Getting High Ground verkkotunnukset

Useimmat näkökohdat SEO työtä "sama" kentällä.

Ei ole väliä kuinka tasokas ja laadukas käänteinen on, kilpailija voi aina saada käänteinen samanarvoisia.

Ei ole väliä miten asiaa artikkeli on, kilpailija voi aina kirjoittaa artikkeli samanlaisia ​​avainsanan merkitystä.

Lähes kaikilla osa SEO voidaan monistaa oman opposition.

Joten kun löydät osa SEO, joka on täysin epätasapainoinen - ja riittävän tehokas, että se voi kallistaa vaaka vastaan ​​sivustoja monen miljoonan dollarin yritykset - se kannattaa osata käyttää tätä näkökohtaa eduksesi.

Kuva vastaa tuhatta sanaa.

Avata Market Samurai ja tarkastella SEO Kilpailu matriisi "Luottokortit".

Näet 10 tuloksia, jotka näyttävät paljon kuin tämä:

Huomaa mitään outoa?

Se voi olla jotain, että olet nähnyt omassa markkinarako. Saatat edes huomaa sitä käytännössä joka kerta et Google-haun.

Nämä 10 tulokset paljastavat tärkeitä tarinan yksi Googlen suuri harhojen.

Aloitetaan tarkastelemalla toinen tulos, ja jatkaa kautta tulokset välittömästi sen alapuolella.

Visa, MasterCard, American Express - kaikki valtava nimet, synonyymi termille "luottokortteja".

Kannalta hakukoneen merkitystä - nämä sivustot (synonyymi termille "luottokortteja" itse) ovat eräitä tärkeimpiä luottokortin sivustoja verkossa.

Alhaisemmat kuin olemassa joitakin luottokortin vertailu palveluja, ja pienempiä luottokorttiyhtiöistä kuten Discover Card, Citi ja Chase - eräänlainen "mix" sivustoja, jotka haluat yleensä odottaa löytävänsä hakukoneen tulossivulla ... Kaikki asiaankuuluvat sivustoja, mutta on vähäisempää viranomaisen ja merkitystä.

Mutta ensimmäinen tulos ...

Tässä Asiat käyvät mielenkiintoista ...

Ensimmäinen tulos sivulla on www.creditcards.com

Se istuu ennen Visa, MasterCard ja American Express - kaikki monen miljardin dollarin yritysten markkinoinnin budjetit, jotka voisivat ostaa pieni maa ...

Niiden nimet ovat synonyymejä sanat "luottokortteja" ...

Heillä on paljon suuri painoarvo linkkejä, kuten linkkejä joidenkin suurin ja arvostetuin sivustoja verkossa ...

Ja 100000: enemmän linkkejä kuin pienemmät kilpailijansa ...

... Ja kuitenkin he ovat hakattiin booli - he tapasivat todellinen David vs. Goliath skenaario, jossa tämä "creditcards.com".

Tämä tarina toistuu ...

Se on jotain, voit nähdä lähes missä tahansa avainsanan kapealla voit analysoida.

Pienemmät sivustot avainsanoilla optimoitu verkko näkevät niiden SEO pyrkimyksiä suurennettu ajan - heille kohtuutonta etua, jonka avulla ne sijoitu korkeammalle kilpailijoille, jotka ylpeillä enemmän linkkejä, parempaa sisältöä, korkeammat PageRanks ja enemmän.

Katsotaanpa syvemmälle SEO analyysi nähdä sen toimintaa ...

Tässä ovat off-sivu tulokset uudelleen Market Samurai SEO Kilpailu moduuli.

www.creditcards.com on alhaisin PageRank (PR) kaikista verkkotunnuksia ensimmäisellä sivulla tuloksia ja vähemmän käänteisiä Page (BLP) ja käänteisiä Domain (BLD) kuin useimmat kilpailijansa.

Toimialueensa ikä on suunnilleen samalla tasolla useimpien aloilla on (jotkut ovat korkeammat, jotkut ovat alhaisemmat).

Mutta sillä on yksi selkeä piirre lähes yksinomaan poissa kilpailusta - se on avainsana "luottokortteja" verkkotunnus.

Tämä osoittaa, kuinka arvokas se voi olla saada hyvä avainsanoilla optimoitu verkkotunnus.

Hyviä verkkotunnuksia tehdä SEO paljon helpompaa.

Sijoituksista saadaan tai suurentaa SEO työtä - niin, että jokainen linkki rakentaa tai artikkelin voit luoda, laskee raskaammin kohti rankingissa - niin voit laittaa vähemmän työtä kuin kilpailijat ja silti saada sama (tai parempi) vaikutus.

Tämä antaa vahvan etulyöntiaseman vastustajat.

Ajattele arvo saada parempia tuloksia, vähemmän aikaa ja vaivaa.

Voisiko se tarkoittaa sinulla on enemmän aikaa kädet omistautua parantaa sivustosi muilla tavoin? Voisiko se tarkoittaa saat enemmän kävijöitä? Voisiko se tarkoittaa enemmän myyntiä? Voisiko se tarkoittaa suurempia voittoja?

Nämä mahdollisuudet hyödyntää tuloksia SEO ovat harvinaisia.

Käyttämällä avainsanan optimoitu verkko on yksi harvoista "jujutsu" SEO tekniikoita, jotka edelleen tehokas, joten voit käyttää hakukoneiden raskas painottumista avainsanan optimoitu verkkotunnuksia eduksesi.

Joten mitä pitäisi tehdä nyt?

4 toimintakohdissa käyttäminen Domains tehokkaasti

 1. Käytä Avainsana verkkotunnuksia SEO - Ilmeisesti jos olet ottamassa käyttöön uuden sivuston, ja kun tavoitteena on investoida SEO houkutella kävijöitä, saada avainsanan optimoitu verkkotunnuksen.
 2. Harkitse Muutto Avainsana Domain - Jos olet juuri perustanut sivuston, ja se on vielä varhaisessa vaiheessa, harkita siirtymistä avainsanan optimoitu verkkotunnuksen. Jos sinulla on vanhempi sivusto, päätös ei ehkä ole niin selkeitä, mutta koska muutto uuteen verkkotunnus tarkoittaa yleensä alkaa uudelleen silmissä hakukoneita.
 3. Pidä competitiors Out - Tarkista, ja saada kaikki arvokkaat avainsanan verkkotunnuksia teidän markkinoilla. Muista: ei väliä kuinka onnistunut tulet olemaan voit aina unseated kilpailijan suuntaan keyword.com verkkotunnuksen - joten vaikka et käytä verkkotunnuksia heti itse, suojautua ja potentiaaliset kilpailijat pois omalla kapealla pitämällä päälle vaarallista verkkotunnuksia itse.
 4. Odota Mitä Ylös Seuraava ... - Yli ensi viikolla, aiomme poraa syvemmälle ja syvemmälle miten löytää, valita ja käyttää verkkotunnuksia tehokkaasti SEO, ja tarkastelemme joitakin kehittyneitä tekniikoita, että ammatillinen domainers käyttää varmistaakseen dynamiittia verkkotunnuksia, ja sijoitu korkeammalle perustettu korkean PageRank kilpailijoiden kuten he ottivat karkkia vauvoista.

Varo blogi ja sähköpostisi, seuraavan erän käytöstä verkkotunnuksia SEO.

Jälleen yli ensi viikolla olemme menossa voida kattaa noin vähän tunnettu edistyneitä strategioita verkkotunnuksia, pähkinät ja-pultit miten-esimerkkejä - ja se on jotain et halua missata.

Brent Hodgson yhteistyötä perustaja Noble Samurai, ja internet-markkinoinnin asiantuntija.

Brent on kirjoittanut 68 post (t) Noble Samurai

208 Responses to "Getting High Ground verkkotunnuksia"

 1. Hei Brent,

  Jep, löytyy varmasti todiste siitä, että verkkotunnus Matching avainsanan saa tuloksia.

  Muuten, olen viime aikoina osallistunut SMX West Santa Clara, Kalifornia, jossa korkea-ups Google, Yahoo ja Bing olivat myös läsnä ja puhuu Q & paneelit; todettiin, että Bing on (ainakin toistaiseksi) asettaa paljon painoa niiden sijoitusta algoritmi verkkotunnusten.

  Totta puhuen, verkkotunnus, joka on ylätason avainsanan melkein on oltava maininta "mikä on tämä sivusto?", Kun robotit / botit näyttää jopa indeksoida.

  Se ei ole "pelaamista he järjestelmä" tehdä koko sivuston pyörivät verkkotunnus; Itse asiassa puhtaasti valkoinen hattu SEO ehdoin, jos koko sivusto ei pyörivät tietyn avainsanan ja käytät standardin "Google hyväksytty" SEO tekniikoita, ja sisältö on raikas ja kyllä ​​- ja tarpeellisena kävijä, sivustosi on siunauksen "likakaivo Internet" (mukaillen Googlen oma Eric Schmidt).

  Jotkut asiat kannattaa harkita puhut, Brent, osalta verkkotunnuksia ja clearing ilmassa:

  1. Jos et voi saada tarkka haku verkkotunnus, ja haluat muuttaa sitä, mitkä ovat parhaat käytännöt suhteen:
  A. väliviivoja tai ei väliviivoja välillä sanat keyphrase
  B. lisäämällä sanan alussa tai lopussa verkkotunnuksen / lause - joka on parempi (lopussa, oikea?)
  C. TLD valintoja:. Com vs.. Org,. Net, jne.

  Tietenkin SEO on liikkuva kohde ja jotka etsivät lopullisia vastauksia kaikkiin pettyvät algoritmeja muuttuvat ajan myötä, ja se, miten SE: n näyttö tuloksia myös muutoksia.

  Pitää virkaa tulossa, Brent, aina mukava nähdä sinua! Kun pääsee seuraavalle loistava koulutus video tulossa?-Tyttöystäväni haluaa tietää! ;-)

  Best,
  David

 2. Loistava artikkeli ja piste. Olemme siis olettaen, että avainsanatyökaluamme on pian sisäänrakennettu kyky tarkistaa saatavuudesta avainsanan rikas verkkotunnus teemme sisällä Market Samurai. Toivottavasti tämä tulee päivittää työkalu pian.

  Kiitos,
  Bob


  Web Verkkokaupan vastasi:

  Tämä olisi hieno ominaisuus

 3. Miten Google arvostavat sitä, jos sinulla on verkkotunnus, joka sisältää avainsanoja, mutta se osoittaa toiseen verkkotunnukseen? Esimerkiksi sinulla on yleinen toimialuetta, jolla on sisältöä paljon erilaisia ​​korut. Yksi aiheista on, sano "5 karaatin timantteja". Ostat verkkotunnuksen "5caratdiamonds.com" ja kohta se haluamallesi sivulle teidän yleistä jalokiviliike sivuston. Vaikutusta?


