Идеја за бизнис Генератор групните

Сподели Батон

Здраво Ганг,

Кога јас прв пат наидов на Google пребарување Врз основа алатката за клучни зборови- , а не она што јас сум за да ви покажеме за прв пат, јас бев gobsmacked.

Засвири мојот ум.

Никогаш не сум видел таква неверојатна ресурс полн со зрели идеи за лажат интернет маркетинг.

Значи, ако некогаш сте се бореше да излезе со нова идеја за веб-сајт, ова ќе удар вашиот ум премногу:

Еве како тоа функционира ...

Вие кажете на Google што сте заинтересирани, а тоа доаѓа со до 800 релевантни, високо-сообраќај клучни идеи што може да се стави во пазар Самурај да започне вашето истражување.

Сега, замислете ако сте биле добивање на првиот бран - дека многу од овие идеи се постават неискористен интернет - и дека сте еден од првите луѓе што ќе биде со користење на податоци на овој начин.

Јас знам - тоа е freakin "страшни, не е тоа! : D: D

Брент

PS - уште една корисна информација. Очигледно сакате пазари со релативно високи нивоа на сообраќај (бидејќи сајтот е безвреден ако има сообраќај!)

Значи, кога сте подигање потенцијални ниши, да се внимава на месечните пребарувања колона во внатрешноста на оваа алатка, и се фокусира на клучните зборови со неколку илјади пребарувања месечно (тие обично ќе биде на врвот на страницата).

PPS - откако престанав видео, гледав во резултатите што пазар Самурај најде за овој клучен збор - клучни зборови јас зедов по случаен избор.

Го најдов 14 од клучни зборови пазар Самурај наоѓаат околу таа ниша идеја имаше над 200 пребарувања дневно (SEOT од 80 или погоре, PBR од 15% или над), а помалку од 30.000 натпреварувачи (SEOC).

Случајна. Првиот Јас зедов. Слепи.

Никако не можев да се спомене? ... Freakin "страшни.