Фино нагодување на вашиот SEO стратегија - ранг Тракер

Сподели Батон

Ако сте заинтересирани интернет продажби, вршење на оптимизација на вашиот сајт е нешто што ќе го направите често - без разлика дали сте ажурирање наслов ознаки, објавување на статии или градење на вашиот backlink мрежа.

Но, како знаете дали Вашето оптимизација е работа?

Вие би можеле да се трошат вашето време и напор на оптимизација за кои не се подобри вашиот ранк.

Анализа на влијанието на вашиот оптимизација е многу тешко. Вие треба да го снимите вашиот став за различни клучни зборови, проверете ја вашата PageRank и снимање на вашиот backlink мрежа. За да го направите рачно ќе потрае часа.

Освен ако не ги пратите вашиот сајт со пазарна Самураи ранг Тракер.

Ранг Тракер мазни резултатите од пребарувањето за клучни зборови ви се одреди, за снимање на позицијата на вашиот сајт, складирање на податоци, така што можете да добиете лесен "пред и потоа" слика кога ќе надградба на вашиот сајт.

Со споредување на овие резултати може да се види кои методи за оптимизација се работи, и ќе остане на алармирање за сите промени кои би можеле да го намалат вашиот ранк.

Оваа недела, тимот за обука да се стави заедно фантастичен надградба на постојните ранг Тракер за обука.

Говорница Камп

Во првото видео, Д-р Ентони ќе ве однесе на ранг Тракер "говорница Камп" - ви покажува како да се постави ранг Тракер да почнете со снимање на податоци на вашиот сајт.


Анализа и толкување

Вториот видео ви покажува следниот чекор - анализа и interpretting вашите податоци.

Кластерот модел

Конечно, за делот SEO Подесени, Д-р Ентони да се воведува на повеќе напредни "Кластерот модел" или веб промоција и ви покажува како да се користи овој модел во ранг Тракер.

Откако ќе го гледаат овие видеа, ќе бидете подготвени да започнете со користење ранг Тракер и да започне да фино нагодување на вашиот оптимизација напори да се најде најдобар и најефикасен метод за вас.

Алекс

PS ранг Тракер е целосно платени модул за пазар Самурај. Да ја добиете вашата раце на бесплатен пробен период на пазарна Самураи, можете да кликнете овде.