-ciri yang tersedia untuk anda di dalam salah satu modul dalam tempoh Pasaran Samurai - hanya modul Kata Kunci Penyelidikan.

Ini betul-betul 1/8th apa Pasaran Samurai boleh lakukan untuk anda (hanya 1 daripada 8 modul Pasaran Samurai) - kami telah tidak menyentuh 7 modul lain (SEO Analisis Persaingan, Rank Tracker, Cari Kandungan, Bangunan Promosi / Link , Monetization, Adwords, or Publish Content!)

And it's obvious just by looking at this that you have access to more in-depth keyword research data than in any other keyword research software available today.

I hope you've discovered something new today that you can begin using right now.

Brent

PS – This is the bit where I explain how new readers can get access to Market Samurai…

If you want to try Market Samurai for yourself, you can get free access to the keyword research module (and all of the features above) – plus trial the other advanced features inside Market Samurai – you can get your copy here .

If you already own Market Samurai and would like to upgrade to the paid version (and get lifetime access to all 8 modules inside Market Samurai) the place to upgrade your copy is here .

PPS – Several people have asked for a PDF version of this blog post.

Scott Harvey helpfully obliged – and now you can download the PDF of this blog post here . Thanks Scott!

Brent Hodgson pengasas bersama daripada Noble Samurai, dan seorang pakar pemasaran internet.

Brent telah menulis 68 post (s) untuk Noble Samurai

123 Responses to "Apa yang Membuat Pasaran Samurai Yang Maha Di-Kedalaman Kata Kunci Perisian Penyelidikan Terdapat?"

 1. 1

  Satu soalan: Apakah perbezaan di antara Pasaran Samurai & Keyword Elite 2.0? Ia bukan satu kebetulan bahawa anda melepaskan e-mel ini pada masa ini, kan?
  Regards,
  Dave

  Pada
  www.neumaticos4x4.net menjawab:

  Persoalan yang besar, kami berharap mendapat jawapan.

  Pada
  Brent Hodgson menjawab:

  Perbezaan yang besar-besaran. Lihat pos sebelumnya di blog ini - tumpuan Pasaran Samurai bukanlah pada mencari kata kunci - ia menggunakan kata kunci dalam cara terbaik mungkin.

  Kami mempunyai banyak menghormati Brad dan alat-alat dia menghasilkan, dan saya tahu dia mendapat banyak menghormati Pasaran Samurai.

  As for it being no coincidence – you're right – with everyone thinking about keywords right now, it's a fantastic time to review Market Samurai's keyword research tools and remind our users of why they made the right decision to use Market Samurai (as I say at the start of this blog post).

  On
  Ron Reed replied:

  Mutual respect for BOTH… indeed.

  Which is percisely why I own BOTH and would suggest everyone to do the same.

  On
  Puneet Aggarwal replied:

  I think the real low point in Market Samurai (I have both KE 2.0 and MarketSamurai as of today) is generating keywords. It uses only a base keyword. I have not found a way to generate keywords just like Google Suggestion Tool. If I am missing something, please point me to the tutorial.

  When I use a base keyword and start a new project, it always finds new keywords around 100-600, but then filters out most of them.
  Regards, Puneet

  On
  Brent Hodgson menjawab:

  Do you mean – generating a list of keywords that is related to several keywords?

  No, we don't do that. I don't believe KE2.0 does either.

  The reason we don't is because it actually lowers the value of the keywords you get – you get fewer keywords related to each individual term, and the keywords aren't tightly grouped around a single term or phrase – so they're unable to be used to create the LSI/Referential Integrity/Keyword Architecture that Google looks for when trying to work out what a page is about.

  This is why you'll see keyword tools designed before 2005 asking you for several keywords to begin keyword generation – but most keyword tools today only ask you for a single keyword as a starting point.

  You're right about filtering out most keywords. Market Samurai does a fantastic job of filtering out low traffic, low value and low competition keywords so that you can find the single highest value keyword (or keywords) to target.

  It's important to remember that there is no such thing as “targeting” hundreds of keywords, or “optimizing” around hundreds of keywords – this is not targeting at all.

  So the key is to find the best, high quality, relevant keyword(s) for optimization – and to use these keywords as your focus.

  I hope this helps you out.

  Brent

  On
  Puneet Aggarwal replied:

  So you mean that if I enter “link building” as the base keyword, it will find out all keywords which contain this phrase and nothing else…. Right ?

  Then, isn't google keyword suggestion tool, a better bet for keyword research (only for keyword research, i mean)

  Regards, Puneet

  On
  Brent Hodgson menjawab:

  No. Maybe I misinterpreted your original post.

  Market Samurai uses the Google Keyword Suggestion tool as a keyword generation source – so you'll get the same (synonymous) results.

  As an example, if I type in [link building] into Market Samurai, and select “Google Synonym Tool” as a keyword source (this is the Google Keyword Suggestion Tool) I get 200 keywords.

  8 keywords with no traffic get removed immediately by Market Samurai, leaving me with 192 keywords.

  “link building, link building services, link building service, seo link building, building links, link building company, link building india, link building strategies, link building software, link building campaign, link building tips, etc”

  These are the exact same keywords that I see inside the Google Keyword Tool.

  Brent

 2. To me (as I now own both tools) I'd say Market Samurai meant for locating stealth keywords for dominating a market and then using the built in tools for promotional methods and tracking. (ie the Keyword Ranking tool recently released)

  Keyword Elite is meant more for PPC marketers (tho obviously has an SEO benefit) but is meant for locating, tracking, and dominating adwords opportunities. (AdWords history, tracking of current adwords campaigns, CPA opportunities, AdSense sites for targeting etc.)

  There's other differences and I'll prob release a video showcasing the benefits of both after I play with KE2 more.

  Hope that helps!

 3. This post definitely deserves a retweet because I never imagined so many different ways to perform a keyword research. retweeting now.

 4. I think you did a great job of going over all the features of just ONE of the many modules available in Market Samurai!
  (This should be included in your product documentation,,:o),, hint)

  I watched the videos when I first purchased the software but had forgotten about some of these features.

  Linda
  PS I would love an affiliate link to promote this software! I am using it for all my clients to determine the best keywords for them to focus on for their business.

  On
  Brent Hodgson menjawab:

  Dr Anthony Fernando is working on more in-depth videos, and PDF manuals right now :)

  As for the affiliate program – if you get in touch with support, they'll be able to make sure you get details as soon as they're available.

 5. I love Market Samurai – especially the 3 new free modules you've added since I bought the program. I use it now to generate widget ads for my websites; takes about 30 seconds an ad.

