Membeli Nama Domain: Domain Orang Tua, Backordering dan Domain Baru

Butang Kongsi

Minggu ini, Foursquare (permainan web2.0 popular / alat rangkaian sosial) terlupa untuk memperbaharui nama domainnya - menyebabkan tapaknya untuk turun sebagai domain pergi ke Penebusan Tempoh itu.

Seperti yang kita tahu daripada video Domain Kitaran Hayat - BAHAWA adalah masalah besar ...

Foursquare baru-baru ini telah dinilai sebagai tinggi sebagai $ 80.000.000 USD - dan domainnya kini merupakan PageRank 7.

Walaupun dalam hal ini kesalahan itu diperbetulkan lama sebelum domain boleh ditawarkan kepada orang ramai, jika Foursquare tidak seperti laman web berprofil tinggi dengan beribu-ribu pengguna setia yang memastikan masalah itu tidak diperhatikan, maka saya memastikan bahawa seseorang yang memiliki foursquare.com pada backorder akan sangat sangat senang untuk segera memiliki domain berat memukul mereka.

Ini menunjukkan bagaimana domain super bernilai tinggi luput (dan tersentak) setiap hari ...

Kadang-kadang ia adalah kerana kekhilafan (seperti dengan Foursquare), kadang-kadang kerana kebankrapan atau organisasi bubar, dan kadang-kadang kerana pemilik domain hanya tidak mahu untuk meneruskan laman web (dan mungkin mereka tidak sedar SEO atau kewangan nilai domain sendiri.)

Itulah di mana video pertama hari ini datang dalam ...

Bagaimana backorder Domain Orang Tua

Dalam video ini, Kenny menunjukkan strategi yang dia gunakan untuk backorder domain (pada dasarnya, menempah domain untuk diri sendiri jika pemilik semasa memungkinkan itu habis tempoh.)

YouTube Preview Image

Keindahan strategi Kenny ialah ia memberikan anda peluang maksimum mengambil domain apabila ia berakhir, ia membantu untuk mengurangkan kemungkinan domain pergi ke proses lelang yang tidak menentu, dan anda tidak perlu membayar satu sen pun kecuali salah satu dari ini perkhidmatan mampu berjaya merebut nama untuk anda pada backorder apabila ia menjadi tersedia.

Nota: Sebarang domain berdaftar boleh melambatkan pesanan, bagaimanapun dalam contoh Kenny dia menyebut bahawa domain dia backordering, ia telah melihat akan berakhir tidak lama lagi.

Untuk menyemak ketika domain dalam niche anda akan berakhir, melakukan carian whois pada domain dan melihat tarikh tamat tempoh. (Tarikh ini merujuk kepada tarikh domain tamat tempoh -. Bukan hari ia menjadi tersedia lagi Lihat video Domain Kitaran Hayat jika anda tidak yakin apa yang saya maksudkan di sini.)

Walaupun ia penting untuk mengetahui bagaimana untuk menyemak tarikh tamat tempoh domain itu dengan tangan, ia boleh menjadi satu proses yang memakan masa untuk mencari melalui semua domain yang berkualiti tinggi yang saat ini berdaftar di pasaran anda untuk bekerja di luar mana yang akan tamat tidak lama lagi.

Jadi dalam beberapa hari akan datang kami akan menunjukkan beberapa alat yang Kenny menggunakan untuk mempercepatkan proses, membolehkan anda untuk mencari domain yang akan berakhir tidak lama lagi dan menumpukan usaha anda kepada domain-domain.

Mencari Domain Berumur Membeli Segera

Jika anda tidak mempunyai masa untuk menunggu domain melambatkan pesanan anda untuk datang melalui, dan anda ingin Domain Orang Tua sekarang, video ini adalah untuk anda.

Di dalamnya, Kenny membawa kita melalui proses manual untuk mencari dan membeli Domain Orang Tua, dan menunjukkan kepada anda bagaimana anda boleh melakukannya sendiri.

YouTube Preview Image

Dengar baik-baik kerana dia pergi melalui domain - menyentuh secara ringkas tentang apa yang beliau percaya harga yang mahal adalah untuk sebuah domain, dan menjelaskan strategi penawaran-minit terakhir yang membuat pembelian di bawah radar apabila dia membeli di lelongan. (Ini perlu menonton bahagian ini beberapa kali untuk memastikan bahawa anda mempunyai semua.)

Nota: Jika anda sedang mencari domain dengan PageRank yang tinggi, dan secara manual memeriksa PageRank dari domain yang disenaraikan, pastikan anda melakukan usaha yang wajar anda mengesahkan PageRank adalah betul sebelum anda membeli. Jika tidak, anda menghadapi risiko membeli tak berguna.

Beberapa domain akan "palsu" nilai PageRank mereka tidak hadir lebih berharga daripada mereka. (Ya itu mungkin, dan yang jahat - PageRank palsu anda tidak memberi anda keuntungan SEO.) Ada cara yang mudah untuk mengesahkan PageRank dari domain. Kenny hanya menghasilkan video untuk menunjukkan kepada anda bagaimana untuk melakukan ini sekarang, dan kami akan mendapatkannya di tangan anda sebaik sahaja ia siap.

Sekali lagi - ia penting untuk mengetahui bagaimana untuk melakukan semua ini secara manual - tetapi, seperti dengan Kata kunci Penyelidikan atau SEO Analisis, mengumpulkan data dengan tangan boleh menjadi satu proses yang memakan masa.

Oleh itu, kita juga akan menunjukkan kepada anda beberapa alat yang anda boleh gunakan untuk memeriksa PageRank (termasuk sama ada atau tidak ia telah dipalsukan), umur domain, pautan balik dan lebih secara automatik.

Cara Beli Nama Domain Baru Dynamite

Akhir sekali, untuk menyempurnakan keluar video hari ini, Kenny memberi kita lihat over-the-bahu pada proses yang mudah ia mengikuti untuk mendaftarkan domain baru dengan tangan (termasuk apa yang dia lakukan ketika dot com kata kunci tidak disediakan)

YouTube Preview Image

Sekali lagi, mencari nama domain mengambil masa. Jadi untuk membantu anda di sini, kami ingin menunjukkan kepada anda beberapa alat percuma yang kami gunakan untuk mempercepatkan proses mencari dan mendaftarkan domain - untuk membantu anda mendaftar domain untuk diri sendiri, atau hanya untuk menjaga pesaing anda daripada pasaran anda.