  SEO Company Guildford vastasi:

  Tema,

  Että kutsutaan 301 uudelleenohjaus ja käytetään yleisesti SEO. Google on todennut viime aikoina (noin 6 kuukautta-1 vuosi sitten), että se ei ole 100% tyytyväinen tätä käytäntöä, ja on raportoitu, että se voi olla kielteinen vaikutus, jos se toteutetaan laajassa mittakaavassa.

  Sinun olisi parempi saada avainsanan rikas verkkotunnus ja käyttää sitä eräänlaisena purista sivu saada ihmiset napsauttaa tärkein.

  Näin sinun tärkein sivusto saa linkkejä ja liikennettä avainsanan tiheä yhden, ja et vihaa Google.


  Ty Hallsted vastasi:

  Liittyvä kysymys ...

  Jos isäntä URL (vaikkapa http://www.keywordrichdomain.com ) ja sivusto sisältää yhden php linja kuten header ("Location: http://www.myrealsite.com/ "), on google-indeksi http: / / www.keywordrichdomain.com tai kokonaan unohtaa sen?


  SEO Company Guildford vastasi:

  Hei Ty,

  Se indeksoi keywordrichdomain.com - mutta se ei ole täysin eettinen taktiikka.

  On paljon parempi laittaa jonkinlaista sisältöä keywordrichdomain.com ja sitten yksinkertaisesti linkittää läpi mainsite.com. Käyttäjät ja Google sekä nähdä sen laillinen sivusto, se indeksoi hyvin, ja käyttäjät silti päätyä ostamaan mainsite.com

 4. 4

  Onko tämä muoto on sama vaikutus?
  http://Www.domain.com/main-keyword.html


  Artikla Submission Palvelut vastasi:

  Ehei, sinulla on oltava tarkka avainsanan teidän tärkein verkkotunnus


  Gareth vastasi:

  kyllä ​​Fred, jos voit optimoida sen oikein, google vain näyttää URL avainsanoja, ainoa etu ottaa keyword.com on muihin yksittäisiin osa SEO oli sama, mutta kun on kyse luottokortteja olettaisin, että monet osat SEO eivät ole samat, muistan usean miljoonan $ $ yritykset eivät oikeastaan ​​murehtia orgaanista liikennettä, he vain ylös AdWords tarjouksen ja nipistää siellä sivustoja tähän tarkoitukseen, hausta on todella affiliate leikkipaikka. ja suurimman osan ajasta se on yksinkertaisesti kumppaniksi, joka päihitti isommat kaverit, joten miksi he aikovat maksaa kahdesti? kumppaniksi on yleensä halvempaa kuin SEO asiantuntija.

  mikä tahansa sivusto voi sijoitus tahansa avainsanan teoriassa, ja edellä olevassa esimerkissä, verkkotunnuksen ikä on 12 vuotta, mutta mastercard on kolmas ilman verkkotunnuksen ikä, antaa sille vuodessa ja kumpi on ensin?

 5. Kirjoitin samankaltaista otsikko "Domain Name SEO Power" - myös käyttämällä Market Samurai analise Tsekkaa täältä http://vincesamios.com/internetmarketing/domain-name-seo-power


  Kenneth Holk vastasi:

  Vince

  et tunnu tietävän verkkotunnuksia. Minulla on kysymys sinulle tai joku muu joka tietää: jos minulla on verkkotunnus com-bestbuy.com ja luon aliverkkotunnuksen, sanotaan vaikka kirjoja se näyttää tältä books.com-bestbuy.com
  Onko tämä domainnimen saada hyvän tuloksen haku?
  Mielestäni se on parempi kuin pitkä avainsanaksi
  buymybestbooks.com

  Ja kiitos Noble Samurai Werry hyvä artikkeli!

 6. 6
  On 23 maaliskuu 2010 at 02:42
  Peter Rose sanoi:

  Kiitos erittäin informatiivinen artikkeli. Kaksi asiaa mieleen ... saada suuri verkkotunnus / avainsanan yhden markkinarako, ei google antaa enemmän uskottavuutta dot com laajennus sijaan. Net tai. Org?

  Lisäksi se olisi järkevää rekisteröidä verkkotunnuksen kärkikolmikkoon TLD vain pitää kilpailijat loitolla?

  Olen kerännyt eri avainsanan verkkotunnuksia viime 2 vuotta, joten olin parempi laittaa ne hyvään käyttöön.

 7. Olemme nähneet joitakin vaikuttavia tuloksia Hakusanalla rikas verkkotunnuksia, mutta olemme myös nähneet joitakin epäonnistumisia. Kuitenkin kaiken kaikkiaan se näyttää auttavan.

  d

 8. Olen samaa mieltä Tema Frank, minäkin haluaisin ot tietää vaikutus voimakkaasti keyworded verkkotunnuksen suunnattu minun nykyisen toimialueen. Olisiko tätä työtä tai antaa minulle etulyöntiaseman minun kilpailijoita?

 9. 9

  Kyky pystyä paikantamaan saatavilla avainsanoilla keskittynyt domain URL-osoitteiden kautta markkinoija Samurai olisi hämmästyttävä uusi väline on!

  Tiedän, että jotkut ohjelmat (KR) voi tehdä tämän, joten sen def. toteutettavissa ...

  ~ Dexx

 10. 10

  Tämä on mielenkiintoinen. Nähdä monia blogeja / artikkeleita / uutiskirjeitä olen lukenut, yksi vakio näissä "informatiivinen" artikkeleita on, että verkkotunnus on vähiten merkitystä sivustosi optimointia. Ilmeisesti tämä ohjelmisto on paperiversion näyttöä siitä, että idea väärässä.

  Kiitos ajastanne Brent.

 11. Avainsanat ennen. Com tehdä paljon enemmän painoarvoa. Onkohan http://www.credit-cards.com kulkee sama tai parempi painoa. Olen nähnyt negatiiviset tulokset lisäämällä avainsanoja sub-sivut ... kuten http://www.yourwebsite.com/creditcards.html . Näennäinen helppous tämä saattaa olla Google ajatella kahdesti noin antaa sinulle luottoa.

  Olin myös kiitollinen kaikista tulo suhteellinen arvo välitti verkkotunnuksia. Sanotaan sinulla on perustettu sivusto, mutta haluavat myös avainsanan rikas verkkotunnus. Saatko mitään kunniaa siitä (toimittamalla sen toimialueen?)

 12. Tämä on erittäin tehokas tekniikka, että käytän auttaa paikallisia yrityksiä listalla korkeampi kohdistetaan maantieteellisesti termejä.

  Parasta verkkotunnus ja avainsanan combo on, että se on lähes rajattomasti uusia tuotteita / ideoita ja ehdot ovat syntyneet jokapäiväistä.

  Toki joitakin klassisia mekanismeja, kuten "luottokortteja" tapana muutos .. Lyön vetoa, voit tehdä ajaa "terveydenhuollon uudistus" ja käännä sen osaksi vakuutus ohjatun sivuston.

  -Rs

 13. Samaa mieltä analyysi. Google kuitenkin on kiinnostunut parhaan käyttökokemuksen - se miten he säilyttää markkinaosuus. Joten minun ennustus vuonna 2010 on se, että siellä on "Google Domain Slap" - he sopeuttavat algoritmi estää tämän bias tulevaisuudessa. Sanani, "Google Domain Slap" on tulossa.

 14. Onko tämä käsite kuljettaa thru osa-alueet?

 15. Entä osa-alueet? Käsitykseni on, että hakukoneet pitävät niitä erottamaan domain, joten Sanotaan halusitte tehdä tuote tarkistaa sivuston luottokortteja. Olisiko creditcards.yourproductsearch.com listalla hyvin?

 16. Brent, olen voinut seurata tätä suoraan uuden asiakkaan tiloissa. Olen avainsana tutkinut käyttäen Market Samurai määrittää toteuttamiskelpoinen avainsanan rikas verkkotunnus. Rankingissa liikkuvat päivittäin, vaikka olemme edelleen lisäämällä sisältöä.

 17. Ehdottomasti aivan rahaa. En juuri sitä, muutti uusi verkkosivusto, jolla ei ole avainsanoja verkkotunnuksen avainsanan optimoitu verkkotunnus (se oli paljon työtä) ja tosiaan - heti yläreunassa Bing, Yahoo seuraavat pian sen jälkeen, ja marssivat suoraan ylös riveissä Googlessa. Tietenkin työllistin kaikki muut SEO parhaiden käytäntöjen samoin. Tämä ei kuitenkaan ole hyvä strategia vanhemmille, vakiintunut aloilla, vaikka heillä ei ole avainsanoja niitä. Olen taipuvainen ajattelemaan, että Google arvostaa iän ja suosio paljon enemmän kuin avainsanoja - kaikki muut tekijät pysyvät ennallaan.

 18. Tämä on tunnettu tietoa, mutta kiitos päivityksen Brent. Jos MarketSamurai olisi otettava tällaiset ominaisuus työkalu olisi lisäarvoa hakukone marketeers.

  Terveisin,
  Erdal

 19. 19
  On 23 maaliskuu 2010 at 03:05
  Matej sanoi:

  Kysymys kuuluu ...

  Pitäisikö meidän mennä yksi iso viranomaisen sivuston tai satoja niche sivustoja suosittelette. Mielestäni on olemassa hyviä ja huonoja puolia molemmilla tavoilla. Varma avainsanan rikas verkkotunnus saat rakkautta että avainsana, mutta viranomaisen sivun ja hakemiston hakusana nimi (niin edelleen url) saat enemmän rakkautta saada uusia artikkeleita hyväksytty nopeammin, saat noin linkin mehua pääverkkotunnus viranomaisen ja ehkä yksi kaikkein tärkeintä, et riskeeraa google isku tähän mikro sivustoja, koska se tapahtuu ennemmin tai myöhemmin, koska SERPs saavat roskapostia heidän kanssaan helvetisti ...

  Mielipiteeni on edelleen mennä yhdellä mukava iso viranomaisen sivuston ja teidän tapaustutkimus, jos viisumi asettaisi visa.com / luottokortit, mielestäni he saisivat ensimmäisen paikka ei ole aikaa. Vain minun mielipiteeni kuitenkin.

  Kippis!

 20. Onko se? Jokainen SEO apina tietää, että temppu :-)

  Google on painotettu voimakkaasti avainsanoja verkkotunnus pitkään, ei vain. Coms - myös. Verkot ja. Orgs (voi sijoitus korkeampi joissakin tapauksissa)

  Avainsana Rockstar löydät kaikki avainsanat markkinarako ja sitten tarkistaa kaikki domainrekisteröinnit samoin.

  Avainsanat alussa eikä lopussa, jos mahdollista - hypens ovat ok, olen nähnyt suuria tuloksia yhdysmerkeillä vaikka käyttäjät eivät yleensä osoita niitä niin paljon.

  Google käyttää yli 200 eri tekijöiden listalla verkkotunnuksia, joten tämä on vain yksi palapelin, sinun täytyy tehdä kaikki muita asioita, kuten hyvä avainsanoilla rikas käänteisiä korkea PR sivustoja avainsanan näin.