  I now want to start a new website that has nothing but ads generated from Market Samurai and then run and adword campaign and not have to invest days/weeks of time building backlinks, writing articles, and using article warehouses to spread the word. I've come to appreciate that using an adword campaign might be cheaper than all the work I now do.

  So what will be the Adword module and how long will we have to wait?

  Thanks,

  On
  Brent Hodgson menjawab:

  I can't announce release dates or features (we never do this in advance). All I can say is what you'll be getting will be well worth the wait :)

 6. I would also like a run down of the differences. I can't tell for sure but there appear to be differences between the two. I'd like to know what each does and how I can benefit from KE2 – and just so you know, I already have Market Samurai as a paying customer.

  Thanks for your insight.

 7. 7
  Pada 26 Ogos, 2009 di 06:07
  Marion berkata:

  Hi Brent
  Terima kasih kerana mengingatkan saya mengenai perisian Pasaran Samurai.

  Saya masih ingat cuba perbicaraan pada Januari tahun ini - tidak lama selepas dibebaskan versi baru. Ia bekerja besar untuk apa yang saya diperlukan dan sentiasa mahu untuk membeli salinan yang berdaftar. Aku melihat kamu telah menambah alat baru dan juga dalam versi semasa. Ini adalah benar-benar menggerunkan.
  Saya tidak sabar untuk melepaskan alat AdWords.

  Teruskan kerja yang baik!

 8. Sekali lagi anda mengingatkan saya semua kekayaan di sini di belakang rumah saya sendiri hanya menunggu saya untuk menjemput mereka. Tidak perlu pergi mencari sumber. Samurai Mulia menyediakan semua yang saya perlukan.

 9. 9
  Pada 26 Ogos, 2009 di 06:09
  Dexx berkata:

  PS - Program affiliate akan lebih baik supaya orang-orang kita dalam bidang IM tidak perlu menggalakkan program-program lain dan bukannya untuk senarai kami (kami mempunyai keluarga untuk memberi makan!) Heh

 10. Kata kunci Elite cukup banyak yang dipromosikan oleh semua pemasar sekutu atas sekarang supaya anda akan mendapat banjir e-mel dan spam mengenainya. Saya tinggal di sini dengan Pasaran Samurai. Kehadiran dari Keyword Elite akan mati tidak lama lagi.

  Andrew

 11. Ia adalah persoalan benar-benar penting untuk kita, kerana kunci Elite adalah $ 197 dan Pasaran Samurai adalah 2.5 kali harga itu.
  Saya telah bekerja dengan Pasaran Samurai sejak 30dc bermula, dan saya suka, walaupun kami mendapati beberapa isu (Sokongan melihat mereka) tetapi untuk harga yang saya rasa saya boleh pergi untuk KE.
  Jika sesiapa dalam pasukan MS itu dapat memberikan kita perbandingan, saya fikir ia akan menjadi besar.
  Terima kasih,
  Esteve.

  Pada
  Brent Hodgson menjawab:

  Kamu benar sokongan - akhir-akhir ini kita telah dibanjiri dengan beribu-ribu pengguna baru kerana Cabaran Tiga Puluh Hari.

  Biasanya orang kata-kata tentang bagaimana sokongan Noble Samurai adalah salah satu yang terbaik dalam industri pemasaran internet - jadi saya kecewa bahawa terdapat kelewatan menjadi akhir-akhir ini. : (

  Anda menyebut "Pasaran Samurai adalah 2.5 kali harga" - ini tidak betul.
  Jika anda melakukan 30 Cabaran Hari, harga adalah kurang daripada separuh.

  Pada
  www.neumaticos4x4.net menjawab:

  Hi Brent, ia benar-benar benar bahawa Sokongan sedang besar, tiada kebimbangan tentang itu, pasti. Berkenaan, matriks SEOC dan Rank Tracker sedang sedikit rosak, sekurang-kurangnya untuk pengguna bukan Amerika Syarikat (tetapi seperti yang saya katakan saya abosolutley yakin bahawa kami akan ditangani).

  Saya minta maaf mengenai kesilapan yang saya telah dibuat, apabila saya berbanding kedua-dua harga biasa kerana saya tidak tahu 30d pencabar mendapatkan harga itu.

  Saya berharap pembetulan ini mendapatkan orang lain di landasan yang betul.

  Semua gest itu.

 12. Esteve, saya dengan anda, ia boleh menjadi sangat menarik perbandingan antara 2.

  Lihat ya.

 13. Ini adalah lelaki sumber berguna! Anda tahu saya telah menggunakan alat ini sejak awal, tetapi dengan ciri-ciri begitu banyak ia mudah untuk lupa beberapa.

  Sekarang saya berharap saya mendapat soalan matematik ini betul ... :)

 14. [...] Ciri-ciri Samurai Pasaran Kata kunci Penyelidikan dan akan melalui banyak pilihan. Excellent! Apa yang Membuat Pasaran Samurai Yang Maha Di-Kedalaman Kata Kunci Perisian Penyelidikan Terdapat? | Noble Samurai __________________ 30DC: 2008, [...]

 15. 15

  Saya mempunyai versi penuh Samurai Pasaran dan telah ia untuk beberapa bulan menggunakannya hampir setiap hari. Walaupun begitu gambaran ini salah satu daripada modul mengingatkan saya banyak perkara yang saya tidak lakukan.
  Modul lain sama-sama hebat.

  Pada
  Brent Hodgson menjawab:

  Terima kasih Graham! :)

  Saya gembira anda menggunakannya hampir setiap hari. Itulah di mana kita mahu menjadi - "roti dan mentega" pemasaran internet - perisian yang anda menjalankan perniagaan internet anda dari setiap hari.

 16. 16

  Neumaticos: Anda berkata MS adalah 2.5 kali ganda harga KE? Adakah saya kehilangan sesuatu? MS adalah hanya $ 149. A mencuri.

  Semua orang yang ingin perbandingan ... post ini dengan Brent berfungsi sebagai gambaran menakjubkan terperinci 1 modul daripada 8 dalam MS.

  Jika anda mempunyai wang ... membeli kedua-dua alat. Sudah tentu, satu mempunyai ciri-ciri yang lain tidak mempunyai.

  Jika anda tidak mempunyai wang, kemudian membaca surat jualan dan mendapatkan idea yang baik dari apa yang mereka kedua-duanya melakukan. Satu tidak seperti busut yang lebih baik daripada yang lain - walaupun saya cenderung untuk berfikir MS telah mendapat kelebihan pepejal kerana keupayaan untuk terus menyebabkan anda untuk benar-benar MENGGUNAKAN kata kunci anda dengan segera. Sangat kuat.

