Пазар Самурај назад Онлајн - Што се случи?

Сподели Батон
Што се случи со пазарна Самураи?
Во 05:42 (EST) на 13 јануари главниот сервер на пазар Самурај искусни технички тешкотии.
Причината за овој проблем е да се следат неочекувани MySQL бинарни датотеки кои пополнија најавите директориум и го зеде сервер off-line.
Во пресрет на овој тип на прашање, ние имаме автоматизирани системи за мониторинг и дека испрати пораки и SMS пораки ако серверот некогаш оди надолу.
Бидејќи прашањето се случи во 09:42 Австралиската време, ние не се онлајн да добивате известувања на е-мејл и за жал не се чини дека е проблем со системот за SMS известување.
Затоа проблемот дојде само на нашето внимание во 08:30, кога стигнавме на работа.
Она што е направено за да го поправат проблемот?
На серверот се ресетира и проблематични датотеки елиминирани.
Ние сме, исто така, се реконфигурираат на серверот и се додава автоматски истекот на лог датотеки, така што овој специфичен проблем не се случи повторно
Што правиме за да се обезбеди Слични проблеми не се случи повторно?
Со цел да се осигура дека слични проблеми не се јавуваат во иднина ќе биде:
Подобрување на нашиот систем SMS известување
Спроведување на подобрен систем за набљудување
Спроведување на вишок решенија за основните услуги
Ние би сакале да ја искористам оваа можност да се извинам за сите корисници на пазар Самурај за непријатностите предизвикани и ние ќе се прави се што е можно за да се минимизира испади во иднина.
Со почит
Самурајот Тим ​​Нобл

Во 05:42 (EST) на 13 јануари главниот сервер на пазар Самурај искусни технички тешкотии.

Причината за овој проблем е да се следат неочекувани MySQL бинарни датотеки кои пополнија најавите директориум и го зеде сервер присутен.

Бидејќи прашањето се случи во 09:42 Австралиската време, ние не се онлајн да добивате известувања на е-мејл и за жал се чини дека е проблем со нашиот систем SMS известување.

Затоа проблемот дојде само на нашето внимание во 08:30, кога стигнавме на работа.

Она што е направено за да го поправат проблемот?

(1) На серверот се ресетира и проблематични датотеки елиминирани.

(2) Ние, исто така, се реконфигурираат серверот и средена автоматски истекот на навреда лог датотеки, така што ова конкретно прашање не се случи повторно

Што правиме за да се обезбеди Слични проблеми не се случи повторно?

Со цел да се осигура дека слични проблеми не се јавуваат во иднина ќе биде:

(1) подобрување на нашиот систем SMS известување

(2) спроведување подобрен систем за набљудување

(3) спроведување на технолошки вишок решенија за основните услуги

Ние би сакале да ја искористам оваа можност да се извинам за сите корисници на пазар Самурај за непријатностите предизвикани и ние ќе се прави се што е можно за да се минимизира испади во иднина.

Со почит

Брент