Нова Тема: SEOUC ви помага подобро да се идентификуваат вистинските конкуренција во вашата лажат

Сподели Батон

Поздрав, Самурај!

Со бројот на страници на интернет постојано зголемување, идентификување профитабилен ниши станува потешко процес.

Износот на лош квалитет и дупликат содржина продолжува да калливи води.

Сите лажат, може да изгледа како висока конкуренција на пазарот.

Но, додека лажат може да се појави да имаат голема количина на конкуренцијата, во вистината некои од страниците кои го сочинуваат конкуренција брои (SEOC) не може да биде вистински закани.

Отворање на пазарот Самурај е клучен збор истражување модул и да додадете на клучни зборови "како да се користи Notepad", а потоа го анализира.

Како што можете да видите, SEOC за овој клучен збор обично ќе ви испратиме кандидира за ридови!

Но, кога ќе кликнете преку за да ги видите страници во Google, ќе почнете да забележи тренд. Речиси никој од страниците се појавуваат за клучни зборови, се обидуваат да бидат таму.

Голем број од нив се форум коментари, еден страници кои вклучуваат клучни зборови, но не се конструирани да се рангира.

Сега, ако сте во ситуација да се погледне во резултатите од пребарувањето страница за секоја клучен збор, тоа ќе го направи клучен збор истражување е многу заморно, неефикасен процес.

Така како ние да се најде вистинска конкуренција за лажат?

Ова е местото каде нова функција во пазар Самурај на клучни зборови Истражувања модул доаѓа во.

SEOUC врши пребарување на Google со користење на INURL функција, така што резултатот ќе ви каже колку страници во индекс на Google го содржи клучниот збор во URL-то.

Страници кои имаат клучни зборови во нивните URL-то се многу поголеми шанси да бидат активно се натпреваруваат во лажат, а не само да се биде таму случајно.

Ова го прави SEOUC многу корисен индикатор за активна конкуренција за лажат.

Со поставување на филтер помеѓу 500 и 1000 за SEOUC ќе биде во можност брзо и лесно да се анализира вашата листа на клучни зборови за да најдете кои имаат најмногу активни конкуренција.

Ако веќе поседувате пазар Самурај или домен Самурај тогаш оваа нова функција е веќе достапен за вас. Тоа е дел од нашата слободна клучни зборови истражувачки модул.

Ќе треба да се ажурира на најновата верзија за да се добие пристап до оваа нова функција.

Ако се уште да ја добиете вашата копија на пазар Самурај, можете да го најдете тука.

Оваа нова функција е дел од нашата слободна клучни зборови истражувачки модул, така да не треба да биде платена корисникот да добие пристап до овој моќен, нов индикатор на конкуренцијата.

============

Алекс Грин