Пазар Самурај Backlink податоци промени

Сподели Батон

Кога ќе се обидуваат да оптимизација оптимизира еден сајт, знаејќи колку многу линкови за вас и вашите конкуренти имаат е од витално значење. Повеќе линкови изгради повисоки пребарувач ВТА резултира со поголем сообраќај за вашиот сајт.

Пазар Самурај обезбедува податоци backlink за вашиот веб-сајтови и за вашите конкуренти сајтови во оптимизација конкуренцијата и ранг Тракер модули.

Податоците обезбедени вклучува:

  • Страна линкови (BLP): Вкупниот број на линкови што укажува на одредена веб-страница на пример http://www.noblesamurai.com/blog
  • Домен линкови (Бул): На бројот на линкови што укажува на целиот домен (целиот веб-сајт), на пр сите на линкови што укажува на Нобл Самурај блог, форуми, клуб, База или било која друга страница на http://noblesamurai.com домен .
  • Влада / Образовни домен линкови (BLEG): Вкупниот број на линкови што укажува на домен од (Влада) и Владата на образованието (физичка култура) извори. Како овие извори имаат тенденција да бидат на повисок орган тие се многу силен показател за квалитетот и авторитетот на веб-страница.

Во минатото, пазар Самурај ја искористи Yahoo Мапа Explorer да се соберат сите backlink податоци - вклучувајќи BLP, Бул и BLEG. Кога Јаху , во август објави дека тие се прават промени на оваа услуга почнавме планира нови решенија за да бидете сигурни дека backlink податоци се уште ќе бидат достапни.

За среќа, бевме во можност да се најде фантастична алтернатива во Majestic оптимизација.

Majestic оптимизација е алатка која ви обезбедува backlink информации за оптимизација за професионалци. Тие се запиша на веб за да се изгради голем независна индекс на backlink податоци. Во последно брои нивниот индекс содржани 3.207.846.754.541 адреси! Тоа го прави еден од најголемите извори на backlink информации на планетата прави.

Најдобрата вест е дека ние сме во состојба да ги користат своите кабинети индекс на линкови за да им обезбедиме на нашите корисници со точни backlink податоци.

Сепак, постојат некои ограничувања. Податоците што ги имаме пристап до не може да обезбеди листа на backlink извори, па ние ќе продолжиме да се обезбеди Сидро Текст Анализа и Страна ранг анализа со користење на веб-сајтот Yahoo! Мапа Explorer. Исто така, иако ние сме во состојба да им обезбеди на бројот на линкови за физичка култура и Влада сајтови, не можеме да се обезбеди листа на backlink извори како оваа информација е достапна само преку платени Majestic оптимизација сметка.

Добрата вест е дека можете да се регистрирате за бесплатен Majestic оптимизација сметка која ќе ви овозможи со многу дополнителни вредни податоци, вклучувајќи:

  • алатката Backlink историја која овозможува да се споредуваат на backlink историјата на голем број на сајтови;
  • Најголемиот дел Backlink тајна која овозможува да се споредуваат / контраст до 20 адреси;
  • проверувачот соседство која покажува што домени се хостирани на иста IP адреса, како на даден сајт; и што е најважно
  • Бесплатни извештаи за било кој сајт што го поседувате. Ова значи дека за свој сајт можете да видите целосниот извештај на backlink податоци, без потреба платено членство.

Како и секогаш, ние ќе продолжиме да ги чуваме пазар Самурај во тек со сите од најдобрите достапни извори на податоци, така бидете сигурни дека ќе се задржи ажурирање на пазар Самурај, така што ќе не пропуштите овие промени. Ако имате било какви прашања или проблеми во врска со оваа промена, молам да знаете е преку поддршка или во коментари.

Миријам