Obtenir la High Ground amb dominis

La majoria dels aspectes de SEO treballen en terreny "igual".

No importa què tan exclusiu i d'alta qualitat és un vincle de retrocés, el seu competidor sempre podrà obtenir un vincle de retrocés d'igual valor.

No importa què tan rellevant és un article, el seu competidor sempre es pot escriure un article de la rellevància de paraules clau similar.

Gairebé tots els aspectes de SEO pot ser duplicat per la seva oposició.

Així que quan vostè troba un aspecte de SEO que és totalment desequilibrada - i suficient que pot inclinar la balança en contra dels llocs de diversos milions de dòlars de les empreses eficaces - val la pena saber com utilitzar aquest aspecte al seu favor.

Una imatge val més que mil paraules.

Obre Market Samurai i mirar la matriu Competència SEO per "Targetes de crèdit".

Veureu 10 resultats que s'assemblen molt a això:

Note cosa estranya?

Podria ser que vostè ha vist en el seu propi nínxol. És possible que ens adonem d'això, pràcticament cada vegada que fa una cerca a Google.

Aquests 10 resultats revelen història important sobre un dels grans biaixos de Google.

Comencem mirant el segon resultat, i continuen a través dels resultats de forma immediata per sota d'ella.

Visa, Mastercard, American Express - tots els noms grans, sinònim de l'expressió "targetes de crèdit".

Quant a la rellevància en els cercadors - aquests llocs (sinònim del terme "targetes de crèdit" a si mateix), són alguns dels llocs de targetes de crèdit més importants en línia.

A sota d'ells, hi ha alguns serveis de comparació de targetes de crèdit, i els proveïdors de targetes de crèdit més petites, com Discover Card, Citi i Chase - el tipus de "barreja" dels llocs que habitualment s'espera trobar en una pàgina de resultats del motor de cerca ... Tot rellevant llocs, però amb menors nivells d'autoritat i rellevància.

Però el primer resultat ...

Aquí és on les coses es posen interessants ...

El primer resultat de la pàgina és www.creditcards.com

S'asseu davant de Visa, Mastercard i American Express - tots els milers de milions de dòlars de les empreses amb pressupostos de màrqueting que podria comprar un petit país ...

Els seus noms són sinònim de les paraules "targetes de crèdit" ...

Tenen un munt d'enllaços d'alta PageRank, inclosos els vincles d'alguns dels més grans i prestigiosos llocs en línia ...

I 100.000 's enllaços més que el seu rival més petit ...

... I no obstant això, ells han estat colpejats per la mà - al qual han conegut un veritable David contra Goliat escenari amb aquesta "creditcards.com".

Aquesta història es repeteix ...

És una cosa que es pot veure en gairebé qualsevol nínxol de paraules clau a analitzar.

Llocs més petits amb dominis de paraules clau optimitzades estan veient com els seus esforços de SEO magnificades a través del temps - donant-los un avantatge injust que els permet superen als competidors que compten amb més enllaços, millor contingut, PageRanks més alts i més.

Fem una ullada més profund en l'anàlisi de SEO per veure'l en acció ...

Aquí hi ha els resultats fora de la pàgina de nou a partir del mòdul de Competència SEO mercat Samurai.

www.creditcards.com té PageRank més baix (PR) de tots els dominis a la primera pàgina de resultats, i un menor nombre d'enllaços d'entrada a la pàgina (BLP) i enllaços d'entrada per al domini (DAC) que la majoria dels seus competidors.

La seva edat del domini és més o menys a l'una amb la majoria dels dominis d'aquí (alguns són més alts, alguns són més baixos).

Però té una característica clara gairebé exclusivament absent de la competència - que té la paraula clau "targetes de crèdit" en el nom de domini.

Això demostra el valuós que pot ser per aconseguir un bon domini de paraules clau optimitzades.

Els bons noms de domini SEO fan molt més fàcil.

Ells palanquejament o magnifiquen els seus esforços de SEO - de manera que cada enllaç a construir, o article es crea, compte més fortament cap al seu posicionament - així que vostè pot posar en menys treball que els seus competidors i tot i així obtenir el mateix (o millor) en vigor.

Això li dóna un gran avantatge sobre els seus oponents.

Penseu en el valor d'aconseguir millors resultats, amb menys temps i esforç.

Podria significar que vostè té més temps a les seves mans per dedicar-se a millorar el seu lloc d'altres maneres? Podria significar que aconseguir més visitants? Podria significar més vendes? Podria significar més beneficis?

Aquestes oportunitats per aprofitar els seus resultats en SEO són ​​rars.

L'ús de dominis de paraules clau optimitzades és un dels pocs "jiu-jitsu" tècniques de SEO que encara romanen efectius, el que permet utilitzar fort biaix dels cercadors cap als dominis de paraules clau optimitzades per a la seva avantatge.

Llavors, què ha de fer vostè ara?

4 punts d'acció per a l'ús de dominis amb eficàcia

 1. Utilitza paraules clau per SEO Dominis - Òbviament, si vostè és la creació d'un nou lloc, i el teu objectiu és invertir en SEO per atreure visitants, obtenir un domini optimitzat paraula clau.
 2. Penseu en la possibilitat de traslladar a un domini de paraules clau - Si acaba de configurar un lloc, i que encara està en la fase inicial, considerar mudar-se a un domini optimitzat paraula clau. Si vostè té un lloc antic, la decisió podria no ser tan clara, però, perquè es mou a un nou nom de domini en general significa començar de nou als ulls dels motors de cerca.
 3. Mantingui les seves competidores Out - Comproveu si hi ha, i obtenir, qualsevol domini de paraules clau d'alt valor al mercat. Recordeu: no importa l'èxit que ve a ser sempre pot ser tret el lloc per un competidor porta un domini keyword.com - pel que encara que no utilitza els dominis immediatament a tu mateix, protegir i mantenir els competidors potencials del seu nínxol de mercat mitjançant la celebració de en dominis perillosos vostè mateix.
 4. Només esperar que què passa Següent ... - Durant la setmana que ve, anem a aprofundir més i més en la forma de trobar, seleccionar i utilitzar eficaçment els dominis per al SEO, i veure algunes de les tècniques avançades que domainers professionals s'utilitzen per assegurar la dinamita dominis, i superen els competidors establerts alt PageRank com si estiguessin prenent un dolç als nadons.

Recordeu que per veure el bloc, i el seu correu electrònic, per a la nova entrega sobre l'ús dels dominis per al SEO.

Un cop més, durant la setmana que ve, hem d'anar estar ocultant algunes estratègies avançades poc coneguts pels noms de domini, amb femelles i perns de com-a exemples - i és una cosa que vostè no voldrà perdre.

Brent Hodgson cofundador de Noble Samurai, i un especialista en màrqueting a Internet.

Brent ha escrit 68 missatge (s) per Noble Samurai

208 Respostes a "Com la High Ground amb dominis"

 1. Hey Brent,

  Sí, definitivament hi ha una prova que un nom de domini que coincideixin amb la seva paraula clau obté resultats.

  Per cert, fa poc vaig assistir a SMX West a Santa Clara, Califòrnia, on les altes emergents de Google, Yahoo! i Bing també van estar presents i parlar sobre panells de preguntes i respostes; es va observar que Bing és (almenys per ara) posar molt pes en el seu algorisme de classificació en el nom de domini.

  Siguem realistes, un nom de domini que és la paraula clau de nivell superior gairebé ha de ser una indicació de "el que és aquest lloc al voltant?" Quan les aranyes / spam apareixen per rastrejar i indexar.

  No és "de joc que el sistema" per fer tot el seu lloc gira al voltant del seu nom de domini; de fet, en termes purament SEO barret blanc i, si tot el lloc sí que giren al voltant d'una paraula clau específica i s'utilitza estàndard "Google va aprovar" les tècniques SEO, i el seu contingut és fresc i sí - útil i rellevant per al visitant, llavors el seu lloc és una benedicció en el "pou negre de la Internet" (parafrasejant de Google Eric Schmidt pròpia).

  Algunes coses que vostè pot ser que consideri parlant, Brent, pel que fa als noms de domini i la neteja de l'aire a:

  . 1 Si no pot obtenir el seu nom de domini exacte, i desitja modificar-la, quines són les millors pràctiques pel que fa a:
  A. guions o sense guions entre les paraules en la frase clau
  B. l'addició d'una paraula al principi o al final del domini / frase - (? Al final, correcte) que és millor
  C. opcions TLD:. Com vs org, net, etc ..

  Per descomptat, el SEO és un blanc en moviment i els que busquen respostes definitives serà decebut com algoritmes canvien amb el temps, i com mostrar els resultats de la SE també canvia.

  Mantenir els llocs que ve, Brent, sempre és bo veure't! Quan és la pròxima excel · lent vídeo d'entrenament que surt?-La meva xicota vol saber! ;-)

  Best,
  David

 2. Gran article i punt. Per tant, suposem que la nostra eina de paraules clau que aviat tindrà la capacitat integrada per comprovar la disponibilitat d'un nom de domini de paraules clau rics ja que estem treballant a l'interior del samurai mercat. Amb sort, això serà una actualització de l'eina de sobte.

  Gràcies,
  Bob

  El
  Web de comerç electrònic respondre:

  Això seria una gran característica

 3. Com valora Google que si vostè té un nom de domini que conté les paraules clau, però està apuntant a un altre domini? Per exemple, vostè té un domini genèric que té contingut en una gran quantitat de tipus de joies. Un dels temes és, per exemple, "5 quirats de diamants". Vostè compra el domini "5caratdiamonds.com" i apunti a la pàgina corresponent al seu lloc en general joies. Impacte?

  El
  SEO Company Guildford respondre:

  Tema,

  Això és cridat una redirecció 301 i s'utilitza comunament en SEO. Google ha declarat recentment (fa aproximadament 6 mesos-1 any) que no és 100% feliç amb aquesta pràctica, i hi ha informes que pot tenir un impacte negatiu si es porta a terme a gran escala.

  Vostè seria millor d'aconseguir el domini de paraules clau rics i que serveixi com una espècie de pàgina d'aterratge perquè la gent faci clic a través de la principal.

  D'aquesta manera vostè lloc principal posa enllaços i el trànsit de la paraula clau d'un dens, i no ira Google.

  El
  Ty Hallsted respondre:

  Una pregunta relacionada ...