... Itulah yang akan datang tidak lama lagi juga.

Brent Hodgson pengasas bersama Noble Samurai, dan seorang pakar pemasaran internet.

Brent telah menulis 68 post (s) untuk Noble Samurai

87 Responses to "Membeli Nama Domain: Domain Orang Tua, Backordering dan Domain Baru"

 1. Kacang sejuk ... saya telah mengambil beberapa domain pembunuh di masa lalu, dan percayalah, mereka membuat wang sebenar.

 2. 2
  Pada 29 Mac 2010 di 03:20
  Kenneth Holk berkata:

  Matur nuwun, matur nuwun !!

  Waktunya sempurna. Saya memulakan perniagaan baru tentang subdomain
  Apabila aliran dalam anda, anda mendapat apa yang anda perlukan. Matur nuwun lagi

 3. "... Dan domainnya kini merupakan PageRank 7" benar-benar? Saya fikir halaman mempunyai PageRank tidak domain. Sudah tentu laman utama saya adalah PR7 tapi laman web saya tidak ;)

  s

  Pada
  Steve Hards menjawab:

  Ya, benar-benar betul, Dave!

  Namun, jangan anda mendapat perasaan bahawa halaman yang tidak atau kedudukan laman rendah pada laman web yang mempunyai halaman depan dengan PR yang tinggi melakukan yang lebih baik dalam hasil carian daripada halaman yang sama peringkat pada tapak tanpa? Ia akan menjadi sukar untuk menguji, sudah tentu, tetapi ia akan masuk akal untuk Google untuk memberikan halaman-halaman yang lebih penting daripada PR mereka mungkin menyarankan.

  Pada
  Dave Robinson menjawab:

  Ya, saya fikir yang masuk akal ;)

  d

 4. Posting yang sangat berguna - telah mencari lebih dan lebih dalam ke domain sekarang :)

 5. Mengapa anda mendedahkan hal-hal seperti ?! :)

  (Sekarang saya lihat, mengapa mendapatkan domain berumur lebih dan lebih sukar :)

 6. 6
  Pada 29 Mac 2010 di 03:49
  jason berkata:

  Saya telah mendapat domain pembunuh beberapa di masa lalu bahawa orang membiarkan berakhir. Its sukar untuk memilih satu tetapi apabila anda lakukan !!

  Saya tidak sengaja membiarkan domain berakhir sebelum - Saya rasa semua orang telah melakukannya

 7. 7

  Matur nuwun untuk maklumat yang besar.
  Saya baru sahaja memulakan tapak Melibas laman web dan video yang sangat berguna
  untuk perniagaan saya.

 8. 8
  Pada 29 Mac 2010 di 03:54
  Nelly berkata:

  Ok jadi kami mendaftar untuk 3 atau lebih banyak perkhidmatan untuk domain dihapus dan akan datang.

  Apakah masalah ini tidak timbul bahawa anda akan dilihat sebagai 3 kepentingan berasingan di dalam satu nama domain dan oleh itu domain yang dimasukkan ke dalam lelongan awam atau aku kehilangan sesuatu ??

  Bagaimana anda menghentikan diri dari secara tidak sengaja memaksa domain ke dalam lelongan awam?

  Pada
  Brent Hodgson berkata:

  "Apakah masalah ini tidak timbul bahawa anda akan dilihat sebagai 3 kepentingan berasingan di dalam satu nama domain dan oleh itu domain yang dimasukkan ke dalam lelongan awam atau aku kehilangan sesuatu ??"

  Tidak 3 Perkhidmatan bersaing untuk merebut domain sebaik sahaja ia tersedia.

  Apabila salah seorang daripada mereka memilikinya, mereka tidak bekerja dengan dua perkhidmatan yang bersaing.

  Jika 2 atau lebih orang backorder domain melalui perkhidmatan yang sama dan perkhidmatan yang telah berjaya memperoleh domain di drop, maka ia boleh melalui proses lelongan - tetapi jika hanya ada satu backorderer setiap perkhidmatan, tidak ada risiko ini.

 9. 9
  Pada 29 Mac 2010 di 04:02
  Dave berkata:

  Nasihat yang besar, pastikan ia orang datang ..

 10. Satu lagi jawatan yang sangat baik! Saya belajar banyak perkara daripada siri ini jawatan daripada Kenny. Terima kasih kerana berkongsi dan menjaga mereka datang!

 11. 11
  Pada 29 Mac 2010 di 04:14
  Vinnie berkata:

  Kenny,

  what's your opinion of buying aged domains and doing a 301 redirect to your site if it is in the same category or if it isn't?

  thanks,

  Vinnie

  On
  Kenny Goodman replied:

  I'm not a big fan of 301 redirects. I just like to build sites on domains or lease my domains.

 12. There is a seceret squirrel website where you can filter the pagerank and whether its a VALID pagerank as well as domain age, etc. from the godaddy aftermarket and the other domain auctions.

 13. Great post… you guys have really been on your game giving away a ton of great information lately…

  Thank!

 14. 14
  On March 29th, 2010 at 4:33 am
  Joanna said:

  I thought he'll be talking about really getting aged domains, but he basically went through the Godaddy auctions…? So how do we find those great AGED domains, you know, 5 years old, 10 years old and so on that we're all searching for? Since Godaddy doesn't display the age of the domain, you might as well be getting something that it's barely 1 year old unless you do a lot of extra work and have like 3-4 browser windows open for that…That's the kind of thing many of us are waiting for, specially since Freshdrop.com raised their monthly fees to outrageous $90 a month, meaning many of us can't afford that any longer…

 15. This is a great post am going to use this method on my next domain

 16. I always use Namecheap to register domains these days, although, of course, the prices are about the same as everywhere else. The reason is that their interface is easy to use and understand and they do not indulge in the confusion marketing of GoDaddy. Also, a few years ago when I used to use GoDaddy I'd notice that a domain name I was exploring and didn't register straight away was often taken when I came back, say, the next day, after I'd spent some time researching similar ones or sites with TLD variations. This doesn't happen with Namecheap. Funny, that :-)

  Ini merupakan rangkaian yang besar dan hebat yang anda bebas memadamkan maklumat berdasarkan pengalaman yang orang lain akan mengisi banyak untuk. Syabas!

