Имате ли "неестествен" Link профил? (Обявявайки новите "Позовавайки домейни" Market Samurai на данни)

Share Button

Повечето хора знаят, че входящи връзки към вашия сайт (когато се комбинира с оптимизация на място) са ключови фактори за класиране, особено за висока стойност на ключови думи. Повечето от нас знаят също, че не всички връзки са равни и че връзките от сайтове Върховния орган носят много по-голяма мощност (или "сок", както ни харесва да го наричат).

Това, което не може да бъде наясно, е, че с увеличаване на броя и качеството на връзките, има и трета критерии вие също трябва да обмислят; и благодарение на нашите страхотни партньори на данни в Majestic SEO, ние сме горди да обявим добавянето на "Позовавайки домейни" данните в модул SEO конкуренция на пазара Самурай.

Много връзки, One Позовавайки Domain

Какво Позовавайки домейни?

Това е доста проста всъщност. Всеки друг уеб сайт, който свързва към уебсайт, като цяло, или на определена страница на вашия сайт се счита за различен позовавайки домейн.

Така че, ако имате 100 връзки, сочещи към една страница и 90 идва от един сайт и 10 от втора, ще имате позовавайки брой домейн на две (тъй като само две различни сайтове сочат към дадена страница на вашия сайт).

Можете да очаквате да получите броя на домейн ниска позовавайки когато сте фокусирани усилията си изграждане на връзка в един уебсайт източник.

Защо трябва да ми пука колко позовавайки домейни страница има?

Ясно е, че броят на различните отнасящи домейни, сочещи към вашия сайт, е важен фактор за класиране на Google. В действителност, Ранд Фишкин от SEOmoz славата пише: "В нашия анализ на данни корелация, нито един показател има по-положителна корелация с високо класиране от броя на свързване корен домейни."

Забележка: Този цитат от Rand сега е почти две години и ако прочетете по-късните си публикации, сега той също поставя значителен акцент върху линкове от социалните медии (извод можем да се провери от нашите изграждане на връзка кампании).

Мисля, че е достатъчно трудно да си представим защо търсачките ще използват броя на уникалните отнасящи домейни като фактор класиране. Това не е да е трудно да се манипулира едно или няколко места и да спечелят голям обем на връзки, но това е по-трудно да спечелят връзки от различни източници (особено уважавани такива).

Струва ми се, че търсачки като Google се търсят сайтове, които са набира популярност на линкове в начин, който изглежда "натурален" и референции от различни сайтове е индикатор за това.

Мога ли да се измери Позовавайки домейн брои за специфични страници и домейни?

Market Samurai вече предлага два начина за измерване позовавайки брой на домейн:
1. Позовавайки домейни до Page (ПРСР) - преброяване на броя на домейните, отнасящи се към определена страница.
2. Позовавайки домейни в домейна (RDD) - преброяване на броя на домейните, отнасящи се до областта като цяло.

Направих един бърз преглед на 10 произволни думи и фрази, базирани на обектите в офиса ми (за любопитните, аз използвах дресура, Пердета пискюли, монитор с плосък екран Коментари, Мечо Пух, принтер Brother, Живот на Тиранозавър Рекс, Apple мощност адаптер , Бургундия жените в чантата, Boot Cut Levi Jeans и Vanilla Ice Cream - и да, нещата тук е съвсем случайна!).

Интересното е, че ми направи впечатление, че броят на ПРСР (Позовавайки домейни на страница) се колебае диво. В действителност RDP често е нула и като цяло показа малко корелация с класирането.

RDD (Позовавайки домейни към домейна) обаче, е далеч по-добър показател. Макар и да не е така, че търсенето доведе с най-високите RDD винаги са имали най-висок ранг (на страница оптимизация е все още критично), че е вярно, че дори и за по-неясни фрази, че в почти всички случаи минималната ДРСР разчита да се кача на първа страница е в хиляди.

Тя ще се появи от тази проба набор от фрази, които просто трябва да имат разпространение на връзки от няколко различни сфери, за да бъде "в играта" на средни до високи фрази конкуренцията. Единственото изключение от това правило е "специален случай" резултати от търсенето обяви като Google изображения, карти и т.н.

Къде мога да видя запитващата броят на домейни в Market Samurai?

За да видите броя позовавайки домейн за дадена страница, просто отидете на раздела SEO конкуренцията и отметнете квадратчето, за да се даде възможност на "Позовавайки домейни - домейни (RDD)" и "Позовавайки домейни - Page (ПРСР)". Ето един пример:

Позовавайки домейни Пример

За супер любопитни, тя също струва да си сметка в Majestic SEO (безплатен акаунт ще се справя). След това можете да кликнете върху малката стрелка до запитващата брой домейни в раздела SEO конкуренция. След Majestic ще покаже страница, показваща как броят на препращащата домейн е нараснал с течение на времето (което е едновременно готино, че те знаят, че информацията и бих предложил също така и постепенно нарастване на връзки също е индикация за "естествен" растеж връзка).

Как това помага? Какво трябва да направя, ако съм се борят, за да се класира за целеви ключови думи?

Преди да се притеснявате за ниско позовавайки брой на домейн, моят съвет е да се върнем към основите. Първо, проверете дали "на място" структура е прав, например, потвърди, че ключовата дума, която искате да се класира за е в заглавието маркер на страницата, която искате да се класира. Също така проверете, че на страницата има много връзки, сочещи към него от други страници на вашия сайт. Накрая, уверете се, че тези връзки в сайта са целевата ключова дума в котва текст.