  Saya tidak fikir pasukan Noble perlu menghabiskan masa mencipta Perbandingan antara kedua-dua.

  Hanya perlu mewujudkan modul yang luar biasa dan mempercepatkan MS.

  Saya akan berkata - ia tidak akan menjejaskan untuk pasukan Noble untuk menambah barangan baru yang mereka boleh seperti yang di KE. Itu hanya perniagaan pintar. KE pasti memerhatikan apa MS lakukan dan dicontohi agak sedikit perkara.

  Pada
  www.neumaticos4x4.net menjawab:

  Hi Mark, saya minta maaf bagi kesilapan itu, saya tidak sedar bagi apa-apa harga untuk pengguna 30dc.

  Terima kasih banyak, untuk maklumat.

  Akhir sekali, saya berfikir MS menawarkan alat yang baik, hanya perlu sedikit berkilat, seperti yang saya katakan kepada Brent, kita berhadapan dengan beberapa isu-isu SEOC matriks dan Rank Tracker (mungkin kerana kami bukan pengguna AS).

  Tetapi bagaimanapun, saya pasti kehendak pasukan sokongan ditangani mereka.

 17. My partner and I have had great success with Market Samurai in fact I am looking at getting a few copies one for my outsource assistant and the other for myself do you have anything that would allow this on a discounted level if not I'll still go ahead and register 2 additional license.

  On
  Brent Hodgson menjawab:

  Make sure you get in touch with Support about this ( http://www.noblesamurai.com/support/helpdesk ) – they'll be able to help find the best way to do this.

  There are several considerations, like whether you want the copies for the outsourcers to be on a different license key so that you have more control and security.

  Also, depending on the number or licenses, there are some discount points available for bulk purchases.

  Brent

  On
  Isha of Market Samurai Resources replied:

  Alyysa, if you have a WordPress blog, you can put a meta description of your own in there, using the All in One SEO Pack plugin.

  Brent, shame on me: on first reading your post a few weeks ago I missed your “#45-46: Keyword Tagging” bit and also – shame on me twice – I hadn't noticed it in my Market Samurai and tried it out. What a nitwit :D

  Thank you for a great post.

 18. Great post Brent and possibly the best analysis & feature roundup of Market Samurai I've seen so far – cheers.

  I've been using Keyword Elite v1.0 since it was launched way before MS was on the scene and I love it. MS came along and did a handful of things that KE couldn't and it was a breath of fresh air. Now KE 2.0 is on the scene its obvious lots of people are asking which is best and which one should I use.

  My answer to that is try both and then you decide. Personally I wouldn't want to be without either. If you take your business seriously and keywords, niches, tracking, monetization and content are part of your everyday business, then you should be using both tools anyway – period. When a new tool comes along, I don't instantly stop using all my other resources, that would be madness, I invest in new tools and use them alongside existing resources in order to reduce the workload, improve research and most importantly save time.

  If I was sitting on the fence and had to choose just one, I'd probably opt for Market Samurai due to the module and feature updates. They are regular and are usually very feature-rich, this I like.

  Keep up the excellent work guys.

  All the Best
  Phill Mason

  On
  Brent Hodgson menjawab:

  Thanks Phill! :)

 19. Thank you Brent. Very nice contribution and a good refresher for me. I have not finished reading this yet, but I do have a couple comments.

  SEOC – my understanding was this number was the number of competing “pages” not websites as it says above.

  Trend – I always wanted to know how to use the bar graph. Does the first bar in the graph refer to the current month?

  Google Synonym v Google Search – I am still confused as to what the distinction is between these. The synonym is the semantically related tool (I refer to this as a sort of a dictionary-like of common usage search terms). Google search seems to me to be the same thing.

  Your better understanding would be appreciated

  Frank

  On
  Brent Hodgson menjawab:

  Hi Frank,

  Great points – thank-you

  1) SEOC being competing “pages” – you're right – a typo on my part. (I also messed up #51 too… it's in there twice… doh)

  2) Trends – Fantastic point. I've updated this too. (Check it out above :) )

  3) You're right about the Google Keyword (Synonym) Tool – it's like a “thesaurus” for keywords.

  Google's Search Based Keyword Tool is slightly different.

  If you ask it to give you keywords about “trout fishing”, it will give you a list of keywords that contain both the words “trout” and “fishing”.

  This means you'll get long tail keywords like “trout fishing lures” “fishing for trout”, “trout fishing in new zealand” etc – but you *won't* get related keywords like “fly fishing” or “salmon fishing” or “fishing lures”.

  I hope this helps!

  Brent

 20. Looks like a good option…I'm gonna give it a try…thx…:)

 21. Undoubtedly buy both tools if you can.

  But Keyword Elite 2.0 is $995. Yes count them.

  There was a discount for version 1.0 users which brings it down to sub $200.

  But BEST with both tools is NO RECURRING.

  Every tool has its own merits. tehy all return different data.

  But the wisest of men doe snot us eteh same keywords as eveyron eelse.

  So using these 2 and Maerket Discovery is how you acttually break the box.

  On
  Brent Hodgson menjawab:

  I think they're selling at $197 to the public right now. I don't think we'll ever see Keyword Elite 2.0 sold at $997 though.

 22. Brent,

  MS isn't pulling SEOC and SEOTC data when I do keyword analysis?

  Any ideas?

  On
  Brendan replied:

  You have to tick the SEOC and SEOTC boxes at the top option area in order to pull the data

  On
  Brent Hodgson menjawab:

  Thanks Brendan :)

  Dan – if you still have trouble, get in touch with us via support:
  http://www.noblesamurai.com/support/helpdesk

  That way we can ask questions, work out the exact cause, and help you to find the right solution.

 23. Market samurai rocks. There is absolutely no comparison with KE. Aside from that I am sick of getting email after email from the creator of KE. Not to mention the non existent support. The samurai is a top notch keyword tool.

 24. Man, the Spideys are going to like this post….KW heaven…

  I'm sure you guys TB'ed it already… I love it, btw…

  Nice post…

  Now stop promoting MS! Don't let the monkeys know about this tool!

  K, thanks….

 25. [...] What Makes Market Samurai The Most In-Depth Keyword Research … [...]

 26. 26
  On August 26th, 2009 at 8:07 am
  Jason berkata:

  Bought Market Samurai awhile back… no regrets – excellent tool. It's way better than this KE2 stuff that just came out

 27. 27
  On August 26th, 2009 at 8:13 am
  Jim Lorenzo said:

  Hi all:

  Both tools have a multitude of fantastic features. In my estimation though for the price, MS is smoking hot! Dollar for dollar and feature for feature it has more than enough horse power for anything I would be venturing into.