  Si vostè rep una adreça URL (per exemple http://www.keywordrichdomain.com ) i el lloc conté una sola línia de PHP com header ("Location: http://www.myrealsite.com/ "), Google Índex http: / / www.keywordrichdomain.com o completament per alt?

  El
  SEO Company Guildford respondre:

  Hola Ty,

  Es indexarà el keywordrichdomain.com - però, no és una tàctica completament ètic.

  És molt millor que posar algun tipus de contingut en keywordrichdomain.com i després només cal connectar a través de mainsite.com. Usuaris i Google seran tant veure-ho com un lloc legítim, ho farà bé l'índex, i els usuaris seguiran acabar comprant des mainsite.com

 4. 4
  El 23 març 2010 a les 02:32
  Fred va dir:

  Té aquest format té el mateix efecte?
  http://Www.domain.com/main-keyword.html

  El
  Serveis de la submissió de l'article van respondre:

  doncs no, vostè ha de tenir la paraula clau exacta com el seu nom de domini principal

  El
  Gareth respondre:

  fred si, si es pot optimitzar bé, google només es veu en l'adreça URL de les paraules clau, l'únic avantatge que té un keyword.com és cada altre aspecte de SEO és la mateixa, però en el cas de les targetes de crèdit que suposo que molts parts del SEO no són els mateixos, recorden diversos milions de $ $ companyies realment no es preocupen pel trànsit orgànic, només l'oferta de adwords i ajustar-hi llocs per a tal fi, la recerca orgànica és realment parc d'afiliats. i la majoria de les vegades es tracta simplement d'un afiliat que va superar als grans, així que per què pagaran dues vegades? l'afiliat és generalment més barat que un especialista en SEO.

  qualsevol lloc web pot classificar d'una paraula clau en la teoria, i en l'exemple anterior, l'edat del domini és de 12 anys, però, mastercard està en tercera sense edat del domini, li donen un any i quin serà el primer?

 5. Jo vaig escriure un post títol semblant "Domain Name SEO Power" - utilitzant també el mercat Samurai de Análise verificar aquí http://vincesamios.com/internetmarketing/domain-name-seo-power

  El
  Kenneth Holk respondre:

  Vince,

  vostè sembla saber dominis. Tinc una pregunta per a vostè o algú que coneix: si tinc un nom de domini com-bestbuy.com i crear un subdomini, diguem que els llibres que es veurà com aquest books.com-bestbuy.com
  Serà que nombredominio aconseguir un bon resultat en la recerca?
  Crec que ha de ser millor que una paraula clau llarga com
  buymybestbooks.com

  I GRÀCIES Noble Samurai per a un bon article Werry!

 6. 6
  El 23 març 2010 a les 02:42
  Peter Rose va dir:

  Gràcies per un article molt informatiu. Hi ha dues coses que vénen a la ment ... per aconseguir un gran domini / paraula clau per al nínxol d'un, ¿Google li donen més crèdit a una extensió punt com en lloc de. Net o. Org?

  També seria prudent per a registrar un nom de domini a la part superior de tres TLD només per mantenir els competidors a ratlla?

  He recollit diversos dominis de paraules clau en els últims 2 anys, així que millor havia posat a bon ús.

 7. Hem vist alguns resultats impressionants amb dominis rics en paraules clau, però també hem vist alguns fracassos. No obstant això, en general sembla que ajuda.

  d

 8. Estic d'acord amb Tema Frank, jo també vull ot conèixer l'impacte de la forta keyworded apuntant domini en el meu domini actual. Seria aquest el treball o em dóna un avantatge sobre els meus competidors?

 9. 9
  El 23 març 2010 a les 02:48
  Dexx va dir:

  La capacitat de ser capaç de localitzar les adreces URL de domini de paraules clau centrada disponibles a través d'comercialitzador Samurai seria una nova eina increïble per tenir!

  Sé que alguns programes de programari (KR) poden fer això, pel que la seva definició. factible ...

  ~ Dexx

 10. 10
  El 23 març 2010 a les 02:51
  Ryan va dir:

  Això és interessant. Veure en molts blocs / articles / butlletins que he llegit, l'única constant en aquests articles "informatius" és que el nom de domini té la menor rellevància en l'optimització del seu lloc. Òbviament, aquest programari és l'evidència en paper per demostrar que una idea equivocada.

  Gràcies pel seu temps Brent vostè.

 11. Paraules clau abans de la. Com tenen molt més pes. Em pregunto si http://www.credit-cards.com porta el mateix o millor pes. He vist resultats negatius mitjançant l'addició de paraules clau en les pàgines secundàries ... com http://www.yourwebsite.com/creditcards.html . La facilitat apparant que això podria tenir Google pensant dues vegades abans de donar-li crèdit.

  Jo també agrairia qualsevol entrada en el valor relatiu dels dominis reenviats. Diguem que vostè té un lloc establert, però volen també tenir un domini de paraules clau rics. Li dóna cap crèdit per això (mitjançant la transmissió al domini arrel?)

 12. Aquesta és una tècnica molt poderosa que faig servir per ajudar les empreses locals de rang més alt per als termes de Localització Geogràfica.

  La millor part sobre el nom de domini i la paraula clau combo és que és virtualment il · limitada com a nous productes / idees i termes neixen cada dia.

  Segur, alguns clàssics com "targetes de crèdit" no canviarà .. Vaig apostar que vostè podria fer una carrera a "reforma de salut", i convertir això en un lloc segur de impulsades.

  -Rs

 13. Posa't d'acord amb el teu anàlisi. No obstant això, Google està interessat en la millor experiència d'usuari - és com mantenen la quota de mercat. Per tant, la meva predicció és que el 2010 hi haurà un "Google Slap domini" - van a ajustar el seu algorisme per evitar aquest biaix en el futur. Marqueu les meves paraules, la "Google Slap Domini" s'acosta.

 14. Aquesta concepció porta a través de sub-dominis?

 15. Què passa amb els sub-dominis? El meu enteniment és que els motors de cerca els tracten com un domini separat, de manera que permet dir que volia fer un lloc de la revisió del producte en les targetes de crèdit. Li creditcards.yourproductsearch.com classificar bé?

 16. Brent, he pogut observar de manera directa amb un nou lloc del client. Em paraula clau investigat utilitzant Market Samurai per determinar un domini de paraules clau rics viable. Les classificacions estan pujant cada dia tot i que encara estem afegint contingut.

 17. Té tota la raó en els diners. Vaig fer exactament això, vaig canviar un nou lloc web, sense paraules claus en el domini per a un domini optimitzat paraula clau (que era molta feina) i per descomptat - a l'instant a la part superior de Bing, Yahoo següent, poc després, i marxant cap amunt les files a Google. Per descomptat, vaig dedicar la resta de les millors pràctiques de SEO també. No obstant això, això no és una bona estratègia per als dominis més antics, ben establertes, encara que no tenen paraules clau en ells. Tendeixo a pensar que Google valora l'edat i la popularitat molt més que paraules clau - tota la resta igual.

 18. Aquesta és una informació coneguda, però gràcies per l'actualització de Brent. Si MarketSamurai integraria aquestes característiques en l'eina que seria un valor afegit per a les empreses de venda de motors de cerca.

  Salutacions,
  Erdal

 19. 19
  El 23 març 2010 a les 03:05
  Matej va dir:

  La pregunta és ...

  Cal anar amb un gran lloc de l'autoritat o centenars de llocs de nínxol, com vostè recomana. Crec que hi ha pros i contres en ambdós sentits. És clar domini ric en paraules clau que vostè aconsegueix una mica d'amor per a aquesta paraula clau, però amb la pàgina de l'autoritat i amb el nom clau de directori (pel que encara en url) a aconseguir més amor per aconseguir nous articles acceptats més ràpid, et donen una mica de suc d'enllaç de l'autoritat principal de domini, i potser un del més important, no s'estan arriscant a Google bufetada al micro llocs, ja que passarà més tard o d'hora, quan s'estan serps correu brossa amb ells com l'infern ...

  La meva opinió segueix sent que anar amb un bon lloc de gran autoritat i, si escau, si visa posaria visa.com / targetes de crèdit, crec que obtindrien en el primer lloc en cap moment. Només la meva opinió però.

  Salut!

 20. Això és tot? Cada mico SEO sap aquest truc :-)

  Google ha molt ponderat paraules clau en el domini des de fa molt temps, no només com -. També xarxes i orgs (pot rang més alt en alguns casos) ..

  Paraula clau Rockstar pot trobar totes les paraules clau del seu nínxol de mercat i després examineu tots les inscripcions de domini també.

  Paraules clau en l'inici i no la fi, si és possible - hypens estan bé, he vist grans resultats amb guions, tot i que els usuaris no tendeixen a fer clic en ells tant.

  Google utilitza més de 200 factors diferents per classificar els dominis, de manera que aquesta és només una peça del trencaclosques, que ha de fer totes les altres coses també, com a bons backlinks rics en paraules clau dels llocs d'alt PR per a una paraula clau com aquest.

  El
  Fundraising Targetes respondre:

  David crec que es va perdre el punt .... Té raó en obtenir bons backlinks és bo ... però qualsevol pot fer que qualsevol que no es pot comprar el domini keyword.com ... Només 1 persona pot

  Només 1 persona pot .....

  només una persona pot ....

 21. Market Samurai ens dóna una gran quantitat d'informació. aquest blog ens dóna encara més bona informació.

  Encara odi ser colpejat en la recerca local per empreses que no tenen ni tan sols un lloc web!

  El
  high search engine ranking replied:

  How does one get beaten in local search by a company without a website?

 22. This is assuming that google will always value the name of a domain as part of the search. We all know the DO currently value the domain name… What I see out there are a lot of keyword domain names and the sites themselves are awful. For the most part, it seems that a matching domain name for a keyword is almost always NOT the site that is the most valuable and relevant.

  Knowing Google, this is something that will change when/if they realize they are 'valuing' sites that really have little value.

 23. I have heard of this stragety before, but still not very versitle in figuring out what are good keywords and what are not. I also had the same question as Tema. How does Google look on a site that has a good keyword DNS, but is redirected to another site?