  Varainhankinta kortit vastasi:

  Dave mielestäni sinun jäänyt kohta .... Olet oikeassa saada hyviä käänteisiä on hyvä ... mutta kuka tahansa voi tehdä sitä kukaan ei voi ostaa verkkotunnuksen keyword.com ... vain 1 henkilö voi

  Vain 1 henkilö voi .....

  vain yksi henkilö voi ....

 21. Market Samurai ei anna meille paljon tietoa. tämä blogi antaa meille vielä enemmän hyvää tietoa.

  i edelleen vihaan hakattiin vuonna paikallisen haun yritykset, jotka eivät edes ole web-sivuston!


  korkea hakukone sijoitusta vastasi:

  Miten yksi häviät paikallisen haun yhtiö ilman sivuilla?

 22. Tämä olettaen, että Google aina arvostavat nimi verkkotunnuksen osana haku. Me kaikki tiedämme, DO nykyisin arvostavat verkkotunnus ... Mitä näen siellä on paljon avainsanan verkkotunnuksia ja sivustot itse ovat kauheita. Suurimmaksi osaksi, näyttää siltä, ​​että vastaavia verkkotunnus avainsana on lähes aina ole sivusto, joka on arvokkain ja asiaan.

  Tietäen Google, tämä on jotain, joka muuttuu, kun / jos he ymmärtävät ne "arvostetaan" sivustoja, jotka todella on vähän arvoa.

 23. Olen kuullut tämän stragety ennen, mutta silti ei kovin versitle mietitään, mitkä ovat hyviä avainsanoja ja mitkä eivät. Minulla oli myös sama kysymys kuin Tema. Miten Google katsoa sivusto, joka on hyvä avainsanan DNS, vaan ohjataan toiselle sivustolle?

 24. Tämä näyttäisi olevan kohtuullinen argumentti, mutta ottaa avainsanan rikas verkkotunnus on vain yksi osa sitä on paljon muutakin, jos luulet ei hae mitään verkkotunnusta "Dog" se ja yrittää sijoitus elämässäsi kerran voi ei listalla kilpailu että markkinarako on yhtä tärkeää, että sinulla saattaa listalla joskus mutta oletko valmis tekemään sitä seuraavan kahden tai kolmen vuoden rikkoa kymmenen Luottokortit on toinen, että et koskaan murtautua kilpailu on vain liian suuri parempi etsiä kapealla ole niin hallitsevat

 25. 25
  On 23 maaliskuu 2010 at 03:08
  Jon Porter sanoi:

  Tiesin avainsanoja verkkotunnus olivat tärkeitä, mutta en ole koskaan ymmärtänyt suurennusvaikutuksen he ovat. Suuri info!

 26. Minulla on verkkotunnus thephotographyartist.com

  Kun koskaan minun avainsanan "valokuvataiteilija" saavuttaa toinen sivu listalle Potkin takaisin - kuten alas 400 joskus.

  Miksi Google vihaa minua?

 27. Sain hyvän tuloksen lisäämällä avainsanan verkkotunnus. Mutta se on todella vaikea saada verkkotunnuksen vain avainsanan. Voit esimerkiksi esitetty on todella suuri. Voisitteko kirjoittaa yksi viesti Miten saada hyvä tulos uuden verkkotunnuksen? Voinko rakentaa lisää linkkejä uuden verkkotunnuksen? Esimerkiksi - Minun kilpailija on 200 käänteisiä ja verkkotunnuksen on 1-vuotias. Nyt voin ilkityö minun kilpailija rakentamalla lisää käänteisiä lyhyessä ajassa? Tämä on todella suuri apu minulle.

  Kiitos,
  Chandan

 28. 28
  On 23 maaliskuu 2010 at 03:13
  Paperie sanoi:

  Hmmm TemaFrank - on erinomainen kysymys! Yksi Olen miettinyt itsestäni. Kiva saada vastauksen, että yksi.

 29. Kiitos jakaminen,

  Hyviä neuvoja, uskon vakaasti, joilla avainsanan rikas verkkotunnus auttaa ja voit kukistaa suurempia enemmän perustettu sivustoja.

  Peter osalta kysymykseesi, uskon ottaa. Com auttaa paljon enemmän kuin. Net tai. Org, ja haluaisin ostaa niitä tässä järjestyksessä, mutta sinun pitäisi testata sitä itse. Minun. Org koskaan näytä tekevän samoin kuin. Com-luvulla.

  Onnea!

 30. Entä aliverkkotunnusta avainsanan, varsinkin vakiintunut sivusto, joka voi muuttaa helposti. Olisiko tämä silti tuoda hyviä tuloksia Google?

  Kiitos,

  Steve

 31. 31

  Ei se tee eroa onko se. Com,. Net tai. Org?

 32. Olen huomannut, että on tärkeää ottaa verkkotunnuksen, joka on täysin vastaavaa hakusanan termi yrität kohdistaa jonkin aikaa. Parasta on, että useimmat suuri Hakusanalla rikas verkkotunnuksia on pysäköity ja voi ostaa muutama sata tai tuhat dollaria. Jotkut voivat jopa olla voitti jopa päälle pudota, jos olet jatkuvasti haun ja katsot tarpeeksi kovaa.

  Olen myös sitä mieltä. Orgs ja. Verkoilla voi olla yhtä tehokas kuin. Coms, mutta tämä on vaikea tarkistaa.

 33. 33
  On 23 maaliskuu 2010 at 03:18
  Vanessa sanoi:

  Kyllä, tarkka haku verkkotunnukset ovat valtavat alkusysäyksenä uuden sivuston. Käytän hieman app, joka menee vaikka minun tavoite avainsanoja kerralla kertoa minulle, jos alueet ovat käytettävissä. Olen nähnyt nopeampi rankingissa käyttämällä tätä strategiaa.


  Joe Watson vastasi:

  Olisin todella kiinnostunut käyttämään App. Kaikki mahdollisuudet. Pääset minut joewatsonATfastmail.fm jossa AT on symboli @ jos et halua julkaista tämän.

  Kiitos jo etukäteen

  Joe


  Vanessa vastasi:

  Hei Joe,

  Se ei ole fancy ollenkaan. Mutta se ei toimi ja sen vapaasta lähteestä.

  Avaa viety MS avainsanaluetteloon tekstieditori. Poista välilyönnit sanojen välissä, kullekin riville yksi avainsana. En etsi ja korvaa tilaan, jossa ei tilaa Muistiossa.

  Kopioi muutettu kw lista tälle sivustolle:
  http://www.databasepower.net/domsearch/bulksearch.asp

  ja valitse com / org / net laajennuksia etsiä. (Olen löytänyt kaikki 3 työtä sekä tarkka haku verkkotunnuksia alhainen comp KWS)

  Sivusto palaa mitkä vaihtoehdot ovat ostettavissa. En yleensä vain etsiä <100 avainsanoja kerrallaan ja manuaalisesti ostaa verkkotunnuksia saatavilla, että haluan erillisessä selainikkunassa minun verkkotunnusten rekisteröijä valinta-kumpi on ottaa myyntiin.

  On joitakin harrastaja / kauniimpi vaihtoehtoja, jotka tekevät tämän saman prosessin, mutta tämä on toiminut hyvin minulle.

  Toivottavasti löydät tämän vihjeen! Olisi kiva nähdä tämä MS yhdessä päivässä.

  Vanessa


  Joe Watson vastasi:

  Hei Vanessa

  Paljon kiitoksia info. Olen ehdottomasti aio käyttää tätä Minusta se on erinomainen idea.

  Joe

 34. Olen neever oikein tiennyt, miten tärkeä tämä oli til tänään. Tämä selittää hinnan hyviä verkkotunnuksia.

  Kiitos
  Lynsey

 35. 35

  Suuri postitse!

  Avainsanat rikas verkkotunnuksen ...

  Onko sillä väliä, jos se on. Com,. Net,. Info,. Biz?

 36. Mahtava artikkeli. Se saa minut ehdottomasti tutkia saada avain sana optimoitu verkkotunnuksen. Olen viime aikoina saanut mukana SEO ja löytävät sen olevan vähän kilpailuongelmia minun markkinaraon, mutta se on toteutettavissa. With käytön MS, se on tehnyt hieman helpompaa menossa, kun tiettyjä avainsanoja ja luoda oikea artikkeleita.

 37. Brent
  Kyllä, kuten näette minun verkkotunnuksen, tämä on mielestäni käytännössä. Itse asiassa ulos viime 127 verkkotunnukset / sites Ive sietää, ne ovat kaikki keyworded verkkotunnuksia. Uusi haaste on nyt kilpailevat niitä vastaan, jotka ovat samat.
  Tietenkin se on valtava etu, mutta minua silti päihitti joitakin sivustoja, jotka ovat kamala laatu, mutta on enemmän kuin 500 käänteisiä.

 38. Kiitos lisää hyviä tietoja, kuten aina. Market Samurai on ylivoimaisesti paras tutkimus työkalu, jonka olen nähnyt verkossa. Ja koulutus täällä salille on huippuluokkaa. Tämä on tärkeä askel kaikille, jotka alkaa uusi sivusto. Yksi, että monet ihmiset eivät voi ajatella. Ja meille veijarit tarvitsevat kaikki ylimääräiset edut saamme kilpailla suurten yritysten.

  Kiitos vinkkejä,
  Greg

 39. Olen kuullut niin monet sanovat "ei ole väliä." Jotenkin en koskaan todella uskoivat, että. Minulla on yksi ala, joka on kuten ehdotatte. Se tekee paremmin hakukoneita kuin minun muita sivustolle ilman asianmukaista verkkotunnus. Molemmat myyvät samoja tuotteita.

  Kiitos niin paljon clearing tähän asti. Olen todellinen fani ja minä omistan Market Samurai joten minun ensi-verkkotunnus valitaan tähän virkaan mielessä.

 40. Brent

  Mitä sanot on aivan oikea. Se on hyvin yksinkertainen hallita rankingissa tarkka ottelu verkkotunnuksia. Tällä hetkellä pelaan muutamia erilaisia ​​strategioita ja olen sijoitusta top 5 SERPs 4 päivän kuluessa siitä tarkan haun avainsanoja yli 2400 paikallisen (Australia) hakuja ja 80000 kuukausittain haut (maailmanlaajuisesti).

  Mukava pari viestiä olet kirjoittanut viime päivinä.

 41. 41
  On 23 maaliskuu 2010 at 03:29
  Frank sanoi:

  Kuinka monta esimerkkiä olet analysoinut ennen johtopäätösten tulokseen, että avainsanoilla rikas verkkotunnuksia ovat vastuussa ranking päälle kilpailun?

  Kun kyseessä on creditcards.com, voisin kuvitella, että Google sijoittuu niitä # 1 manuaalisesti, koska he sattuvat olemaan kaikkein uskottavasti riippumaton tarkastelun sivustot siellä ja valitse tiedot osoittivat, että ihmiset etsivät luottokortteja haluavat ensisijaisesti vertailla tarjouksia.