  A caveat though… The product is getting to be such a massive powerful beast, the training videos and pdf's are not a nice to have, they are a must!

  Thanks for everything,

  Jim

  On
  Brent Hodgson menjawab:

  Thanks Jim!

  Completely agree about the training – Dr Anthony Fernando is looking forward to sinking his teeth deep into this as soon as our commitments with the 30 Day Challenge have ended

 28. Great Article Brent. I forgot that some of those features existed.

  On
  Brent Hodgson menjawab:

  Then my work here is done ;)

  Thanks too for the great feedback!

 29. Terima kasih banyak Brent. Saya telah menggunakan Pasaran Samurai untuk cukup banyak masa sekarang. Ia adalah satu alat yang hebat untuk mencari kata kunci temuduga.
  Dan ya, saya telah terlepas beberapa ciri-ciri. Terima kasih kerana gambaran yang terperinci semua ciri-ciri AdWords & mengingatkan saya tentang beberapa perkara yang 'hebat' i telah hilang keluar.

  Pada
  Brent Hodgson menjawab:

  Terima kasih :)

  Gembira untuk membantu di mana saya boleh. Saya gembira anda mendapat sesuatu daripada itu.

 30. Terima kasih - saya telah menjadi pengguna masa panjang tetapi telah hilang satu mata - yang tepat, frasa, luas - jatuh bawah kotak - penjelasan yang telah menjelaskan beberapa keputusan seo saya - saya telah menggunakan luas sepanjang masa - tidak baik untuk melakukan - yang tepat, meletakkan perkara dalam perspektif. Gembira anda berkata bahawa adalah apa yang anda boleh mengharapkan jangka pendek -

  juga tetapan ciri negara adalah salah satu yang akan membantu saya

  terima kasih sekali lagi

  Pada
  Brent Hodgson menjawab:

  I'm glad :)

  Yeah – Exact Match is generally the starting point for rankings… You initially rank for the keyword exactly (only) – but once you gain enough authority, Google will rank you for other uses of the phrase.. Later, Broad Match kicks in.

  It's something that we'll go into more detail about at some point. It's a cool concept – like climbing an authority ladder.

 31. Great timing I reckon to be releasing all this extra stuff about Market Samurai… after all – the word “Keyword” is being DUMPED into me inbox right now… lol

  Here's a major benefit that Market Samurai has over “other” software, that isn't really talked about:

  - It can run on a mac.

  Others can't.

  On
  Brent Hodgson menjawab:

  lol – it's true. Gotta love the Mac!

  James Schramko made the same point in a recent review & comparison.

  I'm surprised, as the “other” tool was originally planned for PC + Mac release ( http://www.warriorforum.com/internet-marketing-product-reviews-ratings/67773-market-samurai-vs-keyword-elite-vs-micro-niche-finder-2.html#post919646 )

 32. I would like to thank everyone for there generous response to my question. I am a bit overwhelmed with all the tools available and only want those that truly add value. MS is great & I have yet to tap all of its functionality. It appears that I should have Keyword Elite in my toolkit as well … Thx again.
  All the Best,
  Dave

 33. I have found that Google sometimes blocks SEOC and SEOTC data when I have the Proxy Server option turned ON. If I then turn it off and click on Analyse (for the remaining keywords, after filtering) then Google gives me the missing data. I then have to remember to turn the Proxies back on again afterwards for other research! Try not to Analyse a long list of keywords when you are analysing (and not hiding behind a proxy server) or else Google will flag yout ip address and may stop giving you results for several hours.

  On
  Brent Hodgson menjawab:

  Thanks David!

  I know that the team is further improving the speed and reliability of proxies right now. I'm looking forward to seeing what they come up with.

 34. 34
  On August 26th, 2009 at 9:23 am
  Karl Wester said:

  Thanks for the in-depth info on the Keyword Research module. It would be great if tou would give us similar info on all of the other modules.

  On
  Brent Hodgson menjawab:

  Between the good Doctor Anthony and I, I get the feeling you're going to get exactly what you're looking for very soon :)

 35. First off, I love this tool. Marketing Samurai made all that keyword research theory I've been learning CONCRETE.

  Secondly, I have a suggestion…

  This blog post should be converted to a PDF ebook and be included with each download of Marketing Samurai… (just a personal thing, I kinda hate watching training videos.)

  Yes, I'm one of the few weirdos that prints out his eBooks and reads them AWAY from the computer.

  On
  Brent Hodgson menjawab:

  Good one!

  When I read your suggestion, I emailed Anthony about it right away. I actually never considered it. Our plan is to produce PDF training over the next few months.

  Brent

 36. I would love to have this post as a pdf…to keep on my desk for a quick referral guide…I forget all the wonderful things MS does. Is that possible? Terima kasih

 37. 37

  Market Samurais is a much better tool as it contains many more options than KE2.0. To get everything Market Samurai offers you would need to purchase additional products if you went went KE2.0. The guys here might say Brad Callen is a good guy etc, but they took money from my account and despite numerous emails and requests for a refund they ignore me. Market Samurai is excellent. As for customer service Brad Callens' company sucks and I would not touch anything they did with a barge pole.

  PS: I have Keyword Elite and just cancelled my subscription to SEO elite. They will not be getting another cent from me.

  On
  Vincent replied:

  Jamie, even i thought that the KE is lifetime update for free. Why now they even charged to existing customer.

  Don't they thing that the improvement of software is from the feedback of existing customer? What i think is MS is more flexibility compare to KE at this point.

  On
  Brent Hodgson menjawab:

  Hi Jamie,

  I'm so sorry to hear about your troubles.

  Clickbank Support are able to help out in circumstances where a resolution can't be reached with a vendor.

  Perhaps this will help?

  Brent

 38. Market Samurai not only giving you a depth keyword search but also search engine competition, market analysis, I can go very far just by using the keyword research tool. I have KE version 1 and it's just a basic kw tool to search keywords, there isn't any market competition analysis like we have in samurai.

  The highlight features of KE version, like to search ads placement websites for adwords, see how much the ppc cost for adwords, we can get that all in our Adwords account, so nothing special.

  On
  Brent Hodgson menjawab:

  Terima kasih Sam. :)

  On
  Brendan replied:

  OMG Brent you know Malay? LOL…
  I really love DEVs team of Market Samurai, all of you are humble and willing to help people. =D

 39. This tool is really something.Market samurai is almost all in one. Very convenient to use and very flexible as well, this one very effective software that you must have.

 40. Market Samurai ROCKS! It only keeps getting better as new modules are added. It's from down under and over the top! I own it and can't wait until the affiliate program is made available.

