Copywriting és a hat befolyásoló tényezők

Copywriting on blackboard picture

Ha van egy saját vállalkozás, legyen az étterem, fodrászat, vagy a deli, az egyik legfontosabb tényező, hogy a siker a kommunikáció az ügyfelekkel. Ugyanez igaz az online weboldalak. Míg a tégla-és habarcs vállalkozások tulajdonosai egyszerűen beszélni ügyfeleik érdekében kommunikálni, az online vállalkozások nem azonos a luxus. Ehelyett, az online vállalkozások kell használni szövegírás kommunikálni és befolyásolják, hogy az ügyfelek a dolgok. Bár a szövegírás eltarthat más célokra más piacokon (például, hogy lehet használni a magazinokban, mint egy olyan szórakoztató), fő célja az online marketing az, hogy irányítsák az ügyfelek bizonyos műveleteket. Amikor szeretné, hogy ügyfelei számára a vásárlást, megjegyzéseket, vagy bármi mást, akkor kell, hogy legyen hatékony másolatot nyomja őket ebbe az irányba.

Copywriting lehet figyelmen kívül hagyni javára SEO és egyéb marketing gyakorlat, de ez tényleg az irányító erő mögött az online marketing. Az ügyfelek nem cselekszünk, ha nem vezeti őket a helyes útra. Marketing nem kell, hogy a bolyhos vagy manipulatív tartalom, sokan gondolják azt, hogy. Ez egyszerűen a tanulás, hogyan kell beszélni egy olyan nyelven, amely eléri a vásárlók logikailag és érzelmileg. A modern tudósok már teljesítő tanulmányok azt mutatják, hogy a kapcsolat a emberi agy a kémia és a hatékony marketing és a szövegírás taktika; hatékony szövegírás bizonyítottan működik, és ez lehet egy hihetetlenül hasznos eszköz minden online üzlet.

A hat tényező a hatása

Amikor megpróbálja elérni a vásárlók, fontos tudni, hogy milyen tényezők megy, hogy ezzel kapcsolatban. Könyvében, pszichológia a meggyőzés , tudós Robert Cialdini vázolja a hat tényező befolyásolja, hogy ő hisz vezethet az ügyfelek, hogy a döntéseket, hogy abban a reményben, hogy azokat tenni. Ezek a tényezők (hatóság, a kölcsönösség, a társadalmi bizonyíték, szeretet, az elkötelezettség és a következetesség, és a hiány), ha megfelelően alkalmazzák, segíthet az üzleti, hogy maximalizálja a hatékonyságát példányt.

1.. Hatóság

Az első tényező befolyása ismert hatóságnak. Ez a tényező szól, hogyan keretbe magad, és a te dolgod.
Képzeld el, hogy már miután elviselhetetlen hasi fájdalom egy pár napra, és fogalmad sincs, mi a baj. Született válaszokat, megy az ügyeletre, és ülnek a váróban. Ül melletted egy ember, aki megkérdezi, hogy az Ön tüneteit. Mondd meg neki, hogy mi folyik itt, és azt javasolja, hogy lehet, hogy vakbélgyulladás.
Egy kis idő múlva, akkor hívják az orvoshoz. Az orvos, hogy látsz diplomával, és díjazza a falra, és azt mondja, hogy ő az egyik legnagyobb gyomor orvosok az országban. Azt mondja, hogy azt hiszi, hogy szenved hasnyálmirigy-gyulladás. Nos, ami a két ember, hogy inkább hajlamos hinni? Ön valószínűleg úgy vélik, az ember, aki úgy mutatja be magát, mint egy világszínvonalú orvos, igaz? De mi van, ha az ember a váróteremben valójában a világ első számú szakértője a gyomor-és bélrendszeri betegségek? Nos, nem tudom, mert nem mondom, így a tanács nem jelenti azt, hogy sokat jelent neked.
Ugyanez a koncepció alkalmazható a vállalkozások számára. Ha nem közlik az ügyfelekkel az oka annak, hogy meg kell bízni benned, akkor nem érzem, hogy bármilyen okból. Nem fognak venni a szót, mint bármely értékesebb, mint néhány véletlenszerűen adják tovább az utcán. Be kell, hogy szövegírás kommunikálni, hogy az ügyfelek, mi a képesítések és miért kell hallgatni fog. Be kell bizonyítani a hatóságnak.

2.. Viszonosság

A következő tényező befolyása, az úgynevezett viszonosság utal alapvető értelme a kötelezettség, hogy az emberek úgy érzik, hogy visszafizetni a tartozásaikat. Képzeld el, hogy van egy barátom, aki elvisz vacsorázni gyakran, ha le a szerencse, és nem engedheti meg magának, hogy enni ki. Most képzeljük el, hogy nyersz a lottón, miután a barátja nyújt Önnek több, a vacsorák. Szeretnéd, hogy visszafizeti a barátod, amit tett az Ön számára? A legtöbb ember lenne, még akkor is, ha a vacsorát elállt évvel ezelőtt. Ez az emberi vágy, a kölcsönösség.
Mint üzleti, meg kell adnia a jó ügyfélszolgálat az ügyfelek számára, hogy úgy érzik, egy bizonyos fokú hűség az Ön számára. Ha túlmutatnak az vigyáz rájuk, úgy fogja érezni, hogy szükség van visszafizetni folytatásával vásárolni a te dolgod.