  Lisäksi, jos viisumi tai MC oli ensimmäinen, ihmiset menisivät suoraan joko verkkosivuilla, kun teet onnekas haku. Se tuntuisi Google painottuu yksi kaksi jättiläistä.


  Kyle Richey vastasi:

  Se on fantastinen piste, Frank!

  Olen samaa mieltä siitä, että Google pyrkii tekemään kunnon työtä tarjoamalla erilaisia ​​ja poistamalla puolueellisuudesta SERPs.

  Se sanoi, tämä on mitä sai minut vakuuttuneeksi valtaa avainsanoilla rikas verkkotunnuksia:
  http://www.seomoz.org/article/search-ranking-factors # ranking-tekijät

  According to 72 of the World's most highly-regarded SEO experts, having the keyword in the domain name itself is the 3rd most important on-site factor.

  I believe that in this particular case it's a combination of exactly what you brought up and the domain name.

  Thanks guys!
  Kyle

 42. Suuri postitse. I'm glad that in a number of my niche markets I reserved a TON of domain names that fit the bill! The question I always have is how much should one PAY to get a domain name that fits the bill. Any idea on a metric that would help me to compute that? I realize the answer may have MANY components, but what do you think they are? Best, Fred

 43. Obviously I've been at this to long and, evidently, seriously underestimate my knowledge. I haven't bought a domain name without my main keywords in it since 1997.

  How important it is can be debatable but I know I almost always outrank other sites that don't have it. Friends complain that they outrank me by 4 PR points yet I rank above them. It may not mean much but it's always worth doing.

  I'd say equally important is a robots.txt, site map, favicon, about, contact and privacy policy page. Google does requst the robots.tct and the favicon the first visit to the page and all visits after. To be considered professional by google you should use all 6 things. All of my sites that have them are easier to rank than those that don't. Google just loves proessionaism but I don't know for sure if they give better rank because of it. Makes sense that they would tho.

  Lol, now if someone could just tell me why this south dakota fishing reports page has a PR of 4. It's an old, old page that was abandoned about 4 years ago. Then it had PR 0 and I was surprised to find it the other day let alone it had a PR 4 and I've never promoted it. Did add on link to the page after I found it. Just can't figure out why it has such a high PR for a little dumb page.

 44. Hei Brent

  Paljon kiitoksia informatiivinen artikkeli.

  Tiedän, että tämä on käytäntö, että monet ohjelmat suosittelevat ja olen työskennellyt samojen periaatteiden kaikille uusia verkkotunnuksia, että olen rekisteröidy.

  Tuntuu toimivan kuten Gang Busters vaikka ei ole juuri mitään contant sivulla.

  Olisi hienoa nähdä verkkotunnuksen saatavuus ominaisuus yoru ohjelmisto -
  Tiedän, te lisännyt uskomattomia toimintoja ja opetusohjelmia samoin.

  Tämä olisi suuri lisäksi.

  Olen tällä hetkellä käyttää Micro Niche Finder tehdä sen minulle.

  Kiitos Brent

  Hamant

 45. Toinen hyvä artikkeli pisteeseen SEO. Minulla on useita uusia sivustoja jopa jotka sisältävät avainsanan verkkotunnus. Ne ovat hitaasti jalansijaa googles silmät, mutta olen varma, että arvostan SEO oppitunteja joka voi auttaa minua siirtää niitä ylös tikkaita. Kiitos hyvä tuote ja kaikki apu käyttää sitä. Aion innolla seuraavalle oppitunnille.

 46. Hei Brent,

  Olen samaa mieltä siitä, että avainsanan verkkotunnuksia on valtava etu, koska olen nähnyt tyhjiä sivuja mitään, mutta avainsanan rikas otsikko tag listalla ensimmäisellä sivulla Googlen termi, joka saa 20k kuukausittain hakuja.

  Google "kannettavat tietokoneet" ja näet # 2 tulos on LaptopComputers.org Tämä käsite saa 2.000.000 hakua kuukaudessa ja se on melko ohut sivusto. He tappavat suuret vähittäismyyjät ja tietokoneiden valmistajat.

  Leslie Rohde ja Dan Thiesin ovat keskustelleet arvo avainsanoja verkkotunnus ja (jos oikein muistan) he sanovat, että se luultavasti vain 5% Googlen ranking-algoritmi. He sanovat, että se voi olla hyödyllinen, koska kun rakentaa linkkejä takaisin sivuston, URL on jo avainsanoja siellä. Joten se ei ole, että Google arvot avainsanan rikas verkkotunnuksia, se on vain, että linkkejä, jotka osoittavat takaisin sivuston on avainsanoja, mikä parantaa ankkuri teksti linkkejä.

  Kääntöpuoli olen lukenut Aaron Wall sanoa, että avainsanan rikas verkkotunnuksia arvostetaan melko korkea Google.

  Kuka minä olen väitellä nämä asiantuntijat? Itse mieluummin avainsanan verkkotunnuksia ja pitää testausta minun sivustoja nähdä tuloksia.

  Iloinen nähdessäni olet bloggaaminen uudelleen. Toivon Stompernet kumppanuuden tuonut teille paljon menestystä!

  Best,
  Raza
  SoftwareSweatshop.com


  Lasse Kristiansen vastasi:

  "Joten se ei ole, että Google arvot avainsanan rikas verkkotunnuksia, se on vain, että linkkejä, jotka osoittavat takaisin sivuston on avainsanoja, mikä parantaa ankkuri teksti linkkejä."

  Älä virhe kuulla-sanoa tosiasioita. Pysykää testejä. :)

  Yleensä siellä on raja, kuinka monta käänteisiä voit saavuttaa kanssa yksi avainsana / avainsanailmaus. Sinun täytyy monipuolistaa ankkuri tekstiä, koska muuten tulee punaista lippua heiluttaen edessä Google & Co

  However, if you have an exact match domain, having an overweight of incoming links with the exact match keyword phrase as anchor text is natural and won't cause red flags to appear. There's also the added benefit of having the keywords in the anchor text even if the anchor text is just the URL ( http://www.credit-cards.com works better than http://www.creditcards.com in these cases nowadays when it comes to this, but the space means less in the bigger picture… much less than it did a year ago).

  With that said, a 20+ (random amount picked) character domain name with heeps of exact match incoming links doesn't seem natural at all. Strategies like that are often times shortlived, but that doesn't mean it isn't valid – at least for the time being.

  I currently have 4 exact match one word keyword domains ranking on page one without any (serious/targeted) optimization done and nearly no content (~40 words on each and a simple one-page HTML page). We're not talking .com's though, but CC TLD's ranking in specific country. Some of the keywords do have a bit of competition going with almost only +PR 5 sites filling up the spots on the first page (no, I don't imagine PR to be of great importance, but it's worthy of consideration when drilling deeper). I've built very few links to these “sites” and still they outrank sites with heeps of pages and targeted backlinks.

  Lasse

 47. Hi Brent
  don't you think google might change the algorithm if domain names start to get spammy?

  Brent, if the main keyword has gone, what is the impact of using hyphens or other modifier words, like “now” and so forth?

  With launch affiliate offers, where there is the most competition with this technique, I've seen all sorts of modifiers, still in the top 5.

  So what is the score difference between a domain being keyword
  “exact match” “broad match” or “phrase match” in the way the actual domain name matches the targetted keyword?

  thanks
  peter

 48. The power of an exact match keyword domain name is huge. Check out our Type In Traffic Finder Tool that uses real time data from the Google Adwords API to find exact match keyword domains like you mentioned that are available to register or buy.

 49. I have noticed this among the results in MS, but have also noticed that these keyword rich domain sites are in the top 10 fairly quickly when built but then go away for a while. It is when Google has a chance to see what they are up to, do they get back up in the rankings again.

 50. What about having http://www.domain.com/keyword? I've heard this is just as strong? Is this true?

  On
  Andre Kibbe replied:

  Not as nearly as strong as an exact match, but it's better to have the keyword in the url than to not.

 51. Rakastan tätä työkalua ja jatkuvan koulutuksen arvo, jota kaverit tarjoavat. I look forward to testing this suggestion given

 52. I agree. This key word domain technique has allowed me to squash my competition in some pretty big markets. But the key word domains are disappearing pretty fast!

 53. For older sites not already using keyword-rich domains, simply create additional domains, build them up and send the traffic to the original site! It's not that hard.

 54. OK, So most every “worthwhile”keyword in my niche is already in use. What do you do then? http://www.keyworda.com .org or http://www.keyword-.org .com ?

  Can't wait for the next installment for getting keyword domains that are currently registered.

  Dan

 55. 55
  On March 23rd, 2010 at 3:42 am
  Andre Kibbe said:

  @Frank: I'm a full-time keyword researcher. I look at competing sites for keywords every day, and trust me, exact domain matches are very common. Try putting in a dozen less competitive keywords into G and see if you don't find an exact domain match on serp 1 for each keyword.

  @Peter Rose: Google gives more weight to .com TLDs vs. .org and .net exact matches, but the latter TLDs still work relative to non-exact matches (eg words in different order, broken with dashes, appended or prepended with other words)

  On
  Frank replied:

  Actually I don't doubt the advantage of exact match keywords in the domain for low competition keys. My only issue with this post is that credit cards is a highly competitive key.

 56. Main word ” domain ”

  Would

  http://www.domain.ca
  http://www.domain.info
  http://www.domain.us

  Be as effective

  If we are going against a 1 st ranked

  http://www.do-main.com

  For the word “domain”

  On
  Andre Kibbe replied:

  Only .com, .net and .org TLDs work for exact matches. But “do-main” wouldn't count as the keyword “domain” in any case. Once you split up a keyword, it's no longer the keyword. If do-main.com is ranking, it's either because it happens to be parsable as two English words, or they're doing some ninja SEO on other factors. You're better off getting a .com with something added to the beginning or end, like “mydomain.com” or “domainspot.com”.

  I have my doubts that .ca would be effective for SEO, but Google's own reports (according to Matt Cutts) are that at least 50% of .info or .us domains are considered spam according to their internal criteria. I'd only use the for PPC testing.

 57. I agree with Dexx…

  You guys really need to add a domain finder tool to samurai. Steve Juth's tools both have it but I rather do it all in samurai.

  The ideal domain finder tool would let us enter up to three columns of terms and then run all the permutations of those terms along with all the domain variation tricks like www- or double hyphens to see if they are available. It would also show us the number of searches for the term in the domain and expand to show the seo competition for the keyword being targeted in the domain.

  God that would be awesome! PLEASE add it.

 58. This has definitely been proven to work for low competition phrases, but much less so for high demand situations. I've had a look again at your specific example to see why you've got the answer that you have with such a very high demand phrase. The answer becomes obvious when you look at the backlinks, a very high proportion of which are for CreditCards.com, which contains the keyphrase of course.

  In fact, the backlinks for CreditCards.com nearly all contain the keyphrase in one form or another, way, way more so than any of the other sites in the results. That would match up with what I've before – provided the page title contains the keyphrase, with all else being equal it's the amount of backlinks containing the keyphrase that govern the ranking in Google.