 24. This would seem to be a reasonable argument but having the keyword rich domain name is only one part of it there is much more to it if you think not go get any domain with ” Dog ” in it and try and rank in your life time you may not rank competition for that niche is just as important sure you may rank some day but are you willing to work on it for the next two or three years to break top ten Credit Cards is another that you will never break into the competition is just too great better off looking in a niche not so dominated

 25. 25
  On March 23rd, 2010 at 3:08 am
  Jon Porter said:

  I knew keywords in the domain name were important, but I never realized the magnifying effect they have. Great info!

 26. I have the domain thephotographyartist.com

  When ever my keyword for “photography artist” reaches a 2nd page listing I kicked way back – like down to 400 sometimes.

  Why does Google hate me?

 27. I got some good result by adding keyword in domain name. But it is really very difficult to get a domain with only keyword. The example you shown is really great. Could you please write one post on How to get good result with a new domain? Can I build more links to a new domain? For example – my competitor has 200 backlinks and domain is 1 year old. Now can I outrank my competitor by building more backlinks in a short time? This will be really great help for me.

  Thanks,
  Chandan

 28. 28
  On March 23rd, 2010 at 3:13 am
  Paperie said:

  Hmmm TemaFrank – has an excellent question! One I've wondered about myself. Love to get the answer on that one.

 29. Thanks for sharing,

  Great advice, I firmly believe having a keyword rich domain helps and allows you to overpower larger more established sites.

  Peter in regards to your question, I believe having a .com helps much more than a .net or .org, and I would buy them in that order, however you should test it for yourself. My .org's never seem to do as well as the .com's.

  Good luck!

 30. What about a subdomain keyword, especially for a well established site that can't change easily. Would this still bring good results in Google?

  Thanks,

  Steve

 31. Does it make a difference whether it is .com, .net or .org?

 32. I've noticed the importance of having a domain that is an exact match to the keyword search term you are trying to target for a while. The best part is that most great keyword rich domain names are parked and can be purchased for a few hundred or thousand dollars. Some can even be scooped up on the drop if you are persistent in your search and look hard enough.

  Also, I think .orgs and .nets might be just as effective as .coms, but this is difficult to verify.

 33. 33
  On March 23rd, 2010 at 3:18 am
  Vanessa said:

  Yes, exact match domains are huge leverage for a new site. I use a little app that goes though my target keywords in bulk to tell me if the domains are available. I've seen faster rankings using this strategy.

  On
  Joe Watson replied:

  I would be really interested in using your app. Any chance. You can reach me at joewatsonATfastmail.fm where the AT is the symbol@ if you do not want to publicize this.

  Thanks in advance

  Joe

  On
  Vanessa replied:

  Hi Joe,

  It's not fancy at all. But it does work and its a free resource.

  Open your exported MS keyword list in a text editor. Remove spaces between words, one keyword per line. I do a search and replace for space with no space in Notepad.

  Copy your modified kw list into this site:
  http://www.databasepower.net/domsearch/bulksearch.asp

  and select the com/org/net extensions to search. (I've found all 3 work well as Exact Match domains for low comp kws)

  The site will return which options are available for purchase. I usually only search <100 keywords at a time and manually buy the domains available that I want in a separate browser window at my domain registrar of choice –whichever one is having a sale.

  There are some fancier/prettier options that do this same process but this has worked out well for me.

  Hope you find this tip useful! Would love to see this in MS one day.

  Vanessa

  El
  Joe Watson va contestar:

  Hola Vanessa

  Moltes gràcies per la seva informació. Definitivament vaig a usar això com crec que és una excel · lent idea.

  Joe

 34. Em neever realment sabia l'important que era fins avui això. Això explica el preu dels bons noms de domini.

  Gràcies
  Lynsey

 35. 35
  El 23 març 2010 a les 03:19
  zava va dir:

  Gran post!!

  Paraules clau domini ric ...

  Importa si. Com,. Net,. Info,. Biz?

 36. Article impressionant. Em donen ganes de mirar definitivament en aconseguir una paraula clau de domini optimitzat. Fa poc em vaig involucrar en SEO i no sembla que sigui una mica competitiu en el meu nínxol de mercat, però és factible. Amb l'ús de MS, s'ha fet una mica més fàcil anar després certes paraules clau i la creació dels articles adequats.

 37. Brent,
  Si, com es pot veure en el meu domini, això és una cosa que he posat en pràctica. De fet, dels últims 127 dominis / llocs He posar, són tots els noms de domini de paraula clau. El nou repte ara està competint contra els que tenen el mateix.
  Per descomptat que és un gran avantatge, però, encara em van colpejar per alguns llocs que són horribles qualitat, però tenen més de 500 enllaços d'entrada.

 38. Gràcies per la informació més gran, com sempre. Market Samurai és, amb molt, la millor eina d'investigació que he vist en línia. I l'entrenament aquí al dojo és de primera classe. Aquest és un pas important per a qualsevol persona que està començant un nou lloc. Un que molta gent no pot imaginar. I nosaltres els petits individus necessiten tots els avantatges addicionals que podem arribar a competir amb les grans empreses.

  Gràcies pels consells,
  Greg

 39. He escoltat que molts diuen "no importa." D'alguna manera jo mai realment creia això. Tinc un domini que és com vostè suggereix. It does better in the search engines than my other site without a proper domain name. Both sell the same products.

  Thanks so much for clearing this up. I am a true fan and I own Market Samurai so my next domain will be selected with this post in mind.

 40. Brent,

  What you are saying is very correct. It's very simple to dominate the rankings with exact match domain names. Currently I'm playing with a few different strategies and am ranking in the top 5 SERPs within 4 days on an exact match keywords with over 2400 local (Australia) searches and 80000 monthly searches (worldwide).

  Bonic parell de missatges que ha escrit en els últims dies.

 41. 41
  El 23 març 2010 a les 03:29
  Frank va dir:

  Quants exemples ha analitzat abans de treure la conclusió que els noms de domini de paraules clau rics són responsables de la classificació en la part superior de la competència?

  En el cas de creditcards.com, podia imaginar que Google els va classificar com # 1 manualment, simplement perquè resulten ser el més creïble independent dels llocs web de ressenyes per aquí i feu clic a les dades van mostrar que les persones a la recerca de targetes de crèdit volen principalment per comparar les ofertes.

  A més, si la visa o MC va ser primer, la gent es van directament a qualsevol pàgina web al fer una recerca de la sort. Això sembla que Google està esbiaixat cap a un dels dos gegants.

  El
  Kyle Richey va respondre:

  Això és un punt fantàstic, Frank!

  Estic d'acord que Google tendeix a fer un treball decent de proporcionar varietat i l'eliminació de biaixos en els serps.

  Dit això, això és el que em va convèncer de la potència dels dominis rics en paraules clau:
  http://www.seomoz.org/article/search-ranking-factors # rànquing de factors

  D'acord amb 72 dels experts de SEO més reconeguts-en el món, que té la paraula clau en el propi nom de domini és la tercera més important factor en l'establiment.

  Jo crec que en aquest cas particular es tracta d'una combinació de exactament el que va fer pujar i el nom de domini.

  Gràcies nois!
  Kyle

 42. Gran missatge. M'alegro que en diversos dels meus nínxols de mercat que reservar una tona de noms de domini que s'ajustin al compte! La pregunta que sempre tinc és quant ha 1 pagar per obtenir un nom de domini que encaixa a la perfecció. Qualsevol idea en una mètrica que m'ajudés per calcular això? M'adono que la resposta pot tenir molts components, però què creus que són? Best, Fred

 43. Òbviament, jo he estat en això per llarg i, evidentment, subestimar seriosament el meu coneixement. No he comprat un nom de domini sense els meus principals paraules clau en ella des de 1997.

  Què tan important és pot ser discutible, però jo sé que gairebé sempre superen a altres llocs que no en tenen. Amics es queixen que em situï per sobre de 4 punts de PR però rang per sobre d'ells. Pot no significar molt, però sempre val la pena fer-ho.

  Jo diria que igual d'important és un robots.txt, mapa del lloc, favicon, sobre, contacte i pàgina de la política de privacitat. Google fa requst la robots.tct i el favicon de la primera visita a la pàgina i totes les visites posteriors. Per ser considerat professional per google d'utilitzar totes les 6 coses. Tots els meus llocs que els tenen són més fàcils de classificar que els que no ho fan. Google li encanta proessionaism però no sé del cert si donen una millor classificació a causa d'ella. Té sentit que ells Tho.

  Lol, now if someone could just tell me why this south dakota fishing reports page has a PR of 4. It's an old, old page that was abandoned about 4 years ago. Then it had PR 0 and I was surprised to find it the other day let alone it had a PR 4 and I've never promoted it. Did add on link to the page after I found it. Just can't figure out why it has such a high PR for a little dumb page.

 44. Hi Brent

  Many thanks for that informative article.

  I know this is a practice that many programs are recommending and I am working on the same principles for all new domains that I register.

  Seems to work like Gang busters even if there is almost no contant on the page.

  It would be great to see domain availability feature in yoru software -
  I know you guys have added some incredible functionality and tutorials as well.

  This would be a great addition.

  I presently use Micro Niche Finder to do that for me.

  Thanks Brent

  Hamant

 45. Another great article to the point on seo. I have several new sites up that contain the keyword in the domain. They are slowly gaining ground in googles eyes but I sure appreciate the seo lessons that can help me move them up the ladder. Thanks for your great product and all the help using it. I will be looking forward to the next lesson.

 46. Hey Brent,

  I agree that keyword domain names have a huge advantage because I've seen blank pages with nothing but a keyword rich title tag rank on the first page of Google for a term that gets 20k monthly searches.

  Google “laptop computers” and you'll see the #2 result is LaptopComputers.org That term gets 2,000,000 searches per month and it's a pretty thin site. They're killing the big retailers and computer manufacturers.

  Leslie Rohde and Dan Thies have discussed the value of keywords in a domain name and (if I recall correctly) they say it's probably only 5% of Google's ranking algorithm. They say that it may be useful because when you build links back to your site, the URL already has the keywords in there. So it's not that Google values keyword rich domain names, it's just that the links that point back to the site have the keywords, resulting in better anchor text links.

  On the flip side I've read Aaron Wall say that keyword rich domain names are valued pretty high by Google.

  Who am I to argue with these experts? I personally prefer keyword domain names and will keep testing with my sites to see the results.

  Glad to see you're blogging again. I hope the StomperNet partnership brought you lots of success!

  Best,
  Raza
  SoftwareSweatshop.com

  On
  Lasse Kristiansen replied:

  “So it's not that Google values keyword rich domain names, it's just that the links that point back to the site have the keywords, resulting in better anchor text links.”