  Pada
  Mike menjawab:

  Anda perlu berhati-hati di mana anda mencari nama domain yang baru. Beberapa pendaftar akan mendaftarkan nama domain di bawah nama memegangnya untuk anda supaya orang lain tidak mengambilnya. Tentu saja mereka mengenakan bayaran yang lebih apabila mereka melakukan itu. Saya lupa apa yang mereka sebut itu, sebenarnya nama untuk teknik ini. GoDaddy digunakan untuk membuatnya tetapi baru-baru ini mereka berhenti kerana orang mengeluh.

  Pada
  Jim berkata:

  Steve - amalan yang diharamkan berkesan [oleh ICANN Saya percaya], kira-kira setahun yang lalu.

  Ia ternyata bahawa yang tidak bertanggungjawab penjual nama domain tertentu [beberapa saat ini dianggap bereputasi] akan meletakkan nama-nama domain yang anda cari [mungkin juga dimasukkan ke dalam kereta] tetapi anda tidak membeli, ke dalam suatu pegangan lima hari.

  Apabila anda datang kembali untuk mencari mereka, mereka boleh didapati pada harga yang jauh lebih tinggi, atau muncul dijual kerana sesetengah penjual lain telah ditahan pada mereka dari aktiviti carian anda.

  Aduan telah menjadi keras, dan tindakan pun terjadi ...

  Pada
  Steve Hards menjawab:

  Mike, Jim, Terima kasih untuk maklumat tambahan dan pengesahan yang tidak berlaku sekarang. Steve

 17. 17
  Pada 29 Mac 2010 di 04:56
  Andre berkata:

  Video yang besar, matur nuwun! Merujuk kepada usaha wajar, dan anda juga menyebut sebelum ini dari domain yang sama mempertahankan usia mereka - saya terus membeli domain secara berakhir, dan juga melalui closeouts di GoDaddy, namun saya sedar bahawa walaupun Webarchive mungkin mempunyai tertentu umur direkodkan, di Whois ini boleh berbeza. Apakah ada alasan tertentu untuk ini? Sebagai contoh adalah tapak http://www.mangotickets.com/ , yang saya beli baru-baru ini - laman web arkib menunjukkan usia 27 Mac 2004 dan Whois.domaintools menunjukkan 30 Januari 2009. Maafkan kejahilan saya di sini, saya hanya ingin tahu mengapa dan bagaimana hal ini terjadi?

  Pada
  Kenny Goodman menjawab:

  Domain mungkin dipadam dalam Jan 09, tetapi archive.org akan mengekalkan maklumat daripada laman asal.

 18. Saya selalu kagum dengan maklumat yang besar. Pasaran Samurai adalah alat yang hebat dan anda memberikan banyak maklumat berguna.

 19. Katakan yang saya beli domain tua dengan PR tinggi. Saya perlu meletakkan kandungan baru, mungkin sangat berbeza dari satu yang menyumbang kepada PR yang sedia ada. Pautan kembali yang sedia ada tidak akan begitu penting lagi sebagai teks utama mereka tidak mungkin mengandungi kata kunci. Adakah ini bermakna bahawa saya perlu memberi perhatian yang lebih kepada domain umur daripada PR?

 20. 20

  info yang baik berharap saya telah membaca sebelum ini.

 21. 21
  Pada 29 Mac 2010 pada 5:50 pagi
  Morgan berkata:

  Saya video tentang cara untuk membeli Domain berusia saya terlepas bahagian di mana ia memberitahu kita bagaimana untuk mengetahui usia domain ....
  Terima kasih

 22. 22

  Nasihat yang besar, pastikan ia orang yang akan datang.

 23. 23
  Pada 29 Mac 2010 di 06:10
  Jafro berkata:

  Daripada apa yang saya faham jika domain terjatuh, ia kehilangan SEMUA PR itu.
  Adakah itu betul?
  Dan jika ini terjadi maka apa manfaat dari membeli domain yang berumur?
  Salah satu manfaat adalah pautan balik (jika telah ada), saya tidak boleh memikirkan banyak lagi.

 24. Cara yang sangat ninja untuk mendapatkan besar SEO!

 25. Berikut adalah link kepada orang yang menjumpainya domain orang tua
  http://www.aged-domain-finder.com yang memeriksa keluar peringkat halaman dan bahkan menunjukkan apa yang laman di web supaya anda tidak membeli masalah orang lain.

  Terdapat satu video yang berjalan anda melalui itu.

 26. Ini adalah beberapa maklumat yang baik. Saya telah memikirkan tentang pembelian domain tua untuk sementara, tetapi merasakan yang buruk sedikit untuk menghabiskan banyak wang untuk mereka.

 27. 27

  Teknik hebat untuk nama domain membeli-belah, terima kasih untuk berkongsi.

 28. manis, terima kasih atas maklumat ini berharga yang melampau. Saya pasti sekarang akan melihat ke dalamnya juga.

  Thomas Lierzer

 29. 29
  Pada 29 Mac 2010 di 08:24
  Ricardo berkata:

  Berikut adalah soalan yang lain:

  Jika saya memegang cap dagang bagi "kata kunci" dan domain yang dimiliki keyword.com

  Ia akan menjadi undang-undang bagi seseorang untuk membeli domain dengan kata kunci tanda niaga saya di dalamnya? seperti mykeyword.com atau keywordsite.com?

  Terima kasih terlebih dahulu!

 30. 30
  Pada 29 Mac 2010 di 08:46
  Ian berkata:

  Sekali lagi info besar, namun saya diperiksa Nama Domain saya mahu untuk memperoleh tetapi saya tidak dapat mencari apa-apa sebutan kepada carian Whois (bahawa Kenny dibekalkan) untuk nama domain yang merujuk kepada tarikh tamat tempoh, aku kehilangan sesuatu? Bolehkah seseorang menasihati bagaimana saya boleh mencari tarikh luput seseorang elses Nama Domain?

  Pada
  Brent Hodgson berkata:

  Jika domain yang ada (iaitu adalah umur dan aktif) harus menampilkan rekod Whois.

  Jika whois.domaintools.com tidak mendapat keputusan seperti, ia boleh menjadi satu kesilapan yang sementara. Saya akan cuba lagi kemudian.

  Atau, ia boleh menjadi tanda bahawa domain adalah tidak berdaftar dan ada untuk mendaftarkan baru.