  The effect of the keyphrase in the domain name is no greater than having it in the page title.

 59. 59
  On March 23rd, 2010 at 3:46 am
  mattb348 said:

  Couldn't it just be that domains with the actual keyword in them, have had more relevant anchor texts used for their backlinks etc.?? :)

  Perhaps big companies like visa/mastercard just have a couple million “click here” anchor texts or domain.com anchor texts?

  Surely anyone with an actual keyword in thier domain will be SEO'ing for that keyword with a LOT of focus on relevancy and more importantly, relevant anchor text (IE: “credit cards” as the anchor text for most of thier back links).

  In other words, cases like the one dipicted above, very well may have NOTHING to do with the fact that the keyword is in the actual domain. And good luck ever proving otherwise : (

 60. 60
  On March 23rd, 2010 at 3:47 am
  michael mccall said:

  I don't understand all these numbers and how to use them.Can you break the module down and explain it a little bit?

 61. 61
  On March 23rd, 2010 at 3:50 am
  Steve Malley said:

  Another great tip and suggestion Brent. As always,very helpful and timely. Keep then coming. Massachusetts Drunk Driving

 62. Very valid points! I will be following the blog more closely… I know its one of the most important tasks getting the right keyword and must admit! To not giving that task enought time and research.

 63. Loistava artikkeli. I am wondering for those of us that have ties to MLM companies, ho we can use the company name if it is against the company rules. For example if it was Amway for example and they say that we can't use there company name in a domain. Would it be ok in the eyes of Google to use http://www.AMWAY.com? Would the Serps see that as Amway or just a bogus domain?

 64. 64

  It seems that people that trade domains knew this for years but somehow many developers refused to listen. You have two options when starting a website and choosing a name – go for a nifty catchy short and memorable one or opt for a keyword or keyword phrase. The latter works well in SEO but the first one is a stronger brand, it sticks in your visitors head and he comes back easier. It's a tough choice, especially if your keywords are complex expressions. I was using Samurai for few weeks now in domaining and it works like a charm when picking keywords for domains. Stack up keywords/phrases in research tab to compare them and play around with broad/phrase/exact function to see the fine difference. Now, it seems that only two word phrases add up in domaining, anything beyond that is causing the loss in value, not sure how it affects SEO…

  Thanks for making this clear Brent, I was wondering if I'm on a right track as I'm new in domaining, but it helped me snatching some sweet domains. Looking forward to next weeks article.

 65. 65

  What about using a dash ( – ) in the name if the original .com is gone? So credit-cards.com instead of creditcards.com?

 66. Thank you for a great bit of info and an important one at that. Your article is to the point and easy to understand. I love Market Samurai and this will make me rethink a couple of domains I have.

  Thanks again

 67. Great point, but many are scooping these up and targeting long tail as well. Keyword domains are an important long term strategy for sure. Not to mention Bing loves these as well…

 68. Great article and an important point. Thanks for a easy to understand and to the point article. I will have to rethink a couple of my website domains now.

  Thanks guys

 69. Just like the article pointed out, I have noticed many niches will have at least 1 site that has much weaker seo, but has a keyword relevant domain name and ranks in the top 10. At least for now, it seems, Google sees domain names as a very important ranking factor.

  I wonder how the extension (.com, .net, etc..) plays a role? Is .info just as good as .com? If so, buying cheap .info domains may not be a bad way to go to setup a batch of new affiliate sites.

 70. 70
  On March 23rd, 2010 at 4:15 am
  L_R_Sexton said:

  There is some validity in what was written here. domains can have seo benefit. Unfortunately there are other reasons besides the domain to account for why Google is ranking creditcards.com higher than visa.com.

  Yes older trusted domains get a boost, but even with that boost a page still needs solid SEO foundations to reliably rank. Look at the pages themselves and you will see some very basic SEO mistakes made by the visa web site.

 71. Very good analysis about this. I would like to know about how to convert existing sites to one's that are keyword rich. Could you have a product page for a site like http://www.widgets.com/specificwidget and create a seperate keyword rich domain like http://www.keywordrichdomain.com redirect to the other domain's product page?

  On
  Isha replied:

  Don't redirect. Have all your links from keywordrichdomain.com go to the product page.

 72. Guys I appologize as I'm new to all this SEO, does
  extension play a important role in the keyword domain
  itself?

  if so why would dot com be more important than dot org or
  dot us, also anyone know which is easier to run multiple
  domains for startup worpress MU or Standard WP? abit
  overwhelmed and sitting with a few domains. enough with
  parking networks, wanting to develop my domains now!

  kiitos,
  -B-

 73. I have to agree with the Brent as I see weak sites out-rank more optimized sites in this situation pretty often. But I wonder how many of keyword-rich domains do not rank well.

  Every time you do a search and don't see the keyword domain ranking in the top 10, should it be bought if it's of value, or is it already bought and not ranking or maybe it's just a placeholder page.

  Jerry West has said as early as January of this year that, “Using a keyword-rich domain name is still very overrated. Branding with a
  good domain is still a better option. In testing, the increase in a keyword rich domain is so slight that it is barely measurable for the 'money keyword phrases'.”

  I don't do near the amount of testing Jerry does, but have often wondered how accurate this statement really is especially when coming across keyword domains ranking at or near the top pretty often.

 74. With good, solid SEO, it almost always comes back down to the basics… A keyword rich domain name, and links. It always falls into place then, especially if you get the rest of it right, like incoming link text to match your domain name, then page title, H1 and first text on page, and throughout the page copy… Domain title and links are the basics, and Market Samurai is killer… one of the basics on the back end…

 75. Good article,

  but i am not sure whether to agree with what you're saying about “keyword in domain name”.

  I personally do NOT think that keywords in the domain name play such a big role as some SEOs assume. You cannot simple come to this conclusion and say the main factor for the site ranking is the keyword in the domain name.

  The #1 site is indeed relevant to the subject…but in how far the KW in the name plays a role here is simply speculation.

  G.

 76. 76

  Excellent posts recently. Keep 'em coming!

  Any ideas on if subdomains have the same effect? any effect? for example (using the good old fashioned classic “dog training” as a target keyword)::

  dogtraining.someotherurl.com

  any positive ranking effect with this?

  Jesse

 77. I know things are ever changing for the Netentrepreneur, and for newbies starting up it's as overwhelming today as it ever was.

  I remember when I first started online some 6 years ago now, and the early advice I got from the so called 'Gurus' was to use generic dot com domain names. That way you could add content to, delete from, or change the entire theme of the site as the times warranted, and your domain name would not become irrelevant or redundant.

  I had a lot of domains once made up with Latin words for various birds, all which have long since gone! But I am a firm believer in variables and still to this day believe that content is king, and especially if written with authority and the on and off page has good optimisation as taught by the guys here.

  But I wonder how Mr G and all the rest of them get on with the zillions of foreign domain names? A good friend of mine operates a site called Ajarn dot com. Ajarn is Thai and translates into English as teacher or more specifically professor.

  His website is the leader over here as an English teacher's resource for those expats living and teaching in the kingdom, and apart from having age (10 years), pages and pages of unique content, tens of thousands of back links, and regular updates, I just can't see that if I created a similar site and named it http://www.teaching-english-in-thailand.com (or similar), I would knock them off the top slots in the SERPs.

  I'm not saying you guys are wrong (of course not), and I'm sure that using theme rich or keywords/phrases in a domain is helpful, but it's one of those things that once again, was considered a very minor point scorer with regards to SEO in the recent past.

  I have a bunch of domains (over 26) and all between 3-5 years old now, and there's no way I would ditch them or neglect them because the domain name is not quite as good as it might be. That said, I would think carefully about the name for any newly purchased domains, but I personally don't think the variable is strong enough to start a new, but more of a tip for buying fresh.

  Hey, I'm no SEO, but I am in training and have been learning a lot of late, but you can bet your bottom dollar that there will be some other article well written from another respected name in the SEO game that will tell you that the domain name is not as important as X, and he or she will have their examples too.

  I love MS and it's the best piece of SEO SW and training that I've come across in all my time online, but I'm still worthy of having my say, hence the comments system here ;-)

  Andii

 78. We made a project with a keyword rich domain we haven't made much on backlinks we almost abandonned this project but we are always in top of yahoo search for this particular keywords.

  For us Keywords rich domain seems to help a lot on the yahoo ranking.

  You can view the results for the site: http://www.battery-drill.com/

  KW: Battery Drill

  The yahoo Search Result: Yahoo search result for Battery Drill

  Hope it helps

 79. I have always been a fan of such keyword rich domain names.
  It has always seemed natural and logical to aim for a “does what it says on the tin” type domain name.

  I think they make getting good keyphrase links more natural as well.
  eg in a classic link swap type situation if your site is http://www.abc.com and you ask another webmaster to link to you using the keyphrase “abc”, they will be more prone to agree to that key phrase usage than if your site is actually http://www.xyz.com .

  Just had a vision of the future.

  It may pan out it may not.

  If you assume that:

  1 -domain names are a finite resource
  2 – domain names can be bought and sold
  3 – better companies will be able to afford to pay more for better domains
  4 – therefore the best domain names for a niche will gravitate towards being owned by good / succesful companies in that niche.

  Add all that up and think 20 years of that going on and a plausable assumption for google to make at some point in the future (if not now ) is that “does what it says on the tin” type domain names are likely to be owned by good companies people will want to find.

  Google wanting to direct people to where they want to go so they continue to use google, is therefore going to give said domains favorable bias.

  I don't think a key word rich domain name it is the be all.
  If you are reading this you are at noblesamurai.com for example. Not a key word in sight in that domain name. Google itself managed to do ok as a search engine with a domain called google.

  It is far from crucial.

  Every little edge you can scrape helps however in my book.

  Best wishes
  Mick

 80. I've been doing this since I bought my first domain last August. My sites march up the ranks of google, bing, and yahoo pretty fast. I love it when I run an SEOC check on my main theme keywords and I have a big “YES” under URL, Title, Description, and Head and the other sites don't!I also do this with my long tail keywords for my Posts to see where I stand in comparison to other sites using the same keyword, and to make sure I haven't forgotten to use the long tail keyword correctly. Thanks, Brent, for another great article on the benefits of using Market Samurai.

 81. 81

  creditcards.com does not appear on the first page of google at all. nor in the first 10 pages. a subdomin is placed mid of page 5 – uk.creditcards.com

  I am wondering how long ago this was written, and whether given the lack of relevance to the real world how useful any or all other aspects of your software or advice would be.

  On
  Shawn replied:

  That's interesting, because I just did a search for “credit cards” on google and the results came up exactly as Brent has shown, creditcards.com is shown as the first result, visa.com the second, mastercard.com the third and so on. This article's given me a lot to think about, thanks guys…

  On
  Jaco replied:

  Your search results are based on a few factors, including your locale (are you UK based perhaps?) and your Google preference settings. You will find the same results as shown in the example above by doing the relevant search on google.com – a link has been provided on your google homepage, incase you have not noticed it yet.