  No s'ha de confondre hear-dir amb fets. Sigui fidel als seus proves. :)

  Normalment, hi ha un límit al nombre de backlinks que vostè pot aconseguir amb una frase de paraules clau / paraula clau. Cal diversificar el text de l'àncora, perquè si no no hi haurà banderes vermelles onejant al davant de Google & Co

  No obstant això, si vostè té un domini de coincidència exacta, tenir un excés de pes dels enllaços entrants amb la frase clau exacta partit com l'àncora de text que és natural i no causarà banderes vermelles apareguin. També hi ha el benefici addicional de tenir les paraules clau en el text d'ancoratge, encara que el text d'ancoratge és només l'URL ( http://www.credit-cards.com funciona millor que http://www.creditcards.com en aquests casos avui en dia quan es tracta d'això, però l'espai significa menys en el quadre més gran ... i molt menys del que va fer fa un any).

  Amb això dit, a + 20 (quantitat a l'atzar va escollir) el nom de domini amb caràcter heeps d'enllaços entrants de concordança exacta no s'assembla en absolut natural. Estratègies com que són sovint de curta vida, però això no vol dir que no és vàlid - almenys de moment.

  Actualment tinc 4 coincidència exacta d'una paraula dominis de paraules clau de classificació a la primera pàgina sense (dirigit seria /) l'optimització de fet i gairebé sense contingut (~ 40 paraules en cadascuna i un senzill d'una sola pàgina HTML). No estem parlant. Com l'embargament, però el rànquing de CC TLD en determinat país. Algunes de les paraules clau tenen una mica de competència que va amb gairebé només + PR 5 llocs omplint els llocs a la primera pàgina (no, no m'imagino PR per ser de gran importància, però és digne de consideració en perforar més profund) . He construït molt pocs enllaços a aquests "llocs" i encara se situï per sobre dels llocs amb heeps de pàgines i enllaços d'entrada objectiu.

  Lasse

 47. Hola Brent
  No creus que google podria canviar l'algoritme, si els noms de domini comencen a spam?

  Brent, si la paraula clau principal s'ha anat, quin és l'impacte de l'ús de guions o altres paraules modificadores, com "ara" i així successivament?

  Amb llançament ofertes d'afiliats, on hi ha més competència amb aquesta tècnica, ho he vist tot tipus de modificadors, encara en el top 5.

  Llavors, quina és la diferència de punts entre un ésser paraula clau de domini
  "Coincidència exacta" "concordança ampla" o "concordança de frase" en la forma en que el nom de domini real coincideix amb la paraula clau targetted?

  gràcies
  peter

 48. El poder d'un nom de domini paraula clau de concordança exacta és enorme. Fes una ullada a la nostra Tipus A Finder Tool trànsit que utilitza dades en temps real de l'API de Google Adwords per trobar dominis clau exacta partit com vostè va esmentar que estan disponibles per a registrar o comprar.

 49. M'he adonat d'això entre els resultats de l'EM, però també he notat que aquests llocs de domini de paraules clau rics estan en el top 10 amb força rapidesa quan es va construir, però després desapareixen per un temps. És quan Google té una oportunitat de veure el que estan fent, què obtenen una còpia de seguretat en la classificació de nou.

 50. What about having http://www.domain.com/keyword? I've heard this is just as strong? Is this true?

  On
  Andre Kibbe replied:

  Not as nearly as strong as an exact match, but it's better to have the keyword in the url than to not.

 51. I love this tool and the continuing educational value that you guys provide. I look forward to testing this suggestion given

 52. I agree. This key word domain technique has allowed me to squash my competition in some pretty big markets. But the key word domains are disappearing pretty fast!

 53. For older sites not already using keyword-rich domains, simply create additional domains, build them up and send the traffic to the original site! It's not that hard.

 54. OK, So most every “worthwhile”keyword in my niche is already in use. What do you do then? http://www.keyworda.com .org or http://www.keyword-.org .com ?

  Can't wait for the next installment for getting keyword domains that are currently registered.

  Dan

 55. 55
  On March 23rd, 2010 at 3:42 am
  Andre Kibbe said:

  @Frank: I'm a full-time keyword researcher. I look at competing sites for keywords every day, and trust me, exact domain matches are very common. Try putting in a dozen less competitive keywords into G and see if you don't find an exact domain match on serp 1 for each keyword.

  @Peter Rose: Google gives more weight to .com TLDs vs. .org and .net exact matches, but the latter TLDs still work relative to non-exact matches (eg words in different order, broken with dashes, appended or prepended with other words)

  On
  Frank replied:

  Actually I don't doubt the advantage of exact match keywords in the domain for low competition keys. My only issue with this post is that credit cards is a highly competitive key.

 56. Main word ” domain ”

  Would

  http://www.domain.ca
  http://www.domain.info
  http://www.domain.us

  Be as effective

  If we are going against a 1 st ranked

  http://www.do-main.com

  For the word “domain”

  On
  Andre Kibbe replied:

  Only .com, .net and .org TLDs work for exact matches. But “do-main” wouldn't count as the keyword “domain” in any case. Once you split up a keyword, it's no longer the keyword. If do-main.com is ranking, it's either because it happens to be parsable as two English words, or they're doing some ninja SEO on other factors. You're better off getting a .com with something added to the beginning or end, like “mydomain.com” or “domainspot.com”.

  I have my doubts that .ca would be effective for SEO, but Google's own reports (according to Matt Cutts) are that at least 50% of .info or .us domains are considered spam according to their internal criteria. I'd only use the for PPC testing.

 57. I agree with Dexx…

  You guys really need to add a domain finder tool to samurai. Steve Juth's tools both have it but I rather do it all in samurai.

  The ideal domain finder tool would let us enter up to three columns of terms and then run all the permutations of those terms along with all the domain variation tricks like www- or double hyphens to see if they are available. It would also show us the number of searches for the term in the domain and expand to show the seo competition for the keyword being targeted in the domain.

  God that would be awesome! PLEASE add it.

 58. This has definitely been proven to work for low competition phrases, but much less so for high demand situations. I've had a look again at your specific example to see why you've got the answer that you have with such a very high demand phrase. The answer becomes obvious when you look at the backlinks, a very high proportion of which are for CreditCards.com, which contains the keyphrase of course.

  In fact, the backlinks for CreditCards.com nearly all contain the keyphrase in one form or another, way, way more so than any of the other sites in the results. That would match up with what I've before – provided the page title contains the keyphrase, with all else being equal it's the amount of backlinks containing the keyphrase that govern the ranking in Google.

  The effect of the keyphrase in the domain name is no greater than having it in the page title.

 59. 59
  On March 23rd, 2010 at 3:46 am
  mattb348 said:

  Couldn't it just be that domains with the actual keyword in them, have had more relevant anchor texts used for their backlinks etc.?? :)

  Perhaps big companies like visa/mastercard just have a couple million “click here” anchor texts or domain.com anchor texts?

  Surely anyone with an actual keyword in thier domain will be SEO'ing for that keyword with a LOT of focus on relevancy and more importantly, relevant anchor text (IE: “credit cards” as the anchor text for most of thier back links).

  In other words, cases like the one dipicted above, very well may have NOTHING to do with the fact that the keyword is in the actual domain. And good luck ever proving otherwise : (

 60. 60
  On March 23rd, 2010 at 3:47 am
  michael mccall said:

  I don't understand all these numbers and how to use them.Can you break the module down and explain it a little bit?

 61. 61
  On March 23rd, 2010 at 3:50 am
  Steve Malley said:

  Another great tip and suggestion Brent. As always,very helpful and timely. Keep then coming. Massachusetts Drunk Driving

 62. Very valid points! I will be following the blog more closely… I know its one of the most important tasks getting the right keyword and must admit! To not giving that task enought time and research.

 63. Great article. I am wondering for those of us that have ties to MLM companies, ho we can use the company name if it is against the company rules. For example if it was Amway for example and they say that we can't use there company name in a domain. Would it be ok in the eyes of Google to use http://www.AMWAY.com? Would the Serps see that as Amway or just a bogus domain?

 64. 64

  It seems that people that trade domains knew this for years but somehow many developers refused to listen. You have two options when starting a website and choosing a name – go for a nifty catchy short and memorable one or opt for a keyword or keyword phrase. The latter works well in SEO but the first one is a stronger brand, it sticks in your visitors head and he comes back easier. It's a tough choice, especially if your keywords are complex expressions. I was using Samurai for few weeks now in domaining and it works like a charm when picking keywords for domains. Stack up keywords/phrases in research tab to compare them and play around with broad/phrase/exact function to see the fine difference. Now, it seems that only two word phrases add up in domaining, anything beyond that is causing the loss in value, not sure how it affects SEO…

  Thanks for making this clear Brent, I was wondering if I'm on a right track as I'm new in domaining, but it helped me snatching some sweet domains. Looking forward to next weeks article.

 65. 65
  El 23 març 2010 a les 04:05
  drap va dir:

  Què passa amb l'ús d'un guió (-). En el nom si el com original s'ha anat? Així crèdit cards.com lloc de creditcards.com?

 66. Gràcies per un gran mica d'informació i molt important en el qual vostè. El seu article és el punt i fàcil d'entendre. M'encanta el mercat Samurai i això em farà repensar un parell de dominis que tinc.

  Gràcies de nou

 67. Gran punt, però molts estan Scooping aquests i l'orientació de la cua llarga també. Dominis de paraules clau són una important estratègia a llarg termini per l'assegurança. Per no parlar de Bing estima aquests, així ...

 68. Great article and an important point. Thanks for a easy to understand and to the point article. I will have to rethink a couple of my website domains now.

  Thanks guys

 69. Just like the article pointed out, I have noticed many niches will have at least 1 site that has much weaker seo, but has a keyword relevant domain name and ranks in the top 10. At least for now, it seems, Google sees domain names as a very important ranking factor.

  I wonder how the extension (.com, .net, etc..) plays a role? Is .info just as good as .com? If so, buying cheap .info domains may not be a bad way to go to setup a batch of new affiliate sites.

 70. 70
  On March 23rd, 2010 at 4:15 am
  L_R_Sexton said:

  There is some validity in what was written here. domains can have seo benefit. Unfortunately there are other reasons besides the domain to account for why Google is ranking creditcards.com higher than visa.com.