  Keep up the great work Brent! You Rock \m/ \m/

  Andy

  On
  Brent Hodgson menjawab:

  Thanks – although it's not just me ;)

  I owe everything to the team, and the users of Market Samurai

  (See http://www.noblesamurai.com/blog/market-samurai/happy-first-birthday-market-samurai-720 )

  None of us are as good as all of us, together.

  Brent

 41. I have not been able to use Market Samurai to its full potential. It truly is an awesome tool!

  I am looking to outsource keyword research. If you are an experienced MS user with solid keyword research experience, please contact me at benc 007 AT sbcglobal DOT net.

 42. Yeah, with all that's been added to Market Samurai lately, I'll definitely be sticking with it. It's far more than just a keyword tool.

 43. Brent – nothing you couldn't have done in 30 seconds…but I did a simple copy-and-paste of this into Word, and then created a PDF out of it for my own reference while using the tool. (I'm assuming you don't mind my use of your copyrighted material in this way, but if so, please let me know).

  Nothing fancy, but it kept most of the formatting pretty well. I'd be happy to send it to you if you'd like to share it with the few people that requested it.

  Regardless, thanks for the excellent information (and product).

  Scott

  On
  Brent Hodgson menjawab:

  Thanks Scott – I'd be happy to upload it for the people who are interested.

  My email address is simple. It's just my name at this site.

  Terima kasih!

  Brent

 44. I bought this product a while back and I've got to say that this is one of the smartest purchases I've made in regards to Internet Marketing/keyword products. You guys are great and the new modules kick *ss

 45. 45

  Brent,
  Thanks for the blog post. I agree that having this as a pdf would be good for you. I'd forgotten all the features that MS does and I use amost daily.
  I've been with you since the early days and the amount of work and upgrades that you've done with this software almost makes me feel guilty when I use. It's without a doubt the absolute best money I've ever spent for any software. Teruskan kerja yang hebat.
  I do wish you had an affiliate program, but what the heck, I still promote and tell people about, just my way of returning something for all the great value I've gotten out of the system. I need for you guys to stay around.
  I own both products, but never even open the other. Have a coupon for the new KE, but why bother. Between what I can get for free and MS, got everything I need.
  Best Regards

 46. 46

  In my opinion KE is a good Keyword tool but Market Samurai is a great business tool…..from beginning to end

  Graham

 47. 47

  Very useful! I could have done with this when I first started using Market Samurai. Any chance of a breakdown like this on the competition module. For myself I would love some guidance on what factors to give the greatest weighting.

  On
  Brent Hodgson menjawab:

  Oh man, that'd be a HUGE post Greg!

  It will happen…

  I don't want to do it right now because if I listed every feature that's in Market Samurai's SEO Competition module now, I'd just have to go back and update the list again very soon… *hint hint*

  Brent

 48. Great post. Thank you for the review. I am a paid MS user and love the product. I also have the original KE tool. I use MS to do more in depth analysis of a few seed keywords. For this MS is just best in class as far as a non recurring payment software can be. The free upgrades and additional modules have been awesome.

  After giving it some thought I'm not going to upgrade my KE to KE2 even though they offer a discount for KE users. Funny thing, I seem to remember being offered free lifetime upgrades with the purchase of KE. I guess lifetime meant the version lifetime and free now has a price. I don't know. That just kind of rubs me the wrong way. Collectively KE users have provided some solid research data that was probably used to help build KE2. Thanks for your input now pay me again for the tool you help build. Sounds like my former employer.

  The other thing that is really pissing me off right now is all the spam from the list pimp gurus promoting KE2. I've trimmed my list of subscriptions way down but I guess in this economy the lure of easy money has a very strong appeal.

  I'm not knocking anyone for buying KE2. KE was a solid tool in its own right. I'm sure KE2 has some merit as well. But since Market Samurai came along my version of KE has been collecting hard drive dust.

  IMHO the best desktop keyword software is Market Samurai. For quick analysis I use Micro Niche Finder and the filter the seed keywords with Market Samurai. I get great results this way.

  For really deep analysis I'll use Nichebot from time to time and Market Samurai.

  Just my two cents I know but Market Samurai rocks! :-)

  On
  Brent Hodgson menjawab:

  Really interesting notes – thanks for the insights!

 49. Hi Team,

  I just wanted to leave a quick note to say thank-you to everyone who commented.

  There were so many fantastic comments that if I had have responded to everyone, I'm sure you would have got sick of seeing my name popping up in the comments here.

  So to everyone – thank-you for your comments, support and suggestions here!

  Brent

 50. An excellent post. I bought MS last year and being a newbie I have to admit I haven't really used it that much because I found it too overwhelming!!!! I can see for myself it is very powerful, but the power and the uses to which IM'ers can and do put the software are just beyond me right now. In my defence I have used it but only to search on keywords for writing articles for my blog. That's it….! I want to do more, but I don't know where to start.

  When Dr Anthony Fernando is creating the user manuals and videos, could he also include some example videos that show newbies how to start a project (like promoting Clickbank products) and, using MS, show us step-by-step how to do it so that we could use the software and have a mini money-making project actually completed. We can then do this again and again for ourselves and learn other ways to use the software from later videos.

  I feel it's important to be able to buy these tools, use them straightaway and have them earning money for us in the shortest period of time possible. Unfortunately I haven't done this yet.

  On
  Brent Hodgson menjawab:

  I've emailed Anthony to ask him about this now :)

  I'm sure the answer will be an emphatic “Yes” – Anthony's a brilliant teacher, and I know that one of his goals is to help make sure that everyone (no matter what skill level they have) can profit from Market Samurai's tools straight away.

  I know he'll also be stoked to see so many people looking forward to his training. This is really encouraging :)

  Brent

  On
  Nick R replied:

  As a relative newbie and paid MS user who hasn't actually used it yet(!) I would also absolutely love a step by step worked example along the lines suggested by Gareth C Thomas. Being able to jump right in and use the product and then translate that experience into other projects would be a great advantage. Please add my vote to this request. I do hope you can produce something like this.

 51. What a great overview of the module! No disrespect to your own efforts with the video tutorials, but most of them tend to be quite long whereas this tells you 95-100% of what you need to know in less than 5 minutes and is a great reference.

  Am looking forward to the pdf manuals etc – you seem to have some other votes for pdf or ebook versions of manuals/training versus (or in addition to the videos).

  I use MS every week – everyday when I'm on a new project – and I'd probably have made more of it already with a written guide as attention kind of fades 20 minutes into a video tutorial… Like I say, respect your efforts – I know it's not easy – but sometimes a quick lookup reference is all I want…

  Keep up the fantastic work. Great product.