  Market Samurai does also allow for keyword research based on options you specify based on your specific locale and thus you will get much “relevance to the real world” as you say.

  I have personally worked through many Market Samurai tutorials and I have found the product to be extremely helpful and I will be including the software into my seo/sem arsenal without a doubt. Perhaps you should try it as well.

 82. I have to admit I have noticed this as well very recently. One of my sites was on page 1 over the Christmas period but is now on P5. I've noticed that a good portion of the top 10 are keyword rich. Love the idea of using a keyword domain as a squeeze page to drive traffic to an ol site.
  Many thanks for sharin ur findings.

 83. I have been using keyword rich domains for a couple of years, and for sure it is possible to obtain quite good rankings.

  The search engines also seems to be quite happy for social bookmarking and Twitter – so a combination of a keyword rich domain, social bookmarking, relevant blog posting and a twitter account and you are on your way.

 84. Brent, you are the only one who ever used the term “jiu-jitsu SEO techniques” – I love it! LOL

  OSS!!!

 85. Although I have your Samurai tool, I am still learning how to best use it and your information here clarifies quite a few questions. Kiitos.

 86. Excellent blog post. But is it possible to tell exactly what this site is doing right that the big organizations are not? What about the age of the site and the PR of the links?

  If you were do an in-depth analysis of these 10 sites – including historical placement and other factors – could you determine exactly what Google is looking for?

 87. I have used this method several times and always had great success outranking larger SEO companies in the local market.

 88. Thank you for the support and backup with this article. Been preaching this for a few years now to blank stares. Now I have someone backing me up. Forget the cutesy domains, go for the keyword and take a day off once in awhile.

 89. Suuri postitse. I've often wondered how much emphasis Google places on keywords in domain names. Now I know

 90. We took ownership of these domains due to chargebacks.

 91. This is so true, just a pity that we never understood this when we chose domain names in the past.

 92. In reference to the 5caratdiamonds example…

  If I wanted to rank for the keyword 5caratdiamonds and 5caratdiamonds.com was already taken, would the search engines still reward me for having a domain name like buy5caratdiamonds.com?

  I'm not in that niche, but curious to know if adding a small word like that in order to get the keyword in your domain is worth while. Kiitos.

  On
  Isha replied:

  It would be better to have 5carat-diamonds.com. If that was taken and 5-caratdiamonds.com was taken, it's better to have something like 5caratdiamondsblog.com, where the keywords are right at the beginning of the domain's url.

 93. You guys are the font of all SEO knowledge!

  Kiitos vielä kerran.

 94. very informative. I thought the advantage of having the keywords in the domain had disappeared but I guess not!
  I have http://www.Nashvilles-Real-Estate.com as I'm a realtor in Nashville and this has managed to retain some great rankings for the condo market but has slipped recently for the key words actually in the name.
  I'll be working to get the site back up there using all the advice from MS

  Thx again

  Gary :)

 95. Hi Brent:

  Thank you for offering a ray of hope in what has been a dark world.

  A number of years ago, I began to acquire .com domain names related to the graphic arts/printing industry. When possible I bought singular and plural, hyphenated and non hyphenated domains.

  I now own approximately 250 domains and spend $2,500.00 USD each year to keep them registered.

  I have talked to companies about developing a website around one (or a grouping) of these domains. I believed that the additional traffic from having an easily recognizable and memorable domain name would be of interest to them. This did not factor in traffic they would get when people searching typed in a keyword set and added .com when they hit search button. They reacted as if I was speaking Swahili and they were speaking Icelandic.

  I will again endeavor to get some clients interested in the prospect of a .com domain name that perfectly reflects the products that they market.

  I look forward to your next posting.

  Ken Stein
  http://www.graphic-equipment.com

 96. Why'd you have to let this secret out of the bag Brent? It's been a weapon of mine since the day my testing revealed it to be true. And I was hoping to corner the market by buying every hot keyword rich domain before everyone else figured it out… :)

  Oh well – I guess I will have to just dominate in the niche's I'm already competing in… thanks for a great article…

  SD

 97. 97
  On March 23rd, 2010 at 6:09 am
  Albert said:

  Does this work on sub domains?

  keywords.domain.com

 98. So you should forward all domains to one domain

  On
  Isha replied:

  No, Google doesn't see forwards very favorably seo-wise. But you can link through to the one domain.

 99. Hey that's great Brent. Very useful information and I can't wait to read the next tips.

  Look forward thnx

 100. Suuri postitse. I am still learning this SEO stuff and this post is quite helpful.

  Kiitos jakaminen.

  Dave

 101. Thanks for this article. It validates my own experiences of using keyword-rich domain names.

  Cheers.

 102. Brilliant, thanks for the article guys!
  Lara

 103. This article is totally correct from my research into some new domains.

  I noticed top 10 results for sites that had just 1 page of very poor content.

  It was clearly down to the domain – now getting the domain then really working the site = powerful rankings.

 104. Great article, guys!

  Although I couldn't help but notice the domain age for creditcards.com If you're going to swap to to a new, keyword rich domain, you'd need to take into consideration that you have a low DA and that you need to start building links again. In that case it might be better to optimise the pages on the site through the permalink structure.

  But buying a keyword rich domain name is definitely the way to go when starting from scratch.

 105. Great analysis!!!!

  ps I love MS

 106. Thanks for sharing the “facts.” I LOVE your software and I'm so glad that you also offer solid advice. I am innundated with information from every guru out there. Thanks for keeping it real and helping us sift out whats beneficial vs. what's a waste of time.

 107. my investigation also says that hypenation doesn't seem to concern google. so for seo / online work where you dont care if a real (pun intended) person can't remember or type in the 3 or 4 word hypenated name. ((the sort of name you'd never want to describe on a talkback radio show) what you want is a high position on the serp and the directly corresponding hyphenated domain name is far better than any name such as flyfishingreelssite.com for instant where the added word site just confuses the poor little alogarithimic works inside google. The point: look for a domain that matches exactly your main keyword and don't overlook using a hyphenated name. (but only for online work not a real business name.)

 108. A great revelation. One point How would having more than the keyword in the domain. eg in a subdomain.

  If I had say http://www.become-psychic.mirboo.net Would this have as much strenth as http://www.become-psychic.com

  Wilf.

  On
  Market Samurai Resources replied:

  A .net is not as good as a .com, and it's possible that by having a meaningful domain-name such as mirboo would dilute the seo juice, but become-psychic.prmblmfz.com (or other meaningless domain name) would be good.

 109. Thanks Guys,

  Another interesting post. Having a keyword rich domain name is certainly a great place to start, but it is not the “magic bullet” to high rankings.

  In my experience keyword rich domain names achieve higher rankings, not because of the domain itself, but because people tend to naturally include those keywords as anchor text when they link to the site.

  I've not (yet) done the analysis but suspect that the term “credit card” is much more prevalent is anchor text in the backlinks to creditcards.com than it is to the other sites.

  Keyword rich domains can certainly give you a boost – but only as part of a properly optimised site and an ongoing link building strategy.

 110. also dont overlook wierd sounding names which youd never choose as a business name but which have search engine traffic.
  Trust MSam and go with the keyword research. patiofurniture bistro is very wierd i know but it has traffic and does convert.

  Chose Patio Furniture Bistro style for a wonderful furniture choice for your patio or porch

 111. 111
  On March 23rd, 2010 at 7:30 am
  Maggie Bergman said:

  Great article guys, I have changed my domain after going through the 'Dojo' training videos, easy change to make when the site is fairly new, might pay off in the long run!

 112. This article has just cleared up certain dilemma I had. After trying to check how tough the competition is for a keyword phrase I noticed that some rank very high with fewer links and lower PR. Thanks for this eye opener and can't wait for the next post. By the way, my SEO efforts are now easier since I started using Market Samurai. Thanks for the great product.

 113. Awesome tip, been using this for a little while following a course I went on and it really does pay dividends! Nauti! :)

 114. Domains rule local search. You can easily get the first page with billions of results by making your domain the keyword you want. Those domains are usually available too.

 115. 115
  On March 23rd, 2010 at 7:47 am
  ricardo said:

  Can someone tell me if having the keyword in a subdomain will do the trick too? keywod.domain.com

  On
  Market Samurai Resources replied:

  A subdomain is seen as being a domain by Google for SEO purposes, so keyword.domain.com is just as good.

 116. This is why i use market samuri, thanks for the great tools and ideas.

 117. What about the plural of the keyword, is that as effective? For example, the keyword was 'personal injury lawyer', if you got the domain personalinjusrylawyers.com is that as still effective?

  On
  tomartomartini replied:

  plural of the keyword:these are treated as a completely DIFFERRNT KW!

  On
  Rob replied:

  I am struggling with the same issue. I've found that the prime company has registered ALL the singluar domains for that keyword, ie motorbikehelmet.com, motorbikehelmet.net, motorbikehelmet.info and so on. So what you say is if I were to register motorbikehelmets.net (which is available under my keyword) google would not see this as relevant? What if I did all my SEO work for the singular version 'motorbikehelmet', would G then put two and two together and realise there is a strong link between motorbikehelmet.com and motorbikehelmets.net?

  How does Google deal with hyphens, so 'motorbike-heltmet.com'?

  On
  tomartomartini replied:

  .com > are good….always work to get a .com first ;if you cant get motorbikehelmet.com,…: your next step is the dashes

  motorbike-heltmet.com or motor-bike-heltmet.com ,
  To rank a hyphen , eg motorbike-heltmet.com do appreciate this will be more demanding but from my stand point worth it.

  On
  Rob replied:

  Hey thanks for the reply. I just wanted to clarify that I'm only interested in this from an SEO perspective, not people searching fomr my site, that will come later. For now all I want is rank. Would that change your advice above?

 118. Very timely advice. I've been considering changing my domain name. It's three years old and getting some solid traffic to page one on Google – it has my two keywords in it but doesnt have the appeal of another domain name I registered. But based on your article and some suggestions from other comments on here, I will be keeping the domain in place. Thanks for the valuable info.

  Jules

 119. Spot on Brent!

  As a matter of fact, one of the many uses I have for Market Samurai is to research domain names.

  I start with a general relative keyword, have MS get some more for me, and check the competition on those keywords. Then I move on to see what domain names with those keywords are available. If my top choices are not available, I use an online thesaurus to give me some more ideas. Then I run these through MS and analyze them.

  Never takes me more than an hour or two to come up with very relevant domain names to my chozen niche.

  This way, I not only know that my domain name has a good chance of generating the traffic I need, but also lets me know that the competition is manageable.

  The longer I use Market Samurai while thinking outside the box, the more I get out of it. Brilliant peice of software!

  Kiitos!
  Ken

 120. Very good. I reading the blog step by step I was expecting something huge and groundbreaking but the fact that it is so simple is astonishing, yet common sense…in a way :-)

 121. As much as I thought I understood the value of a keyword optimised Domain, I have to say that Credit Card Domain's screenshot was a real eye opener.

  I never realised just HOW MUCH effect the Domain name had. The disparity in BLD's was just incredible.

  Great example of the concept Brent.