  Yes older trusted domains get a boost, but even with that boost a page still needs solid SEO foundations to reliably rank. Look at the pages themselves and you will see some very basic SEO mistakes made by the visa web site.

 71. Very good analysis about this. I would like to know about how to convert existing sites to one's that are keyword rich. Could you have a product page for a site like http://www.widgets.com/specificwidget and create a seperate keyword rich domain like http://www.keywordrichdomain.com redirect to the other domain's product page?

  On
  Isha replied:

  Don't redirect. Have all your links from keywordrichdomain.com go to the product page.

 72. Guys I appologize as I'm new to all this SEO, does
  extension play a important role in the keyword domain
  itself?

  if so why would dot com be more important than dot org or
  dot us, also anyone know which is easier to run multiple
  domains for startup worpress MU or Standard WP? abit
  overwhelmed and sitting with a few domains. enough with
  parking networks, wanting to develop my domains now!

  thanks,
  -B-

 73. I have to agree with the Brent as I see weak sites out-rank more optimized sites in this situation pretty often. But I wonder how many of keyword-rich domains do not rank well.

  Every time you do a search and don't see the keyword domain ranking in the top 10, should it be bought if it's of value, or is it already bought and not ranking or maybe it's just a placeholder page.

  Jerry West has said as early as January of this year that, “Using a keyword-rich domain name is still very overrated. Branding with a
  good domain is still a better option. In testing, the increase in a keyword rich domain is so slight that it is barely measurable for the 'money keyword phrases'.”

  I don't do near the amount of testing Jerry does, but have often wondered how accurate this statement really is especially when coming across keyword domains ranking at or near the top pretty often.

 74. With good, solid SEO, it almost always comes back down to the basics… A keyword rich domain name, and links. It always falls into place then, especially if you get the rest of it right, like incoming link text to match your domain name, then page title, H1 and first text on page, and throughout the page copy… Domain title and links are the basics, and Market Samurai is killer… one of the basics on the back end…

 75. Good article,

  but i am not sure whether to agree with what you're saying about “keyword in domain name”.

  I personally do NOT think that keywords in the domain name play such a big role as some SEOs assume. You cannot simple come to this conclusion and say the main factor for the site ranking is the keyword in the domain name.

  The #1 site is indeed relevant to the subject…but in how far the KW in the name plays a role here is simply speculation.

  G.

 76. 76

  Excellent posts recently. Keep 'em coming!

  Any ideas on if subdomains have the same effect? any effect? for example (using the good old fashioned classic “dog training” as a target keyword)::

  dogtraining.someotherurl.com

  any positive ranking effect with this?

  Jesse

 77. I know things are ever changing for the Netentrepreneur, and for newbies starting up it's as overwhelming today as it ever was.

  I remember when I first started online some 6 years ago now, and the early advice I got from the so called 'Gurus' was to use generic dot com domain names. That way you could add content to, delete from, or change the entire theme of the site as the times warranted, and your domain name would not become irrelevant or redundant.

  I had a lot of domains once made up with Latin words for various birds, all which have long since gone! But I am a firm believer in variables and still to this day believe that content is king, and especially if written with authority and the on and off page has good optimisation as taught by the guys here.

  But I wonder how Mr G and all the rest of them get on with the zillions of foreign domain names? A good friend of mine operates a site called Ajarn dot com. Ajarn is Thai and translates into English as teacher or more specifically professor.

  His website is the leader over here as an English teacher's resource for those expats living and teaching in the kingdom, and apart from having age (10 years), pages and pages of unique content, tens of thousands of back links, and regular updates, I just can't see that if I created a similar site and named it http://www.teaching-english-in-thailand.com (or similar), I would knock them off the top slots in the SERPs.

  I'm not saying you guys are wrong (of course not), and I'm sure that using theme rich or keywords/phrases in a domain is helpful, but it's one of those things that once again, was considered a very minor point scorer with regards to SEO in the recent past.

  I have a bunch of domains (over 26) and all between 3-5 years old now, and there's no way I would ditch them or neglect them because the domain name is not quite as good as it might be. That said, I would think carefully about the name for any newly purchased domains, but I personally don't think the variable is strong enough to start a new, but more of a tip for buying fresh.

  Hey, I'm no SEO, but I am in training and have been learning a lot of late, but you can bet your bottom dollar that there will be some other article well written from another respected name in the SEO game that will tell you that the domain name is not as important as X, and he or she will have their examples too.

  I love MS and it's the best piece of SEO SW and training that I've come across in all my time online, but I'm still worthy of having my say, hence the comments system here ;-)

  Andii

 78. We made a project with a keyword rich domain we haven't made much on backlinks we almost abandonned this project but we are always in top of yahoo search for this particular keywords.

  For us Keywords rich domain seems to help a lot on the yahoo ranking.

  You can view the results for the site: http://www.battery-drill.com/

  KW: Battery Drill

  The yahoo Search Result: Yahoo search result for Battery Drill

  Hope it helps

 79. I have always been a fan of such keyword rich domain names.
  It has always seemed natural and logical to aim for a “does what it says on the tin” type domain name.

  I think they make getting good keyphrase links more natural as well.
  eg in a classic link swap type situation if your site is http://www.abc.com and you ask another webmaster to link to you using the keyphrase “abc”, they will be more prone to agree to that key phrase usage than if your site is actually http://www.xyz.com .

  Just had a vision of the future.

  It may pan out it may not.

  If you assume that:

  1 -domain names are a finite resource
  2 – domain names can be bought and sold
  3 – better companies will be able to afford to pay more for better domains
  4 – therefore the best domain names for a niche will gravitate towards being owned by good / succesful companies in that niche.

  Add all that up and think 20 years of that going on and a plausable assumption for google to make at some point in the future (if not now ) is that “does what it says on the tin” type domain names are likely to be owned by good companies people will want to find.

  Google wanting to direct people to where they want to go so they continue to use google, is therefore going to give said domains favorable bias.

  I don't think a key word rich domain name it is the be all.
  If you are reading this you are at noblesamurai.com for example. Not a key word in sight in that domain name. Google itself managed to do ok as a search engine with a domain called google.

  It is far from crucial.

  Every little edge you can scrape helps however in my book.

  Best wishes
  Mick

 80. I've been doing this since I bought my first domain last August. My sites march up the ranks of google, bing, and yahoo pretty fast. I love it when I run an SEOC check on my main theme keywords and I have a big “YES” under URL, Title, Description, and Head and the other sites don't!I also do this with my long tail keywords for my Posts to see where I stand in comparison to other sites using the same keyword, and to make sure I haven't forgotten to use the long tail keyword correctly. Thanks, Brent, for another great article on the benefits of using Market Samurai.

 81. 81

  creditcards.com does not appear on the first page of google at all. nor in the first 10 pages. a subdomin is placed mid of page 5 – uk.creditcards.com

  I am wondering how long ago this was written, and whether given the lack of relevance to the real world how useful any or all other aspects of your software or advice would be.

  On
  Shawn replied:

  That's interesting, because I just did a search for “credit cards” on google and the results came up exactly as Brent has shown, creditcards.com is shown as the first result, visa.com the second, mastercard.com the third and so on. This article's given me a lot to think about, thanks guys…

  On
  Jaco replied:

  Your search results are based on a few factors, including your locale (are you UK based perhaps?) and your Google preference settings. You will find the same results as shown in the example above by doing the relevant search on google.com – a link has been provided on your google homepage, incase you have not noticed it yet.

  Market Samurai does also allow for keyword research based on options you specify based on your specific locale and thus you will get much “relevance to the real world” as you say.

  I have personally worked through many Market Samurai tutorials and I have found the product to be extremely helpful and I will be including the software into my seo/sem arsenal without a doubt. Perhaps you should try it as well.

 82. I have to admit I have noticed this as well very recently. One of my sites was on page 1 over the Christmas period but is now on P5. I've noticed that a good portion of the top 10 are keyword rich. Love the idea of using a keyword domain as a squeeze page to drive traffic to an ol site.
  Many thanks for sharin ur findings.

 83. I have been using keyword rich domains for a couple of years, and for sure it is possible to obtain quite good rankings.

  The search engines also seems to be quite happy for social bookmarking and Twitter – so a combination of a keyword rich domain, social bookmarking, relevant blog posting and a twitter account and you are on your way.

 84. Brent, you are the only one who ever used the term “jiu-jitsu SEO techniques” – I love it! LOL

  OSS!!!

 85. Although I have your Samurai tool, I am still learning how to best use it and your information here clarifies quite a few questions. Gràcies.

 86. Excellent blog post. But is it possible to tell exactly what this site is doing right that the big organizations are not? What about the age of the site and the PR of the links?

  If you were do an in-depth analysis of these 10 sites – including historical placement and other factors – could you determine exactly what Google is looking for?

 87. I have used this method several times and always had great success outranking larger SEO companies in the local market.

 88. Thank you for the support and backup with this article. Been preaching this for a few years now to blank stares. Now I have someone backing me up. Forget the cutesy domains, go for the keyword and take a day off once in awhile.

 89. Great post. I've often wondered how much emphasis Google places on keywords in domain names. Now I know

 90. We took ownership of these domains due to chargebacks.

 91. This is so true, just a pity that we never understood this when we chose domain names in the past.

 92. In reference to the 5caratdiamonds example…

  If I wanted to rank for the keyword 5caratdiamonds and 5caratdiamonds.com was already taken, would the search engines still reward me for having a domain name like buy5caratdiamonds.com?

  I'm not in that niche, but curious to know if adding a small word like that in order to get the keyword in your domain is worth while. Gràcies.

  On
  Isha replied:

  It would be better to have 5carat-diamonds.com. If that was taken and 5-caratdiamonds.com was taken, it's better to have something like 5caratdiamondsblog.com, where the keywords are right at the beginning of the domain's url.

 93. You guys are the font of all SEO knowledge!

  Thanks again.

 94. very informative. I thought the advantage of having the keywords in the domain had disappeared but I guess not!
  I have http://www.Nashvilles-Real-Estate.com as I'm a realtor in Nashville and this has managed to retain some great rankings for the condo market but has slipped recently for the key words actually in the name.
  I'll be working to get the site back up there using all the advice from MS

  Thx again

  Gary :)

 95. Hi Brent:

  Thank you for offering a ray of hope in what has been a dark world.