  Pada
  Ian menjawab:

  Ya itu dipaparkan rekod whois tetapi saya tidak dapat melihat apa-apa sebutan mengenai tarikh tamat domain ini?

  Pada
  Brent Hodgson berkata:

  Tanpa mengetahui domain, saya tidak tahu apa yang boleh berlaku di sini :(

  Ia boleh menjadi ccTLD yang tidak membenarkan pengguna untuk melihat data WHOIS melalui saluran biasa. Saya tidak tahu :(

  Jika data domain masih tidak datang melalui, mungkin jika kita dapat melihat domain kita boleh bekerja di luar masalah? (Walaupun saya dapat memahami bahawa anda mungkin ingin tetap swasta)

  Brent

 31. 31
  Pada 29 Mac 2010 di 10:01
  Brad berkata:

  Pertanyaan saya adalah sama seperti ini Nelly. Saya tidak faham mengapa anda mendaftar nama yang sama pada 3 tempat. Bolehkah anda menjelaskan mengapa anda berbuat demikian?

  Pada
  Gee menjawab:

  Saya menganggap ia begitu bahawa anda mempunyai peluang yang lebih besar untuk memperoleh nama domain anda selepas

 32. Sekali lagi lelaki anda lebih menyampaikan. Terima kasih untuk berwawasan
  siri pos. Bergelut Keep'em !!!

 33. 33

  Jika saya tidak boleh mendapatkan com, apa yang paling penting,
  keyword.net atau keywordS.com? (Nota akhiran S)

 34. wow ... apa info yang bagus dan baik ... masa yang baik untuk saya ... perhatian saya ingin membeli domain lain 2 menjelang bulan depan, sekarang saya masih mencari apakah topik yang terbaik untuk laman web saya yang akan datang. terima kasih q ... !!!

 35. 35
  Pada 29 Mac 2010 di 12:22
  Gee berkata:

  Hey Kenny

  Info besar. Terima kasih untuk berkongsi. Saya sedar perkhidmatan yang anda disebut tetapi tidak mencari sesiapa yang mempunyai sebarang kredibiliti yang melakukannya. Plus info tidak ada di sana tentang bagaimana untuk melakukannya.

  Saya berharap untuk hal-hal yang lebih besar.

  Hanya satu titik. Saya pernah mendengar bahawa Google tidak terutamanya suka GoDaddy dan sebagainya dapat menurunkan mana-mana domain yang dibeli di sana.
  Adakah anda komen tentang itu?

  Pada
  Victor berkata:

  Tiada Google tidak peduli di mana domain telah didaftarkan, mereka hanya berminat untuk SATU HAL ....

  Menyediakan pengguna dengan pengalaman carian yang terbaik dan tidak ada cara yang mungkin untuk menyambung nilai dan kuasa laman anda dengan apa pendaftar anda gunakan.

  Jika spammer anda, anda tidak mahu menggunakan Godaddy kerana mereka telah tahu untuk berurusan secara langsung dengan penghantar spam untuk perbelanjaan spam yang besar sejauh yang saya tahu bahawa adalah satu perkara yang baik tetapi saya telah mendengar dari orang-orang beberapa yang berat dengan legit urutan auto responder mereka (jika itu kelebihan tipis spam) mendapat masalah dengan Goddady

  Pada
  Brent Hodgson berkata:

  Hanya peringatan mengenai perkara ini - GoDaddy telah dikenali untuk mengambil laman web pemilik produk 'jika spam sekutu mereka juga.

  Pada
  Brent Hodgson berkata:

  GoDaddy hanya tekan 40,000,000 domain (bahagian pasaran 50% daripada semua domain baru). Google mengambil tindakan ini akan memberi kesan yang besar di web - dan saya tidak melihat alasan mengapa Google mungkin tidak suka domain yang didaftarkan di GoDaddy (mungkin jika ia mempunyai pelayan DNS perlahan tetapi itu akan menjadi masalah DNS, bukan masalah pendaftar? ) ... Jadi saya tidak melihat perkara ini berlaku.

 36. 36
  Pada 29 Mac 2010 di 01:19
  Victor berkata:

  Kalian telah gagal dengan siri ini!

  1, Kenny berkata yang akan dapat mengejar contoh envelopesonline.com

  Itu adalah nama domain yang mengerikan yang akan mengejar - jumlah perlawanan yang tepat untuk "sampul surat online" adalah 720 carian sebulan hanya 480 di Amerika Syarikat - ini mungkin hanya praktikal sebagai perniagaan khusus negara, sukar untuk bersaing apabila anda membayar untuk sampul surat kapal di seluruh dunia.

  Untuk 480-720 carian tepat sebulan - pada posisi 1 anda akan menjadi 50% daripada jumlah itu, terdapat banyak nama-nama domain yang lebih baik dari itu dalam niche sampul surat yang akan membawa anda berat sebelah.

  Cara terbaik untuk meletakkan tapak supaya ia tidak akan membuat wang!

  Nombor satu sebab bahawa orang tidak membuat wang dalam talian mereka mengejar ceruk kurang diteliti di mana mereka tidak mempunyai harapan yang pernah membuat apa-apa wang dan mereka ditakdirkan dari satu hari.

  Saya tidak menerima bahawa ini adalah "contoh" sebagai Kenny berkata ini adalah satu contoh dunia sebenar untuk seorang teman bahawa dia akan mengejar amplop ekor panjang talian

  2. Ini adalah salah satu yang besar sehingga memegang topi anda !!!

  OMG domain Itu bukan dalam indeks dia tahu bagaimana untuk menguji itu?

  Anda pergi ke Google.com dan tapak Jenis: diikuti dengan nama domain jika tidak ada seperti dalam contoh ini anda tidak mahu membeli domain yang !!!

  Telah deindexed !!

  3, Satu domain berumur adalah domain yang telah berada di bawah pembangunan berterusan selama beberapa tahun. Terlalu banyak mengelirukan domain yang telah duduk diam di perkhidmatan letak kereta sebagai "umur"

  Apa google sedang mencari adalah domain yang telah kemunduran, menyumbang ke arah pertumbuhan dan perkembangan internet, dan mendapatkan satu bukti yang mereka ganjaran umur pembangunan tidak umur persaraan, kita menggunakan webacrchive untuk melihat sejarah dari laman web ini, yang lebih aktif pembangunan sebuah laman web selama bertahun-tahun berkuasa semakin ia memegang.

