Враќање на SEOTC, SEOUC и златни правила преработената

Наслов и URL конкуренцијата се назад!

Пред неколку недели, многу на нашата разочарување, ние бевме принудени да се пензионираат некои од најчесто користени и сакан карактеристики на модулот клучни зборови истражување.

Поради рестрикциите од Google, колоните SEOTC (бројот на резултати, кои содржат клучни зборови во насловот таг), SEOUC (бројот на резултати, кои содржат клучни зборови во URL-то) и нивните локални варијанти беа веќе не работи ефикасно за нашите корисници , и во многу случаи се предизвикува Истражување на процесот на клучни зборови за да стане исклучително слабите.

Од моментот кога тие биле отстранети од пазар Самурај почнавме нашата потрага сериозно да се најде начин да се воведуваат овие важни, многу сакаше метрика назад кон клучни зборови истражувачки модул, а исто така имајќи пазар Самурај како брзи како е можно.

Среќен сум што можам да објавам дека имаме врати SEOTC, SEOUC и нивните локални варијанти назад кон истражување клучни зборови, иако во малку намален модата.

Наместо да биде во можност да ја извлече SEOTC / SEOUC податоци за секоја клучен збор имате, додадовме на "проверка" опција веднаш до секоја клучен збор, која ќе се повратат податоци за овој клучен збор само.

Ова значи дека можете да се потсетите на овој вредни податоци на клучен збор-по-збор основа, откако сте примени на вашиот други филтри.

Ова ограничување на се во состојба да достигне цена од големи блокови од SEOTC / SEOUC податоци е резултат на ограничување во рамките на Google на бројот на SEOTC / SEOUC податоци кои можат да бидат преземени во брзо едноподруго.

Иако ова не значи дека веќе не може да нацрта овие податоци за цела серија на клучни зборови одеднаш, сеуште можете да го користите SEOTC / SEOC во вашата анализа и понатаму да се насочите вашите списоци со клучни зборови.

Ние Ви препорачуваме да се изврши на сите ваши редовни филтрирање, и потоа "Вишновата изберете" на SEOTC / SEOUC податоци од најмногу ветува клучни зборови, кои преживее вашиот филтрирање процес.

Овој екранот покажува како да пристапите на овој нов SEOTC / SEOUC функционалност во Клучен збор Истражувања модул.

SEOTC, SEOUC и SEOTCR Врати

Едноставно кликнете на зборот "проверка" на податоците што сакате, и пазар Самурај ќе се соберат бројките што ја баравте.

Златни правила Филтри Ажурирање

Од излегувањето на нови на Google алатката за клучни зборови, податоците кои Google има обезбедено се смени доста значително.

Кога нова алатка валани, Google објави дека сообраќајот бројки генерирани од страна на новата алатка не би вклучиле податоци од нивната потрага партнери, како што се Амазон и YouTube, и наместо тоа ќе вклучуваат само податоци од Google пребарувачот себе. Ова доведе до намалување на вкупната Шверц вредности.

Проблемот со ова е дека нашите препорачува клучниот збор филтер вредности (кои ние ги користиме во нашите златни правила филтер стабилизаторот во Клучен збор истражувачки модул) сега ги филтрираат премногу клучни зборови, често оставајќи нашите корисници, со многу мал грст или дури и без зборови преживување на филтрирање процес.

Ние сме биле следење на овие промени и се оценува како тие го сменија истражувачкиот процес клучен збор. Резултатот е ажурирана сет на вредности за Нобл Самурај златни правила и долга опашка филтри.

Најновата верзија на пазар Самурај содржи овие ажурирани вредности, веќе инкорпорирани во златни правила и долга опашка филтри во рамките на клучни зборови Истражувања модул.

Ние, исто така, ќе биде ажурирање на нашите материјали за обука во текот на наредните месеци за да ја одрази овие нови вредности.

Да се ​​добие пристап до овие параметри, ќе биде потребно да се ажурира вашиот софтвер.

Можете да најдете инструкции за ажурирање тука во нашата База .

Се надевам дека новите верзии на овие стари омилени помогне да се подобри вашата клучен збор истражување искуство.

Топол поглед,

Alex Зелена

PS Ако се уште не се пазар Самурај инсталиран, можете да го преземете и да се добие пристап до бесплатни клучни зборови истражувачки модул тука.