  A number of years ago, I began to acquire .com domain names related to the graphic arts/printing industry. When possible I bought singular and plural, hyphenated and non hyphenated domains.

  I now own approximately 250 domains and spend $2,500.00 USD each year to keep them registered.

  I have talked to companies about developing a website around one (or a grouping) of these domains. I believed that the additional traffic from having an easily recognizable and memorable domain name would be of interest to them. This did not factor in traffic they would get when people searching typed in a keyword set and added .com when they hit search button. They reacted as if I was speaking Swahili and they were speaking Icelandic.

  I will again endeavor to get some clients interested in the prospect of a .com domain name that perfectly reflects the products that they market.

  I look forward to your next posting.

  Ken Stein
  http://www.graphic-equipment.com

 96. Why'd you have to let this secret out of the bag Brent? It's been a weapon of mine since the day my testing revealed it to be true. And I was hoping to corner the market by buying every hot keyword rich domain before everyone else figured it out… :)

  Oh well – I guess I will have to just dominate in the niche's I'm already competing in… thanks for a great article…

  SD

 97. 97
  On March 23rd, 2010 at 6:09 am
  Albert said:

  Does this work on sub domains?

  keywords.domain.com

 98. So you should forward all domains to one domain

  On
  Isha replied:

  No, Google doesn't see forwards very favorably seo-wise. But you can link through to the one domain.

 99. Hey that's great Brent. Very useful information and I can't wait to read the next tips.

  Look forward thnx

 100. Great post. I am still learning this SEO stuff and this post is quite helpful.

  Thanks for sharing.

  Dave

 101. Thanks for this article. It validates my own experiences of using keyword-rich domain names.

  Cheers.

 102. Brilliant, thanks for the article guys!
  Lara

 103. This article is totally correct from my research into some new domains.

  I noticed top 10 results for sites that had just 1 page of very poor content.

  It was clearly down to the domain – now getting the domain then really working the site = powerful rankings.

 104. Great article, guys!

  Although I couldn't help but notice the domain age for creditcards.com If you're going to swap to to a new, keyword rich domain, you'd need to take into consideration that you have a low DA and that you need to start building links again. In that case it might be better to optimise the pages on the site through the permalink structure.

  But buying a keyword rich domain name is definitely the way to go when starting from scratch.

 105. Great analysis!!!!

  ps I love MS

 106. Thanks for sharing the “facts.” I LOVE your software and I'm so glad that you also offer solid advice. I am innundated with information from every guru out there. Thanks for keeping it real and helping us sift out whats beneficial vs. what's a waste of time.

 107. my investigation also says that hypenation doesn't seem to concern google. so for seo / online work where you dont care if a real (pun intended) person can't remember or type in the 3 or 4 word hypenated name. ((the sort of name you'd never want to describe on a talkback radio show) what you want is a high position on the serp and the directly corresponding hyphenated domain name is far better than any name such as flyfishingreelssite.com for instant where the added word site just confuses the poor little alogarithimic works inside google. The point: look for a domain that matches exactly your main keyword and don't overlook using a hyphenated name. (but only for online work not a real business name.)

 108. A great revelation. One point How would having more than the keyword in the domain. eg in a subdomain.

  If I had say http://www.become-psychic.mirboo.net Would this have as much strenth as http://www.become-psychic.com

  Wilf.

  On
  Market Samurai Resources replied:

  A .net is not as good as a .com, and it's possible that by having a meaningful domain-name such as mirboo would dilute the seo juice, but become-psychic.prmblmfz.com (or other meaningless domain name) would be good.

 109. Thanks Guys,

  Another interesting post. Having a keyword rich domain name is certainly a great place to start, but it is not the “magic bullet” to high rankings.

  In my experience keyword rich domain names achieve higher rankings, not because of the domain itself, but because people tend to naturally include those keywords as anchor text when they link to the site.

  I've not (yet) done the analysis but suspect that the term “credit card” is much more prevalent is anchor text in the backlinks to creditcards.com than it is to the other sites.

  Keyword rich domains can certainly give you a boost – but only as part of a properly optimised site and an ongoing link building strategy.

 110. also dont overlook wierd sounding names which youd never choose as a business name but which have search engine traffic.
  Trust MSam and go with the keyword research. patiofurniture bistro is very wierd i know but it has traffic and does convert.

  Chose Patio Furniture Bistro style for a wonderful furniture choice for your patio or porch

 111. 111
  On March 23rd, 2010 at 7:30 am
  Maggie Bergman said:

  Great article guys, I have changed my domain after going through the 'Dojo' training videos, easy change to make when the site is fairly new, might pay off in the long run!

 112. This article has just cleared up certain dilemma I had. After trying to check how tough the competition is for a keyword phrase I noticed that some rank very high with fewer links and lower PR. Thanks for this eye opener and can't wait for the next post. By the way, my SEO efforts are now easier since I started using Market Samurai. Thanks for the great product.

 113. Awesome tip, been using this for a little while following a course I went on and it really does pay dividends! Enjoy! :)

 114. Domains rule local search. You can easily get the first page with billions of results by making your domain the keyword you want. Those domains are usually available too.

 115. 115
  On March 23rd, 2010 at 7:47 am
  ricardo said:

  Can someone tell me if having the keyword in a subdomain will do the trick too? keywod.domain.com

  On
  Market Samurai Resources replied:

  A subdomain is seen as being a domain by Google for SEO purposes, so keyword.domain.com is just as good.

 116. This is why i use market samuri, thanks for the great tools and ideas.

 117. What about the plural of the keyword, is that as effective? For example, the keyword was 'personal injury lawyer', if you got the domain personalinjusrylawyers.com is that as still effective?

  On
  tomartomartini replied:

  plural of the keyword:these are treated as a completely DIFFERRNT KW!

  On
  Rob replied:

  I am struggling with the same issue. I've found that the prime company has registered ALL the singluar domains for that keyword, ie motorbikehelmet.com, motorbikehelmet.net, motorbikehelmet.info and so on. So what you say is if I were to register motorbikehelmets.net (which is available under my keyword) google would not see this as relevant? What if I did all my SEO work for the singular version 'motorbikehelmet', would G then put two and two together and realise there is a strong link between motorbikehelmet.com and motorbikehelmets.net?

  How does Google deal with hyphens, so 'motorbike-heltmet.com'?

  On
  tomartomartini replied:

  .com > are good….always work to get a .com first ;if you cant get motorbikehelmet.com,…: your next step is the dashes

  motorbike-heltmet.com or motor-bike-heltmet.com ,
  To rank a hyphen , eg motorbike-heltmet.com do appreciate this will be more demanding but from my stand point worth it.

  On
  Rob replied:

  Hey thanks for the reply. I just wanted to clarify that I'm only interested in this from an SEO perspective, not people searching fomr my site, that will come later. For now all I want is rank. Would that change your advice above?

 118. Very timely advice. I've been considering changing my domain name. It's three years old and getting some solid traffic to page one on Google – it has my two keywords in it but doesnt have the appeal of another domain name I registered. But based on your article and some suggestions from other comments on here, I will be keeping the domain in place. Thanks for the valuable info.

  Jules

 119. Spot on Brent!

  As a matter of fact, one of the many uses I have for Market Samurai is to research domain names.

  I start with a general relative keyword, have MS get some more for me, and check the competition on those keywords. Then I move on to see what domain names with those keywords are available. If my top choices are not available, I use an online thesaurus to give me some more ideas. Then I run these through MS and analyze them.

  Never takes me more than an hour or two to come up with very relevant domain names to my chozen niche.

  This way, I not only know that my domain name has a good chance of generating the traffic I need, but also lets me know that the competition is manageable.

  The longer I use Market Samurai while thinking outside the box, the more I get out of it. Brilliant peice of software!

  Gràcies!
  Ken

 120. Very good. I reading the blog step by step I was expecting something huge and groundbreaking but the fact that it is so simple is astonishing, yet common sense…in a way :-)

 121. As much as I thought I understood the value of a keyword optimised Domain, I have to say that Credit Card Domain's screenshot was a real eye opener.

  I never realised just HOW MUCH effect the Domain name had. The disparity in BLD's was just incredible.

  Great example of the concept Brent.

 122. I believe that having the keyword in the sub domain qualifies it as well in Googles eyes, ie. 'www.myrabbitcare.com/rabbithealth'if my targeted keyword is 'rabbit health' and that is what I am trying to optimize the page for. If you look in any serp on any topic/niche, or in the market samurai tool competition page, it will show that this qualifies if it is in any part of the URL for that keyword. I dont think it needs to be only the main part of the URL before the .com). Is this correct…SEO is for the individual pages, not the entire domain.

 123. Hi Brent

  Someone who understands domains. I researched all this in 1998 and 1999 in the National Library of Australia which, at that time, had just four online computers. I used the Overture search term suggestion site, which has now gone. As a result I've registered and maintained over 170 top-level dot-com domains. I'm interested only in key cityprofession.com portals. I've registered over 70 domains for all the major professions for my city of Canberra, eg Canberradoctor.com etc, and over 45 citybuilder.coms for major cities and towns throughout the US and internationally, eg SanFranciscobuilder.com and NewOrleansbuilder.com. My plans are to set up these domains as online communities for all the professionals concerned, thereby accrediting them, and to provide dynamic search experiences for users. I could give a four-hour lecture on the benefits of independent registration of such domains. One major benefit is succession in the long-term. These domains should pass to all these professionals concerned to create proper online professionals associations.

 124. keywords in urls works pretty good in wordpress blogs posts (when you have permalinks set to custom and use /%postname%/) and pages. Then I use multiple related keywords in the content and this works pretty well.

 125. This is an important SEO factor that has been around for a while now, but it's nice to see it getting a wider airing.

  You may be interested in my case study, which showed the importance of a generic domain name on Google, Yahoo and Bing results (I started from the search terms and worked backwards to avoid sample bias)
  http://www.memorabledomains.co.uk/bingyahoogoogle.pdf

  Note that while nobody can predict the future accurately, it's a pretty good bet that the domain “bonus” given by the search engines for exact-match domains will remain (or even be increased) since for competitive keyphrases the mere act of securing the domain name represents a big “effort” (large financial outlay) so it is an inherent “signal of quality” against spam since the would-be spammer simply can't afford to secure that domain name.