  Pada
  Victor berkata:

  Akhirnya

  Dengan mengandaikan bahawa sebahagian besar pembaca anda di sini adalah individu atau mungkin kerjasama dengan beberapa maka anda boleh menjadi sangat sangat cerewet dengan membeli domain.

  Selepas beberapa ketika anda memahami bahawa anda hanya boleh berlaku adil kepada 10 - 15 domain pada satu masa paling banyak. Sebagai individu anda tidak boleh membina dan membuat wang dari lebih dari itu.

  Jangan salah saya memiliki 100 tentang domain tetapi wang sebenar saya datang dari hanya segelintir dari mereka, yang lain adalah hampir sia-sia dan pada hari yang saya akan mendapatkan sekitar untuk itu bakul.

  Jika anda mampu pembaharuan tahunan maka ini tidak menjadi masalah tetapi jika anda baru di ini membeli domain anda dengan teliti, menghabiskan beberapa hari mencari anda akan mendapat yang kembali penyodok jika anda memilih domain yang sesuai dengan usia, backlink, kata kunci yang sesuai dan lain-lain , mereka sukar untuk mencari tetapi anda boleh menemui mereka nasihat yang terbaik saya boleh memberi anda adalah untuk mencari domain yang lain telah dibeli, kerana nilai yang wujud tetapi tidak membangun, mencari yang ini dan menawarkan mereka beberapa ratus dolar, ya somepeople masih bermimpi hari mereka menjual domain peringkat 2 mereka bagi berjuta-juta tetapi anda mungkin akan terkejut apa yang anda boleh membeli dengan cara itu.

  Pada
  Brent Hodgson berkata:

  Domain khususnya, saya fikir ia adalah sangat mudah untuk memandang rendah.

  Anda betul - ia bukan satu berumur 12 tahun PageRank 8 domain dengan 5,000 pautan balik

  Tetapi ia tidak perlu untuk menunjukkan proses backordering itu.

  Saya suka bahawa Kenny memilih domain yang telah tamat dalam tempoh 24 jam akan datang supaya dia boleh mengambil tindakan susulan dan menunjukkan sisa proses backordering (apa yang berlaku selepas backorder itu telah bertindak atas.)

  Beause ini, hanya terdapat bilangan yang terhad domain untuk memilih dari - mungkin beberapa ribu - termasuk banyak bahasa asing, spam, palsu PR, dan domain yang tidak bernilai yang lain. Jadi mencari domain yang sempurna untuk demo beliau sentiasa akan menjadi sukar.

  Namun begitu, Kenny menemui satu domain yang sangat baik sedikit dalam satu ini.

  Ia kelihatan seperti domain berusia 7 tahun yang tidak mempunyai pautan balik, dan kelihatan seperti ia tidak pernah diindeks.

  Tetapi sekali lagi, ia akan menjadi mudah untuk di bawah perkiraan domain ini.

  1. Kata Kunci Optimization

  Anda menyebutkan bahawa kata kunci "Sampul surat Online" mempunyai volume carian yang rendah.

  Itu sangat benar.

  Walau bagaimanapun, envelopesonline.com mensasarkan kata kunci "Sampul surat" - dengan baik, akhiran brandable "online" di akhir.

  Kata kunci "Sampul surat" mempunyai lebih dari 60.000 carian per frasa HARI dipadankan.

  Itu hampir 22 JUTA carian per tahun.

  Ini adalah dalam pasaran di mana orang-orang membayar $ 3,93 per klik untuk lalu lintas. (Jadi itu adalah nilai pasar pencarian dari $ 86.400.000 dolar)

  (Sebagai catatan - 6 dari 10 pesaing utama dalam enjin carian mempunyai kurang daripada 5,000 pautan balik, 3 mempunyai domain dengan kepadatan kata kunci yang sama, dan beberapa duduk di domain yang seumur Ia kelihatan seperti ia mungkin merupakan pasaran yang crackable..)

  Jadi saya akan mengatakan ini adalah domain SANGAT baik dioptimalkan dari perspektif kata kunci.

  2. Penjenamaan

  Ini adalah sesuatu yang tidak dibincangkan secara terperinci banyak dalam video - tetapi saya tahu ia adalah sesuatu yang Kenny membuat banyak wang daripada ketika datang ke domain sendiri.

  Ia membayar untuk memiliki domain yang boleh dijenamakan, mudah diingat.

  Dari segi brandability, "Sampul surat Online" adalah domain nilai yang sangat tinggi.

  Jika anda melihat apa yang domain yang sama untuk menjual sekarang, anda melihat laman web yang serupa menjual untuk beberapa ribu dolar.

  Sebagai contoh, onlinehighschool.NET yang dijual dengan harga AS $ 4,000.

  Dan yang ada di lelongan awam un-sasaran (berapa banyak alat tulis jurujual memeriksa lelongan domain?)

  Dan itu adalah untuk bersih ... dan envelopesonline.com adalah com

  Dan envelopesonline.com mensasarkan kata kunci nilai yang jauh lebih tinggi.

  Jadi untuk Kenny untuk mengambil ini untuk $ 59 pada drop, atau beberapa ratus dolar di lelong (jika ia pergi perjalanan), ia dengan mudah boleh berbalik dan menjualnya untuk beberapa ribu dolar.

  (Kamu benar - ia tidak akan menggunakan domain untuk tujuan SEO jika ia melakukan hal ini - tetapi tidak mengambil banyak risiko daripada persamaan ketika berbalik dan menjual domain untuk keuntungan adalah senario paling buruk. )

  3. vs Domain Baru

  Akhirnya - ada masalah ketersediaan.

  Jika saya akan ke pasar ini, "envelopesonline.com" akan menjadi salah satu domain saya akan memeriksa untuk melihat sama ada ia boleh didapati sebagai domain baru ...

  Dalam kes ini, tidak.

  Malah, banyak lain domain yang kurang berharga juga diambil. Jadi kami pergi dengan ampas jika kita ingin mendaftarkan domain di pasar ini.

  Tetapi di sini kita mempunyai peluang yang terhad untuk mengambil domain nilai yang lebih tinggi - mungkin untuk $ 59.

  ...

  Walaupun proses backordering boleh dibuktikan di mana-mana domain, aku akan sangat senang dengan domain ini jika ia telah saya membelinya.