Освен основите, вие основно ще се нуждаят от повече връзки. Ако вашия домейн, като цяло има ниска позовавайки брой на домейн, тогава аз ще отида за общ набор от връзки към двете си домейн и вашата целева страница от различни източници. Ако вашият домейн вече разполага с широка гама от области, отнасящи се вече, тогава бих тече по-целенасочена програма за изграждане на връзка към страницата, която работи по конкретно.

Как мога да получа линкове от широк набор от източници?

Изграждането на връзки е една тема, бих могъл (и вероятно трябва) да отделят по-дълго серия от отделни блог постове за, защото има почти неограничен набор от начини, по които може да се изгради връзки.

Ето кратък (и много непълна) списък на подходите на изграждане на връзка ми харесва в момента:

1. Член Syndication - Syndicating членове за изграждане на връзки все още е много по-важен за SEO'ers целия свят. Има начини да се възползват вашите усилия тук, за да се увеличи "разпространението" на статиите, които пишат, че може значително да се увеличи стойността на една статия и ние вероятно ще трябва повече да кажа по този въпрос през следващите месеци.

2. Вземете социален - като съдържанието, което пишете и я извадите чрез социални канали ще можете да получите връзки. Можете да едновременно просто преиздавайте и не насърчава съдържанието на медийните си социални профили и можете да умишлено да покани хората да натиснете "като" бутон и т.н. В последните блог постове, където съм "попита" хората да натиснете Facebook Like бутона имам 10x броя на "харесва", както, когато аз не го направих.

Преките връзки ще създават чрез Social Media-вероятно ще бъде "не-проследяване" (и затова не си струва много), но изглежда, че вашето присъствие на тези имоти се наблюдава от Google, така или иначе. Плюс това, потокът на действие да бъдат профилирани в социалните медии ще получат ли линковете както от отношенията ви ще се създаде и дори от греблата, които вземат тези неща и го преиздавам.

3. RSS Feed Представяне - Това е малко обидчив, но това е прекрасен "направи веднъж, може да получи обезщетения за живот" тип сделка. Тук са ангажирани стъпки:

а. Създаване на RSS емисия на вашето съдържание в абстрактна форма (например публикува само част от всяко съдържание елемент или статия). Не забравяйте да включите линк към пълния текст на статията в емисията си.

б. След това вземете тази абстрактна RSS емисия и да го представи за RSS Feed Directories като feedage.com (просто направете търсене за "RSS Feed Directory" и вие ще намерите изобилие от подобни сайтове).

в. Тези RSS фуражи директории ще преиздавам вашето съдържание и включват вашия линк към оригиналния източник. Така че всеки път, когато публикува съдържанието, което получавате незабавен обратен.

Отново, това е малко обидчив, така че може би достойно на целия пост на неговата собствена, но аз открих този подход особено полезно за големи сайтове с много страници, които не са напълно индексирани от търсачките. Не забравяйте, че ако една страница не е индексирана, че няма да карам всяко органично търсене трафик.

4. Форуми - Виж шепа големи, високи профила форуми в индустрията и да се включат. Уверете се, че сте попълнили вашия форум профил напълно и да поставите връзка подписа си файл. След това участва във форума. Не спам другите членове, но вместо това им помогне.

Ако се придържаме около за известно време (или дори по-добре да се направят някои изследвания в сайтове като Yahoo отговори), вие ще откриете, че едни и същи теми и въпроси се повдигнаха отново и отново.

Голяма тактика е да се изготви списък с често задавани въпроси с отговори и след това гледат форумите, за да видите, когато тези общи въпроси се задават (на RSS емисия често е достъпно на форуми, което го прави лесен за да гледате нови мнения се влезе).

След това можете да замах всеки път, когато има въпрос, на който може да отговори. Имайте предвид, че най-добре да се сложи на всеки отговор при малко по-различни думи, за да се избегнат досадни потребители на форума. То също е OK, за да каже "ето един кратък отговор, аз съм написал дълъг пост в блога си за това ...." И след това да се свърже към вашия блог.

5. Да бъдеш добър в това, което правиш - ОК, така че това не е наистина една стратегия за изграждане на връзка, колкото като "как да направи живота" стратегия. По принцип, ако правите добро дело, хората ще се свърже с теб. Особено ако правите добро дело и да получите в навик за питат тези, които работят, за да Ви даде свърже вие ​​ще получите някои.

Ние се стремим да продаваме един добър продукт и MarketSamurai.com е привлякъл над 2,3 млн връзки без официално "изграждане на връзка".

6. Издаване на съдържанието на вашия сайт - Отново не традиционна сграда връзка предложение, но вътрешните връзки са ценни. Това е проста математика, че един сайт с 1000 страници има повече вътрешна връзка "сок", за да споделят от сайта с 20 страници (можете също така ще вдигне стака на дълга опашка трафик, като публикува много съдържание).

Изграждане на повече съдържание на вашия сайт е стратегия убиец трафик.

В допълнение към горното има много други стратегии за връзка можете да следвате, включително социални отметки (чудесно за подпомагане на страници се индексират), директория становища, просия (напр попитам тези, които правят бизнес с да се свърже с вас), конкурентоспособността на научните изследвания, където можете използват инструменти като доклад връзка Market Samurai профила, за да видите това, което свързва вашите конкуренти имат и да видим, ако източникът на връзка ще се свърже с вас и много повече.

Така че да разгледаме сега в Market Samurai и да видим какви позовавайки профила на домейн, който имате.

Наздраве

Ben

PS Както поста? Бих ви обичат да споделят любовта с Facebook "като" по-долу.

PPS За всеки следващ серия Превръщане блог постове, не се притеснявайте, не сме забравили! Крайният пункт в серията ще бъде скоро!