Ние сме Copping так!

Сподели Батон

Ние сме биле "copping малку так" (како што ние велиме downunder [читај: се критикувани]) за препорачување на пеперутката Маркетинг Ракописот ...

И да бидам искрен, јас бев малку шокиран!

Досега, Нобл Самурај препорача Screenflow, на 30 ден предизвик, оптимизација копач, WordPress Директен, Жариште Шилд, Џинг и пеперугата Ракописот ...

Ние ги користиме, како нив, мислиме дека тие се вредни, и ние ги препорачуваме - тоа е едноставно.

5 од овие 7 ресурси се бесплатно; 3 од 7 сме користи партнер / СЛЕДЕЊЕ врски; и со исклучок на Жариште Шилд (кој се препорачува да се надминат со пазарна Самураи бубачка дека оттогаш се реши) ние ќе им препорачаат некој од овие 7 ресурси повторно.

(Всушност, тука е линк кон слободниот Батерфлај Маркетинг Ракописот PDF повторно. ;) )

Еден од моите миленичиња-peeves е кога луѓето се обидуваат да лакомо "соберат знаење", наместо споделување на тоа (како да некако знаењето по себе имале вредност). Дека тие се среќаваме со голем дел од информациите, и љубоморно го чуваме од секого - за секој случај (не дај Боже!) Некој дознае "своите тајни". Која создава никаква вредност за никого.

  • Кога ќе се развие нешто што е вреди да се има, ќе го споделам со вас, со тоа што дел од пазар Самурај;
  • Кога ќе научиме нешто вреди да се знае, ќе го споделам со вас преку Твитер, нашиот блог или нашата област за поддршка;
  • И кога ќе се среќаваме со нешто вреди да се има, ќе го споделам со вас со ти го кажувам за тоа;

Тоа е она што ние го направивме во изминатите 9 месеци, и тоа е она што ние ќе треба да продолжи да го стори.

Сфаќам дека со тоа ќе им помогне на многу луѓе, но неколку луѓе да се навредува на патот ...

  • Некои луѓе ќе се навредени бидејќи гледаме вредност каде што другите не (како и овој пат - некои луѓе веројатно биле навредени од маркетинг на Мајк - но гледаме очигледна вредност во многу на бизнис системи Мајк и растот што го постигнавме);
  • Некои луѓе да се навредува, бидејќи ние се скрши илузијата со кажува тоа-како-што-е (како кога ние сме изјави на луѓето, тоа е смешно да се очекува да бидат милионери од интернет маркетинг во една година, без претходно искуство);
  • И некои луѓе ќе се навредени само затоа што ние сме среќни да се открие на знаење дека другите се лепене на плакати, и да се направи напредни оптимизација за стратегии подостапни за просечен човек (како кога ние првично објавен пазар Самурај).

Ние неизбежно ќе се заокружи навредат некои луѓе, но ние нема да се прават никакви извинувања. Ние ќе треба да се задржи ви даваат нова Самурај пазарот алатки, за споделување на интернет маркетинг увид кој ги најдете корисни, и ти го кажувам за интернет маркетинг ресурси кои ние ги користиме, да добијат добри резултати, и го препорачувам.

За секого нетрпение ја очекуваме следната нешта ние порака - Не можам да дочекам да го споделам со вас на следните карактеристики пазарна Самураи (кои во моментов се во финалното тестирање бубачка).

Брент