  In fact, owning a domain name like CreditCards.com sends a message loud and clear to the search engines that “here's a company that takes its online presence very seriously and is willing to pay accordingly”. The principle remains true even if in practice the company has owned the domain for a couple of decades and hand-registered it from scratch since that doesn't negate the POTENTIAL value of the domain name in any way.

  The right domain name will bring other dividends as well. For example, another case study I did showed that you're likely to see a boost in PPC traffic using an exact-match generic because people are more likely to click on the ad (and therefore Google rewards you by displaying it higher while charging you less)
  http://www.memorabledomains.co.uk/ppc-generic-domains.html

  And of course, if you own a domain like CreditCards.com you've just slashed your ad budget compared to the competition since people will only have to see that URL once to remember it. After all, it matches their train of thought exactly.

  It's worth noting that the search engines give some boost to keywords in the URL, but it's nothing like the rocket you'll light under your rankings if you own the exact-match .com or .ccTLD (country code domain name for the region you're targeting, eg .co.uk for the UK or .de for Germany) domain name.

 126. Great advice, yes, but how to make your website or blog as “old” as competitor's.

 127. Anyone know if having a keyword in a broad match domain name has as much value as an exact match and do hyphens make a difference? If this has already been covered please excuse me for missing it as there are so many comments!

 128. Great article.
  I also believe, the closer the keyword is to the Left-Hand side of the URL, can add more weight as well.

 129. Good post Brett – but now you've really let the cat out of the bag.

  We put up one keyword focused domain early 2009 for an offline company and this one basic little website has generated $984k in sales in 13 months. All the site does is get people to call the company.

  Interestingly, the site is always ranked # 1 on google local/maps results plus # 1 in natural search results for it's 'domain keyword'. Also, there are less than 15 external links to the site.

  Yep, you're preaching to the converted :-)

 130. So here are all the questions summarized about what to do if your keyword-rich domain is already taken (which it almost certainly is):

  - Are only .com, .net and .org beneficial?
  - What about subdomains: keyword.domain.com
  - What about subdirectories: domain.com/keyword.html
  - What about adding stop words: the, for, to etc. or e,i,a, etc.
  - What about adding other words: review, info, best, etc.
  - How about hyphens?

 131. Well, nothing really new in this article but it had to be said. Domain names have always influenced search engine rankings right from the start. What amazes me is how few people actually know about this fact. Most companies prefer to use their company or brand name as main domain for their site while using their “brand domain” as a parked domain would be the far better choice. But there is more to it than meets the eye…. a lot more.

 132. Thanks, guys,

  I'm a newbie and having a helluva time driving traffic to my Energizing Your Health website, MattinglyMD.com.
  I appreciate all the help I can get.
  Question: How about using keyword-sensitive domains with applicable content to feed in to the master domain – kindof the FedEx concept. Does that make sense or work ?

  Thanks again,

  Jay

 133. 133
  On March 23rd, 2010 at 12:22 pm
  Joe Watson said:

  Brent
  I would be interested on your observations to the comments by Matt348 and Chris|ReviewFAQ

  Joe

 134. 134
  On March 23rd, 2010 at 12:24 pm
  Joe Watson said:

  Vanessa

  I replied to your comment in which you spoke about your app. You may have missed the reply as your comment was a while ago. Hope you can reply to me.

  Joe

 135. Would like to get some feedback on this site and how i can make it work for me..pls .Kev

 136. I am also new at this and I have a optin page under the domain name url affiliatemarketingmindmap.com/mindmap.html

  I went and typed in the kw phrase – (affiliate marketing mind map) into google search and my optin page came up at no 7 on the serps first page.
  To me that is amazing but I dont why that happens.
  Can some one hear explain…….thanks

  On
  Victor replied:

  Anyone interested in why this phenomenon occurs ?

  If you want to understand how Google works one of the best ways to do that is imagine yourself in their shoes, what would you include in the algorithm if you where a Google Engineer – they are just software programmers after all – to provide the best possible results to searchers requests which is their programming “intent”

  L'algorisme no és màgia negre o bruixeria com tot el programari algorismes seva lògica d'enginyeria pura 100%.

  Així que anem a imaginar que el seu objectiu és proporcionar la millor experiència possible recerca d'un usuari de Google a l'atzar que ha entrat en la cadena de recerca

  "Cars Mikes usats"

  1, podries tenir un biaix que entra en acció per ajudar les micro empreses a obtenir un avantatge enfront dels mega corporacions si la frase escrita en l'era un partit perfecte del 100% per a aquest domini.

  Per exemple, vostè té "Cars Mikes usats" número u del rànquing de mikesusedcars.net - que per cert és un exemple real d'un # 1 a Google SERP - sí, hi ha menys de 1.000 cerques al mes, però això no és el punt aquí.

  Així que els cotxes usats petit lloc web de Mike PR1 és capaç de classificar el n º 1 de la frase en el nínxol d'autos usats - llegir MEGA competitiu - perquè és una paraula clau de concordança del 100%.

  El biaix hi és per proporcionar la millor oportunitat del retorn de resultat adequat per a l'usuari i, donada la probabilitat que en realitat estan buscant "Cars Mike usats" tot el que és el complement perfecte del 100% s'empeny cap amunt la llista de possibles coincidències per al seu posterior control - aquest és el concepte més important en aquest cas.

  Tenir la coincidència exacta no és el final de la història i la raó de la seva ocupar el seu l'inici de la porta lògica algorisme. quan "les targetes de crèdit" s'introdueixen tots els dominis que són 100% coincidència exacta són empesos a la piscina i després biaix basat en el compliment d'altres criteris que tenien o descartats.

  Tingueu en compte que en aquest exemple del món real el següent

  1, el seu a. Net NO a. Com

  Tot TLD són "considerats" per a un examen més detallat i basat en que un es dóna biaix - no ha de ser un com l'algorisme llança TOT TLD a la piscina biaix i el que té la major part de mèrit en aquest moment es dóna el biaix. .

  Llavors, per què veus més a dir CC simples del com - ... Generalment genèric coms on registrat fa molts anys i tenen l'avantatge d'un domini d'edat, però si ho fa tot dret s'obté el biaix en TOT TLD i si el recerca es realitza des diuen Google.co.uk les puntades biaix de domini específiques de cada país en aquest país.

  Una de les coses que em sembla interessant és que ningú ha esmentat que la classificació només per una paraula clau, a causa de la polarització és agradable, però és només una paraula clau i ens enviaven assegut a la "targeta de crèdit" corrents de trànsit. Vostè pot aconseguir més enllà d'això amb molta cura la selecció del seu nom de domini, però aquesta és una altra història per un altre moment.

  Interessant lectura gràcies.

 137. Jo estava pensant en la mateixa línia. Això vol dir que tinc la ment d'un Samurai? Així que en continuar la inspecció d'un lloc de la competència, sembla com si es redirigeix ​​a la pàgina de destinació a l'URL de la pàgina optimitzada. D'aquí la seva classificació va millorar mentre que desaparèixer. Ha ... dues poden jugar aquest joc. I guanyaré.

 138. Gràcies per publicar el que en la indústria dels dominis han sabut per molts, molts anys. Esperem que més gent va a entendre això ara. :)

  An exact keyword matching domain one of the easiest ways to get an edge on the competition for a term, especially if you are otherwise on an equal playing field. Even with parked pages, which Google has notoriously been against and given penalties to in SERPs, I've at times achieved page 1 rankings for 5+ figure searches/mo terms that are fairly competitive simply because I had an exact keyword matching domain for the term. In many cases it doesn't even need to be .com (though you generally shouldn't go outside .com, .net, or .org).

  One thing to remember – the owner of CreditCards.com spent millions of dollars to be the owners of it. A term that major isn't exactly a small expense to go after with an exact keyword matching domain.

  -Steve

 139. Great article with excellent examples of domain name keyword usage. Although its not the first time I have heard of the concept any software package you guys could make to compliment my Market Samurai software it a definite must buy in my book.

 140. [...] a good keyword rich domain name can be to a site's search engine optimization efforts. Getting the High Ground With Domains shows how a smaller website with fewer backlinks can beat out bigger and highly financed [...]

 141. 141

  OK, I see your point, but I think you're also coming to wrong conclusion. I know probably nobody will ready this but I'll say it anyway.

  Do you see that chase.com/creditcards got into the top ten with significantly less backlinks to the page? That's because credit cards is IN the domain, not IS the domain.

  The #1 ranker here is an exact match domain, and that may boost it a little. But chase could beat it out if it built more backlinks, simply by having it in the domain. Visa is synonymous to credit cards in human terms, but not in robot terms. And they don't have the phrase credit cards in their domain, that's why they're not #1. If they had the exact same amount of backlinks to visa.com/creditcards, they would be #1. They just don't know what they're doing so they backlink to their homepage.

  The point is, you want to put your target keyword somewhere in the domain, it doesn't need to be the exact domain. And then you need to backlink to that inner page with that keyword's anchor text. That's how you get visa.com to rank #1 instead of #2 and it's also how you score a double listing. Too bad it's too late now.

  On
  Matej replied:

  This is exactly my way of thinking and something I stated in my comment here. Keyword domain probably means something, maybe 3-5% in whole SEO thing, but it is not a magic bullet! visa.com/creditcards would smash this page in no time.

  I still think one big page is better, with subdirectories, but seems that I am one of the few hehe :)

 142. Great Article, but with reference to the above, we have to re-invest years of hard work again for the new domain. But, I think, its worth the investment.

 143. Brent,

  this is so simple, a no brainer. Gràcies. Saying that, it took me quite some time to get to that realisation. 30DC was the place I've learned to optimize domain/site. One of my sites is less than 2 months old. I was indexed after 2 days and on the page one in less than a week. Now, I am holding spot 1.

  Looking forward to next instalment

  Salut
  Alex

 144. Thanks guys, I am new to this and pretty much started with the 30DC. I simply love all the free info that's available and can't believe how great a product Market Samurai is for such a low cost. SEOC is very exciting! :)

 145. Marvelous articles.

  Lots of tools out there providing us with lots of backlinks, but if you forget how to maximize your keywords… then it would go nowhere.

  I have experience this my self, thanks to market samurai! awesome tool.

 146. Everybody is entitled to his/her opinion. I tried keyword domains and got nowhere.

  If you want proof that keyword domains do not work, just go and google “best online casinos” and check around the position number 8 (on 23/3/10). There will be a site http://www.onlinexcasinos.com (not mine).