  Anda betul - ia bukan satu berumur 12 tahun PageRank 8 domain dengan 5,000 backlink. Tidak banyak domain memenuhi kriteria ini.

  Tapi $ 59 hingga mendapatkan kata kunci dioptimumkan, domain brandable dengan lebih 60,000 pencarian sehari - di mana orang-orang membayar $ 3,93 per klik - (! Gila, saya tahu) di mana pesaing dalam pasaran ini mempunyai kurang daripada 5,000 pautan balik ...

  Saya rasa itu punya banyak masa untuk itu.

  Pada
  Victor berkata:

  Saya tahu anda tidak fikir ada orang yang benar-benar mengharapkan untuk mencari 12 tahun domain PR 8 dan 5000 backlinks pada setitik.

  Nyuwun pangapunten jika saya meletakkan anda dalam situasi bertahan.

  Biar saya cuba untuk menyatakan semula maksud saya.

  Domain yang digunakan dalam contoh ini berusia 8 tahun tetapi tidak dalam indeks yang merupakan tanah benar-benar berbahaya, terutama bagi pendatang baru.

  Setiap orang perlu mempertimbangkan jika domain mereka tertarik adalah legit sebelum mereka membelinya, seperti yang Anda katakan terdapat banyak perkara untuk melihat keluar untuk dan menahan domain yang baik adalah begitu murah yang cukup sering perkara yang seolah-olah baik untuk menjadi kenyataan adalah

  Berpengalaman SEO belajar perdagangan mereka dengan berkongsi dengan orang lain dan ujian. Saya pernah bekerja di Industri kandungan Dewasa dan mega kompetitif sehingga anda gunakan setiap trik anda boleh belajar. Kami digunakan untuk belajar apa yang kita boleh terlepas dengan membeli domain dan benar-benar memasak mereka. Anda tidak bereksperimen dengan domain wang anda selama bertahun-tahun kita harus memiliki dimasak 1000 dari domain yang digunakan untuk belajar apa yang kita bisa dan kemudian membiarkan mereka jatuh.

  Saya tidak pernah cuba untuk menjual domain yang dimasak kepada sesiapa tetapi jika anda tidak menyemak dan anda mengambil mereka dari perkhidmatan kejatuhan mereka kelihatan tua, link dll

  BTW Jika anda menjalankan perniagaan biasa dalam talian anda TIDAK PERLU untuk melakukan ini, anda akan menjadi sangat berjaya tanpa apa-apa taktik goyah dan saya berjanji satu-satunya perkara yang akan berlaku jika anda tidak mengikuti peraturan adalah bahawa anda akan deindexed seperti yang kami lakukan 100 ini kali (maka cerita ini)

  Jika saya melihat domain yang berusia 8 tahun yang tidak di dalam indeks itu timbul bendera hati-hati yang besar bagi saya dan saya akan mempertimbangkan apa yang saya beli sebelum saya dibina daripada laman web ini - tidak nya $ 60 berisiko membangun keluar usaha untuk saya .

  Walaupun ada kemungkinan bahawa domain ini tidak pernah diindeks anda mengatakan diberi hakikat bahawa telah wujud sejak tahun 2002, ia mempunyai Alexa ranking dan mempunyai sejarah pada webarchive dating kembali ke tahun 2002, jadi yang sangat tidak mungkin bahawa Google tidak diindeks dan jauh lebih mungkin bahwa Google deindexed itu atas sebab tertentu, jika Alexa boleh mencari ini maka Google harus mempunyai di beberapa titik selama 8 tahun yang lalu.

  Semua yang mengatakan mari kita katakan itu digugurkan kerana itu bukankah telah dibangunkan dan tidak ada hukuman terhadap mendapatkan reindexed.

  Google menghitung "umur" daripada apabila domain hits indeks bukan dari ketika ia telah didaftarkan atau oleh yang demikian pada rekod yang terbaik sejauh Google yang bersangkutan anda mempunyai domain baru dengan tidak ada link dan 480-720 tepat Perlawanan berat sebelah .

  Aku mengambil titik anda mengenai penjenamaan "envelopesonline.com adalah nama yang menarik tetapi ada banyak alternatif lain misalnya envelope.cc masih tersedia saya akan mengambil yang sebesar $ 19

  Pertandingan kata yang sebenarnya di sampul surat kata tersebut 135,000 sebulan dan anda akan mendapat berat sebelah perlawanan sebenarnya di bahawa:)

  Pada
  Victor berkata:

  Terdapat banyak untuk dibincangkan di sini, saya tidak mahu sama sekali monopoli perbincangan ini tetapi saya seolah-olah jadi saya akan cuba untuk tetap pendek dan hanya menangani satu elemen.

  Saya mengecam catatan ini kerana ini adalah posting tentang membeli domain tua, "bagaimana" kerana ia di mana, titik yang hilang adalah di sebalik semua perkara yang lain yang domain yang mungkin terjadi untuk itu (banyak yang saya bersetuju dengan brandablity seperti ) ialah domain yang tidak ada di dalam indeks.

  Jadi sejauh Google mengambil berat ini adalah domain baru, dan ada tidak ada berat sebelah umur di domain ini walaupun apa yang ahli anda berpendapat bahawa adalah mengapa saya katakan Anda gagal dengan posting ini tentang cara untuk membeli domain yang tua, bukan kerana ia doesnt mempunyai pr8 atau 5,000 backlink menjangkakan bahawa akan menjadi bodoh tetapi tidak domain yang berusia 8 tahun yang baru dan squeeky bersih.

  Google menganggap "umur" daripada kali pertama itu mengambil domain anda dalam indeks mereka tidak tarikh yang rekod atau sesiapa akaun elses.

  Berat sebelah ini diberikan untuk memberi ganjaran kepada domain yang berada di bawah pembangunan bagi sesuatu tempoh, menyumbang sesuatu ke web jika dibandingkan dengan beberapa johnny datang tapak akhir-akhir ini baru.

  Ia sentiasa kembali kepada ini ....

  Jika ragu-ragu tanya diri anda apa yang akan anda lakukan jika anda di mana Pasukan Pembangunan Google?

  Anda akan memperuntukkan berat sebelah untuk domain yang telah diletakkan selama 8 tahun atau tidak pernah diindeks walaupun ia mula-mula didaftarkan 8 tahun yang lalu dengan cara yang sama yang anda kepada beberapa domain yang lelaki yang telah menyebabkan jurang di menulis posting sebulan mendapat backlink di sana-sini selama 8 tahun lama.

