Најнови домен Самурај Ценова

Здраво на тимот,

Врз основа на вашите повратни информации, ние сме продолжи да се направат подобрувања на домен Самурајот.

Ако не сте се надгради вашата копија на домен Самурај на верзија 0.1.39 сепак, тука е она што сте пропуштија на:

Повеќе Јачина наоѓање нови домени

Да бидат тапи, најголемиот проблем внатре домен Самурај до денес е сигурност.

Ние сме бореше бубачки-по-бубачки околу проверка за нови домени - некои нешта помогнаа, но ние се бореше да се најде нешто што постојано и сигурно ќе работи на долг рок.

Конечно, тоа изгледа како што го нашол решение.

По менувањето на нови (различни) "cloud computing сервер", ние сме забележале подобрување на сигурноста околу Домен Самурај нови алатки домен пребарување - се надеваме ќе видите подобрувања исто така!

Но - како и секогаш - ако забележите било какви проблеми, бидете сигурни дека ќе ги споделите со нас за нив преку домен Самурај Поддршка .

Пребарување австралиски домените

Тоа изгледа како домен Самурај има силна база на корисници во Австралија!

Еден од најпознатите бара нови можности за домен Самурајот е. Com.au поддршка.

За сите наши колеги Aussies прави локалните оптимизација Downunder, домен Самурај сега ви помага да барате клучни зборови оптимизиран. Com.au домени.

Ова зголемување на вкупниот број на TLDs / ccTLDs поддржан внатре домен Самурај до 20:

 • . Com
 • . Org
 • . Нето
 • . ТВ
 • . Инфо
 • . Ме
 • . Биз
 • . Нас
 • . Mobi
 • . Била
 • . CA
 • . Де
 • . ЕУ
 • . Co.uk
 • . Org.uk
 • . Me.uk
 • . Ну
 • . Cc
 • . Во
 • . Com.au

Да почнат да бараат за com.au домени -. Или било кој друг вид на домен наведени погоре - бидете сигурни дека ги менувате вашите "домен TLDs" листа за да вклучуваат опциите сакате да пребарувате пред да удри "Најди домени".

Корисна домен Контра

Ова е едноставен малку запишам што го прави домен Самурај малку поповолна за употреба.

Секогаш кога сте во потрага за домените во внатрешноста на домен Самурај, ќе добиете бројот на бројот на домени кои Домен Самурај најде за вас.

Извоз домените од Домен Самурај

Ние сме, исто така, додаде "Експорт домени" копчето, така што можете да изберете домени кои сте заинтересирани, чувајте ги, или дури и да се регистрирате нив преку вашиот регистратор на избор.

(Ова е особено корисна ако не го користите HostGator, eNom [преку HostGator еден домени опција], namecheap или GoDaddy - 4 провајдери домен Самурај ви помага да се регистрираат преку.)

Плус еден куп ситни поправени грешки ...

Ние сме, исто така, направи некои мали поправени грешки овде-и-таму ...

На пример - отстранување на ликови од клучни зборови (апострофи, ampersands, итн), кои се неважечки за имиња на домени.

Многу од овие ситни бубачки ќе се вее под радарот ако тоа не беше за домен Самурај корисници (како тебе) ги известување за нас.

Значи, повторно, ако видите нешто што не изгледа добро, или ако сакате да се направи предлог, проговори - затоа што ние слушаме.

Како да го надградам ...

За да ја видите овие промени, бидете сигурни дека Надградете ја вашата копија на домен Самурај на верзија 0.1.39.

Нема цена за да обновите вашата копија - Домен Самурај е бесплатен за користење, и така се овие надградби.

Да се ​​ажурира, едноставно отвори вашата копија на домен Самурај, и ќе бидете прашани дали сакате да ја инсталирате најновата верзија.

Алтернативно, можете да ја симнете најновата верзија на домен Самурај од вашиот уникатен преземете страница.

Ако имате било какви проблеми, ги споделите со нас .

Сакате да ја покажете Вашата поддршка за домен Самурај?

Бидејќи домен Самурај е слободен софтвер, не постои опција за купување за поддршка на нејзиниот развој продолжи.

Значи, ако сакате да ја покажете Вашата поддршка за слободен домен Самурај софтвер, или само велат "благодарение", најдобар комплимент можете да ни плати е да се земе еден миг да се испрати линк до www.DomainSamurai.com со некој што знае кој може да имаат корист од користење на софтвер.

Како што знаете веќе - има клучни зборови оптимизиран домен име од почетокот помага зголемиле вашата ВТА во пребарувачите - и повеќе луѓе користат и корист од Домен Самурај овој начин, толку подобро.

Брент

PS - Во случај да се ни се приклучи за прв пат - Ако не сте ја преземале домен Самурај сепак, може да го симнете на домен Самурај бесплатно на www.DomainSamurai.com .