 122. I believe that having the keyword in the sub domain qualifies it as well in Googles eyes, ie. 'www.myrabbitcare.com/rabbithealth'if my targeted keyword is 'rabbit health' and that is what I am trying to optimize the page for. If you look in any serp on any topic/niche, or in the market samurai tool competition page, it will show that this qualifies if it is in any part of the URL for that keyword. I dont think it needs to be only the main part of the URL before the .com). Is this correct…SEO is for the individual pages, not the entire domain.

 123. Hi Brent

  Someone who understands domains. I researched all this in 1998 and 1999 in the National Library of Australia which, at that time, had just four online computers. I used the Overture search term suggestion site, which has now gone. As a result I've registered and maintained over 170 top-level dot-com domains. I'm interested only in key cityprofession.com portals. I've registered over 70 domains for all the major professions for my city of Canberra, eg Canberradoctor.com etc, and over 45 citybuilder.coms for major cities and towns throughout the US and internationally, eg SanFranciscobuilder.com and NewOrleansbuilder.com. My plans are to set up these domains as online communities for all the professionals concerned, thereby accrediting them, and to provide dynamic search experiences for users. I could give a four-hour lecture on the benefits of independent registration of such domains. One major benefit is succession in the long-term. These domains should pass to all these professionals concerned to create proper online professionals associations.

 124. keywords in urls works pretty good in wordpress blogs posts (when you have permalinks set to custom and use /%postname%/) and pages. Then I use multiple related keywords in the content and this works pretty well.

 125. This is an important SEO factor that has been around for a while now, but it's nice to see it getting a wider airing.

  You may be interested in my case study, which showed the importance of a generic domain name on Google, Yahoo and Bing results (I started from the search terms and worked backwards to avoid sample bias)
  http://www.memorabledomains.co.uk/bingyahoogoogle.pdf

  Note that while nobody can predict the future accurately, it's a pretty good bet that the domain “bonus” given by the search engines for exact-match domains will remain (or even be increased) since for competitive keyphrases the mere act of securing the domain name represents a big “effort” (large financial outlay) so it is an inherent “signal of quality” against spam since the would-be spammer simply can't afford to secure that domain name.

  In fact, owning a domain name like CreditCards.com sends a message loud and clear to the search engines that “here's a company that takes its online presence very seriously and is willing to pay accordingly”. The principle remains true even if in practice the company has owned the domain for a couple of decades and hand-registered it from scratch since that doesn't negate the POTENTIAL value of the domain name in any way.

  The right domain name will bring other dividends as well. For example, another case study I did showed that you're likely to see a boost in PPC traffic using an exact-match generic because people are more likely to click on the ad (and therefore Google rewards you by displaying it higher while charging you less)
  http://www.memorabledomains.co.uk/ppc-generic-domains.html

  And of course, if you own a domain like CreditCards.com you've just slashed your ad budget compared to the competition since people will only have to see that URL once to remember it. After all, it matches their train of thought exactly.

  It's worth noting that the search engines give some boost to keywords in the URL, but it's nothing like the rocket you'll light under your rankings if you own the exact-match .com or .ccTLD (country code domain name for the region you're targeting, eg .co.uk for the UK or .de for Germany) domain name.

 126. Great advice, yes, but how to make your website or blog as “old” as competitor's.

 127. Anyone know if having a keyword in a broad match domain name has as much value as an exact match and do hyphens make a difference? If this has already been covered please excuse me for missing it as there are so many comments!

 128. Loistava artikkeli.
  I also believe, the closer the keyword is to the Left-Hand side of the URL, can add more weight as well.

 129. Good post Brett – but now you've really let the cat out of the bag.

  We put up one keyword focused domain early 2009 for an offline company and this one basic little website has generated $984k in sales in 13 months. All the site does is get people to call the company.

  Interestingly, the site is always ranked # 1 on google local/maps results plus # 1 in natural search results for it's 'domain keyword'. Also, there are less than 15 external links to the site.

  Yep, you're preaching to the converted :-)

 130. So here are all the questions summarized about what to do if your keyword-rich domain is already taken (which it almost certainly is):

  - Are only .com, .net and .org beneficial?
  - What about subdomains: keyword.domain.com
  - What about subdirectories: domain.com/keyword.html
  - What about adding stop words: the, for, to etc. or e,i,a, etc.
  - What about adding other words: review, info, best, etc.
  - How about hyphens?

 131. Well, nothing really new in this article but it had to be said. Domain names have always influenced search engine rankings right from the start. What amazes me is how few people actually know about this fact. Most companies prefer to use their company or brand name as main domain for their site while using their “brand domain” as a parked domain would be the far better choice. But there is more to it than meets the eye…. a lot more.

 132. Thanks, guys,

  I'm a newbie and having a helluva time driving traffic to my Energizing Your Health website, MattinglyMD.com.
  I appreciate all the help I can get.
  Question: How about using keyword-sensitive domains with applicable content to feed in to the master domain – kindof the FedEx concept. Does that make sense or work ?

  Thanks again,

  Jay

 133. 133
  On March 23rd, 2010 at 12:22 pm
  Joe Watson said:

  Sepelhanhi
  I would be interested on your observations to the comments by Matt348 and Chris|ReviewFAQ

  Joe

 134. 134
  On March 23rd, 2010 at 12:24 pm
  Joe Watson said:

  Vanessa

  I replied to your comment in which you spoke about your app. You may have missed the reply as your comment was a while ago. Hope you can reply to me.

  Joe

 135. Would like to get some feedback on this site and how i can make it work for me..pls .Kev

 136. I am also new at this and I have a optin page under the domain name url affiliatemarketingmindmap.com/mindmap.html

  I went and typed in the kw phrase – (affiliate marketing mind map) into google search and my optin page came up at no 7 on the serps first page.
  To me that is amazing but I dont why that happens.
  Can some one hear explain…….thanks

  On
  Victor replied:

  Anyone interested in why this phenomenon occurs ?

  If you want to understand how Google works one of the best ways to do that is imagine yourself in their shoes, what would you include in the algorithm if you where a Google Engineer – they are just software programmers after all – to provide the best possible results to searchers requests which is their programming “intent”

  The algorithm is not black magic or witchcraft like all other software algorithms its 100% pure engineering logic.

  So lets imagine that your goal is to provide the best possible search experience for a random Google User that has entered the search string

  “Mikes Used Cars”

  1, Might you have a bias that kicks in to assist micro companies in getting a leg up against the mega corporates if the phrase typed in was a 100% perfect match for that domain.

  Eg you have “Mikes Used Cars” ranking number one for mikesusedcars.net – that BTW is a real example of a #1 SERP in Google – yes there is less than 1000 searches a month but that is not the point here.

  So Mike's tiny used cars PR1 website is able to rank #1 for the phrase in the used car niche – read MEGA competitive – because it is a 100% keyword match.

  The bias is there to provide the best chance of the right return result for the user and given the likelihood that they are actually looking for “Mike Used Cars” anything that is a 100% perfect match is pushed up the list of possible matches for further scrutiny – this is the most important concept here.

  Having the exact match is NOT the end of the story and the reason your ranked its the start of the algorithm gate logic. when “credit cards” is entered all the domains that are 100% exact match are pushed into the bias pool and then based on meeting other criteria they held or discarded.

  Note that in this real world example the following

  1, Its a .net NOT a .com

  All TLD's are “considered” for further scrutiny and based on that one is given bias – it does not have to be a .com the algo throws ALL TLD's into the bias pool and the one with the most merit at that point is given the bias.

  So why do you see the .com's more that say .CC simple – generally generic .coms where registered many years ago and have the advantage of an aged domain, but if you do everything else right you get the bias on ALL TLD's and if the search is conducted from say Google.co.uk the country specific domain bias kicks in there.

  One of the things that I find interesting is no one has mentioned that ranking for just one keyword because of the bias is nice but its just one keyword and we arent sitting in “credit card” traffic streams. You can get past this with very careful selection of your domain name but that's another story for another time.

  Interesting read thanks.

 137. I was thinking along the same lines. Does this mean I have the mind of a Samurai? So upon further inspection of a competitors site, it appears as though he redirected his landing page to URL optimized page. Hence his ranking improved while I disappeared. Ha…two can play that game. And I will win.

 138. Thanks for posting what we in the domain industry have known for many many years. Hopefully more people will now understand this. :)

  An exact keyword matching domain one of the easiest ways to get an edge on the competition for a term, especially if you are otherwise on an equal playing field. Even with parked pages, which Google has notoriously been against and given penalties to in SERPs, I've at times achieved page 1 rankings for 5+ figure searches/mo terms that are fairly competitive simply because I had an exact keyword matching domain for the term. In many cases it doesn't even need to be .com (though you generally shouldn't go outside .com, .net, or .org).

  One thing to remember – the owner of CreditCards.com spent millions of dollars to be the owners of it. A term that major isn't exactly a small expense to go after with an exact keyword matching domain.

  -Steve

 139. Great article with excellent examples of domain name keyword usage. Although its not the first time I have heard of the concept any software package you guys could make to compliment my Market Samurai software it a definite must buy in my book.

 140. [...] a good keyword rich domain name can be to a site's search engine optimization efforts. Getting the High Ground With Domains shows how a smaller website with fewer backlinks can beat out bigger and highly financed [...]

 141. 141

  OK, I see your point, but I think you're also coming to wrong conclusion. I know probably nobody will ready this but I'll say it anyway.

  Do you see that chase.com/creditcards got into the top ten with significantly less backlinks to the page? That's because credit cards is IN the domain, not IS the domain.

  The #1 ranker here is an exact match domain, and that may boost it a little. But chase could beat it out if it built more backlinks, simply by having it in the domain. Visa is synonymous to credit cards in human terms, but not in robot terms. And they don't have the phrase credit cards in their domain, that's why they're not #1. If they had the exact same amount of backlinks to visa.com/creditcards, they would be #1. They just don't know what they're doing so they backlink to their homepage.

  The point is, you want to put your target keyword somewhere in the domain, it doesn't need to be the exact domain. And then you need to backlink to that inner page with that keyword's anchor text. That's how you get visa.com to rank #1 instead of #2 and it's also how you score a double listing. Too bad it's too late now.

  On
  Matej replied:

  This is exactly my way of thinking and something I stated in my comment here. Keyword domain probably means something, maybe 3-5% in whole SEO thing, but it is not a magic bullet! visa.com/creditcards would smash this page in no time.

  I still think one big page is better, with subdirectories, but seems that I am one of the few hehe :)

 142. Great Article, but with reference to the above, we have to re-invest years of hard work again for the new domain. But, I think, its worth the investment.

 143. Brent,

  this is so simple, a no brainer. Kiitos. Saying that, it took me quite some time to get to that realisation. 30DC was the place I've learned to optimize domain/site. One of my sites is less than 2 months old. I was indexed after 2 days and on the page one in less than a week. Now, I am holding spot 1.