 52. And of course Keyword Elite has nothing like the Market Samurai content creator, or even the product locator (it does have a JV locator, but it's a different animal).

  Still need a Noble Samurai Affiliate scheme. Co-Branded (like 30DC) would be excellent.

  Peace and light
  Peter

 53. Last time I used KE1 was when I purchased MS about 6 months back.
  MS is a life saver. KE1 doenst even tell you what 'project' you are in.
  KE has other good features but the bad design makes it harder to learn.
  Going to hold off on the KE2 till I get more videos…$97 is for KE1 is not much, but why waste when you are not going use anything but MS :)

 54. Great post guys I been doing the 30 Day challenge, admittedly sarted a couple of days late however I have or had the free sample of Market Samurai and could not figure out how to use it. This post dispels all that stuff. I do find rank tracker very easy though.

 55. As a professional SEO, I have just this to say: Market Samurai is by far the best tool I have ever seen for SEO Analysis and keyword research.

  What used to take me days or weeks I can now do in hours and provide the data to clients as well.

  This week I used Market Samurai to test some medical terms for a clients keyword campaign and SEO competition to see which terms were in the clients best interest and could benefit from an extensive national SEO campaign.

  Market Samurai gave me the info, let me export it, and allowed me to do the analysis with supporting data, rather then “take my word for it”.

  Bows to Market Samurai – Eric Gehler – SEO

 56. We run a business that provides internet strategies and SEO for smaller businesses. MS is the best tool we have come across and we would use it every other day.

  MS is a great product for business based SEO research. The info available on the Keyword Module is great. You can do a stack of research around the business's key areas finding all the volume keywords, together with OCI and AWA, to work out where to target. Dump everything into Excel and then generate reports to analyse and discuss. The ability to click through to the AWA page in Google is invaluable for researching competitors websites.

  BUT the real value is in the SEO Competition module. This really lets you see where to target a business's keyword strategy to get onto the front page (which is what every business owner wants). The layout and information is awesome – but I see KE 2.0 has created a somewhat similar module. Imitation is the most sincere form of flattery! (I look forward to the “hint, hint” changes in SEO Comp).

  Support has always answered any questions. The constant updates are a bit of a pain, but a very small price to pay for the constant finetuning.

  Anyone who wants to make a living out of doing internet strategy and website structuring HAS to have MS. Sit in front of a client and you look like a magician using MS.

  Cheers
  Marshall

  PS Brent, have you thought about having a function to export ALL keyword research into one CSV file, rather than keyword by keyword?

 57. KE vs MS I suppose we could spend all day discussing the pros and cons, but keyword research is a part of Market Samurai, there is so much more and more coming out on a regular basis. So no competition.
  I cannot understand why there is no Affiliate program, I look forward to it.
  cheers guys

 58. Re: PDF of this post

  Due to popular demand – we've just uploaded a PDF version of this blog post (thanks to Scott Harvey for setting this up and sending it over!)

  If you'd like to download a copy of this blog post in PDF format, you can find a link to the PDF in the “PPS”

  Thank-you Scott!

 59. I have no doubt about Market Samurai. It makes it easier to research keywords with lots of extra features. Love it!

 60. I could always tell Brent was a good guy from the software he has created and the company culture, support, etc.

  But being so generous to me about my very minor contribution when he did all the hard work of writing the actual content tells me even more about the kind of guy he is.

  Just reinforces my decision a while back to purchase this software…

  Anyway, I'll stop this “love-fest” before he gets a big head!

  Scott

 61. There is so little overlap between Keyword Elite and Market Samurai that an attempt at a comparison would hardly be relevant.

  Market Samurai is meant to be a fully integrated toolkit for Internet Marketers. The ability to find keywords is only the start…it is what you do with those keywords that ultimately determines the outcome.

  Currently, Market Samurai would mainly benefit people using an SEO model for their online activities, this will change once the Adwords module is released.

  Eventually, if you want to publish or promote on the internet via organic or PPC traffic then you will benefit from using Market Samurai at all stages of the process.

  GuruBob

 62. I was introduced to market samurai through the 30 day challenege. It has taken me a while to learn how it really works. Now that I've taken the time to read all the tutorials and read long posts like this one I'm beginning to see the advanatages of this amazing tool. It was the best money I've ever spent.

 63. [...] What Makes Market Samurai The Most In-Depth Keyword Research … [...]

 64. I, personally, own just about every keyword research tool on the market. I also do a lot of my own organic research when going into a new (or old) market…

  … and I'm proud to say Market Samurai is my favorite!

  'enuff said.

  Thank You Noble Samurai (and Brent) for taking my money and treating me well. I still feel I got the better end of the deal. :)

  -Ron Reed

 65. Brent,

  What a great post this nearly was!

  You've gone through everything for using MS to find keywords in such great detail; explaining what this feature shows and what that button does, and only in one instance, as far as I can see, have you offered any advice from your undoubted experience and knowledge as to how to use actually use all these elements together.

  Having a gun and knowing it goes bang is all well and good, but you have to tell people how to aim and pull the trigger or at best they'll do nothing with it and at worst they'll shoot themselves in the foot.

  Please look at tis post of ours again and think about doing a re-release with a few added comments and advice on how to use each of the features MS provides (and you have described in such detail) – unless, that is, you just want the license revenues and you don't actually care one way or the other if people learn how to use it or not.

  Terence.

  PS Remember – not everyone that disagrees with you is your enemy and not everyone that agrees with you is your friend.

  On
  Eve replied:

  Terrence,

  Ia seolah-olah saya bahawa kebimbangan anda telah pun ditangani ...

  Saya rasa anda akan mendapati bahawa terdapat sejumlah besar video latihan dan tutorial dalam seksyen sokongan. Video ini menerangkan bagaimana untuk menggunakan elemen-elemen bersama-sama untuk mencapai keputusan. Bagi saya ini tidak ternilai dari segi memahami apa yang saya perlu lakukan!

  Juga, Brent telah dinyatakan sebelum ini dalam komen bahawa Dr Anthony sedang berusaha mendapatkan program latihan yang komprehensif dan berjalan.

  Harap ini membantu

  Pada
  Brent Hodgson menjawab:

  Hi Terence,

  Terima kasih kerana komen anda - Saya benar-benar menghargai maklum balas anda di sini.

  Anda betul - saya tidak pergi ke mana-mana terperinci tertentu tentang bagaimana untuk mendapat manfaat daripada ciri-ciri - hanya komen ringkas mengenai apa ciri yang lakukan. Saya tidak mahu memberi orang yang terlalu banyak untuk membaca - jadi pada permulaan saya membuat komen "Saya akan melakukan apa yang saya boleh untuk mengekalkan ringkas ini."