  Apa merit tidak domain yang mempunyai arah yang diberikan berat sebelah yang tidak pernah berada di indeks atau diletakkan selama 8 tahun? Jawapan mudah adalah tidak ada.

  Mereka PP mempunyai keupayaan untuk melihat perbezaannya.

 37. 37
  Pada 29 Mac 2010 di 01:57
  Janna berkata:

  Terima kasih untuk video Kenny itu.

  Melihat ke hadapan untuk video-video yang membantu dengan segala usaha yang wajar (PR terutama). Telah memeriksa secara manual setakat ini dan ia agak memakan masa, jadi ia akan menjadi besar untuk menemui beberapa jalan pintas.

 38. video yang cemerlang - sekali lagi. Terima kasih Kenny
  terus bekerja dengan baik M Sam
  dan soalan saya ialah kira-kira berumur domain hypehenated? mereka berharga?
  Juga apakah mungkin untuk memulihkan sesuatu yang telah spam dan yang lebih baik dilakukan dengan membiarkan ia duduk di atas rak dengan hanya halaman yang dihoskan nipis atau dua atau lebih baik untuk isi dengan contrent pepejal dan tidak ada iklan atau link affiliate sehingga google menyemak semula mereka kesan. adakah mereka pernah menyemak semula tanggapan mereka.

  Pada
  Victor berkata:

  Saya faham bahawa saya ini akan keras tetapi saya fikir ia perlu dikatakan.

  Saya melihat di laman web anda melalui link tandatangan anda jatuh - ia kelihatan besar dan saya dapat melihat bahawa anda berkembang dari kandungan namun saya perlu mengatakan bahawa sebab-sebab yang begitu banyak orang tidak mengerti Internet Marketing atau SEO adalah bahawa begitu ramai orang memposisikan diri mereka sebagai yang SEO atau Internet Marketing Gurus tidak berdasar.

  Adakah anda rasa anda bersedia untuk memasukkan "mengajar orang bagaimana untuk membuat wang dalam talian niche" atau khusus "Internet Marketing Solutions" niche?

  Bagi sesiapa yang belum bekerja ini keluar lagi - ada s 100.000 perniagaan di luar sana yang mempunyai produk atau perkhidmatan untuk dijual dan tidak tahu bagaimana untuk pasaran dalam talian.

  This is a huge huge opportunity for anyone that knows how to get traffic and covert it into sales, but its like commission selling if you cant deliver you don't get paid.

  The CPA ( Cost Per Action ) area is easy picking for someone that really understands how all this works, almost all of the good SEO's that I know switched their focus to developing out their own sites that drive traffic to CPA offers about 2 – 3 years ago.

  After all think about it – today there is a CPA offer on every conceivable item from software to shoes to cars to toys, I don't care what it is there is an affiliate or dropping shipping offer for EVERYTHING today.

  So ask yourself if you knew what you where doing why would you solicit to work on some elses site for a few dollars an hour, a relationship that lasts only as long as the client pays when you could be building an asset that will drive ongoing and constant revenue maybe for the rest of your life, that you own and control and if the client ticks you off or doesnt pay on time you can send your traffic elsewhere ?

  Be especially wary of people that are soliciting for SEO business, if they had money coming from a successful track record they wouldn't be offering to build your site for you they would be building their own.

  That said there many SEO's that know exactly what they are doing and sell their services but they are not interested in small sites they after mega sites that can pay big $ – Greywolf for example costs $400 an hour for consultation and he is not emailing you or going to skype you offering his services you need to get in line.

  That is one of the reasons that I am a fan of the team at Market Samurai, most of the content is simple, clear and concise, no get rich schemes or look how I made millions online just plain simple common sense advise.

  As Harvey Mackay said

  ” Beware the naked man that tries to sell you his shirt “

 39. 39

  Would a .com perform well in a competitive area full of country specific TLD's against com.au TLD's? I notice most of the aged domain names are for non country TLD's.

  On
  Victor replied:

  Yes as long as the .com has been established for biased towards that Country.

  Country biasing influenced by the following factors

  1 – Country Specific Domain Extensions – not relevant to your situation as a .com

  2 – Location of the Hosting Server – you will do better if you host in the country you are focused on

  3 – Address of the registrant – the address of your place of business according to the registar records

  4 – Any addresses in the site content itself

  5 – Links from that Country – getting links from Australian sites and providing outbound links to other Australian sites will increase your bias in the Australian data centre

 40. A question for Brent:

  Market Samurai related – why does MS return a domain age according to webarchive, and not whois? I previously asked above regarding a specific domain mangotickets. If you have a look at the screenshot
  http://www.mangotickets.com/images/Mango_whois.png
  The whois reflects Jan 09 and MS domain age on SEO Competition shows a domain age of 6?

  Pada
  Brent Hodgson berkata:

  Two reasons – Market Samurai is using a slightly different analysis methodology here to the one Kenny's using, and because the archive data can be easier to get than whois data (surprisingly)

  On
  N. replied:

  Hi Brent-

  So which one of those methodologies is nearer to truth? Because, well, it basically changes everything. Say I am looking at buying a domain that is 1 year old on whois but 14 on archive. Q: Should I throw $79 at it? [I already had by the way].

  The domain age by first registration date was new to me with Marketing Samurai. I must have done a day of research trying to validate this so far but this seems pretty much unique only to MS.

  I seriously hope the whole explanation doesn't lie in your second sentence ["easier to get data"]. That would be a big blow to me.

  I have already spent a good $300 on aged domains (aged according to MS). I hope that wasn't a waste…

 41. very good information. actually didn't understand before how this backorder works. thanks a lot.

 42. I cannot believe the quality of information you guys are giving away!I almost feel guilty watching it…..

 43. I don't buy aged domains and doubt I'll start anytime soon. I just don't have the time to look for them. I have a few that people want and just to tease them I wouldn't renew the domains until the day before they expired. ;)

  If someone came up with the right price I'd sell southdakotafishing.com southdakotalakes.com and southdakotahunting.com. however everyone seems to want to lowball these three 11 year old domains. Tried auctioning them once and that was pathetic. I have no idea what they are worth but no one is getting them for a 252 buck auction price.

  About a month ago a guy offered me 1K for a lifetime link on the fishing domain so I sold it to him.