  Looking forward to next instalment

  Cheers
  Alex

 144. Thanks guys, I am new to this and pretty much started with the 30DC. I simply love all the free info that's available and can't believe how great a product Market Samurai is for such a low cost. SEOC is very exciting! :)

 145. Marvelous articles.

  Lots of tools out there providing us with lots of backlinks, but if you forget how to maximize your keywords… then it would go nowhere.

  I have experience this my self, thanks to market samurai! awesome tool.

 146. Everybody is entitled to his/her opinion. I tried keyword domains and got nowhere.

  If you want proof that keyword domains do not work, just go and google “best online casinos” and check around the position number 8 (on 23/3/10). There will be a site http://www.onlinexcasinos.com (not mine).

  This site is, at a time of writing, not keyword domain, site is under construction ( 0 content, blank page ), but the guy already has 1,500 back links!!! That is phenomenal result for a site that has nothing else going for it.

  So if you have three factors: domain name, content and back-links. And back links won hands down.

  On
  Jaco replied:

  Its not so much that keyword rich domain names dont matter here, but rather that the online gambling industry has been one of the most competitive online markets for many years and the competitors in this niche have moved beyond the elementary seo issues.

  This search does however reveal a lot of relevance in the domain names (90% of the results) to the search term you specified and is a perfect example of this thread and the many questions being raised here, including the relevance of phrase to broad matching search terms which Market Samurai is excellent at.

  Insofar your comment that the mentioned site has nothing else going for it, I suggest you do more in-depth analysis of the website. This will reveal that the site is a couple of years old, has thousands of pages indexed in all 3 major search engines, much more than 1500 backlinks (relevancy not checked, but nevertheless), appears in serp's for various other relevant keyword phrases in top 20 positions, and the site does have an external marketing programme working for it as well. This is just scratching the surface.

  In my opinion, this is a valid “under construction” notice for a site that has been doing well in search marketing for a long time.

 147. This SEO strategy is amazing. You've always taught us the value of having a optimized domain based on keywords; but these charts really bring it to life. Great illustration of what works in SEO.

 148. This is a strategy I followed with my site and cannot believe the sites that I am ahead of.

  I have really struggled (as I'm sure many have) with trying to work out which are the the most important factors to list well with the search engines – undoubtedly (I think) a keyword rich domain is one of them along with the other onpage page factors.

  Once again Brent – a great article, really well written. Jatkakaa hyvää työtä.

 149. Great post! I've got the domain EuroMillionsResults, but am struggling to get on the first page of Google for those keywords. The domain was previously 'parked' on a spammy website, so I think it's taking Google a long time to realise it's now a different website.
  Oh well, back to the SEO and we'll get there one day!

 150. 150
  On March 23rd, 2010 at 8:09 pm
  John Lawson said:

  What about anchor text?

  Would you not expect to see these results based purely on the anchor text of backlinks? Surely most of the backlinks to visa and mastercard are “visa” and “mastercard” rather than “credit card”.

 151. This is a very interesting phenomena, but I have a question. If for example I have a domain such as..www.credit-cards-scam-review.com would it be optimized for any of the words within the title or just the keywords in succession to one another. IE If you searched for “credit card review” or “credit card scam” would it not be optimized for those keywords due to the omission of the 4th term or having the term “scam” out of succession in the 1st example? Kiitos!

 152. My experience is that a .net can outrank a .com if the .net site has more content. I have used this technique in product launch affiliate campaigns where the domain name is equal to the product name. The merchant has bought the .com domain but has only thrown up a sales page. I have bought the .net domain and created a WordPress blog with relevant articles and posts. It doesn't take much backlinking for the .net to get to #1.

 153. 153

  “..Some things you might consider talking about, Brent, with respect to domain names and clearing the air on:

  1. If you can't get your exact match domain name, and you want to modify it, what are the best practices with respect to:
  A. hyphens or no hyphens between the words in the keyphrase
  B. adding a word to the beginning or end of the domain/phrase – which is better (at the end, correct?)
  C. TLD choices: .com vs. .org, .net, etc..”

  I'd like to hear your opinion on this as well guys.

 154. Another great article! Great advice for all who want to get high rankings in Google.

 155. Sepelhanhi

  Another solid post from the team at Market Samurai!

  Kiitos,

  Andy

 156. From scanning through the huge number of posts here, I've noticed a lot of debate about whether it is enough to simply have one keyword as part of your domain name or whether your domain has to be an exact match to a keyword phrase.

  I've tried it both ways, and based on my own experience I think it has to be an EXACT match to a popular keyword phrase.

  I have also noticed that the results do NOT necessarily happen immediately upon the next visit by the Googlebot. It sometimes takes time for Google to reward you for using this tactic.

  Example: For one of my domain names (an exact match to a 3-word search term) I debuted in spot 104, and then kept losing ground over a two month period. As I continued to add quality backlinks, the decline in position reversed and I clawed my way back up to page 10. I sat there for a few weeks, and was ready to conclude that this strategy did NOT work … then without doing anything, Google one day bumped me up to page 4. A few weeks later I was on page 2. And a few weeks after that, I was on the first page. I've been there for two months now, but I'm still NOT #1.

  So, I'm guessing that if you are in a highly competitive category (which I am), that along with relevant page content, Google does want to see a MINIMUM number of quality backlinks, and you probably have to have a MINIMUM page age before you get looked at seriously (each of my websites that have exact match domain names are less than a year old).

  Has anybody else found this to be true? Any data to back up these observations?

  Kiitos,

  Ken

 157. Loistava artikkeli.
  I'm a graphic designer and managed to buy eobokdesign.co.uk and ebookdesigner.co.uk with the intention of doing well on Google as you suggest. Rather than host it as a separate domain I was advised to just have the site in a folder as part of my main design site http://www.promo-design.co.uk and include within its sitemap.

  After a week or so http://www.ebookdesigner.co.uk appeared as no. 6 on Google for 'ebook designer'… but two weeks later it's just listed as …promo-design.co.uk/ebookdesigner.

  Would it be better to host separately?

  Johannes

 158. [...] Source: Market Samuari Blog [...]

 159. Good article, although having the keyword in your domain name will benefit your SEO it isn't a quick win, in less competitive industries you will see it work more and more but a little bit of on page and off page SEO will beat just a domain.
  As always you need to put the effort in to get the results and if you can get the keyword rich domain you may as well make things easier for yourself.
  Google is always cutting down on this and that we are still waiting for paid link to stop being counted and spam but I can't see them changing the algorithm to domain slap any time soon.
  Although the manchester SEO guy who bought the domain and spammed his website up to be number two for manchester SEO is another example on how if you only have one keyword and have the domain you can get what you want – however the user is faced with a terrible website!

 160. I have been using keyword rich domains for years it makes perfect sense to me.

  However sometimes it is not easy to get those domains

  Danny

 161. A friend recommmend me to this product and really see the value of this product i see his site went up in top 4 in search engine because of this product and very realiable so now i'm also planning to purchase this product…

  On
  Sean replied:

  what product are your reffing to?

 162. What is the best way to start a new domain?
  I've worked a few methods and it can take months to get indexed

  On
  SEO Company Guildford replied:

  1) submit it manually to google and yahoo (i include the html code on the site for validation)
  2) Add links to it on your facebook page! and also a few other large social networks (Google loves these sites and will pick your site up quick)
  3) Build backlinks (I have had a site indexed at position 5 in less than 24hours from building around 100 high pr links)
  4) Include it in the local business centre

  There are lots of things to do, but you need to make sure google finds you. It should never take months to get indexed.

  On
  SEO Company Guildford replied:

  5) Oh, and dont forget to submit an xml sitemap!

 163. Great info. I'm new to the game, so every little tidbit helps.

  I'll definitely be using this technique on my next niche site.

  Cheers

 164. It's now clear to me why it's very hard to compete with competitor that includes keyword in domain name.

 165. I certainly wish I chose a more SEO friendly URL for my website. My website has now been in operation for nearly two years and I would think that a move to a new URL would be too late.

 166. I couldn't agree more:) All of my domains are keyword rich, researched well using Market Samurai and the ranking results are incredibly good!! It all depends of course on how competitive the chosen market is, so that I need to build more or less links pointing to them.

  Suuri postitse. Kiitos

 167. There are always multiple factors involved with ranking.

  For quick ranking in a small niche – a keyword domain does wonders:
  I built this tool to find tons of keyword domains: http://www.domainNameTool.com . It uses google suggest and amazon suggest to find top natural search keyword domains – as well as a small dictionary.

  But age, backlinking, and the same factors that google looks at for PPC are in play. For PPC – google wants to make sure your site/landing page is completely relevant for the keyword searched for.

  If your domain has on site SEO (title, h1, keyword in content) for the keyword/phrase that is searched for you get a tremendous push.

  Having a keyword domain is a great jump start, but if the other stuff isn't done, you will be overtaken sooner or later.

  So:
  - Keyword domain is great start.
  - backlinking with keyword & related link text(articles, social bookmarking)
  - ON site SEO – every page for one main keyword gives best advantage
  - Regular content updates (especially on home page offer a great long term boost toward 'authority' (subject matter site, versus one page only)
  - and age of domain – (I have heard also that google looks at how long a domain is registered for (2+ years vs 1 year). All domains age, so this happens anyway over time.

  All of these alone help, but together they almost guarantee high organic placement and longevity.

  This is for 2 reasons: 1 Google wants to give the BEST results – so relevancy(domain, on page seo), authority(time and related subject matter), and credibility(backlinks) is part of wht they look for.
  And 2 – Most people quit after putting up a one page keyword domain with 1 or no backlinks. While some one page keyword domain sites last for a while, they will often be overtaken in time if not maintained since they usually don't gain credibility and authority.

  Just my experience, but I don't need any competition, so just ignore the above if you are not serious :)

 168. Sometimes buying domain names with your brand name combined with other SEO keywords can be a good strategy…

 169. I agree, great article and great thread.

 170. 170
  On March 27th, 2010 at 6:31 am
  EricP. said:

  So if I own a plant nursery named Fine Plants along with fineplants.com and I primarily sell purple roses and want to go after the keyword phrase “purple roses”, should I buy purpleroses.com and have that be location of my web site even though the name of my business is Fine Plants? It seems from a branding point of view its negative to have your domain name say one thing and your business name say another. Also if I did use this strategy….should I put my content on purpleroses.com and then do a 301 redirect of fineplants.com to purpleroses.com?

 171. Great arcticle and subsequent posts Brent. Seemed to have stirred up a hornet nest of debate.

  Look forward to reading more

 172. So glad to get this information. Last year I bought an 8 year old domain as a marketing guru said that age was the key. Well I found out the hard way that it is only part of the equation. My competitors have far surpassed me with their younger domains because they are keyword rich,

  So guys, what took you so long to give us this? Just kidding, thank you so much. I am looking forward to better results.

 173. Agree re domain names for SEO.

  We are heavy users of Market Samurai and always glad we made the decision to use the domain name Traffic Cafe TV – it has the word 'traffic' in it – for the reasons you outline here.

  Jonathan

 174. 174

  what's the story with selling .com.au or .net.au domain names, can you sell them?