Враќање на SEOTC, SEOUC и златни правила преработената

Сподели Батон

Наслов и URL конкуренцијата се назад!

Пред неколку недели, многу на нашата разочарување, ние бевме принудени да се пензионираат некои од најчесто користени и сакаше карактеристики на модулот е клучен збор истражување.

Поради рестрикциите од Google, колоните SEOTC (бројот на резултати, кои содржат клучни зборови во насловот таг), SEOUC (бројот на резултати кои содржат клучни зборови во URL-то) и нивните локални варијанти беа веќе не работи ефикасно за нашите корисници , и во многу случаи предизвикува процесот на клучни зборови Истражувања да стане исклучително слабите.

Од моментот кога беа отстранети од пазар Самурај почнавме нашата потрага сериозно да се најде начин да ги донесе овие важни, многу сакаше метрика врати на клучни зборови Истражувања модул, а во исто време одржување на пазар Самурај како брзи како е можно.

Среќен сум што можам да објавам дека ние сме вратени SEOTC, SEOUC и нивните локални варијанти врати на клучни зборови истражување, иако во малку намален модата.

Наместо да биде во можност да ја извлече SEOTC / SEOUC податоци за секоја клучен збор што треба, додадовме "проверка" опција веднаш до секоја клучен збор, која ќе се потсетите на податоци за овој клучен збор само.

Ова значи дека можете да се потсетите на овој вредни податоци на клучен збор-по-збор основа, откако сте примени на вашиот други филтри.

Ова ограничување се во состојба да достигне цена од големи блокови од SEOTC / SEOUC податоци е резултат на ограничување во рамките на Google на бројот на SEOTC / SEOUC податоци кои можат да се добијат во брзо едноподруго.

Иако ова значи дека повеќе не може да се подготви овој податоци за цела серија на клучни зборови одеднаш, сеуште можете да го користите SEOTC / SEOC во вашата анализа и понатаму да насочите вашиот списоци со клучни зборови.

Препорачуваме да се изврши на сите ваши редовни филтрирање, и потоа "Вишновата изберете" на SEOTC / SEOUC податоци од најмногу ветува клучни зборови, кои преживее вашиот филтрирање процес.

Овој скриншот покажува како да пристапите на оваа нова SEOTC / SEOUC функционалност во клучни зборови Истражувања модул.

SEOTC, SEOUC и SEOTCR Врати

Едноставно кликнете на зборот "проверка" на податоците што сакате, и пазар Самурај ќе се соберат бројките што ја баравте.

Златни правила Филтри Ажурирање

Од излегувањето на новите на Google алатката за клучни зборови, податоците кои Google има обезбедено се смени доста значително.

Кога новата алатка валани надвор, Google објави дека сообраќајот личности генерирани од страна на новата алатка не ќе вклучува податоци од нивните пребарување партнери, како што се Амазон и YouTube, и наместо тоа ќе вклучуваат само податоци од Google пребарувачот себе. Ова доведе до намалување на вкупната Шверц вредности.

Проблемот со ова е дека нашите препорачува клучниот збор филтер вредности (кои ние ги користиме во нашите златни правила филтер стабилизаторот во клучни зборови Истражувања модул) сега се филтрира премногу клучни зборови, често оставајќи нашите корисници, со многу мал грст или дури и без клучните зборови преживување на филтрирање процес.

Ние сме биле следење на овие промени и ги оценува како тие го сменија истражувачкиот процес клучен збор. Резултатот е ажурирана сет на вредности за Нобл Самурај златни правила и долга опашка филтри.

Најновата верзија на пазар Самурај содржи овие обновено вредности, веќе инкорпорирани во златни правила и долга опашка филтри во рамките на клучни зборови Истражувања модул.

Ние, исто така, ќе биде ажурирање на нашите материјали за обука во текот на наредните месеци за да ја одрази овие нови вредности.

Да се ​​добие пристап до овие параметри, ќе биде потребно да го обновите вашиот софтвер.

Можете да најдете инструкции за ажурирање тука во нашата База .

Се надевам дека новите верзии на овие стари помогне да се подобри вашата клучен збор истражување искуство.

Топол поглед,

Алекс Грин

PS Ако сеуште не ги имаат пазарна Самураи инсталиран, можете да го преземете и да добиете пристап до слободна клучни зборови истражувачки модул тука.