  Dan anda betul - ia adalah penting untuk kita memastikan bahawa orang tahu bagaimana untuk menggunakan Pasaran Samurai berkesan - kerana ini adalah "roti dan mentega" perniagaan kami - dan jika pengguna kami tidak dapat untuk mendapatkan nilai daripada Pasaran Samurai dan berjaya dalam menggunakan alat berkesan, kita tidak akan mencapai kejayaan jangka panjang.

  Berita baik adalah - "Kami di atasnya!" :)

  Sejak beberapa bulan lepas, Dr Anthony dan saya telah bekerja pada apa yang anda sebutkan - mewujudkan video latihan di sekitar bagaimana untuk mendapatkan hasil yang terbaik dari semua alat-alat di dalam Pasaran Samurai.

  Yang pertama 29 video telah dilepaskan ke dalam 30 Hari Cabaran bulan ini, dan ramai daripada mereka telah pun boleh didapati di:

  http://www.noblesamurai.com/support/tutorials

  (Terdapat beberapa video yang kita sedang berusaha untuk tweak dan memperbaiki sedikit sebelum kita melepaskan semula mereka.)

  Kami juga mempunyai kawasan latihan baru dalam pembangunan - membuat semua video lebih mudah untuk mencari.

  Kami telah mula mewujudkan versi PDF bagi latihan kami (walaupun ini akan berlaku lebih perlahan)

  Dan kita akan * tidak * akan pembungkusan sehingga latihan ini sebagai produk dan menjualnya - kita akan membuat ia dan percuma untuk sesiapa sahaja yang mahu menggunakannya.

  Tetapi mari kita memberi anda apa yang anda perlukan sekarang ...

  Jika anda sedang mencari video di modul Penyelidikan Kata Kunci yang boleh anda gunakan sekarang untuk mendapatkan yang terbaik daripada Pasaran Samurai, inilah yang terbaik-of-the-terbaik:

  Mendapatkan Idea untuk Pasaran Niche (Apa yang perlu dilakukan sebelum menggunakan Pasaran Samurai):
  http://www.youtube.com/watch?v=76mWz9vXKAw

  Pengenalan kepada Pasaran Samurai (gambaran / video suai kenal):
  http://www.youtube.com/watch?v=sq0BvBb7QI4

  Mencari Kata kunci Tema (kata kunci utama untuk laman anda):
  http://www.youtube.com/watch?v=fa1rwcKfFH4

  Mencari Kategori Kata kunci (sub-kategori laman web anda):
  http://www.youtube.com/watch?v=kRtl4JlB1xA

  Bahan Bonus - Frasa Padanan vs Padanan luas - memahami perbezaan:
  http://www.youtube.com/watch?v=TvjgqLQGnyY

  Mencari Mudah, Low-Pertandingan untuk Google AdWords:
  http://www.youtube.com/watch?v=3aT3_S2A6sw

  Menggunakan Search Based Kata-kata berkaitan Google untuk Tail Keywords Long:
  http://www.youtube.com/watch?v=4IRfa2-CS2g

  Lihat mentah Kata Kunci Data:
  http://www.youtube.com/watch?v=E9ydzOHf4fs

  Bagaimana Salin Tags for tagging Video dan Blog Posts:
  http://www.youtube.com/watch?v=GM8QvpCqprk

  Trend Graf Data Keterangan:
  http://www.youtube.com/watch?v=byUDr8TVlAU

  Dan kini kembali kepada ASAS penyelidikan kata kunci:

  Search Traffic Golden Rule #1: Target Keywords With Traffic
  http://www.youtube.com/watch?v=iXpTazrWCQA

  Search Traffic Golden Rule #2: Target Keywords With HIGH PROFIT Potential
  http://www.youtube.com/watch?v=zsoy8MdeITc

  Search Traffic Golden Rule #3: Target Keywords With LOW COMPETITION
  http://www.youtube.com/watch?v=8eR-EN8hIaM

  I think I might have missed one or two videos – but hopefully what's here will help you out.

  As I mentioned – there's heaps more coming – so stay tuned.

  Brent

 66. oh good market samurai

 67. Samurai Team,

  I must admit that at first I was a bit skeptical about this software. Then through the 30DC, I have had a good go at it and I must now say that I am a true believer of it's power and potential. I just want to thank you for the quality of product that you have brought out to the market place.

  Thanks,
  Ashley
  Magnetic Marketing Solutions

 68. thanks for this 53 keyword tools tips…

  i reached your blog with your emsil..

 69. Thank you for the refresher course!
  Market Samurai has so many awesome features, I had forgotten some of them!
  From now on, the pdf is on my desktop!
  Cheers!
  Victoria

 70. [...] Want to buy keyword research tool? Take a look at market samurai's blog: What Makes Market Samurai The Most In-Depth Keyword Research Software Available? | Noble Samurai In that post they talk indirectly about KE 2 (when it was being launched). They give some in depth [...]

 71. Scott,

  This is a LOOOOOONG post as you promised,
  I think that a video tutorial would have been EZer to absorb and digest. Show and tell almost always wins.

  Racheli Smilovits
  Senior Mortgage Advisor

  http://www.loans-4-u.com
  Bio http://www.MeetRacheli.com

 72. Yes, I agree that the #1 position in the SEROs gets 42% of the clicks – but the clicks are NOT the same as the number of searches. Many people search but don't click. But you've laid out your SEOT as a straight 42% of the daily searches reported by Google's Keyword tool.

  Jika anda sedang mencari di bilangan klik # 1 tiba sebagai% daripada carian, ia kira-kira 23% - lihat pos yang saya dikaitkan dengan di bawah nama saya.

  Pada
  Brent Hodgson menjawab:

  Anda 100% betul di sini.

  Apa yang anda dapati walaupun adalah sebagai kata kunci menjadi lebih khusus, peratusan orang yang klik setelah carian menjadi lebih tinggi.

  Jadi untuk beberapa kata kunci, peratusan 0%, dan untuk orang lain itu 100%.

  Sekarang, kita tidak mempunyai algoritma untuk mengukur bagaimana khusus carian adalah - jadi kita berhati-hati untuk menekankan bahawa SEOT adalah "... jumlah maksimum trafik yang mensasarkan kata kunci mungkin untuk memberikan anda" dan bukannya "jumlah purata trafik "- dan bahawa" 42% daripada semua klik "pergi ke # 1 laman web ini disenaraikan dalam Google dan bukannya" 42% daripada semua carian ".