3.. Social Proof

Az emberek nagyon szociális lények, és a következő tényező befolyásolja, a társadalmi bizonyíték, kihasználja ezt. Képzeld el, hogy egy parkban, és két jégkrém áll. Egy fagylalt állvány egy sor ember gyűlt össze mögötte, míg a másik teljesen üres. Melyiket bízik jobban? A legtöbb ember úgy gondolja, hogy az, aki több ember sorakozott fel a jobb. Ez a társadalmi bizonyítási lépéseket.
A vállalkozások, a fogyasztók körében is rendkívül fontos. Oldalak, mint a Yelp és a Google Vélemények kap tonna nézeteit, mert lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy ki a legmegbízhatóbb más ügyfelek számára. Az emberek azt akarják, hogy menjen valami, ami bevált, nem valami kísérleti.

4.. Szeretete

A negyedik tényező befolyásolja, szeretet, utal az a tény, hogy az emberek nagyobb valószínűséggel, hogy tegyen valamit, hogy valaki, hogy tetszik. Képzeld el, hogy a munka az irodában, és van két munkatársak. Az egyik mindig nagyon udvarias veled. Azt kérdezi, hogy kérdést a napon, bókokat Önt az eredményeket, és mindig van egy mosoly az arcán. A másik munkatársa abszolút bunkó az Ön számára. Minden alkalommal, amikor látom, hogy viccet tőled, összevonja a szemöldökét, és köp az arcodba.
Most képzeljük el, hogy mind a munkatársak a végén a megbízást, és nagy szükségünk van a segítségedre, hogy befejezze. Melyik vagy te inkább segíteni? Ahogy az emberek, hajlamosak vagyunk úgy érzi, sokkal nagyobb hűség az emberek, hogy jó nekünk, mint mi, az emberek, hogy átlagos. Szeretjük őket jobban. Mint üzleti, meg kell, hogy szép ahhoz, hogy a vásárlók valóban szeretni, és jól érzik magukat vásárol dolog tőled, avagy a dolgokat, hogy kér.

5.. Elkötelezettség és a következetesség

Elkötelezettség és a következetesség az ötödik tényező befolyásolja. Arra utal, hogy az emberi természet, hogy összhangban legyenek az ő nézeteit. Az emberek nem akarják, hogy úgy, mint hazugok, így nem akar változtatni a véleményüket. Például az, gondolom, egy személy, aki nagyon szereti a bizonyos politikus. Ő megy tovább és tovább a barátainak, hogy milyen jó ez a politikus, és hogyan támogatja az elég sok minden az ő nézeteit. Ha a politikus, majd le a pályáról, az volt, hogy valami, ami igazán feldühítette az ember, hogy az a személy lehet, hogy úgy érzi, másképp a politikus, de lehet, hogy nem akarja megmutatni, hogy ez az ő barátai, mert attól tartanak, hogy megmutassa nem következetes. Ez a tényező játszik bonyolult szerepet az üzleti életben, de lehet rendkívül hatékony, ha kihasználták-e.

6.. Szűkösség

Az utolsó tényező befolyása is kevés. Ez hasonló a klasszikus fogalma kereslet és a kínálat; ha van valami kevés áll rendelkezésre, vagy ha valami csak egy rövid ideig, úgy válik egyre értékesebb. Sales egy nagyszerű példája a szűkösség. Ha a bolt egy nagy eladó, úgy érzi, hogy szükség van, hogy ott azonnal, mert tudja, hogy a kedvezmény csak akkor áll egy rövid ideig. Létre ezeket az érzéseket a következménye, hogy nem jár segíthet az üzleti inspirálja ügyfelek azonnali cselekvésre.

Ez a hat befolyásoló tényezők egyszerű, de rendkívül hatékony, ha helyesen használják. Nézzen körül a reklám és a weboldalak, hogy látogassa meg, és tanúja, hogy ezek a tényezők befolyásolják kerülnek mozgás minden körülötted. Gondolj a dolgokat, hogy konkrétan befolyásolja, hogy cselekedj, és tanulhat sokat elárul az emberi psziché és az oka annak, hogy az ügyfelek úgy viselkednek, mint ők.

Noble írta 5 post (s) a Noble Samurai

Az egyik válasz a "Copywriting és a hat befolyásoló tényezők"

  1. A viszonosság elve valóban jól megalapozott fogyasztói pszichológia - a sikeres online marketing, ez nem is lehet másként!

    Ez az alapja, amely lehetővé teszi vendég hozzászólás, kölcsönös kapcsolat cserék blogrolls és freebies / kedvezmények termékeket eladni.

    Btw, a könyv kiváló. Minden vállalkozó érdemes a sót kell up-to-date a pszichológia a motiváció és persuation.

    Üdvözlettel, jól.
    Mark Davidsons utolsó blogbejegyzést ... írni nagy tartalom a Copywriting Scorecard Bloggerek