  This site is, at a time of writing, not keyword domain, site is under construction ( 0 content, blank page ), but the guy already has 1,500 back links!!! That is phenomenal result for a site that has nothing else going for it.

  So if you have three factors: domain name, content and back-links. And back links won hands down.

  On
  Jaco replied:

  Its not so much that keyword rich domain names dont matter here, but rather that the online gambling industry has been one of the most competitive online markets for many years and the competitors in this niche have moved beyond the elementary seo issues.

  This search does however reveal a lot of relevance in the domain names (90% of the results) to the search term you specified and is a perfect example of this thread and the many questions being raised here, including the relevance of phrase to broad matching search terms which Market Samurai is excellent at.

  Insofar your comment that the mentioned site has nothing else going for it, I suggest you do more in-depth analysis of the website. This will reveal that the site is a couple of years old, has thousands of pages indexed in all 3 major search engines, much more than 1500 backlinks (relevancy not checked, but nevertheless), appears in serp's for various other relevant keyword phrases in top 20 positions, and the site does have an external marketing programme working for it as well. This is just scratching the surface.

  In my opinion, this is a valid “under construction” notice for a site that has been doing well in search marketing for a long time.

 147. This SEO strategy is amazing. You've always taught us the value of having a optimized domain based on keywords; but these charts really bring it to life. Great illustration of what works in SEO.

 148. This is a strategy I followed with my site and cannot believe the sites that I am ahead of.

  I have really struggled (as I'm sure many have) with trying to work out which are the the most important factors to list well with the search engines – undoubtedly (I think) a keyword rich domain is one of them along with the other onpage page factors.

  Once again Brent – a great article, really well written. Segueixin amb la bona feina.

 149. Gran post! I've got the domain EuroMillionsResults, but am struggling to get on the first page of Google for those keywords. The domain was previously 'parked' on a spammy website, so I think it's taking Google a long time to realise it's now a different website.
  Oh well, back to the SEO and we'll get there one day!

 150. 150
  On March 23rd, 2010 at 8:09 pm
  John Lawson said:

  What about anchor text?

  Would you not expect to see these results based purely on the anchor text of backlinks? Surely most of the backlinks to visa and mastercard are “visa” and “mastercard” rather than “credit card”.

 151. This is a very interesting phenomena, but I have a question. If for example I have a domain such as..www.credit-cards-scam-review.com would it be optimized for any of the words within the title or just the keywords in succession to one another. IE If you searched for “credit card review” or “credit card scam” would it not be optimized for those keywords due to the omission of the 4th term or having the term “scam” out of succession in the 1st example? Gràcies!

 152. My experience is that a .net can outrank a .com if the .net site has more content. I have used this technique in product launch affiliate campaigns where the domain name is equal to the product name. The merchant has bought the .com domain but has only thrown up a sales page. I have bought the .net domain and created a WordPress blog with relevant articles and posts. It doesn't take much backlinking for the .net to get to #1.

 153. 153

  “..Some things you might consider talking about, Brent, with respect to domain names and clearing the air on:

  1. If you can't get your exact match domain name, and you want to modify it, what are the best practices with respect to:
  A. hyphens or no hyphens between the words in the keyphrase
  B. adding a word to the beginning or end of the domain/phrase – which is better (at the end, correct?)
  C. TLD choices: .com vs. .org, .net, etc..”

  I'd like to hear your opinion on this as well guys.

 154. Another great article! Great advice for all who want to get high rankings in Google.

 155. Brent

  Another solid post from the team at Market Samurai!

  Thanks,

  Andy

 156. From scanning through the huge number of posts here, I've noticed a lot of debate about whether it is enough to simply have one keyword as part of your domain name or whether your domain has to be an exact match to a keyword phrase.

  I've tried it both ways, and based on my own experience I think it has to be an EXACT match to a popular keyword phrase.

  I have also noticed that the results do NOT necessarily happen immediately upon the next visit by the Googlebot. It sometimes takes time for Google to reward you for using this tactic.

  Example: For one of my domain names (an exact match to a 3-word search term) I debuted in spot 104, and then kept losing ground over a two month period. As I continued to add quality backlinks, the decline in position reversed and I clawed my way back up to page 10. I sat there for a few weeks, and was ready to conclude that this strategy did NOT work … then without doing anything, Google one day bumped me up to page 4. A few weeks later I was on page 2. And a few weeks after that, I was on the first page. I've been there for two months now, but I'm still NOT #1.

  So, I'm guessing that if you are in a highly competitive category (which I am), that along with relevant page content, Google does want to see a MINIMUM number of quality backlinks, and you probably have to have a MINIMUM page age before you get looked at seriously (each of my websites that have exact match domain names are less than a year old).

  Has anybody else found this to be true? Any data to back up these observations?

  Thanks,

  Ken

 157. Great article.
  I'm a graphic designer and managed to buy eobokdesign.co.uk and ebookdesigner.co.uk with the intention of doing well on Google as you suggest. Rather than host it as a separate domain I was advised to just have the site in a folder as part of my main design site http://www.promo-design.co.uk and include within its sitemap.

  After a week or so http://www.ebookdesigner.co.uk appeared as no. 6 on Google for 'ebook designer'… but two weeks later it's just listed as …promo-design.co.uk/ebookdesigner.

  Would it be better to host separately?

  John

 158. [...] Source: Market Samuari Blog [...]

 159. Good article, although having the keyword in your domain name will benefit your SEO it isn't a quick win, in less competitive industries you will see it work more and more but a little bit of on page and off page SEO will beat just a domain.
  As always you need to put the effort in to get the results and if you can get the keyword rich domain you may as well make things easier for yourself.
  Google is always cutting down on this and that we are still waiting for paid link to stop being counted and spam but I can't see them changing the algorithm to domain slap any time soon.
  Although the manchester SEO guy who bought the domain and spammed his website up to be number two for manchester SEO is another example on how if you only have one keyword and have the domain you can get what you want – however the user is faced with a terrible website!

 160. I have been using keyword rich domains for years it makes perfect sense to me.

  However sometimes it is not easy to get those domains

  Danny

 161. A friend recommmend me to this product and really see the value of this product i see his site went up in top 4 in search engine because of this product and very realiable so now i'm also planning to purchase this product…

  On
  Sean replied:

  what product are your reffing to?

 162. What is the best way to start a new domain?
  I've worked a few methods and it can take months to get indexed

  On
  SEO Company Guildford replied:

  1) submit it manually to google and yahoo (i include the html code on the site for validation)
  2) Add links to it on your facebook page! and also a few other large social networks (Google loves these sites and will pick your site up quick)
  3) Build backlinks (I have had a site indexed at position 5 in less than 24hours from building around 100 high pr links)
  4) Include it in the local business centre

  There are lots of things to do, but you need to make sure google finds you. It should never take months to get indexed.

  On
  SEO Company Guildford replied:

  5) Oh, and dont forget to submit an xml sitemap!

 163. Great info. I'm new to the game, so every little tidbit helps.

  I'll definitely be using this technique on my next niche site.

  Salut

 164. It's now clear to me why it's very hard to compete with competitor that includes keyword in domain name.

 165. I certainly wish I chose a more SEO friendly URL for my website. My website has now been in operation for nearly two years and I would think that a move to a new URL would be too late.

 166. I couldn't agree more:) All of my domains are keyword rich, researched well using Market Samurai and the ranking results are incredibly good!! It all depends of course on how competitive the chosen market is, so that I need to build more or less links pointing to them.

  Great post. Gràcies

 167. There are always multiple factors involved with ranking.

  For quick ranking in a small niche – a keyword domain does wonders:
  I built this tool to find tons of keyword domains: http://www.domainNameTool.com . It uses google suggest and amazon suggest to find top natural search keyword domains – as well as a small dictionary.

  But age, backlinking, and the same factors that google looks at for PPC are in play. For PPC – google wants to make sure your site/landing page is completely relevant for the keyword searched for.

  If your domain has on site SEO (title, h1, keyword in content) for the keyword/phrase that is searched for you get a tremendous push.

  Having a keyword domain is a great jump start, but if the other stuff isn't done, you will be overtaken sooner or later.

  So:
  - Keyword domain is great start.
  - backlinking with keyword & related link text(articles, social bookmarking)
  - ON site SEO – every page for one main keyword gives best advantage
  - Regular content updates (especially on home page offer a great long term boost toward 'authority' (subject matter site, versus one page only)
  - and age of domain – (I have heard also that google looks at how long a domain is registered for (2+ years vs 1 year). All domains age, so this happens anyway over time.

  All of these alone help, but together they almost guarantee high organic placement and longevity.

  This is for 2 reasons: 1 Google wants to give the BEST results – so relevancy(domain, on page seo), authority(time and related subject matter), and credibility(backlinks) is part of wht they look for.
  And 2 – Most people quit after putting up a one page keyword domain with 1 or no backlinks. While some one page keyword domain sites last for a while, they will often be overtaken in time if not maintained since they usually don't gain credibility and authority.

  Just my experience, but I don't need any competition, so just ignore the above if you are not serious :)

 168. Sometimes buying domain names with your brand name combined with other SEO keywords can be a good strategy…

 169. I agree, great article and great thread.

 170. 170
  On March 27th, 2010 at 6:31 am
  EricP. said:

  So if I own a plant nursery named Fine Plants along with fineplants.com and I primarily sell purple roses and want to go after the keyword phrase “purple roses”, should I buy purpleroses.com and have that be location of my web site even though the name of my business is Fine Plants? It seems from a branding point of view its negative to have your domain name say one thing and your business name say another. Also if I did use this strategy….should I put my content on purpleroses.com and then do a 301 redirect of fineplants.com to purpleroses.com?

 171. Great arcticle and subsequent posts Brent. Seemed to have stirred up a hornet nest of debate.

  Look forward to reading more

 172. So glad to get this information. Last year I bought an 8 year old domain as a marketing guru said that age was the key. Well I found out the hard way that it is only part of the equation. My competitors have far surpassed me with their younger domains because they are keyword rich,

  So guys, what took you so long to give us this? Just kidding, thank you so much. I am looking forward to better results.

 173. Agree re domain names for SEO.

  We are heavy users of Market Samurai and always glad we made the decision to use the domain name Traffic Cafe TV – it has the word 'traffic' in it – for the reasons you outline here.

  Jonathan

 174. 174

  what's the story with selling .com.au or .net.au domain names, can you sell them?