  Tetapi ada satu sebab yang menarik untuk menggunakan 42% di luar jelas ...

  Sebab kita menggunakan 42% maksimum (bukan 23%) adalah kerana ia seolah-olah echo lebih rapat tahap trafik sebenar untuk laman pihak berkuasa yang ditubuhkan.

  Jika anda mempunyai laman berkuasa tinggi, jumlah trafik yang akan anda terima untuk kedudukan untuk kata kunci (yang hampir sama) biasanya akan menjadi sangat dekat dengan angka 42%. Ini adalah kerana derivatif ekor panjang kata kunci.

  Jika anda mempunyai satu atau lebih laman kuasa yang berpangkat untuk satu atau lebih kata kunci utama melebar, lihat tahap trafik untuk kata kunci utama untuk laman web ini (luas dipadankan). (Apabila saya katakan kata kunci teras, yang saya maksudkan kata kunci yang anda mempunyai apa-apa 20 teratas kedudukan bagi. Anda boleh menggunakan perkhidmatan seperti SEM Rush untuk mendapatkan gambar yang cukup baik penarafan ini.) Kemudian, dapatkan angka SEOT untuk kata kunci, dan membandingkannya dengan tahap trafik sebenar anda, yang pasti untuk menghapuskan salinan luas dipadankan (iaitu "memancing ikan trout", "trout memancing").

  Angka SEOT seolah-olah menjadi sangat dekat dengan tahap trafik sebenar laman tersebut. Dan sebab terbaik yang boleh kita dapati adalah, kerana laman web ini dengan baik yang dipercayai, enjin carian kedudukan untuk senarai hampir tidak berkesudahan kata kunci ekor panjang.

  In the “Dojo”, when we talk about this phenomena, we call it “semantic-match” because it's almost like there's a 4th tier of keyword matching (beyond Broad match) that you reach with an authority site – Exact->Phrase->Broad->Semantic-match

  But that is a blog post for another day.

  You're right about 42% not always being the number of searchers who click though. But sadly, you're only the 2nd person who has asked “why?”.

  On
  Alyssa S replied:

  Thanks for the very detailed reply!

  What you are saying is that the 42% works for high authority sites, but be cautious when looking at smaller micro-niche sites?

  Also, despite the fact I'm only the second person who has asked why all the people who search don't click, it would be nice if someone does a post on why. My hunch is that the snippet of text displayed below the link plays a part, and it might be worth writing meta descriptions that are mini-ads, rather than let Google pick out random snippets from the body of the article.

  But thanks again for your response.

 73. Great post. There are a lot of other keyword research products on the market, but I really feel that Market Samurai is the best! Not only does it allow you to do some “in depth” research, but it allows you to do it quickly and output the info into an easy to use format.

 74. For me, the winning feature was the ability to research keywords in HEBREW. This gives me advantage over most all Israeli marketers who can only use google adwards, because practically nobody supports keyword research in anything but English. So I bought Market Smaurai today, and I look forward to having fun!
  :-)
  PS – If I could add sites manually to “content research” it would give an additional benefit, because nobody posts Hebrew articles on Ezinarticles. Fikirkanlah.

 75. Hi,

  Terima kasih untuk jawatan tersebut. To categorise MS just as a keyword research tool does not do it justice, it has wide ranging features that same me hours and give me results I would never uncover. Its simple interface is also fantastic. I'm a big fan!

 76. 76
  On November 7th, 2009 at 12:22 am
  Carrottio said:

  Hi Brent,

  Google Synnonym Tool (include Addtional)
  –> MS generate keywords based on Google Keyword Tool

  Google Search Keywords
  –> MS generate keywords based on Google Search-based Keyword Tool

  But at the time of “analyze keywords”
  It seems Market Samurai shows “data” based on Google Keyword Tool.

  I observe that

  # searches for particular keyword in Market Samurai
  –> “is almost same as” # searches provided in Google Keyword Tool

  but

  # searches for particular keyword in Market Samurai
  –> “is quite different with” # searches provided in Google Keyword Tool

  Am I right?
  If yes would you please give us a reason?

  On
  Brent Hodgson menjawab:

  I assume you mean (in the second case) “The number of searches for a particular keyword in Market Samurai is quite different to the number of searches provided in Google Search Based Keyword Tool”

  If this is the case, you are correct. The Google Keyword Tool and the Google Search Based Keyword Tool will display different results.

  That's because Google's Search-Based Keyword Tool and their Keyword Tool both operate in slightly different ways.

  We use the Google Keyword Tool because we have better data to support the figures that we see in the Google Keyword Tool.

  Brent

  On
  carrottio replied:

  Thanks Brent for your clear answers. :-)

  I'm now using “Keyword Research Module” provided in Market Samurai to find micro-niche market I can possibly attack and be profitable.

  Currently, there are many sources of information regarding to “the threshold parameters (Searches, PBR, SEOC, SEOV, etc.)” we should configure to find out “the micro-niche market”.

  I watches vdo from 30DC, MS 3 Golden Rules, MS blackbook, and they're all differences.

  Is it possible that you please help US “recap the threshold parameter & step” here. Such as

  Langkah 1: Keyword Run Rearch Modul untuk mencari Tema Keyword: Carian = www (dalam perlawanan yang luas / fasa), PBR = xxx, SEOC = yyy, SEOV = zzz, dan lain-lain

  Langkah 1: Keyword Run Rearch Modul untuk mencari Kategori Keyword: Carian = aaa (dalam perlawanan yang luas / fasa), PBR = bbb, SEOC = ccc, SEOV = ddd, dan lain-lain

  Langkah 3: Pertandingan Main SEO Modul untuk memeriksa Pertama Page Pesaing Kekuatan ...

  Saya rasa ini "recap THRESHOLD & LANGKAH" akan membantu ramai newbies (seperti saya) :-)

  Terima kasih,

  Carrottio

  PS www, xxx, yyy, zzz, aaa ... adalah bilangan

  Pada
  Brent Hodgson menjawab:

  Cara Dr Anthony di hadapan saya di sini:

  http://www.noblesamurai.com/dojo/marketsamurai/7204-how-to-select-a-theme-keyword

  Saya harap ini membantu!

 77. [...] Maklumat mengenai untuk "parameter ambang ... Pergi di sini untuk melihat asal: Apa yang Membuat Pasaran Samurai Yang Maha Di-Kedalaman Kata Kunci Penyelidikan ... Tinggalkan komen | Trackback No comments [...]

 78. Satu lagi upgrade menakjubkan. Terima kasih kerana terus memberi kita naik taraf percuma.