  I'd really like to see some how to on selling links on domains so google won't bust me.

 44. Wow, there are some good aged domains. I am looking forward to the easier tools for finding the domain ages of aged domain names on godaddy instead of going to whois.net

 45. Never knoew any of this stuff. I'll leep my eyes pealed.

 46. Very good suggestions. Thanks for posting. Sometimes we can get good aged domains at auction sites such as Flippa.com and Pool.com

 47. Really great info – thanks! What I can't figure out is how much to pay for an aged domain. I've understood what makes domains and domain names more or less valuable, but not well enough to get within a factor of 100 times too much or too little for what to pay. Any wisdom on this?

  On
  Brent Hodgson replied:

  There are a couple of ways that you might value domains…

  eg The price other people pay for similar domains, or the price you could resell the domain for (in this case, you'd watch other auctions)

  The value of the traffic it receives – or the potential traffic.

  The potential value of the use to your business.

  Because domains (unlike bricks and mortar real estate) are a relatively new market, and because there are so many ways different people put values on domains, there are no hard and fast rules on what a domain is worth – other than what someone is willing to pay for it.

 48. Great techniques for buying aged domains, I can't wait for this tool that we can use to automatically check the PageRank (including whether or not it's been faked), domain age, backlinks and more.

 49. Thanks for the great info. You guys are awesome!

 50. Terima kasih untuk ini. Market samurai best for me.

 51. 51

  Question please! I am interested in doing some local promotion, is it OK do use a subdomain instead of having to purchase a domain for each location? Which is better for ranking, subdomain or extended url with location in the extension.

  Thank you so much, your information has been very helpful!

 52. When is the rest of the world going to realise just how valuable Market Samurai really is?? Thanks guys, terrific information.

 53. So when we get a domain site the customer list doesn't come with it?

  How do we Keyword and build up this store site to re sell it?

  Market S. is for the market research but how do we redevelop the domain? With PPC dollars to get a new list of customers?

  So can we sell the customer list with the domain name when it is up and running like 'Blue Sky' Dollars?

  On
  Brent Hodgson replied:

  So when we get a domain site the customer list doesn't come with it?

  Often you just pay for a domain – but there are sites like Flippa (and SEDO I believe does it too) where you can buy existing domains including lists.

  How do we Keyword and build up this store site to re sell it? Market S. is for the market research but how do we redevelop the domain? With PPC dollars to get a new list of customers?

  Market Samurai is for more than market research.

  Once you've identified a market, Market Samurai helps you to find SEO keywords for content – blog posts, the categories of your blog, the tags on your posts… It will even help research that content, publish it to your site, build links, and monetize the traffic you receive. (And, as you pointed out, PPC too)

  So can we sell the customer list with the domain name when it is up and running

  Ya. Flippa is the place to do this.

 54. 54
  On March 31st, 2010 at 9:47 pm
  Nick Johnson said:

  Hi Kenny/Brent,

  Very useful video. i come at the market from a slightly different angle and would love to get an older website, with a short meaningless name.

  As far as I can see none of the auction sites allow you to sort ny domain age or am I missing something?

  If possible would like to discuss my market approach off line with you just to make certian I am not doing something daft with domain names.

  Any comment on seaching by age only?

  Salam
  Torehan

  AKA TAnksalot

 55. Hi,

  to buy a new domain name, I see here you go with yourdogtraining.com first. What about go for dog-training.com first? which one is better?

  Terima kasih

 56. Sounds to me like you are nearly always better off buying an aged or deleting domain rather than registering new ones?

 57. Hi,

  Thanks for the video. It will enrich what I have known how to get PR domain names in godaddy auction. I am very happy with my market samurai and I also have downloaded your free domain samurai. I will instal it ASAP. Terima kasih sekali lagi.

 58. Hi,

  I'm a little confused.

  I watched the videos (which were great), tried out the new tool (also great – but I'm not sure if my results were as great.

  If found a domain I quite liked, it was around 8 years old, looked ok in archive.org, but was no longer in Google (nothing had been done on it in some time so it may just have been deindexed?) and I managed to get it through Pool.com.

  Now the bit where I'm confused: the “created” date is showing up as the day I bought it – has it “lost” all of those previous years and is now just a new domain? Could I have just saved some money and bought it “as new”?

  Terima kasih.

 59. Saya telah mendapati siri ini baru-baru ini dari jawatan pada nama domain yang sangat berguna - terima kasih!

  Saya mempunyai soalan jika Kenny (atau orang lain) akan mengesyorkan apa-apa perkhidmatan lain jika saya adalah selepas nama ccTLD Australia? Atau adakah Pool.com dan dua yang baik yang lain untuk ini juga?

 60. usia domain hilang pada domain yang dibeli!

  Saya baru sahaja membeli 2 domain yang telah tamat kedua-dua kedua-duanya berusia 9 tahun.

  Saya membayangkan mereka dari pendaftar yang sama seperti mereka berdua berakhir pada hari yang sama (dia mungkin punya mereka berdua pada hari yang sama 9 tahun yang lalu)

  Apabila saya melihat mereka di pasaran saumurai salah seorang daripada mereka telah mengekalkan usia itu dan yang lain telah hilang rupanya ini adalah usia.

  ketika saya melihat whois kedua-dua muncul untuk didaftarkan buat pertama kalinya hari ini?

  Mana-mana idea-idea yang saya dont ingin membuang-buang wang untuk membeli domain yang berumur apa-apa.

  Gavin

  Pada
  N. menjawab:

  Saya lebih terganggu oleh fakta bahawa kedua-dua domain-seperti yang saya sendiri bought- tidak berusia di mata Google di tempat pertama ...

  http://www.noblesamurai.com/blog/domains/buying-domain-names-1379#comment-5258

  Kolom DA di MS patut ditukar kepada "Arkib Age" (AA), jika tidak ia membingungkan (atau lebih tepat: palsu).

 61. 61
  Pada 15 April 2010 pada 01:16
  Patsy berkata:

  Saya ingin tahu ini juga. PR bukan segala-galanya, umur yang penting kepada saya dan jika anda kehilangan ia tidak bernilai apa-apa
  Gavin, dalam yang ia akan berkata hari ini didaftarkan sebagai yang ketika ANDA mendaftar, tetapi ia tidak seharusnya menjejaskan nama

  Apa-apa jawapan orang-orang di sini?